מכבי ת"א 12/13: אלופי המדינה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Fanatic, ‏6/7/12.

1. סמואל אטו Member

התקשורת הישראלית זה משהו מיוחד.
    לפני הדרבי: מכבי מתנהלים בסופר מקצוענות, שחקני רכש מצויינים,רוטציה מעולה, הכל דבש.
    אחרי הדרבי: כדורגל יבש,רכש כושל,מאמן פחדן, הקבוצה מתפרקת.

המזל של מכבי זה שהאנשים שמנהלים את המועדון מנותקים מכל הבררה הזאת ושהלחץ שבדר?כ חודר לקבוצה לא יחדור הפעם.

2. EuropeGuy Member

אני מצטרף למילים הטובות על מהרן ראדי. (ככה כותבים?)
    עושה רושם שהנוכחות שלו נעימה למכבי ותפורה כמו כפפה ליד.
    מה שאני אוהב במיוחד אצלו היא שכשהוא מקבל את הכדור יש לו המון נוכחות,
    הוא משחק לעומק (בניגוד להרבה שחקנים אחרים בליגה) ויש לו כושר גופני נהדר,
    אני חושב שאחת הנקודות החשובות ביותר לליגה שלנו, לשנים הקרובות
    צריכה להיות מתן דגש על כושר גופני ברמה הגבוהה ביותר.

אני צועק את זה כבר כמה שנים, ליגת העל חייבת להעמיד סטנדרטים של אימוני כושר ברמה
    גבוהה מאוד, מה שישדר מקצוענות, יחסוך פציעות שפוגעות ברמת הליגה, ובעיקר תעזור לקהל לחזור לראות את הכדורגל שהוא אוהב.

אנחנו לא טמבלים כמו שחלק חושבים שאנחנו, גם בימים של אז כשהכדורגל לא היה עיסקי כמו היום, עלו השחקנים המשקיענים ביותר, אלה שנותנים את הנשמה עבור אהבת הקהל.
    כמה שזה חסר היום, וביכולתה של ההתאחדות לקבוע חוקי כושר גופני שישדרגו את רמת הליגה בחזרה.
    זכרו מה אמרתי.

3. Victor Member

4. Raulito Madridista

http://www.sport5.co.il/SIP_STORAGE/FILES/2/250772.Xxx

ערן זהבי סיכם במכבי ת"א ל-4 שנים. צפוי להצטרף לקבוצה בינואר אחרי שיושג סיכום למול פלארמו.

ברור שיהיו עוד מכשולים בדרך וזו לא עיסקה שתיסגר בשתי דקות - אבל כבר עכשיו ברור שמכבי בדרך להחתמת ענק. זהבי הוא ה-הבדל בין מקום שני לבין אליפות. אחד משחקני המאני-טיים היותר גדולים בכדורגל הישראלי בשנים האחרונות ולא רק בגלל הגול ההוא בטדי. הוא האנטיתזה לשחקן הישראלי - הוא מתעלה ברגע האמת, הוא לא מחזיק בכדור יותר מדי זמן ורחוק מלהיות עצלן. בתור אוהד הפועל - זה יהיה קשה מאוד לראות אותו נגדינו. וואלה אם הייתי צריך לבחור בינו לבין ורמוט אז לא יודע מה הייתה התשובה. מקווה שהעיסקה תיפול, מה אני אגיד...

נערך לאחרונה ב: ‏15/12/12
  5. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

בשקט בשקט מכבי הופכת להיות הפועל של גוטמן.
    את אניימה הם הביאו, את ורמוט וידין שכבר סיכם בקבוצה הם איכשהו פספסו, עכשיו מגיע זהבי. מה השלב הבא, תמוז?

נערך לאחרונה ב: ‏16/12/12
  6. לירן מנהל כללי מנהל כללי

כנראה.

לא מפתיע שמכבי ת"א רוצה לחקות את הפועל.. הפועל ההיא הייתה פשוט קבוצה גדולה.

