מכבי ת"א 12/13: אלופי המדינה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Fanatic, ‏6/7/12.

1. EuropeGuy Member

תגידו חבר'ה, ממבט מהצד של אוהד כדורגל נייטרלי כמוני,
    רק לי זה מרגיש שמכבי השנה דורכת במקום בכל מה שקשור להחתמות?
    בשנה שעברה זה היה נראה שנפל דבר וסוף סוף מצאו את הנוסחה המנצחת.

אני מבין שאוהדים תמיד מנסים לחפש את הצד האופטימי וטוב שכך, אבל כשקבוצה מציגה 3-4 משחקים ברצף ונראית בהם רע/רע מאוד, אין כבר כל קשר לכך שמשחק אימון לא קובע כלום. אף מאמן לא מעלה את הקבוצה שלו למשחק במטרה שיראו רע, ולא משנה כמה מדובר באימון.

מבחינת סגל יש שחקנים טובים פלוס, דווקא צוות האימון החדש יבדק עבורי בזכוכית מגדלת.

2. סמואל אטו Member

ההרכב שלהם היה פחות או יותר סגור משנה שעברה, ככה שאין ממש לאן להתקדם.
    חוץ מעמדת המגן(שחוזקה ע?י שחקן עם רזומה מרשים מאוד), איפה היה צורך לחזק את ההרכב?
    לעיבוי הסגל קיבלת את טב?ח,איינבינדר,אלטמן ובן-הרוש. זה יופי של רכש.

3. sagi4814 Member

אני גם לא מתייחס יותר מדי למשחקי אימון. אני מציע לחכות קצת ואז להחליט

4. Jakur משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא מבין איך אנשים מרשים לעצמם לזלזל ברשימת רכש בדמותם של אייבנדר, טל בן חיים,בן הרוש, מולינאס ומאנה (בעלי רקורד מרשים בספרד) וחזרתו של יצחקי לסגל ולהגיד שהקבוצה עומדת במקום?
    מה לעשות שהשנה לא התמודדנו מול קבוצות ליגה רביעית בספרד והעלינו טיפה את הרף במשחקי האימui/

מבחן התוצאה מתחיל ביום רביעי הקרוב ואני מאמין שמכבי תעמוד בו.

5. Ricky van Wolfswinkel Member

אם אתם רואים את קהינדה עם כמה סימנים כחולים, אתם יודעים מי היה אחראי לזה.

6. Marrone Member

אין טעם להתייחס למשחקי אימון בצורה רצינית חוץ מאשר ניסוי כלים של מי נשאר ואת מי חותכים.

לגבי הרכש, קרויף ממשיך באותו קו של שחקנים זרים מנוסים לצד ישראלים צעירים. הרכש בעונה החולפת היה יותר נקודתי מאשר הרכש של העונה, שיותר רלוונטי לשנים הקרובות.

7. Raulito Madridista

מכבי צירפה שחקנים טובים שיעמיקו את הסגל. יש לה את הסגל הטוב והאיכותי ביותר בארץ. כמעט שני שחקנים על כל עמדה והכי חשוב אולי - הספסל לא נופל יותר מדי מההרכב הראשון. אם שכטר או רמזי ספורי משחקים בהרכב של הפועל - זה הבדל של שמיים וארץ. ההבדל בין זהבי לטל בן-חיים קיים מן הסתם - אבל לא ברמות האלה. אגיד שוב שלטעמי אין מה לקחת ברצינות את היריבות במחנה האימונים, גם היו שנים שמכבי הייתה מנחיתה שביעיות ושמיניות נגד קבוצת פח. מה שכן, מכבי לא עשתה 'רכש צ'מפיונס' אמיתי, וההרכב הראשון עצמו לא השתפר, עם כל הכבוד לאייבינדר. מכבי תעבור את ההונגרים\בולגרים בלי קשר, אבל אולי בפלייאוף זה יהיה בעוכריה. מה זה 'רכש צ'מפיונס?' נניח ביבראס נאתכו, תומר חמד, זר ברמה של ווצ'יצ'ביץ' או מסיללה. אני לא אומר שאלה שחקנים ריאלים, אבל תבינו לבד את הכיוון.

8. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

שחקן הרכב בליגה הספרדית במשך שנים שרק לפני כמה שנים נכנס לנבחרת העונה של הליגה הספרדית זה לא "רכש צ'מפיונס"? (הזכרת את מסיללה. מאנה הועדף עליו בחטאפה)
    שוער מוכר ומוערך בספרד, שהוא פחות או יותר ברמה של אוואט (שאם היה מגיע כולם היו נדהמים) אם לא עולה עליו, זה לא רכש לצ'מפיונס?
    ואם נחזור לינואר, ערן זהבי זה לא רכש צ'מפיונס? ראדה פריצה?
    גם טב"ח יכול להיכנס תחת ההגדרה הזו לטעמי. בניגוד אלייך אני דווקא חושב שמכבי ביצעה לקראת העונה הזו את "מסע רכש הצ'מפיונס" הכי טוב שעשתה קבוצה ישראלית בשנים האחרונות (זה בטוח עדיף מדוולישווילי, כבודו במומו מונח).
    הכי מצחיק אותי שאתה באמת חושב שלמכבי אין זר ברמה של ווצ'יצ'ביץ'..

גם צריך לזכור שלא מן הנמנע שאם מכבי אכן יעלו לשלב הבתים יביאו עוד זר וישחררו את קהינדה בהשאלה. תחשוב מה יקרה אם מכבי תיפול במוקדמות ואפילו אם תשחק בליגה האירופית, אין צורך בעוד חיזוק כרגע.

נערך לאחרונה ב: ‏13/7/13
  9. Raulito Madridista

לא, אני לא חושב שמאנה הוא רכש צ'מפיונס כי הבחור לא שיחק הרבה זמן כדורגל ויקח לו זמן להיכנס לכושר. בניגוד לרוב אוהדי הפועל שהוציאו קיטור על טל בן-חיים שכלל לא היה צד בעניין ואולי ניסו לגמד אותו מקצועית - אני חושב שהוא שחקן טוב עם פוטנציאל גדול. אבל גם הוא לא 'רכש צ'מפיונס' כי ההגדרה הזו ניתנת לשחקנים שהם יותר טובים מהקיים. אם כולם בריאים במכבי, סביר להניח שבן-חיים פותח על הספסל. אם מכבי תודח כבר בשלב הזה - היא מפסידה המון כסף כי היא לא תשחק באירופה. נניח והיא תודח 'רק' לליגה האירופית - עדיין יש צורך בסגל רחב. וכן, מה שאמרת נכון במידה מסוימת, אלו חלק מהשיקולים. על רכש כזה מכבי הייתה צריכה לעבוד עוד מחודש מאי, אבל היה אי-וודאות בנוגע לאוסקר וגם אניימה התמהמה עם ההחלטה.

אגב, כן - למכבי אין זר ברמה של ווצ'יצ'ביץ'. הוא שיחק כאן רק שלושה חודשים בגלל פציעה נדירה(או מחלת קריש הדם, יותר נכון) - אבל הוא היה שחקן מהרמה הגבוהה ביותר שהגיעה לארץ. הגול נגד באר-שבע בוולה ברגל החלשה לחיבור - וואו. חוכמת המשחק, התנועה לעומק. עזוב, תראה וידאו שלו ותבין. ועצם ההשוואה שלך למכבי חיפה 09/10 היא מגוחכת. אתם רוצים להיות מכבי חיפה? אפס נקודות ואפס שערים?

10. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

תגיד לי אתה קורא את מה שאתה כותב?!?
    מאנה לא שיחק כדורגל מספר חודשים כי היה פצוע, אבל בחמישה המחזורים האחרונים בליגה הספרדית הוא פתח והצטיין. והוא כן הגדרה לרכש שמשפר את הקיים כי הוא בא במקום זיו. איך בכלל מזלזלים ברכש מקבוצת אמצע טבלה בספרד?! רבאק, העדיפו אותו על פני מסיללה שהיה רמה מעל הליגה.
    למכבי יש בכל מקרה סגל רחב, כזה שיספיק אפילו לעליית שלב בליגה האירופית אם וכאשר מכבי תשחק שם.

