מכבי ת"א 12/13: אלופי המדינה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Fanatic, ‏6/7/12.

  1. אלי מתחן Member

    הצטרף ב:
    ‏8/12/03
    הודעות:
    13,335
    לייקים שהתקבלו:
    316
    לא הייתי אומר בהכרח שיש הצלחה בזה שמי שיש לו את התקציב הגבוה בליגה, בונה את הסגל הכי טוב בליגה ומביא את הישראלים הטובים בליגה. למען האמת, לא ראיתי שום יד מכוונת של קרוייף בבנייה, הוא פשוט הלך על הישראלים הטובים ביותר, מצד שני, אי אפשר לבוא בטענות לאדם שעמד בתקציב שהוצב לו, ובנה קבוצה שזכתה באליפות. אם על העונה האחרונה מירב הקרדיט הולך לאוסקר גרסיה, עוד עונה מוצלחת של מכבי, עם מאמן חדש, תראה שקרוייף לא רק נהנה מצירוף מקרים אלא גם בנה משהו חזק.
     
  2. סמואל אטו Member

    הצטרף ב:
    ‏27/9/04
    הודעות:
    15,002
    לייקים שהתקבלו:
    4,649
    ומצד שני, ראינו מה אבי נימני ומוטי איווניר עשו בצ?אנסים שקיבלו.


    יכול להיות שאתה צודק, לא צריך את ג?ורדי בשביל זה, אז מזל שלא הביאו את ג?ורדי בשביל זה. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
     
  3. אלי מתחן Member

    הצטרף ב:
    ‏8/12/03
    הודעות:
    13,335
    לייקים שהתקבלו:
    316
    אבי נימני ומוטי איווניר הם לא אוסקר גרסיה.
     
  4. Landon Donovan Member

    הצטרף ב:
    ‏9/10/06
    הודעות:
    1,410
    לייקים שהתקבלו:
    61
    ומי הביא את אוסקר גארסיה לאמן את מכבי, תזכיר לי?
     
  5. Rosez Member

    הצטרף ב:
    ‏18/5/10
    הודעות:
    147
    לייקים שהתקבלו:
    0
    שחקנים טובים היו גם לפני קרויף, אבל חלק ניכר מהאליפות של מכבי ת"א היא, הרבה לפני הרכש או המאמן, השקט שקרויף הביא למערכת והעובדה שלא נתן לתקשורת הישראלית להיכנס לחדרי ההלבשה.
     
  6. סמואל אטו Member

    הצטרף ב:
    ‏27/9/04
    הודעות:
    15,002
    לייקים שהתקבלו:
    4,649
    אוסקר גארסיה גם לא היה אמון על בניית הסגל.
    אפילו את הצוות המקצועי שהקיף אותו הוא לא בחר.
     
  7. אלי מתחן Member

    הצטרף ב:
    ‏8/12/03
    הודעות:
    13,335
    לייקים שהתקבלו:
    316
    שוב פעם, לא טענתי שהוא נכשל חס וחלילה, אלא שכרגע עוד מוקדם לקבוע אם הוא הסיבה להצלחה או שהיה פשוט מזל עם מאמן. הוא לא עשה איזו בניית קבוצה גאונית שתתן לו להנות מהספק הזה לאחר עונה אחת, מוצלחת ככל שתהיה.
     
  8. Landon Donovan Member

    הצטרף ב:
    ‏9/10/06
    הודעות:
    1,410
    לייקים שהתקבלו:
    61
    אוקיי, מקבל. אני מסכים איתך באופן חלקי - אי אפשר לשפוט הצלחה של מנהל ספורטיבי ע"פ עונה אחת, גם לא ע"פ שלוש עונות. אבל אני כן חושב שלפחות ברכש הוא הצליח בצורה מרשימה - לא רק עם פריצה וקרלוס, גם ראדי וטיבי לא היו מובנים מאליהם.
     
  9. ChelseaPensioner משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏6/4/04
    הודעות:
    8,777
    לייקים שהתקבלו:
    6,080
    מקצועית, זה כלל לא משנה איפה נעמוד בסוף העונה הבאה - העונה הראשונה של ג'ורדי קרויף היא הצלחה. לא ברור לי איך אפשר לטעון אחרת. הוא בחר את המאמן, הקים סביבו את הצוות המקצועי ובנה את הסגל. אין כזה דבר 'מזל עם המאמן' - הוא בחר אותו. זו הסמכות שלו כמנהל מקצועי ובשורה התחתונה העונה הזו היתה הצלחה אדירה - הקבוצה לקחה אליפות אחרי שאת העונה הקודמת סיימה במקום השישי ובכלל, הציגה את העונה הטובה ביותר של המועדון מזה 17 שנה.

