https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/563479_10200602272001852_1765751604_n.Xxx כי בכל זאת פורים..
אני הייתי רוצה לשמוע מה דעת האוהדים פה על הציטוט הזה של המאמן שלכם: "אנחנו בונים כאן קבוצה ל-6-7 שנים" מדינות כמו קפריסין ובלגיה כבר גילו את הליגה שלנו. אם מכבי גם תעשה עונה טובה באירופה אז אני אבשר לכם כבר עכשיו שאוסקר מדבר שטויות. יש בעולם רק מספר מאד קטן של קבוצות שיכולות לבנות קבוצה ואלו הן הקבוצות עם הכסף של הערבים או הרוסים העשירים מהנפט. בשנים האחרונות מכבי לא בדיוק הבריקה והקבוצה נשארה מחוץ לזרקורים. ברגע שהיא תזכה באליפות תהיו בטוחים שהשחקנים הכי טובים לא ישארו פה לתקופה של 6-7 שנים. לדעתי אתם תגלו מהר מאד שהאימרה הזאת של אוסקר היא בגדר חלום רטוב.
וזו אפילו לא הדוגמה הטובה ביותר לטמטום הנוזל מהאמירה של אוסקר. איך הוא מסוגל ?לבנות קבוצה ל7 שנים? כשיותר ממחצית ההרכב שלו מצוי בעשור הרביעי לחייו?
אתם לוקחים את האמירה שלו בצורה קצת יותר מדי מילולית. הוא בעצמו לא נראה לי מעוניין להישאר פה מעבר לעונה הנוכחית.
סליחה? אני עוקב אחריי מכבי ויש שיתוף של שחקנים צעירים שלא יעזבו כל כך מהר לטובת קבוצות קיקיוניות, יש את ברק לוי שאולי בעונה הבאה יזכה לפתוח ועוד, אז נכון מארן ראדי גל אלברמן ועוד הם לא יהיו פה עוד 6-7 שנים, אבל השלד של מכבי ישאר, עליו אפשר להביא שחקנים מוכשרים או זרים או ישראלים שימשיכו את דרכם את ראדי וכו'...
נחמד לכתוב ש"מכבי משתפת שחקנים צעירים שלא יעזבו כל כך מהר לטובת קבוצה קיקיונית" (מניין לך? אתה מכיר אותם באופן אישי?), אבל תיוגם של ברק לוי, מושיקו לוגאסי ודומיהם כ"שלד של הקבוצה" גובל בהגזמה פראית. בפועל, בנקודת הזמן הנוכחית, השלד הצהוב מורכב דווקא ממבוגרים שכנראה לא ימשיכו להתאמן בקרית שלום בעוד שנתיים (או אפילו בעונה הבאה), כדוגמת אניימה, אלברמן וראדי. גם אם לא נתייחס לאמירה בצורה כה מילולית, זה לא משנה את עובדת היותה דמגוגית ושקרית.
לא נאמר שהם בונים "סגל שירוץ ל-6-7 שנים", אלא קבוצה. על כל המשתמע מכך. דמגוגיה ושקר? נשמע כמו פראנויה.
התגובה היא חסרת בסיס, מכיוון שכנראה שאוסקר בעצמו לא ישאר במכבי בעונה הבאה ובישראל, למרות היומרות האירופיות של מכבי, קשה להחזיק באותה תבנית של שחקנים כאשר רוב הסגל בנוי מישראלים שירצו לנדוד לקבוצה מחו"ל בשלב כזה או אחר.
אם כך, אתה מוזמן להאיר את עינינו. מהו בדיוק "כל המשתמע מכך"? אם למכבי אין כוונה להתבסס על הסגל הקיים במשך שש השנים הבאות, האם היא מעוניינת להטמיע את פילוסופיית המשחק של אוסקר בקבוצת הבוגרים (אותו איש אשר צפוי לעזוב את המועדון בקרוב, לדעתך)? האם היא מחפשת להחדיר את נורמות הכושר הגופני והתזונה (עליהן אחראי אותו צוות שצפוי לעזוב יחד עם אוסקר) בשלל מחלקות הנוער של המועדון? או שכל המשתמע מהאמירה המדוברת הוא פשוט טמטום טהור וניסיון לסנוור את האוהדים בעזרת קלישאות נבובות?
אני לא אתיימר לקבוע מה משמעות המשפט שאמר אוסקר גארסיה. אני רק ינסה להבין את ההיגיון מאחירו בצורה שקולה והגיונית. לפי דעתי יותר הגיוני לפרש את האמירה שלו ככזאת שמתייחס לכל הפרמטרים של קבוצת כדורגל. בין היתר: סגנון משחק(שאפשר להמשיך גם עם מאמנים אחרים),מערך אימון,צוות מקצועי, אופי של מועדון וצורת עבודה. להגיד שהוא מנסה להפיח תקוות שווא באוהדים? אם מדובר בתקוות אליפות, אז הן לא שווא, מאחר ומכבי אכן רצה לאליפות. ואם אתה טוען לסוג של גניבת דעת, אז אנחנו מדברים על מאמן שעד עכשיו לא מוכן להצהיר על אליפות. לא נשמע הגיוני.