ותסלח לי, אבל ווצ'יצ'ביץ' הוא לא זידאן, הוא יותר בכיוון של ערן זהבי ברמתו אם כבר. הוא בקושי שיחק בארץ ושום גול בוולה (זה כמו שאני אתן לך הורדת הכדור המדהימה של גונזאלו נגד הפועל חיפה בגביע הטוטו כדוגמה לשחקן על) לא יהפוך אותו לאחד הזרים הטובים שנחתו כאן. אני יכול לומר לך שפריצה, שהתנועה שלו וחכמת המשחק שלו כחלוץ זה דבר שלא ראיתי בארץ שנים אם בכלל, לא נופל ממנו (בהתאם לעמדות), וגם לא קרלוס גארסיה (אנדרייטד בצורה מחפירה, אחד הבלמים הכי טובים שהיו פה. כל מני דני נוימנים תופסים מצ'וצ'אליץ' מינימום קנבארו אבל הוא נחשב לעוד שחקן, אבסורדי). אתה שולח אותי לצפות בסרטונים שלו כאילו זה אומר משהו, יש סרטונים של אלי זיזוב ביוטיוב שלפיהם הוא מסי היהודי.

11. Raulito Madridista

אתה לא צריך להסביר לי מי זה מאנה, אבל אולי אם הוא בא למכבי ת"א ולא נשאר בליגה הספרדית זה היות ולא היו לו יותר מידי קופצים. הוא שיחק טוב בחודש האחרון של העונה - והפכת אותו לרוברטו קרלוס. שדרוג ליואב זיו? גם פליקס חלפון של היום הוא שדרוג לזיו. ובלי קשר, אתה לא קורא מילה ממה שאני אומר ומבלבל את המוח. למכבי יש סגל רחב אבל ההרכב הראשון אולי לא מספיק איכותי לליגת האלופות. כבר אמרתי שהסגל רחב וטוב(ושוב - הוא התמודד מול ליגה מחפירה בעונה שעברה. זה לא מוריד מערך האליפות, אבל צריך לשים את הכל בפרופורצייה) וואין הבדל של שמיים וארץ בין שחקן הרכב לשחקן ספסל, אבל אולי אני צריך בפעם הבאה להדגיש כדי שתבין. בעצם לא - אין לי עצבים.

אגב, תעשה שיעורי בית יותר טוב בפעם הבאה. משווה לי בין גביע הטוטו להצגות באירופה מול ראפיד וינהX2, סלטיק וגם בליגה. משה פרימו מוסר לך - נו באמת

נערך לאחרונה ב: ‏13/7/13
  12. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

מאנה שיחק טוב בלמעלה מ-100 הופעות בליגה הספרדית, לא רק בחודש האחרון (אגב, מצחיק שאתה כותב את זה ומנגד טוען שווצ'יצ'ביץ', ששיחק משהו כמו חודשיים, הוא גדול). רבאק, הבחור נכנס לנבחרת העונה לפני כמה עונות ואם היית בודק היית מגלה שדווקא רצו להשאיר אותו בחטאפה, אבל הזדמנות לשחק בצ'מפיונס זה קלף חזק. אז אתה תעשה לי טובה, כי אתה מבלבל במוח.
    ווצ'יצ'ביץ' היה טוב כששיחק, אבל ממש לא כזה שיזכר כאחד הגדולים שדרכו פה.

למכבי הייתה בעיה אחת בשנה שעברה והיא פער בין הספסל להרכב (שהוא אחד ההרכבים הכי טובים שהיו כאן בעשור האחרון). הבעיה הזו נפתרה.
    למען השם, כשהפועל זכתה באליפות עם פחות נקודות מהסגנית מזכירים אותה כאחת הקבוצות הגדולות שהיו פה. אבל צריך ללמוד להודות שהקבוצה של מכבי בעונה שעברה לא פחות טובה, בלי להגזים, היא דרסה את הליגה. וזה לא שמכבי התפרקה מנכסיה - הלך אוסקר, בא מאמן אחר וצריך לתת לו לעבוד. הלך אניימה, הגיע שוער עם רזומה מרשים בקנה מידה מקומי שכל אחד שמכיר את יכולותיו מעיד שהוא שוער נהדר. הלך עטר, באו טב"ח ויצחקי (ואחרי הגעת פריצה וזהבי הוא כבש הרבה פחות, מכבי יכולה להסתדר בלעדיו).

אגב, בסרטונים של זיזוב התכוונתי למשחקים בלבסקי סופיה וטיפה בבראגה. במכבי גם בטוטו הוא לא שיחק יותר מדי.

