כששמעתי שאוסקר עוזב, אז השם של רייקארד ישר קפץ אצלי. יורדי יחפש מאמן עם סטייל של ברצלונה שימשיך את דרכו של אוסקר וזה ידוע שפראנקי הוא חביבו של האבא יוהאן שסידר לו את הג'וב בברצלונה. מאז הוא רק התדרדר עד למצב שבו הוא אימן בערב הסעודית, אז הגעה שלו למכבי זה לא הכי קלוש בעולם.
חתיכת מחדל העניין הזה. איך קבוצה נשארת בלי מאמן לקראת ההכנות לעונה הבאה? למה לא דרשו מאוסקר תשובה ברורה לגבי העתיד שלו לפני המחזור האחרון בליגה? לא ברור. אז הנה הלכה ההמשכיות, צריך למצוא מאמן חדש, שיביא שיטה חדשה ואלוהים יודע מה ייצא מהניסוי הזה. עד שחשבתי שתהיה קצת יציבות במועדון הזה...
המזל שזה רק המאמן והצוות המקצועי נשאר בראשות ג'ורדי קרויף,אם כל הצוות היה הולך למכבי הייתה בעיה גדולה,כיוון שזה רק המאמן יביאו לו מחליף ראוי ומח"ול לדעתי מישהו מדמותו
אגב, בוואלה ספורט רשום שקרויף מחפש מאמן עם ניסיון בכדורגל ספרדי, מה שמקשר טיפה את רייקארד לביקור בארץ. מי יודע....
אוסקר גארסיה הפסיק את הפארטיה שהייתה במכבי. הוא לא נכנע ללחצים, ניתק קשר עם עיתונאים ועשה החלטות טקטיות טובות. החליף את הזרים כשהיה צריך וביקש חיזוק. מכבי דהרה לאליפות והיא הייתה מאוד יציבה. העזיבה שלו לפני האתגר הגדול - ליגת האלופות - קצת מאכזבת מבחינת הצד הצהוב, אבל זה לא הסוף מן הסתם. המקצוענות שנכנסה במועדון היא תיקון על שנים גרועות, כל הסטנדרטים עלו קומה. כמוכן, הפועל וחיפה יעשו הרבה שינויים בפגרה ולמכבי יש שלד שרץ כבר עונה שנייה ואפילו שלישית. מכבי פייבוריטית לאליפות גם בעונה הבאה. גם אם יגיע איזה רוני לוי זה לא יהיה רע. מעניין מי הזר שיגיע. רייקארד? זה שם גדול ואולי הוא יוכל למשוך זרים אטרקטיביים, הוא עשה דברים גדולים בבארסה - אבל הוא בירידה משמעותית.
בכל קבוצה אחרת הייתי מסכים איתך אבל במכבי זה לא כל כך משמעותי. ברור שכשהשחקנים רגילים למאמן מסויים, לשיטת העבודה שלו, לאימונים, הרבה יותר קל לפתוח עונה נוספת, אבל הסמכויות וגודל העבודה של אוסקר היו די מוגבלות עם הפורמט הנוכחי. הדוגמא הטובה ביותר לכך אנחנו רואים עכשיו שלמכבי אולי אין מאמן, אבל זה לא מפריע לקרויף להסתובב ברחבי אירופה ולהחתים שחקנים.
אני לא רואה בזה דבר טוב בהכרח. זה טוב שיש היררכיה, והמאמן לא צריך להתעסק ברכישת השחקנים עצמה, אבל בשביל מה להחתים שחקנים שיש מצב שלא יתאימו לשיטה של המאמן שעוד לא הוחתם? לא חבל על הכסף? (לא ידוע לי שהחתמנו איזה שחקן מאתמול להיום, אבל בשביל העיקרון) לא משנה כמה הסמכויות שלו היו מוגבלות (ולא חשבתי לרגע שהסמכויות שלו היו דומות לאלו של פרגוסון במנצ'סטר יונייטד), הוא זה שקובע את ההרכב ואת השיטה שבה משחקים. לא ג'ורדי. זה מצויין שלפחות המנהל המקצועי נשאר והמקצוענות נשארת איתו, אבל היה אפשר לעשות את הדברים האלו בצורה קצת יותר טובה.
העזיבה של אוסקר היא בהחלט לא דבר בריא למערכת, אבל אין ספק במכבי המערכת חזקה, הנושא של מי קובע את מדיניות הרכש אם זה אוסקר או ג'ורדי אז ללא ספק ג'ורדי אחראי על הרכש אפשר לראות עוד מראשית הדרך שהבאתם של גונסאלו גרסיה קרלוס גרסיה וינסט אניימה ומהרן ראדי זה היה רכישות של ג'ורדי, במועדונים הגדולים ביותר באירופה המנהל הטכני אחראי על הבאת השחקנים ולא המאמן, דוגאמות זה מנצ'סטר סיטי שאם אני לא טועה המנהל הטכני שם זה צ'יקי בגיריסטן לשעבר בברצלונה הוא אחראי בלעדי על מדיניות הרכש, או בברצלונה הנוכחית זוביזארטה בבאיירן מתיאס זמר, אז כן ככה זה עובד בחלק מהמקומות ברמות הגבוהות, אז אין סיבה שזה גם לא יעבוד פה. אז כן ברור לי בתור אוהד מכבי שחבל מאוד שאוסקר עוזב, אוסקר עשה בית ספר לתקשורת (פח אשפה) הישראלית בית ספר בהתנהלות שלו,שמר על פאסון גם אחרי הפסדים וידע לעבוד על הצד המנטלי כמובן בעזרת שאר הצוות, אין מה לעשות בסוף לכל בן אדם יש תחליף ואני סומך על יורדי שהוא ידע להביא את המחליף הראוי שיעשה את העבודה בצורה הטובה ביותר.
מן הסתם שיחתימו מאמן עם אותה שיטה. העזיבה של אוסקר היא מכה כי מדובר באיש מקצוע מעולה, ולאו דווקא מהסיבות שאתה ציינת.
"מכבי מעוניינת בוואסקס, מאמן לה קורוניה" http://one.co.il/Article/217416.html http://www.elidealgallego.com/media/idealgallego/images/2013/03/19/2013031900351492538.Xxx