7. Muurad Member

שידרוג מצויין לקבוצה, קשר שמבקיע שערים, יכול לתת לנו קצת מהיצירתיות והערך המוסף בשליש האחרון עם יכולת הבעיטה שלו, ויכול לשחק פחות או יותר איפה שצריך כשהוא משקיע ועובד על המגרש. בדיוק מה שאנחנו צריכים.

נערך לאחרונה ב: ‏16/12/12
  8. Ice Cream חסה

ראיתי את זהבי בנבחרת וגם בפאלרמו וזה לא אותו דבר כמו בהפועל, כנראה הוא צריך את הסביבה שלו בשביל להצליח. ועוד תמורת 400 אלף יורו? גולדהאר לא נכווה מספיק עם יצחקי, קולאוטי ומדוניאנין?

9. סמואל אטו Member

בכלי התקשורת כבר כותשים את הצוות המקצועי של מכבי כולל כמה ציטוטים עלובים בעילום שם.

בכל מקרה, בעניין הרכש מכל השמות שהועלו עד כה אני לא מבין איך שמו של אלעד גבאי לא עלה.
    מדובר במגן ימני מהטובים שהיו בליגה הזאת בשנים האחרונות. מהיר,זריז,טכני,יצירתי ועושה עבודה טובה בהגנה לא פחות מבהתקפה. כשמדברים על מגן מודרני מתכוונים לשחקנים כמוהו.
    בדיוק מה שחסר למכבי העונה בשתי האגפים.

10. EO11 בפה אליל היכל התהילה

השחקן ה-12 מתפרק, וזו עוד התדרדרות של הקהל של מכבי שממש לא מזכיר בקצת את מה שהיה פעם. תמיד אוהדי מכבי היו לנו יריב חזק גם בחוץ וגם בבית, אבל בשנים האחרונות זה לא זה, השיא היה בר"ג שפשוט לא שמעתי את אוהדי מכבי פעם אחת, וזה לא קשור לאקוסטיקה כי את אוהדי בית"ר שהיו ביציעים המזרחיים שמעתי.

אוהדי מכבי הפכו את עצמם ליותר חשובים מהקבוצה, וזאת התוצאה. כל הריבים האלה בתוך היציע, מה זה? לא ראיתי דבר כזה.

11. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

לא יודע כמה אוהדי מכבי יש כאן אבל בכל זאת אשמח לשמוע את דעתכם בנושא.
    אני ממש לא מצפה מצוות האימון הספרדי שיתבסס על שחקני בית/נוער, אבל האמת שזה נראה שהם לא סומכים עליהם בצורה די בולטת.
    מחכה ברק לוי להזדמנות שלו. מן הסתם כשאניימה כשיר אין ספק שהוא זה שצריך לפתוח, אבל כעת שהוא טס לאליפות אירופה, מה לא מפריע לכם שמגיע שוער במקומו? לא חושב שמכבי תאבד את האליפות בגלל חודשיים-שלושה שברק יעמוד בין הקורות. זה לא שוער שעלה מהנוער ועושה הופעת בכורה בבוגרים. זה שוער של נבחרת ישראל הצעירה, שיחק לא מעט מחזורים בעונה שעברה כשוער ראשון.

עכשיו מכבי מציעה חוזה לגבאי. אם יוצאים מנקודת הנחה שהוא לא נרכש על מנת לשבת על הספסל, זה אומר שאו ייני יהפוך לשחקן מחליף (וזה די מוזר בהתחשב בזה שהוא הקפטן), או שהוא ישחק במקום טיבי /גארסיה. בכל מקרה, מעמדו של ורד יתערער מאוד, כשמביאים שחקן בדיוק לעמדה הזו.
    אני יודע שורד פצוע לא מעט, אבל לא מפריע לכם שמביאים מגן מבחוץ שכנראה ייגרום לורד כמעט ולא לראות דקות משחק?

