המשחק מחר לטעמי הוא ההכי חשוב של העונה. משחק שיכול לקבוע את כל העונה, אם ננצח בו, אנחנו בהחלט על הגל, וזה בלי קשר למה שיקרה במשחק מול אשדוד, כשאחריו תבוא גם הפועל עכו (שבת, 20.10, בשעה 20:00) וכמובן דרבי. צעירים? הוכחו כלא מספיק טובים למכבי. אין מה לעשות. דור מיכה הוא באמת עם כל הרצוןן הטוב, לא יותר משחקן סגל מורחב, כמוהו גם מושיקו לוגאסי ורועי קהת. מרגוליס? הוא חי? כנראה שאם הוא היה מספיק טוב, הוא היה משחק, וכמוהו גם השאר. מיכה קיבל את ההזדמנויות שלו מאוסקר והוא פשוט גרוע, ולא מהיום. אין מה לעשות, בשביל לקבל שחקני נוער איכותיים באמת לרמה של מכבי, נצטרך לחכות עוד הרבה שנים, 5-6, כי אלו צריכים להיות היום אלה בני ה-11-12, שבהם צריך להשקיע, ולא להסתנוור מכמה דור מיכהים שלקחו אליפות או שניים בנוער, שרק ב-3 השנים האחרונות התחילו להשקיע בו, אלא לקחת אותם מהילדים ולהשקיע בהם, ולקוות שבעוד 5, 6 או 7 שנים ייצא פה איזה ליאור רפאלוב.
בתחילת עונה שעברה אותם צעירים הוגדרו כמצויינים ומחלקת הנוער של מכבי זכתה לתשבוחות. איך באמת שחקן שלקח תארים עם הנוער והתבשל במחלקת נוער מצויינת כמו שיש לכם לא ראוי לשחק? איפה פה הנפילה וממה היא נגרמת?
זה בדיוק העניין שמחלקת הנוער של מכבי ת"א ממש לא מצוינת. האליפויות בשנתיים האחרונות הן תוצאה ישירה של ההשקעה הגדולה שגולדהר עושה ב-3 השנים האחרונות. זה לא אומר אבל דבר על השחקנים עצמו, כי היסודות הקלוקים שלהם כבר מושרשים אצלם, וזה שיש שיפור תנאים בנוער לא בהכרח מבטיח דבר בבוגרים. רוצה שיצא מגן טוב? קח ילד בן 10, תשקיע בו את היסודות אימון, תזונה, טקטיקה, פיזיולוגיה ומנטליות, ואני מבטיח לך שב-2020 יש לך בגיל 18 מגן פותח בנבחרת ישראל. הכל עניין של השקעה ורצון, לא שום דבר אחר. ככל שישקיעו יותר כסף בנוער, ככה יש סיכוי שיתפתחו פה שחקנים שישפרו את התשתיות והרמה של השחקן הישראלי. לצערי כל עוד יש תקציב מינימום של 11 מיליון שרובו ככולו מחויב להיות מוקדש לקבוצה הבוגרת זה לא יקרה, במקום שיבואו ויגידו יש 11 מיליוןש שקל, זה המינימום. איך תפזרו אותו? לא מעניין, אבל תראו איך אתם מפזרים, וככה ייצא שבשנה ישקיעו לך במקום 1-2 מיליון בנוער, 5-6 ובעתיד יהיו שחקנים שאם ירוויח כסף כמו שמרוויחים היום, לפחות תהיה הצדקה לכך. בינינו? רוב רובם של שחקני הליגה משתכרים משכורות הזויות, בטח נוכח למה שהם נותנים, ואני מדבר גם על קבוצות אמצע טבלה ומטה. יובל אבידור סתם דוגמא, 100 אלף יורו? סליחה? על מה? וזה בלי אוטו ושאר הדברים.
עומר קלטתי מההודעות שלך שאתה פסימיסט רציני... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx אני דווקא חושב שהשחקנים שעלו מהנוער של מכבי כמו מיכה,קהת,לוגאסי וכו? הם שחקנים לא רעים בכלל, אבל לצפות שהם יקבלו דקות משחק כבר עכשיו זה מוגזם. המטרות של מכבי הן הצלחות מיידיות - אליפות,צ?מפיונס, גביע. לכן אין מקום לשחקנים האלה מלבד בסגל הרחב לתת את הגיבוי הדרוש ולהתפתח לצד שחקנים יותר מנוסים כמו ראדי ואלברמן. בזמן הנכון גם הצעירים ישתלבו ויהפכו לשחקנים מן המניין.