    מחוץ למגרש מדובר בסיפור הצלחה גדול עוד יותר. קרויף נטרל את כל רעשי הרקע סביב המועדון: המקורבים, ההדלפות, כתבי החצר שעשו בקרית שלום כבשלהם. הוא ייצר ועמד בראש מערכת שלראשונה מזה זמן רב, רב מדי, הצליחה לתפקד. הקבוצה יכולה להיכשל בעונה הבאה - זה הכדורגל - אבל אנחנו עומדים כיום בנקודה רחוקה מאוד מהנקודה בה עמדנו בסוף העונה שעברה ולמעשה בכל העשור האחרון לפחות. זו הצלחה.
     
  10. אלי מתחן Member

    הצטרף ב:
    ‏8/12/03
    הודעות:
    13,335
    לייקים שהתקבלו:
    316
    נו באמת. בית"ר זכתה ב2 אליפויות רצופות עם כאוס ניהולי, זרים מחפירים ומאמן שכונה, זה מראה על ניהול נכון?
    חוץ מזה שלמכבי של איווניר היה סגל מצויין, אל תציג את זה כאילו ג'ורדי קיבל קבוצה של ליגה למקומות עבודה והפך אותה לאלופה.
     
  11. Ice Cream חסה

    הצטרף ב:
    ‏17/6/11
    הודעות:
    8,375
    לייקים שהתקבלו:
    201
    קאלה, רומולו, בואטנג, אלבארס ומירוסביץ' היו זרים מחפירים? עברו מלא בשנתיים האלה וחצי מהם באמת היו בזיוניים, אבל כשיש יותר מפי 2 כסף מלקבוצה השנייה הכי עשירה, אז גם עם כאוס ניהולי ומאמן שכונה קשה לא לזכות בתארים (ומכבי הצליחו לעשות את זה פעמיים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx).

    חוץ מהצוות המקצועי, השינוי הניהולי וההדרכה עבור שחקנים שבזכותו שדרגו את עצמם - מסכים עם עומרי שהוא זה שהביא את פריצה, קרלוס גרסיה, טיבי וראדי שיש להם חלק גדול באליפות. גם הרכישות הפחות מוצלחות שלו כמו גורי, ארנשואו וגונזאלו גארסיה (בשביל הפרופורציה: הוא עלה פי 8 פחות מבוזגלו) - הייתה בהם תועלת.
     
    נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏15/6/13
  12. Muurad Member

    הצטרף ב:
    ‏31/8/10
    הודעות:
    6,560
    לייקים שהתקבלו:
    58
    אגב בנוגע לעניין גאידמק והכסף - לא הכניסו חוק שחייבים לשם ערבויות גם לחוזים ארוכי טווח או משהו בסגנון ולהכניס את זה כחלק מהתקציב? כדי למנוע את הדברים שקרו למשל בבית"ר?
     
    נערך לאחרונה ב: ‏15/6/13
  13. אלי מתחן Member

    הצטרף ב:
    ‏8/12/03
    הודעות:
    13,335
    לייקים שהתקבלו:
    316
    אני זוכר שהכניסו חוק כזה, כמה שנים מאוחר מדי. כמובן שמכבי ת"א וגולדהאר היו הראשונים להתלונן, קל לא לראות כמה שנים קדימה כשהכסף זורם כמו מים.
    בתקציב בלתי מוגבל להביא שחקנים כמו שוונקי, פינטו וטוטו רושל זה כשלון מחפיר. מלבד בואטנג ואלברז אף אחד מאלה שהזכרת לא היה שחקן טוב יותר ממה שהיה לנו. במיוחד לא קאלה שדפק לנו שנתיים רצוף את אירופה.
     
  14. Ice Cream חסה

    הצטרף ב:
    ‏17/6/11
    הודעות:
    8,375
    לייקים שהתקבלו:
    201
    זה דווקא בא אחרי שגולדהאר שפך סכומים, והחוק גם נקרא על שמו.

    ביולי 2010 כתבו משהו על זה שיישום החוק נדחה בעונה, לא יודע אם הוא באמת מיושם היו בפועל.
     
  15. sagi4814 Member

    הצטרף ב:
    ‏23/3/13
    הודעות:
    223
    לייקים שהתקבלו:
    0
    לפי וואן אלירן עטר ימכר לקבוצת ריימס הצרפתית, במידה וזה קורה תודה לאלירן! שלוש שנים טובות מאוד שלו, מקווה שהוא יצליח ההצלחה שלו תלויה בו, אם הוא ישמור על עצמו ולא יעשה שטויות הוא יכול להצליח.

    תחושה אישית שלי טוטו תמוז יחליף אותו, אבל זה הזמן יגיד