מכבי ת"א 12/13: אלופי המדינה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Fanatic, ‏6/7/12.

1. ג'ורדן לאב אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

איגנסיו פידלף. ארגנטיני יהודי, 23, בלם. שייך לנאפולי, הושאל לפארמה בתחילת העונה, לא פרץ. יושאל למכבי ת"א עם אופציה לרכישה. אין לי מושג לגבי סכומים.

2. Captain Canada משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם זכרוני אינו מטעה אותי, השחקן הזה קושר עם קבוצה מליגת העל גם בעונה שעברה. בכל אופן, יצא לך במקרה לצפות בו בפעולה?

נערך לאחרונה ב: ‏22/1/13
  3. סמואל אטו Member

מנהל מקצועי הוא הסמכות המקצועית הבכירה בקבוצת כדורגל, והוא חשוב כי הוא בעצם מכניס עוד ראש של איש כדורגל למערכת.
    אין ואקום, והעובדה שבשאר הקבוצות לא קיים תפקיד ?ג?נרל מנג?ר? זה לא אומר שהסמכויות שלו לא נחלקות
    בין האנשים שכן נמצאים במערכת. ברגע שראובן עטר מעיף איזה מאמן שהוא רוצה ומחתים איזה שחקן שהוא רוצה, אז הוא בעצם גם ג?נרל מנג?ר.

לא החתימו את ג?ורדי קרוייף כי הוא יכול להנחית פה זרים בעלי שם( גם ככה אפשר להחתים רק 5, אז איפה ההיגיון?), החתימו אותו כי לאף אחד מהמנהלים של גולדהאר אין ניסיון בענף הכדורגל וכי אי אפשר להגיע להצלחות אם בכל עונה יגיע מאמן חדש שגם יחליף את כל הסגל מחדש.

גבאי וזהבי? לא חסר למכבי קשר התקפי ומגן ימני?

4. סמואל אטו Member

הם פתחו את העונה בסגל חלקי ואני לא מאמין שיש מישהו שיחלוק על העובדה שאחרי חצי עונה למכבי חסר קשר התקפי(זהבי),מגן ימני(גבאי),חלוץ(פריצה) וקיצוני ערמומי.

הדיבורים על שחקני נוער זה טוב ויפה, אבל גולדהאר, קרוייף ומכבי רוצים אליפות.

5. Muurad Member

הוא קושר אלינו, בתקופה של איווניר. התפספס שם משהו בגלל שגולדהא התמהמה אם אני לא טועה.

6. EuropeGuy Member

אני רק מקווה לדבר אחד עבור אוהדי מכבי תל אביב ולכדורגל הישראלי בכלל,
    שבמועדון מכבי תל אביב לא יתפתו לחזור למודל הגאלקטיקוס הידוע לשימצה.

זה נראה לאחרונה שמתפזרים שם מאוד על קניות, אך שוכחים את כמות הכישרונות הצעירים שיש בקבוצה.
    אני בעד להחתים זרים וישראלים מובילים, אבל בשביל שיהיה קשר חזק ואהבה בין הקהל לקבוצה, חובה שיהיו בקבוצה הזו שחקנים שמזוהים כבר מספר שנים עם המועדון, או שחקני בית.
    לא סתם מטפחים שם כישרונות כמו דור מיכה, דאבור, לוגאסי, מרגוליס וכו'.

7. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

עצם זה שתחלופת השחקנים בינואר כזאת מאסיבית רק מצביעה על הבניה הלא נכונה שהייתה בקיץ במכבי, מדברים שם על ניהול אירופאי ושקט אבל קבוצה שמביאה בינואר שוער, בלם, מגן, קשר וחלוץ וזאת לא המילה האחרונה מודה בטעויות שעשתה בהכנה לעונה בקיץ וכמובן גם צריך לזכור שהיא משחררת 2 זרים, שיחררה כבר 2 ישראלים שעלו לא מעט כסף וצפויה לשחרר עוד ישראלים בהמשך ממש מחליפים שם חצי הרכב.

מכבי רוצה אליפות ולזכותה יאמר שהרכש שהביאה אמור לשדרג אותה מאוד, אין אף קבוצה בישראל שיכולה בינואר להתחזק בצורה שמכבי התחזקה.

8. alexshw Member

עושה רושם שהבנאדם גוזר קופונים עכל גבו של גולדהאר הנאיבי.

לגבי פילדף - שיחק העונה 10 דקות בליגה האיטלקית, בכל העונה שעברה שיחק 4 משחקי ליגה בנאפולי כולם בהרכב פותח.

9. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

ואם מכבי הייתה העונה כישלון, והייתה מסיימת לדוגמא במקום 8.
    קרוייף גם יילך הביתה כי היה לו חלק בבניית הקבוצה או שהוא נשאר לא משנה מה ורק המאמן זה שיפוטר במקרה של כישלון?

סתם כדי להבין איך זה עובד. ג'נרל מנג'ר זה התפקיד היחיד שיכול להשתנות ממועדון למועדון, בהתאם למעורבות של הבעלים.

10. Fanatic Member

יש כאן אנשים שהלכו רחוק מידי. קרויף גוזר קופונים? קרויף הוא האיש שמנהל את המועדון ביום יום. הוא אחראי להתנלהלות הכללית של המועדון והוא האיש שמקשר בין הבעלים, לבין הצוות המקצועי.