ברשותך, אעבור על הפרמטרים שציינת, במטרה לבדוק כיצד האמירה של אוסקר יכולה להשפיע עליהם: סגנון משחק - אין ספק שאפשר להמשיך אותו גם עם מאמנים אחרים (הדוגמה הטובה ביותר לכך היא ברצלונה), אבל לפני שעושים זאת, יש להטמיע אותו ולהשרישו בכל מערכי המועדון לאורך תקופה מסוימת. אם לדבוק בהשוואה לבארסה - קרויף עשה זאת שם במשך יותר מ4 שנים; ועם יד על הלב, האם אתה באמת מאמין שאוסקר יוכל להנחיל במכבי פילוסופיית משחק שתישמר במשך יותר מחצי עשור, אחרי שנה אחת בלבד בתפקיד המאמן הראשי? מערך אימון - שוב, מדובר בנורמה מקצועית שיש להשריש במועדון במשך פרק זמן ארוך יחסית. אם אוסקר באמת מעוניין ליצוק תבנית קבועה לאימונים במכבי תל אביב, יהיה עליו להישאר בקבוצה במשך עוד 3 שנים לפחות ולא לעזוב מיד עם סיום העונה הנוכחית. שאר הפרמטרים שלך ניתנים להפרכה עם אותם נימוקים בדיוק. היות שאין לי רצון להאריך בדיבורים מיותרים, לא אמשיך לנתח אותם באופן פרטני. כל הכתוב בפסקה הנ"ל מחזיר אותי למקום ממנו מגיעה התגובה שלך (הניסיון להבין את האמירה בצורה שקולה והגיונית): אין צורך לנתח כל מילה היוצאת מפי מאמנים בהתבססות על חשיבה לוגית או רציונאלית (כאילו יש עומק מאחוריה), גם אם מדובר במאמן טוב. הנחה זו מקבלת משנה תוקף במקרה שהדברים נאמרים בשפה זרה, במהלך ראיון פוסט משחק. לעתים, כל מה שהמאמן מעוניין לעשות הוא לירות קלישאה חלולה עם קונוטציה חיובית; זהו, לטעמי, הבסיס האמיתי עליו מושתתים הדברים של אוסקר.
באותה מידה שאני מנסה להבין את החשיבה בצורה הגיונית ישנם כאלה שמחפשים בין הציציות באמירות של מאמנים זרים כדי לפגוע בהם ואני לא שותף לצורת מחשבה הזו, לכן אני מנסה להביא את הצד השני של החשיבה. לגבי החלק הראשון והעיקרי: אז בכל הניתוח שלך אתה מתעלם מהמרכיב הכי חשוב בנושא "בניית קבוצה לטווח ארוך": מי שאמור על הנושא הוא לא אוסקר גארסיה אלא ג'ורדי קרוייף, לכן אין צורך במאמן שישאר פה לאורך שנים כדי לבנות את כל המערכת. זהו תפקידו של קרוייף.
הכל טוב ויפה, אבל אתה שוכח שקרויף הוא "בסך הכל" ג'נרל מנג'ר ומפאת תפקידו, אין לו כל דרך להשפיע על אספקטים כדוגמת סגנון המשחק, מערכי אימון ו"אופי של מועדון". במקרה הטוב ביותר, הוא יוכל להרכיב סגל לטווח ארוך (אם כי תרחיש זה הינו בלתי ריאלי בעליל, לאור מגבלות שוק השחקנים בארץ) ולקבוע נורמות בנושאי השכר והניהול השוטף של המועדון; על המגרש ההשפעה שלו כמעט לא תורגש, בין כה וכה.
זהו בדיוק התפקיד של הג'נרל מנג'ר וזה בדיוק מה שקרוייף עושה עד עכשיו. אין לו דרך להשפיע על סגנון המשחק? מי בחר בגארסיה? ומי יבחר במאמן שיחליף אותו? ומי בוחר בשחקנים שמגיעים למועדון? הוא לא משפיע על מערכי אימון? מי אחראי על רוב הצוות שהגיע אם לא הוא? אופי של מועדון? הוא זה שיכול לקבוע אם לעשות בלאגן אחרי הפסדים או לתת גיבוי ולהיות בשקט כמו שקורה עד עכשיו. להגיד שהוא "רק" ג'נרל מנג'ר זהו בדיוק הבעיה שמשפיעה על הכדורגל בארץ ועל הפרשנות בנושא הזה. חוסר ההבנה לגבי חשיבות התפקיד הזה.