הגבתי לטענות על סכומי העברות. זה הרי מה שכואב פה לאוהדים של הקבוצות העשירות. הם רוצים לקנות שחקנים במיליון ש״ח גג אבל כשהם מוכרים שחקן אוי ואבוי אם הם יגלו שזה היה תמורות פחות מ 3 מיליון דולר. מן צביעות כזו שאני מכיר אותה פה שנים. גם אם תעשה חציון מגיל 21 תגלה שזה הרבה יותר נמוך ממה שאתה חושב. זה בדיוק כמו שתסתכל במשק הכללי על העשירון העליון ותגיד שהמצב הכלכלי בארץ נפלא. זה לא משקף כלום. רוב שחקני הכדורגל, גם בליגת העל- לא מרוויחים המון כסף. הם כן מרוויחים מעל הממוצע במשק אבל הם גם מסיימים קריירה בגיל שרבים רק מתחילים. אני טוען שאין צורך להגדיל כי הסיבה העיקרית לכך שרוב הקבוצות יעדיפו זרים היא כלכלית(מה שקורה כבר היום). הרבה קבוצות כאן נמנעות מלהביא זר שישי רק בגלל מענק של ההתאחדות על כך. אם ימשיכו לתת תמריצים על לא להביא זרים אולי אפשר יהיה לחיות עם זה בשלום. להביא זר רק כי הוא זול יותר(למרות שהשכר שלו נטו גבוה יותר מאשר של הישראלי) זה דבר רע שמפלה את הישראלי שבהרבה מקרים הוא גם טוב יותר ובמעלה הדרך אולי גם יתפוס לזר את המקום. אנחנו רואים את זה הרבה. וזה לא אומר שהישראלי הוכיח שהוא יותר טוב ממה שחשבו. זה בגלל שהביאו זר גרוע. וזה במקרה הטוב כי במקרה הרע הישראלי הצעיר הזה מראש כבר משחק בליגה לאומית החצי מקצוענית או בליגה א׳ הלא מקצוענית ומשם הדרך לפרישה מכדורגל מקצועני בגיל 23 די מובטחת. או שהוא משחק כחריג גיל וכל מיני קשקושים שקורים היום כי רוב המאמנים פחדנים ובאוטומט מעדיפים להמר על זרים מאשר על צעירים. אי אפשר לשאוף שכולם יהיו גלוכים וסולומונים וכל השאר ילכו לעזאזל. בגישה הזו אחד כמו גאנדלמן כנראה שהיה היום שחקן מחליף בנתניה. זה שאת קארצב אתה נותן דוגמה לבינוני זו הזיה בפני עצמה. קארצב הוא דווקא דוגמה לשחקן שגם בלי מגבלת זרים בכלל היה מוצא את מקומות ואפילו במועדון מוביל. תבדוק פעם כמה זרים באמת מעלים פה את הרמה. הרי זה לא סתם שאחוז לא קטן מהם מוצא עצמו על הספסל למרות שהתחרות היא הכדורגלן הישראלי ״החזיר שלא שווה כלום שזוכה למקומו רק כי אי אפשר להביא יותר זרים״.
השאלה על מי מסתכלים. מכבי תל אביב, מכבי חיפה, הפועל באר שבע, בית"ר י"ם, הפועל תל אביב, אולי גם אתם תחת הבעלים החדש, לא מביאים זרים כי כלכלית זה זול יותר, אלא כי השוק הישראלי הנוכחי דל ומוגבל. גם הפועל ירושלים אגב, לא מביאה זרים כי הם זולים אלא מחפשת זרים צעירים (עכשיו החתימו את קודוגו שהגיע מהאקדמיה שממנה הגיע בעבר סדריק דון) שתוכל אחרי שיפרצו אצלה ויתרמו לה למכור לחו"ל ברווח. מניח שגם הפועל חיפה (עד לעונה הנוכחית לפחות), חיפשה זרים שישדרגו אותה. ודרך אגב, בשנה שעברה גם בקבוצות היותר קטנות תקציבית כמו בני ריינה, מכבי פ"ת, טבריה וק"ש השקיעו כסף בזרים מתוך מחשבה שהם אלה שימשכו את הסגל הישראלי המוגבל למעלה (אשדוד דומה להפועל ירושלים, מביאים זרים צעירים שתוכל למכור באקזיט). התופעה שאתה דיברת עליה הייתה בולטת בעיקר בעבר אצל כל מיני רעננה, רמת השרון, חדרה של העונה הקודמת, נס ציונה. אם כבר הפועל ירושלים, אפשר לקבוע נניח 8 זרים, כשאחד מהם הוא מתחת לגיל מסוים (כדי לעודד רכישות של זרים צעירים), וגם לקבוע שקבוצה שלא תמלא את כל המכסה תקבל מענק מההתאחדות...
מה שכואב לאוהדים של הקבוצות העשירות זה שהן נאלצות להחתים שחקנים בינוניים, שגם האימהות שלהם יודעות שהם בינוניים, וכולם כולל כולם יודעים שהם יהיו על תקן קישוט לסגל ולא שום דבר מעבר לכך - רק כי אין ברירה. מיכאל אוחנה היום, איתן אזולאי לפניו, גוני נאור לפניו ואביאל זרגרי לפניו. ואני לא חושב שיש קבוצת צמרת בארץ שהכלל הזה פסח עליה. סכומי ההעברה הם פשוט תוצאה ישירה של זה. מבטיח לך שלאף אחד לא באמת אכפת מהכיסים של שחר וגולדהאר, הם מסודרים בחיים. ואם תבדוק כמה כסף הם מרוויחים לשעת עבודה אתה תגלה שהם הרבה מעל הממוצע הארצי. אם לא יצא לך לשמוע את הראיון של הסוכן של שועה לפני איזה שבוע, רוץ לראות ותבין על מה אני מדבר. לשחקנים כאלה אין שום תמריץ להתקדם בקריירה מעבר למקום הבינוני שהם נמצאים בו. וכן, למה אמורה לעניין אותי הקריירה של איציק שולמייסטר ודומיו? הם מוסיפים לתחרותיות בליגה? לא. הם רלוונטים לנבחרת? לא. המקום שלהם הוא בליגה הלאומית ומטה. אין לי בעיה עם הטבות כלכליות לקבוצות שיוותרו על מכסת זרים מלאה. זו אחלה פשרה. עד כמה שאני יודע מיסוי הזרים הוא חוק של המדינה, לא של ההתאחדות כך שאין יותר מידי מה לעשות בנידון. "רוב המאמנים פחדנים" זה לא משהו שישתנה בהתאם לכמות הזרים. זה מי שהם. עדן קארצב לא הוכיח את עצמו בשום מקום עם יותר לחץ ואיכות ממכבי נתניה. no disrespect אבל מה זה אם לא בינוני? איכות הזרים זו פונקציה של איכות סקטואינג ורמת ההשקעה. לא מבין איך זה רלוונטי. אם אתה חושב שישראלים יותר טובים מהזרים שתביא אז תשקיע בישראלים, מי עוצר אותך? ועכשיו בכלל העניין הזה של מכסת זרים הפך לבדיחה כשכל אחד עם בת זוג רבע יהודייה נרשם כישראלי. אז אולי פשוט נשחרר?