קרויף אחראי בין השאר גם על הרכש, וזה נכון שמגיעים הרבה שחקנים אבל לא מובנת לי הביקורת על כך וכל האיזכורים על תקופת "הגלאקטיקוס" וכו'.

סטיב גורי עזב בגלל שרצה לעזוב, לכן במכבי רוצים את אלעד גבאי שיגיע לעמדת המגן הימני. כרגע בעמדה הזאת יכולים לשחק עומר ורד [אוסקר לא ממש מחזיק ממנו, ולמרות שאני חושב שהוא טועה, זו זכותו], שרן ייני שכמו שאתם יודעים, זו לא העמדה הטיבעית שלו, ויגיל ביטון מהנוער, שבמקור הוא בכלל בלם.

רוברט ארנשואו עזב בגלל בעיות אישיות הקשורות למשפחתו, ראדה פריצה הגיע במקומו. חלוץ עזב- חלוץ הגיע במקומו.

במשך כל העונה שמעתי מפרשנים ומאוהדי כדורגל כמה שלמכבי חסר קשר יצירתי, פליימייקר ועוד שלל סיסמאות. ערן זהבי הגיע להשלים את חוליית הקישור יחד עם ראדי ואלברמן.
    אם זה יתגלה כהצלחה או כישלון? רק הזמן יעיד. אבל שורה תחתונה, אין אף קבוצה בליגה שהייתה מוותרת על האפשרות להחתים אותו במידה והייתה יכולה.

הרכש היחידי שלא כל כך מובן לי זה פידליס. אבל העניין עוד לא סגור במאת האחוזים, ככה שעוד מוקדם להגיב על זה.

11. אלי מתחן Member

כל שנה מכבי מעבה את הסגל ואז מתפלאת שהשחקנים שלה לא מצליחים להכנס לכושר בגלל הרוטציה הרחבה. ארנשו לא שיחק כי יש למכבי רוטציה רחבה של שחקני התקפה, אז לא היה צריך להביא לו מחליף בקליבר שהביאו, לא כשיש את קולאוטי על הספסל.
    ברור שכל קבוצה תביא את ערן זהבי אם היא יכולה, זה בדיוק העניין, אז בשביל מה צריך מנהל מקצועי? מישהו צריך לעשות דברים בצורה מסודרת בלי לקנות מכל הבא ליד.

12. Fanatic Member

הנקודה שלי היא שהוא לא קונה מכל הבא ליד, הוא מחזק את העמדות שאנחנו צריכים לחזק. עם כל האהבה למושיקו לוגסי, אי אפשר לבנות עליו כל העונה.
    אין לנו מגן ימני טבעי בסגל, דבר שהוא לא הגיוני בעליל לקבוצה שרוצה לקחת אליפות.

ובקשר לארנשואו, אתה פשוט טועה. ארנשואו לא שיחק בעיקר בגלל פציעות. כשהוא היה כשיר הוא קיבל את הדקות שלו, וברובן היה טוב.
    ולצערי, על קולאוטי אי אפשר לסמוך. הוא נותן שני משחקים טובים, מקבל מקום בהרכב ובשניים הבאים לא מורגש בכלל.

13. alexshw Member

להביא 12 או 13 שחקני רכש בחצי שנה זה לקנות מכל הבא ליד.
    דווקא אם כבר מביאים ג'נרל מנג'ר אז הוא צריך לדאוג לכך שבינואר לא יצטרכו עוד 4-5 שחקנים.

14. סמואל אטו Member

גם אם יהיו לך 3 מנג?רים, 5 מאמנים ו-10 סקאוטים - אין מנוס מלחזק קבוצה שצריכה חיזוק.
    הצוות המקצועי של מכבי הלך על סגל מסויים ומה שהתאים לפני חצי שנה לא מתאים להיום, אז? מה הבעיה בזה?
    בגלל זה צריך לזרוק מנג?ר שרק לפני חצי עונה הגיע לפה? שבקושי הכיר את הליגה או את הסגל שלו?

הציפיות שלך לא ריאליות.

15. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

לפי התקשורת בארגנטינה הייתה הצעה, אבל ניואלס רצו יותר ממה שהציעו בישראל והם גם השיגו זאת מאיטליה.

על התקופה באיטליה אין מה לדבר כי הוא לא שיחק, בארגנטינה הוא לא הרשים והמעבר שלו לנאפולי היה די מפתיע אם אני זוכר נכון. אפילו האוהדים של ניואלס לא העריכו אותו יותר מדי, למרות שלדעתי לא עשו עמו צדק, וחלקם "חגגו" את עזיבתו. עבר גם שני ניתוחי ברך קלים (מיניסקוס).

למרות כל מה שכתבתי, סה"כ הוא היה בסדר לפני שנתיים בליגה ובעברו היה בסגל הרחב של הנבחרת הצעירה. בנוי טוב, יכול לעבוד קצת על הכוח אולי, ושולט בכדור לא רע ביחס לגובה ולתפקיד שלו (שמאלי). יכול להיות שזה יספיק לישראל.

אגב, בקשר לקטע היהודי, בניגוד לשחקנים אחרים ממוצא יהודי שאנו "כופים" עליהם את הדת היהודית כזהות שלהם, פידלף באמת מזדהה כיהודי למיטב ידיעתי וזיכרוני מראיון שקראתי איתו בעבר הרחוק (יחסית).