מכבי ת"א 12/13: אלופי המדינה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Fanatic, ‏6/7/12.

1. Ice Cream חסה

אלה ספינים מעורבים באשליות של טביב מתובלות בפופוליזם.

אז הוטעיתי והשטעתי, ומכבי קילה על 70% מכרטיסו של עטר 1.2 מיליון יורו (עוד 300 אלף הלכו לבני יהודה), אבל עדיין כל הכסף הזה יחד על עטר, על חיימב, על מדוניאנין ופונצ'ץ' (כמה בדיוק?) מצטברים לסכום יפה, ולזה אפשר יהיה להוסיף את כל ההשאלות שמכבי תרוויח מהן 19.90 לשחקן.

2. sagi4814 Member

על פונצ'ץ' קבלנו 250 אלף יורו, על דור מללול בעסקה עם בסרחוט גם קבלנו עוד 250 אלף יורו, על מוסא קונטה בעסקה עם הקבוצה הרוסית קבלנו 2 מיליון יורו, מה גם שבאותו זמן עמנואל מאיוקה נמכר לסאותהמפטון וקבלנו עליו כחלק ממכירה עתידית עוד מיליון פאונד. מדוניאנין פשוט השתחררנו מהחוזה הכבד שלו 450 אלף יורו לעונה. בשורה התחתונה השנה השתחררנו כמעט מכל החוזים של ההרפתקה הראשונה של גולדהר\ נמני אבי סטרול= 250 אלף יורו יואב זיו -350 אלף יורו האריס מדוניאנין - 450 אלף יורו, והדובדבן שבקצפת רוברטו קולאוטי 650 אלף יורו לעונה, מה גם שלאחר שמכרנו את אלירן עטר מלבד הכסף שקבלנו בסכום העברה, השתחררנו מחוזה של 450 אלף יורו נוספים.

3. Ice Cream חסה

אתה עוד לא יודע על איזה חוזה יחתימו את יואב זיו..
    גם 200 אלף דולר זה שכר אסטרונומי בישראל שיהיה תקוע כמו עצם בגרון ביום שאחרי גולדהאר.

4. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

גולדהאר לא הולך לשום מקום. הוא לא גאידמק!
    מצחיק שמשווים את גולדהאר לא מעט לגאידמק. מיטש אדם רציני שבניגוד לגאידמק משקיע המון ביסודות, במתקנים, במשרדים חדשים שההנהלה נכנסה אליהם לפני שבוע, ויש האומרים שגם באצטדיון בעתיד שיהפוך את מכבי לפורצת דרך בדומה ליובנטוס באיטליה.
    הוא גם לא אדם מפוקפק, לא נראית שום נפילה כלכלית שלו באופק (השנה למשל השווי המוערך שלו רק גדל) והוא בטח לא ינסה לרוץ לראשות עיריית ת"א.
    היום שאחרי גולדהאר זה הדבר האחרון שמדאיג אותי כאוהד, פשוט כי לא מדובר במשהו שנראה רלוונטי לשנים הקרובות.

5. sagi4814 Member

דינו 200 אלף דולר בין אם זה חוזה גבוה או לא, מב שבטוח הוא עומד בסטנדרטים שמיץ' הציב, כלומר שלא מתפרעים יותר בשכר.

אורי, אני גם בדעתך אני בטוח ב99 אחוז שגולדהר לא הולך לברוח מפה, או ליצור לנו בעיות כמו שגאידמק יצר בביתר, אבל לעולם על תגיד לעולם, אין לדעת מה יהיה מחר.

