שניהם בלמים שבכלל עברו הסבה מתפקיד אחר. עד כמה יש להם את מה שצריך מגן? נראה היום בערב. אני לא מסתיר את זה שהיחס מאנשים כמוך הוא מעצבן ומעליב, אפילו באינטרנט. לא-מצטער שאני רואה בהודעות שלך ניסיון עקבי להוציא אותי מטומטם, הזוי וכיו"ב. בניגוד למה שמסתמן לגביך, אני סיימתי לשון א' לפני שנה ורבע עם 92 סופי. נראה לי שאין לי מה לדאוג ליכולות הבנת הנקרא שלי. "אני חושב שאם תקשה על ילדים באימונים בנוער, אז זה רק יגרום ליותר כישרונות ללכת לאיבוד." החלק המודגש בא לומר שאני לא פוסק חד משמעית את מה שאני אומר, אלא שאני מעלה סברה שלחץ ואינטנסיביות רק ירחיקו ילדים (ואת הוריהם) מהחתום. זאת הייתה הכוונה שלי. בקיצור מה שאתה בא לומר, זה שכל מי שמנסה לחשוב אחרת, בניגוד לקונצנזוס ולדעת הרוב, מחוץ לקופסא, בפרספקטיבה אחרת - הוא מפגר. או במילים אחרות: שאני מפגר.
משחק אחד לא ייקבע אם הם באמת מתאימים או לא, אבל גם ייני וגם גורי שיחקו העונה כבר יותר מפעם אחת בעמדה הזו, וייני עוד בעונה שעברה, והיו לא רעים בכלל. נכון שזה לא העמדה הטבעית שלהם אבל הם היו בסדר גמור. וכך או כך, אוסקר העדיף את ייני וגורי על פני ורד וראינו זאת במשחק האחרון נגד עירוני קריית שמונה. in OSCAR we trust
אם היחס שלי הוא מעצבן ומעליב זה אך ורק בתגובה לשחצנות ויהירות שהם תכונות שאני לא סובל. והסברה שלך שוות ערך ל ש"עדיף לא להשקיע בילדים". ביחד עם הדוגמא של מואנס דאבור לשחקן שהצליח בלי ללמוד ניסיון זה הופך ל- "אין טעם להשקיע בילדים, כי הם הם ילכו לאיבוד וכי הוכיחו בעבר שאפשר להצליח בלי השקעה"(למרות שאין לך מושג מה עבר דאבור באחי נצרת). אולי זה לא רשום במפורש, אבל לשם כל ההודעה שלך הובילה. אין לי בעיה עם מי שחושב אחרת, לרוב אני מוצא את עצמי תמיד מגן על דעות שנחשבו הזויות בהתחלה ולאחר מכן התבררו כנכונות. יש לי בעיה עם הגישה שלך והניסיון שלך להפוך עובדות מוגמרות ללא נכונות, או פשוט להתכחש למציאות בעזרת כל מיני דוגמאות תמוהות ודיבורים בסוגריים על דברים שאין להם קשר לנושא. ךהגיד שעדיף להשקיע פחות על ילדים מראה שאין לך מושג בתחום. להגיד שסקאוטינג זה לא נחוץ - זה טמטום טהור. אתה הולך עם הראש בקיר במקום להכיר במציאות כמו שהיא.
יהיה מעניין לראות איך ההפסד הזה ישפיע עליכם, איך ישפיע על הקהל בבלומפילד בשבוע הבא. אני משער שאם לא תכבשו בדקות הפתיחה יהיה לא מעט לחץ, גם מצד השחקנים וגם מצד הקהל. דווקא לדעתי גארסיה כן יצליח לשמור על המרקם החברתי אחרי המשחק הזה, אם כבר יהיה משבר הוא יהיה במידה ויגיע הפסד לאשדוד לעיני בלומפילד מלא. אני ממש לא מתרשם מאשדוד, שגם מולנו שיחקו בערך 10 דקות כל המשחק וכל השאר התגוננו, אני משער שזה מה שהם יעשו גם מולכם.