זה בנוסף לאבו זייד שדחק את לוגאסי כמעט לגמרי מהקבוצה.

נערך לאחרונה ב: ‏27/12/12
  12. Fanatic Member

אני לא יכול לענות בשם כל אוהדי מכבי אבל לי אישית זה מפריע מאוד. הדוגמאות שציינת לגבי ורד ולוגסי משקפות פחות או יותר גם את הדעה שלי.
    ורד כבר הראה בעונה שעברה ובתחילת העונה שאם הוא יקבל צ'אנסים, אפשר לסמוך עליו בצד ימין. לוגסי הראה ניצוצות בעבר וחבל ששחקן כמו אבו זייד מקבל את הדקות שלו, למרות שהוא לא עשה שום פעולה חיובית מאז שהגיע.

דווקא בנוגע לעמדת השוער אני חושב שאתה טועה.
    דבר ראשון, נכון שזה נשמע כמו עוד משפט קלישאתי, אבל כשקרויף אמר שצ'נצ'נסקי הגיע כדי להתחרות עם ברק לוי על אפודת השוער הראשון, הוא באמת התכוון לזה. השוער הזה מגיע על תקן שוער ישראלי מהליגה השוודית השנייה, לא איזה שוער זר עם שם גדול. וכמו שיצא לי להכיר את אופיו של קרויף- הוא ממש לא הבטיח לו מקום בהרכב, הוא יקבל הזדמנות שווה להזדמנות שברק לוי יקבל, בזה אין לי ספק.
    ואם נגיד את האמת, לברק לוי יש את כל הנתונים להיות שוער עתיד בנבחרת, אבל כמו כשרונות אחרים בשנים האחרונות, אצלו הבעיה היא בראש. גם כאשר הוא קיבל צ'אנסים בעונה שעברה והעונה בגביע הטוטו, אי אפשר להגיד עליו שראינו משהו יוצא דופן.

דבר שני והכי חשוב, אניימה עלול להיעדר אפילו יותר מחודש שלם. בתור אוהד אני לא חושב שהייתי רואה בעין יפה שני שוערים בסגל, כאשר אחד בן 18 (גל טובלי מהנוער) ואחד בן 19 (ברק לוי).

13. alexshw Member

אז למה להשאיר את ברק לוי בסגל, ולא לתת לו להתחשל במקום אחר, אם אפילו לא יסמכו עליו כשוער שני?

14. Fanatic Member

קודם כל, אנשים יוצאים מפרופורציות לחלוטין. ברק לוי בסה"כ בן 19, עדיין בגיל נוער (אומנם חריג אבל בכל זאת מדובר בשוער).
    דבר שני, כמו שגארסיה אמר במסיבת העיתונאים, אם ברק ירצה ללכת אף אחד לא יעמוד בדרכו, ואני מאמין שימצאו לו קבוצה שתרצה להשאיל אותו בתור שוער ראשון.

כל מה שאני שומע בינתיים זה מקרובים וגורמים, וכמו שאני מכיר את האופי של ברק, הוא לא בן אדם שישתוק במידה והוא ירצה ללכת.
    בפעם האחרונה שהוא קיבל הצעה מקבוצה בגרמניה (הוא היה בגיל נערים) ובמכבי סירבו לשחרר אותו הוא הפך שולחנות בקריית שלום ורב עם כל העולם.

ובכל הרצינות בלי קשר לכמות הכישרון והפונטציאל שאולי טמון בו ואולי לא, איפה נשמע דבר כזה ששוער בן 19 לא מרוצה ממעמדו בקבוצה כמו מכבי. אפשר לחשוב שמדובר מינימום באיזה קסיאס או בופון.

15. alexshw Member

עמדת השוער, זה לא כמו בעמדת השדה שיש רוטציות ואפשר לקבל צ'אנסים.
    לשוער צעיר חשוב מאוד לצבור ניסיון ודקות משחק, אחרת הוא יכול להיעלם כמו אלמדון למשל.