6. Ice Cream חסה

למה בניגוד? גם גידמאק השקיע במתקנים, בנה משרדים חדשים להנהלה, הביא למחלקת הנוער אנשי מקצוע, נתן לילדים תנאים טובים וחימש את מחלקת הנוער בשחקנים צעירים, כולל זרים. גידמאק אפילו הקים פנימייה לשחקנים.
    אצל גולדהאר שחקנים אוכלים מרק ירקות/ חטיף אנרגיה בקיוסק ליד, מי שרוצה יכול לקבל עזרה בלימודים בקרוואן איזה יום בשבוע, יש חדר טיפולים אחד וחדר כושר אחד לכל המחלקה, רוב הילדים מגיעים לאימון בתח"צ/ ההורים מסיעים אותם כשהמדים עליהם (מה שאומר רבע דבר על חדרי ההלבשה שיש לרשותם), ולשחקני הנוער הבכירים שבאים מבחוץ אולי שוכרים דירה בשכונה ליד קרית שלום. את המגרש הסינתטי היחיד שיש שם לא צריך להזכיר מי בנה נכון?

גם השקעה בנוער ובמתקנים לא שווה הרבה אחרי שהברז נסגר, כי אין מי שימשיך לממן את אנשי המקצוע, והמתקנים לא שווים כלום אם אין מי שיתחזק אותם. ההשקעה היחידה בנוער שמניבה פירות גם ביום שאחרי, היא כשרונות צעירים שמביאים מבחוץ, והם מגיעים למכבי (או כל קבוצה גדולה אחרת) על חשבון קבוצה קטנה ובלי תמורה אמיתית.

כמו שאמר שגיא, כלפי חוץ הכל נראה טוב ויפה (גם אצלנו זה נראה שגידמאק הולך להיות ראש העיר, אחרי זה ראש הממשלה והוא יהיה כמו ברלסקוני במילאן), כמה שלא ננבור יש דברים שאנחנו לא יודעים על האינטרסים של גולדהאר או מה יוליד יום (ואנחנו כן יודעים שמיץ' ניסה להפוך את מכבי לקבוצה בע"מ שניתן יהיה למשוך ממנה דיבידנד) ולעולם אל תגיד לעולם.

אין איזשהו ערך אובייקטיבי לכמה שחקן בליגת העל צריך להרוויח, אם גולדהאר יכול לשלם אותו - תפאדל, על חוזה גבוה יותר הוא לא יחתום, מן הסתם. רוב שחקני ליגת העל לא משתכרים יותר מ-150 אלף דולר לעונה (ואפילו הרבה פחות), ובקבוצות שמתקיימות בלי בעלים זה בכלל שכר כמו של איש הייטק. חוזים גבוהים לטווח ארוך לשחקנים שהם לא כאלה טובים כמו שכולם חשבו שהם יהיו - יעיקו על התקציב ואי אפשר יהיה להיפטר מהם (למרות שיש את חוק גולדהאר שעל חוזים גבוהים צריך לתת ערבויות עד סוף החוזה).

7. Muurad Member

אני עדיין לא מבין את עניין הדאגה מבחינת התשלומים והחוזים תחת גולדהאר. עוד פעם תתקנו אותי אם אני טועה, אבל הוא מחוייב לשם ערבויות לתשלום לכל אורך החוזה, בדיוק בשביל למנוע מצב שהוא עוזב ותוקע את הקבוצה עם חוזי ענק בלי דרך לשלם, שזה מה שאתה טוען ומתריע שיקרה כבר עשרות פעמים.

נערך לאחרונה ב: ‏21/6/13
  8. sagi4814 Member

דינו התגובה שלך בנוגע לנוער של מכבי נראית לי קצת צינית? מתי פעם אחרונה הייתה בקרית שלום?
    מתי פעם אחרונה ראיתה שההורים מביאים את הילדים עם בגדי אימון? (לא שאני הייתי) אבל ההתעסקות הזאת נראית לי קצת מגוחכת. ניר לוין התראיין לפני מספר שבועות במחצית המשחק של קבוצת הנוער, מושקע שם למעלה מחמישה מיליון שקל, בציוד, ביגוד, תנאים ועוד, מה גם שלפני מספר חודשים טסו ניר לוין, מיץ' גולדהר וג'ק אנגלידיס לאמסטרדם כדי להעתיק את המודל של המגרש אימוני כוח של איאקס לקרית שלום. המגרש הזה אמור להיות מיועד נטו לאימוני כוח בהשקעה של כסף רב, ואמור להיות מוכן עד תחילת עונת המשחקים הקרובה.