כמו שאמרתי בדיון המחזור - להפסיד מותר, זה קורה, אף אחד לא ציפה שנהיה מושלמים ולא נפסיד כל העונה וזה גם טוב שההפסד בא עכשיו ולא מאוחר יותר, אבל השאלה היא איך יוצאים מההפסד הזה. אם ננצח את אשדוד, הכל יישכח, אם נפסיד, זה יכול ליצור כדור שלג וזה הדבר האחרון שאנחנו רוצים. וקהל לא יחליץ או ישרוק בוז, היום ראינו דוגמא חיה בוסרמיל, למרות שהפסדנו, קראנו לכל השחקנים ועודדנו אותם. הקהל התבגר והבין שצריך זמן ולאט לאט הכל יגיע בסוף, מעט סבלנות ויהיה בסדר.
היא לא. הטענה שלי שוב, היא שלחץ ואינטנסיביות ירתיעו ילדים. ונחש מה? אני לא הראשון שאומר את זה! שמעתי מאמן טניס כלשהו שאומר שהורים צריכים לדעת מתי לא ללחוץ על הילדים שלהם... דאבור לא גדל באקדמיה, ואני צנצנת אם מגיל 10 עבדו איתה על תזונה וטקטיקה. מה עובדה מוגמרת בזה שהשקעה בילדים צעירים תהפוך אותם לשחקני כדורגל טובים? קודם כל, אני לא נגד השקעה בילדים (זה להפך מאוד חשוב בשביל החברה בכלל), אבל זה לא לוגוריתם כמו בסימס שככל שתשקיע יותר כסף הוא יהיה יותר טוב, אני נגד לתת לילדים את כל אותן תכניות עבודה שעומר דיבר עליהן. אז זה לא בדיוק מה שאמרתי, אמרתי שלא תמיד כדאי לתת לילד תכנית עבודה כבר מגיל צעיר במטרה להפוך אותם לשחקני כדורגל מקצועיים כי זה יכול לגרום רק להפך, אבל ניחא. ומה המושג שלך יש בתחום של גידול ילדים מוכשרים בתחום כלשהו? אז את זה לא אמרתי. גם דן שכטמן. זה יכול להתבטא בשחצנות כאילו אני משווה את עצמי אליו, אבל זו לא הכוונה שלי.
ולגבי המשחק היום: אז יכול להיות שמכבי תמשיך להשיג תוצאות ותשחק כדורגל יותר טוב וכל מה שאני אכתוב פה לא רלוונטי בשיט, אבל למקרה שלא תזכרו איפה קראתם את זה- היום היית למכבי תל אביב בעיה בקישור ההתקפי ובעיקר באגפים כשקבוצה מסתגרת, וזה יכול להיות גם בהמשך. גונזאלו גארסיה- עוד מוקדם להכריז עליו כבינגו וכשחקן החופשי באמצע שינהל את ההתקפות של מכבי. גם אם כן, אז חוץ ממנו למכבי אין כמעט קישור התקפי. אולי ראדי יוכל למלא את המקום שלו דווקא מעמדה יותר קדמית, אבל הבעיה היותר גדולה של מכבי זה שחקני אגף. היום עטר שיחק מימין והוא היה דווקא טוב, אבל חוץ ממנו יש רק את מיכה. אפשר להוסיף אליהם גם את מרגוליס הצעיר ואולי גם את זיו וצ'קול, אבל למכבי חסר עוד קשר התקפי לגיוון המשחק שלה. וגם 2 השערים שמכבי ספגה בנגיחות, ועוד אחד מהם מבלם, מזכיר לי הפועל אחרת שזה היה אצלם בנוהל לחטוף כאלה שערים. בעיה בכדורי גובה של המצבים הנייחים אצל הקשרים האחוריים?