בדיוק מה שאמרת: הצלחות מיידיות. ולכן אם הם לא ברמה הדרושה עכשיו, הם לעולם לא יהיו ולכן הם לא יקבלו דקות. סלח לי שאני לא קונה את הבולשיט הזה של הזמן, גולסה בגיל 18 סבסב שחקנים באליאנץ ארינה, שנה לפני כן היה שחקן הרכב באליפות של מכבי חיפה, כל הבולשיט הזה על להתבגר ולהתפתח, לא קיים בשום מקום בעולם, רק פה מישהו המציא את זה ומשום מה רצים עם זה. בכל קבוצה רצינית בעולם תראה שאם השחקן מספיק טוב, כבר בגיל 16-17 הוא בהרכב ומראה את היכולות שלו.
הצלחות מיידיות זה ההפך הגמור שגארסיה וגלדהאר דיברו כשהוא הגיע בתחילת העונה. דיברו על בנייה לטווח ארוך, על שחקני צעירים, לחפש השקעה לשנים הבאות. בינתיים, כל השחקנים לשנים הבאות מנגבים חומוס על הספסל במקרה הטוב (אם לא ביציע). תוצאות מיידות זה יפה וטוב, אבל אם דובר על משהו לאורך זמן, זה לא מה שיביא את זה בהכרח. עומר - שאביא לך דוגמאות לשחקני בני 17-19 שהיו בהרכב והיו כוכבים? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx [ולא, אני לא מדבר על אירופה, בארץ...]
זה ששחקנים מהנוער יישתלבו לאט לאט ולא יפתחו בהרכב זה הגיוני ולגיטימי, אבל יש הבדל בין לזה לבין כשיש לך לדוגמא את דהן ולוגאסי להביא עוד קשר אחורי שהוא בגיל נוער (21) אבו זייד, כדי שהם יישבו ביציע. בצורה הזאת בטוח לא יהיה להם סיכוי.
הדוגמא שלך מגוכחת. אנחנו מדברים על הליגה הישראלית ועל מחלקות נוער וסטנדרטים ברמה של ישראל, לכן אם אתה מצפה לשחקנים ברמות של הפרמייר ליג והבונדסליגה אז אתה טועה טעות גמורה. פה שחקנים כמעט ולא לומדים כלום בנוער ורק כאשר הם מגיעים לבוגרים הם חוטפים את הכאפה שמכריחה אותם להפוך למקצוענים. מליקסון,רפאלוב,מויאל,גבאי,עמוס - מה משותף לכולם? שהם פרצו רק בגילאי 25-26. מה שאתה מצפה לו זה שמכבי תוציא עילוי בכל שנה וזה קורה פעם בדור בישראל. והגולשים הה כמו שאתה קורא לו, של להתבגר ולהתפכח, קים גם אצל השחקנים ברמות הגבוהות כמו כריסטיאנו רונאלדו וזלאטאן איברהימוביץ?. בופון, במכבי דיברו על בניית המערכת שלהם לטווח הרחוק ולא על מטרות מקצועיות. מי שמחתים את טיבי,גארסיה,גורי,אניימה,ראדי,אבו-זייד,ארנשאו וגונזאלו באופן ברור מכוון לקחת אליפות. נ.ב. מה שדור מיכה עשה נגד דינאמו קייב לא נחשב?