חדרי ההלבשה בקרית שלום שופצו, אך צריך לזכור, מכבי כל תחילת עונה יכולה לקחת את עצמה ולעבור מקרית שלום, העירייה לא מוכנה למכור לה את השטח ולכן אין אינטרס כזה גדול להשקיע שם מעבר למה שצריך ( מגרשי אימונים בעיקר) לא נראה לי שאם היה לך סוג של נכס שהייתה יודע שכל זמן מסוים יכולים לקפל אותך משם הייתה משקיע בו יותר מדי.

בנושא השחקנים שלא גודלים במועדון ובאים בגיל הנערים נוער, זה דבר שנהוג בכל אחת מהקבוצות הגדולות בדרך כלל וזה חלק ממערך הסקאוטינג של הקבוצה, ראה מקרה מונאס דאבור במכבי, או אייל גולסה בחיפה, שניהם לא גדלו בקבוצות ונרכשו על ידי המועדונים.

בנוגע למשכורת של יואב זיו, אין פה הרבה מה להרחיב, אם יש לגולדהר (ויש לו הרבה) אז שישקיע זה מבורך, מה יהיה ביום שאחרי זה? אני מקווה שלא נגיע למצב כזה, אבל לצערי ואני מאוד רציני אוהדי בית"ר יודעים מה זה וחבל שככה זה מתנהל העסק ואין נהלים מסודרים של ההתאחדות לכדורגל. כל שנשאר לי הוא לקוות שמיץ' באמת יהיה פה לאורך זמן, אדרבה שיצטרפו עוד אנשים כמוהו וידאגו לעלות את הרמה של הכדורגל בארץ, כי אין מה לעשות היום שם המשחק זה כסף

9. Ice Cream חסה

נכון, אבל זה רק לחוזים מעל מיליון וחצי שקל (ויכול להיות שרק שחקנים, אבל לא בטוח). אלא אם יש למכבי הרבה חוזים שהם בפחות (אבל עדיין סכומים גבוהים), זה יכול לא להוות בעיה קשה, אבל עדיין בעיה.

לפני 5 חודשים. הסתובבתי וגם דיברתי עם ילדים במחלקה שם.

אתה רוצה להגיד שהמגרשים בקרית שלום בכלל לא שייכים למכבי? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/5eek.Xxx

אבל ביום שאחרי גולדהאר, יישאר מזה מעט מאוד. כן יישארו מתקני כושר ומשטחי דשא שהוא הקים, אבל גם הם יישחקו עם הזמן. הביגוד והתנאים ושאר האקסטרות שגולדהאר מממן עם ה-5 מיליון שקל שהוא משקיע (שמעתי אפילו 8, שזה לא משנה) ייעלמו ברגע שהכסף שלו יעלם.

ברור, אבל אני לא אוהב את השיטה הזו. למרות שהקבוצה שלי הרוויחה 2-3 שחקנים מהשיטה הזו (כולל דסה שהגיע ממכם), הייתי רוצה שהיא תשקיע בילדים המקומיים ולא תנשל קבוצות קטנות מהכוכבים העתידיים שלהם באמצעות פדופילים...

10. sagi4814 Member

בנוגע למגרשים לא הם לא שייכים למכבי, אני גם מאמין שאחת הסיבות העיקריות אם לא העיקרית ביותר שגולדהר העביר את משרדי מכבי לבניין משרדים איפה שהוא בתל אביב ולא בקרית שלום, זה כי הוא יודע שלא משתלם להשקיע שם מעבר למה שצריך. יש בעייה עם העירייה לא סגור בידיוק מה, אני מניח שאולי רוצים לבנות שם בניינים בכל זאת תל אביב.

בנוגע למגרשי אימונים, אז כן ביום שאני מקווה שלא יגיע אחרי גולדהר לא יישארו האקסטרות אבל ישאר התנאים החשובים שזה מגרשים ( רק להזכירך פעם היו מתאמנים עם גופיות וביגוד שלא נדע) אז נראה לי שהיום אם אנחנו מדברים על הנושא הזה של הביגוד אז יש פה קצת קטנוניות מצדנו.