13. Telkiyski Member

הפועל תל אביב של 09/10 לא רק שלקחה אליפות, היא גם לקחה גביע (קוראים לזה דאבל)
    אה ואתה יודע? באותה עונה היא גם שיחקה בשלב הבתים של הליגה האירופית אחרי שעברה במוק' קבוצות משבדיה וצ'כיה.
    אה ושכחתי, היא גם סיימה מקום ראשון בבית של המבורג סלטיק וראפיד וינה, כשהיא מנצחת את שלושתן, אם לא מביסה.
    בין שני המשחקים מול קאזאן היה את הדרבי 4-2 המפורסם ההוא למשל.

כשמכבי תל אביב תיקח פה דאבל בעונה שבה היא מתמודדת בשלב בתים כלשהו באירופה (אפילו שלא תסיים ראשונה), תתחיל להשוות בין הפועל ההיא למכבי.
    לא סתם אף קבוצה ישראלית לא לקחה פה אליפות אף פעם בעונה של שלב בתים באירופה, ובטח שלא דאבל.

אז עד, אין מקום להשוואה בכלל.

נערך לאחרונה ב: ‏14/7/13
  14. ChelseaPensioner משתמשים של כבוד היכל התהילה

תודה על התרומה המשמעותית לדיון.

לא ברור לי איך אפשר להגיד שמכבי לא השתפרה לעומת העונה הקודמת (מלבד המונח המעומעם 'רכש צ'מפיונס', מונח אותו כל אחד מגדיר לעצמו) כשעוד לא נבעט כדור אחד העונה. הוחלפו שלושה שחקני הרכב שאף אחד לא יודע אם הם שידרוג או פיחות לעומת מה שהיה. במקרה של עטר-יצחקי/טב"ח עוד אפשר להתפלפל ולהמר כי כולנו מכירים אותם. על השוער והמגן השמאלי אין שום דבר מעניין להגיד, ויסלחו לי צופי הליגה הספרדית. מאנה מגיע עם רזומה עשיר פי עשרות מונים על מסיללה ("רכש צ'מפיונס") וגם הועדף על פניו ישירות באותה קבוצה, אך הוא אינו רכש מרשים ואינו שדרוג; קולינאס שיחק כשוער ראשון בליגה הספרדית הראשונה אך הוא אינו שדרוג לעומת אניימה, שאין ספק שהוא גדול על הליגה, אך לא מתקרב למה שהשיג השוער החדש ברמות גבוהות בהרבה. אוקיי. וזאת בנוסף לעובדה שהוחלף צוות מקצועי שלם (שאף אחד לא מכיר). בעוד שלושה ימים מתחילה העונה. תחכו קצת.

15. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אני לא חושב שהיה צורך בשדרוג להרכב לעומת שנה שעברה, פשוט כי מדובר באחד ההרכבים הפותחים הטובים שהיו בישראל בשנים האחרונות מבלי להגזים. בכלל לא בטוח שההרכב נחלש (אני לא רואה איך יצחקי כ"כ נופל מעטר. השוער אולי עומד בסימן שאלה מסוים אבל קשה להאמין שהוא יהיה נפילה גדולה לעומת אניימה וכל שחקן עם מעל 100 הופעות בליגה הספרדית ממש לאחרונה עולה על זיו, שלמרות עונה גדולה ראוי להיות מחליף). שוב, מכבי הייתה צריכה שדרוג לספסל והוא אכן הגיע, ולזה אפשר להוסיף שהצעירים המוכשרים גדלו בשנה (וזה משמעותי), מכאן שעל הנייר מכבי השתדרגה מבחינת הסגל (לא מבטיח כלום).

ואיתי, הפועל של גוטמן הייתה קבוצה נהדרת, אבל מפריזים בתיאורה. נכון שהיא נתנה קמפיין טוב מאוד בליגה האירופית (אגב, אתה מזלזל ביורוקאפ בכדורסל. הליגה האירופית זה בערך אותו דבר ולא מעט קבוצות מזלזלות במפעל משום מה) וזכתה בגביע, אבל צריך גם לזכור שאת האליפות היא גרפה אך ורק בזכות הקיזוז. והליגה אז לא ממש עלתה על הנוכחית (אם כן, לא בהרבה). לא ברור לי איך ממעיטים בערכה של מכבי בשנה שעברה שפשוט דרסה את הליגה (רבאק, 13 נק' פער), כולל תצוגות נהדרות מול יריבות לצמרת.