מרגוליס היה פצוע בחודש האחרון ורק עכשיו חזר להתאמן, והוא עדיין באימונים אישיים. ברגע שיכנס לכושר וכשירות אני מאמין שישתלב ברוטציה, שחקן עם פוטנצייל ענק. בקשר לשאר השחקנים הצעירים המוכשרים, קשה להם להשתלב ולהצליח בקבוצה שלא מצליחה, אם כבר באמת תיהיה בדרך של הצלחות לתקופה יהיה להם הרבה יותר קל להשתלב בקבוצה (כמו מה שקרה במכבי חיפה בעשור האחרון)
אני לא מסכים בכלל עם עומר. יש לנו מחלקת נוער טובה, לא סתם לפני שנתיים זכינו בדאבל ודי בקלות. אז נכון שלוגסי לא יותר טוב מראדי ואלברמן ונכון שגונזאלו עדיף על דור מיכה אבל יש לנו שחקנים עם הרבה פונטנציאל שייקבלו דקות, ייתגברו בחשיבה שלהם ויהיו שחקנים טובים יותר. אנחנו לא ניתן מקום ללוגסי על חשבון אלברמן כי זה לא הגיוני פשוט, כל מי שמבין טיפה כדורגל יודע מי צריך לפתוח ולא נעשה את זה רק "כי אמרנו". הצעירים מקבלים את הדקות שלהם וכרגע הצעיר היחידי שבאמת שווה הרכב אבל גם זה קשה כי יש איתו המון מתחרים על המקום בהרכב זה מונאס דאבור. פרה פרה. הבאנו את אבו זייד כי הוא כישרון עולה שבעתיד יעזור למכבי ת"א. כרגע הוא ייקבל דקות כמו שאר הצעירים וייפרוץ שיגיע הזמן שלו. חבל לפספס כישרון כזה רק "כי אמרנו". מי שיהיה טוב יישחק, מי שפחות ייתאמן חזק וייחכה להזדמנות שלו. בנוגע לדור מיכה - הבן אדם איבד את הקרדיט באשמתו. אחרי הגול של דינאמו קייב, כנראה השתן עלה לו לראש ומאנשים שעוקבים אחרי האימונים של מכבי, הם אמרו שהוא מראה חוסר אכפתיות, מתאמן פחות חזק עם זלזול וזה גם התבטא ביכולת החלשה שלו ועכשיו הוא גם לא מקבל הרכב. הייתה לו הזדמנות גדולה שאוסקר האמין בו נגד מכבי חיפה אבל הוא שוב חירבן על ההזדמנות שלו ועכשיו אני לא יודע מתי תבוא עוד אחת שיש מלחמה בריאה על ההרכב וכולם טובים.
אפשר לינק להודעה שבה רשמת את כל חלוצי מכבי שהצליחו (גם אם לוקחים את השכר בחשבון וגם אם לא) מאז שנת 2000? אתה חוזר על קלישאות טחונות ויש לך מלא אי דיוקים. קודם כל, אבידור, שהוא אמור להוביל את הפועל חיפה, מרוויח 140 אלף דולר, שזה 420 אלף שקל, שאני בכלל לא אתפלא אם הם ברוטו (בסביבות ה-40% מס), וזה נשאר 260 אלף שקל לעונה. 21 אלף שקל בחודש. תסלח לי, אבל זה לא שכר ראוי לשחקן כדורגל. וככה מרוויחים רוב השחקנים בליגה מלבד הגדולות. דבר שני, גולדהאר משקיע 8 מיליון שקל במחלקת הנוער של מכבי. תוסיף לזה כסף מההורים, מהעירייה, ספונסרים - וזה 10 מיליון שקל ותקציב עצום לקבוצת הנוער בקנה מידה של ישראל. אבל זה לא אומר שקבוצות אחרות לא מנתבות כסף לקבוצת הנוער... לגבי האגדה שאם נשקיע בילדים בני 5 הם יהפכו תוך 12 שנה למסי ורונאלדיניו- אז נגיד ותקח ילד בן 10, תאמר לו שהוא לא יהיה זה שמבקיע שערים אלא זה שרץ באגף ועושה הגנה, הוא וההורים שלו בטוח יקבלו את זה בשמחה ואין ספק שהילד ירצה להמשיך במסגרת הזו. אח"כ תקרע לו את הנשמה באימונים קשים ותנאים קשיחים- למה אתה חושב שזה מה שהוא רוצה? אתה היית רוצה את זה בתור ילד באיזשהו תחום (לאו דווקא ספורט)? אני חושב שאם תקשה על ילדים באימונים בנוער, אז זה רק יגרום ליותר כישרונות ללכת לאיבוד. עכשיו נגיד והילד בגיל 10 באמת מקבל על עצמו את כל זה עם חלום שיום אחד הוא יהיה שחקן גדול, מי אמר שבגיל 15 הוא לא ירצה פתאום סתם לצאת, לעשן ולזיין? מי אמר שהוא לא