אתה רשמת : "אני חושב שאם תקשה על ילדים באימונים בנוער, אז זה רק יגרום ליותר כישרונות ללכת לאיבוד." שים לב שדיברת על קושי באימונים ולא על לחץ של ההורים. נניח שלא עבדו איתו כמו שצריך. אתה לא חושב שהוא היה יכול שחקן פי 2 יותר טוב ממה שהוא היום, אם היו עובדים על זה? עזוב מה אתה חושב, זה ברור שכן. בתור אחד שהוציא ציון 92 בלשון, אתה לא מסכים עם הקביעה שככל שמתרגלים יותר ויותר, אתה נהיה יותר טוב? מה שאתה לא רוצה לקלוט זה שכן מדובר בפה בעובדה מוגמרת שככל שעובדים קשה יותר אתה מגיע לניצול ודיוק מקסימלי של העבודה שלך. בטח שאם תעבוד קשה יותר,אז תצא שחקן יותר טוב. אם שחקן א' בועט בכדור פעם ביום ושחקן ב' בועט 100 פעם ביום, תהיה לו בעיטה טובה יותר. זה היגיון בריא, לא נוסחה מתמטית. אתה נגד התכניות עבודה של עומר, אבל בברצלונה אותם תכניות עבודה פועלות יופי. ובאמת שאין שום הבדל בין ילד קטאלוני בן 7 לילד ישראלי בן 7. שנים חומרי גלם ביד היוצר. לא שזה אומר משהו אבל הוצאתי תעודת מדריך כדורגל במכון וינגייט, לכן יש לי קצת ידע בנושא, אבל מה שאנחנו מדברים עליו לא צריך תעודה בשביל להבין. הבדלים של שמיים וארץ! אם אתה רוצה להיות דן שכטמן של הכדורגל,אז תגלה סוג חדש של תורת אימון, של סקאוטינג. תמצא דרך לשפר את המצב הקיים ולא ללכת בקיצוניות לצד השני של מה שמוכיח את עצמו כנכון עד היום. (לדוגמא אם היית מגלה שאפשר לעשות 8 אימונים של חצי שעה ביום במקום 2 אימונים של שעתיים, אז זה להיות המקביל של שכטמן)
מישהו יודע למה עשו את ההפרדה המטומטמת בין שער 10 ל11? גם במשחק הבית הקודם נגד עירוני קריית שמונה עשו את ההפרדה אבל אחרי כמה דקות שיחררו אותה, למה הפעם השאירו אותה?
גל אלברמן הקשר האחורי הכי טוב בארץ. מהארן ראדי ההחתמה הכי טובה בקיץ. שניהם יוצרים קישור שלא היה הרבה זמן במכבי ת"א. פשוט תענוג.
אני שמח להודות שטעיתי בנוגע לראדי. זה בדיוק מסוג שחקני הרכש שהיריבות שלנו השכילו להביא בשנים האחרונות כשאנחנו הלכנו על שמות של שחקנים שלא עשו שום דבר בקריירה שלהם. אני לא אגזים ואומר שעד עכשיו, ראדי הוא שחקן הרכש המרשים ביותר שעשינו העונה.
מהארן ראדי הוא מסוג השחקנים שהגיע מהתחתית של הכדורגל ואפילו מהתחתית החיים עד לטופ של הכדורגל הישראלי והכל בזכות התמדה ועבודה קשה, הגיע למכבי בזכות ולא בגלל שהוא שם גדול או קרוב משפחה של מישהו וזה עושה את הסיפור שלו לעוד יותר גדול. כרגע הוא ההחתמה הכי טובה של מכבי בקיץ.
אולי זה רק אני, אבל כשאני רואה משחקים של מכבי תל אביב, אני כל הזמן חושב לעצמי על כמה שהקבוצה יכלה להיות קטלנית יותר אם היה לה שחקן עם רגליים קלות יותר ממנו. זה לא שהוא לא תורם למשחק של מכבי תל אביב, אבל אני גם לא חושב שהוא מוסיף מי יודע מה. מה שכן, הוא השתלב הרבה יותר טוב מכפי שחשבתי שישתלב כשרק שמעתי על צירופו למכבי תל אביב.