ולנושא של הבאתה שחקנים בגיל נערים\ נוער, אין מה לעשות זה נהוג ככה בכל הקבוצות המקצועניות, כמו שהרווחתם את עידן ורד והכח, דסה אם אני לא טועה היה בנס ציונה אחרי מכבי ואז עבר אליכם, תקן אותי אם אני טועה, אבל איך אמרתי מקודם, שם המשחק זה כסף.

11. Ice Cream חסה

גם במגרשים הדשא יהפוך מהר לאדמת טרשים כשלא יהיה כסף, אתה מוזמן לבוא לבית וגן (מהתחנה המרכזית רכב קלה עד יפה נוף...) לראות מה זה אומר..

ורד הגיע במסגרת של שיתוף פעולה והמון שחקנים עברו בין קבוצות הנוער שלנו ושל הכח, הגיל 18 כשהשחקנים המוכשרים מגיעים לבוגרים אז קבוצות מקבלות תמורה ראויה לשחקנים שעוזבים אותן. כסף זה שם המשחק והכל טוב ויפה, אבל זה לא אומר שצריך לנצל קבוצות קטנות איפה שיש ואקום, וזה כולל השחקנים שלקחנו/ קנינו בגרושים מנצרת עלית, עכו וקרית גת.

12. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אני לא מבין מה ההפתעה מכך שקריית שלום לא בבעלות מכבי. גם בית וגן, להזכירכם, אינו בבעלות בית"ר וכך היה למיטב ידיעתי גם בימי גאידמק.
    אכן קיימת מחלוקת עם העירייה לגבי מכירת השטח (שאם תשאלו אותי, במצב הקיים אין שום סיבה וצורך לקנות), אבל קיימת עוד סיבה - מחלוקת על שטחי הרחבה.
    חלק גדול מהשטחים שסובבים את המתחם, שיכולים תאורטית גם לשמש בהרחבתו, הם פרטיים באופן דיי הזוי, כבר שנים רבות (לפחות ככה מספרים). הסכומים אסטרונומיים כנהוג בתל אביב והמתחם דיי תקוע. זו גם הסיבה לכך שהאפשרות לבנות אצטדיון לא רחוק משם ליד צומת חולון אינה סבירה ביחס לאפשרויות אחרות.

ההשערה היא שאם וכאשר גולדהאר יחליט על בניית אצטדיון בגבול בין ת"א לרמה"ש, ייבנה מתחם אימונים חדש באזור גם כן. במידה וזה יקרה לטעמי קיימת אפילו אפשרות שהמתחם הנוכחי יהפוך למתחם של מחלקת הנוער בלבד/אקדמיה או משהו כזה.

שוב, חייב לציין שכל אלה אינם פרסומים רשמיים, מדובר בשמועות, חלקן פחות או יותר מבוססות (למשל לגבי השטחים הפרטיים), שרצו בין אוהדים.

13. Ice Cream חסה

בית וגן נשדד מבית"ר על ידי דדש לפניג'ל ומאיר לוי, הוא כן היה שייך לנו. אפילו הפועל מרמורק ומכבי רמת עמידר מחזיקות מגרש משלהן!

בשביל לנהל אקדמיה (או כל סוג אחר של פנימיה לשחקנים) לא צריך לבנות מהיסוד בניין כזה, אפשר לשכור.

14. Yaniv "Rey de Copas hay uno solo"

גיורי ההונגרית תהיה יריבתה של מכבי תל אביב ביסוב השני של המוקדמות, המשחק הראשון יתקיים בהונגריה הגומלין לאחר שבוע בארץ.

15. Captain Canada משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני סבור כי הצהובים מחזיקים בסגל טוב מזה של ההונגרים ויצליחו להתקדם לשלב הבא. בכל זאת, בהתחשב באפשרויות האחרות שעמדו על הפרק - לא יהיה זה מוגזם לטעון כי מדובר בהגרלה קשה למדי.