ירצה סתם להשקיע בלימודים כמו כל ילד בתיכון? אתה יודע כמה ילדים נופלים בגילאים האלה בגלל פציעות ובעיות שמתגלות בעתיד? ומי אמר שכל השחקנים שהשקעת בהם כל כך הרבה, בסוף באמת יגדלו להיות כשרונות על? כל על מסי שיוצא לברצלונה, 15 מהם זה ויקטור סאנצ'סים. זה לא עובד לפי נוסחה. הדרך הכי טובה, אבל גם לדעתי הכי מכוערת שיש כדי להצליח בנוער, זה לרכז בקבוצת הנוער את כל שחקני הנוער הטובים במדינה כשהם עוד עולים 100 אלף שקל גג (במחשבה שנייה- עם הנהלה מפגרת כמו זו של סכנין אפשר להביא גם שחקן כמו מהראן ראדי בכסף הזה). אני לא חושב שמישהו עבד עם מונאס דאבור על יסודות בנצרת, אבל הוא עדיין מתאים למכבי. אותו דבר עם סנטיהו סולליך שעד גיל 16 לא שיחק וגם אז הוא שיחק במ.ס. רמת אליהו, לא בדיוק אקדמיה איכותית. ולגבי הנוער של מכבי: מצד אחד הם מספיק טובים, מצד אחר הם לא מספיק טובים כרגע בשביל מכבי. מצד אחד הם צריכים להשתפשף לפני שהם מגיעים למכבי, מצד אחר גם שחקני הנוער של בית"ר שזכו בדאבל השתפשפו בכל מיני מקומות ורק אחד מהם יצא שחקן נבחרת. השאר סתם מובילים את הקבוצה לעונות בתחתית, ויכול להיות שאם הם היו בסגל המורחב של הקבוצה אז והיו דואגים לטפח אותם אישית הם היו יוצאים שחקנים טובים יותר. הרבה שחקנים שנחשבו לכישרונות העתיד של מכבי כמו שטרית, כחלון, וז'אן- מדשדשים היום בין תחתית ליגת העל ללאומית (אפשר להוסיף גם את דור מלול וקפילוטו שמדשדשים בין ההרכב לספסל של קבוצות תחתית בבלגיה וקפריסין). לעומתם יש את תמיר כהן שמכבי תל אביב פספסה, אבל בעצם גם הוא היום לא כזה שחקן גדול. מי שיהיה מספיק טוב, כמו ייני, ורד ודאבור ישחק עם או בלי קשר למחלקת הנוער שבה הוא גדל או ממנה נגנב. בתקווה שהוא לא יהפוך תוך שנתיים אחרי שמכבי תעבור 15 תהפוכות לשחקן הפועל חיפה. אז סתם לא צריך להתרגש מזה. מעט מאוד קבוצות גדולות באמת מתבססות על מחלקת הנוער שלהן, וכל עוד הקבוצה מצליחה (מה שלא ממש אפשר לומר על מכבי...) אז מספיק ששחקני מחלקת הנוער מצאו את עצמם באחת מ-2 הליגות הבכירות כדי להגדיר אותה כאיכותית. ת'אמת שנכנסתי לדיון הזה כדי לשאול איך זה שעומר ורד נפצע ופתאום אין למכבי שום מגן ימני לראווה?
אתה ממשיך לנסות להמציא את הגלגל ועוד לעשות אותו מרובע. אם תגיד את מה שאמרת עכשיו לאנשי מקצוע רציניים בתחום הנוער והילדים, הם יצחקו לך בפנים ויחשבו שאתה משוגע. אתה בעצם טוען ששחקן יצא שחקן לא משנה איך גידלו אותו ושאין טעם להשקיע באימונים. אתה מנסה להילחם עם היגיון בסיסי, בהצלחה...
זה אתה ששוב פעם מפרש "לא בהכרח להשקיע בילד זה מה שיהפוך אותו לשחקן טוב" ל"אין טעם להשקיע בילד והוא יצא שחקן בלאו הכי". אמרתי, קודם תסיים לשון א' אחרי זה תנסה להוציא אותי אידיוט.
א. אני לא צריך לנסות להוציא אותך אידיוט( ולא שניסיתי אבל כנראה זה קשור לרגשי הנחיתות שלך), אתה עושה יופי של עבודה בעצמך. ב. לפני שאתה שולח אנשים לשיעור לשון כדי שתיגש אתה לקצת הבנת הנקרא, כי עושה רושם שאתה אפילו לא מבין מה אתה בעצמך רושם. "אני חושב שאם תקשה על ילדים באימונים בנוער, אז זה רק יגרום ליותר כישרונות ללכת לאיבוד." ד"א, הציטוט שלך נחמד, אבל לא ראיתי אותו בהודעה המקורית שלך, מעניין... תמשיך לחשוב שאתה חכם בלילה ולהגיד שהעולם שטוח בזמן שהוא עגול, נראה כמה ילך לך.