כל כך עצוב על צעירים מוכשרים (כן עומר, מוכשרים!) שנפצעים פעם אחר פעם בלי שהם שיחקו משחק אחד וכל פעם זה בעיות ברצועות הברך! מצד אחר אבל זה מדהים עד כמה מוכשר שלא תהייה הטבע/ אלוהים/ הגורל יכול ברגע אחד להחליט שלא... איתן טיבי מצטרף לרשימת השחקנים שבית"ר פספסה בטמטומה (ובמקרה שלו גם בטמטום של אוהדיה שעשו לו את המוות), לא להאמין שעל שחקן שהיום משלמים 350 אלף יורו חגגנו כששילמו לנו פי 7 פחות... במחשבה שנייה- לא בדיוק רשימה, רק השני שזה קורה לנו איתו ב-5 השנים האחרונות. אבל זה עדיין מעצבן http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/mad.Xxx קראתי איפשהו שהוא כנראה יושאל לעוד עונה בבאר שבע. ועשו טובה- תפסיקו לנמק את ההישארות של מדוניאנין וזו הצפויה של יצחקי בזה שאף קבוצה לא תרצה לעמוד בחוזה הגדול (שהמנהל המהולל מיץ' גולדהאר שילם להם). אם היא רוצה להיפטר מהרעל שהם מזריעים היא מודיעה לשניהם שימצאו קבוצה שתקח אותם בהשאלה עד תום העונה בחינם ושהיא תשלים לו את השכר או אפילו ישלמו לו את כולו. אם גנק הייתה יכולה לעשות את זה עם יבואה לבית"ר במקרה הראשון וחיפה הייתה יכולה לעשות את זה עם חיפה- גם מכבי תל אביב וגולדהאר יכולים לוותר על העקרונות (את זה לא אני אמרתי, אלא עידן לפני שנה בסיטואציות של סידיבה ובוזגלו), אבל כנראה שיש בקרית שלום 2 דברים שיהיו חזקים מכל דבר: הטמטום והנאחס.
דיא סבע כנראה יחזור אלינו העונה, מה הסיכויים שמכבי יסכימו לסעיף קנייה בחוזה ההשאלה? זה לא שחקן בית כמו רועי קהת או דור מיכה וגם הוא לא מקבל קרדיט אפילו הכי קטן בקבוצה, יש סיכוי שמכבי תמכור לנו אותו?
מה הבעיה עם דיא סבע? אנחנו צריכים להשאיר את הזכויות שלו אצלנו. בב"ש הערך שלו רק יעלה, גם אם לא ירצו אותו אצלנו, לקבל את הכרטיס ביד שנה הבאה אחרי עונה שאני משער תהיה מוצלחת כשחקן פותח בליגה, זה דבר אידיאלי מבחינה כלכלית - וסה"כ הוא ילד מוכשר שיכול בהחלט לפרוץ. אגב - האם מישהו יודע אם הכנסו בעניין אניימה אפשרות רכישה? אני משער שזה צעד מתבקש, אבל בכל המקומות מדווח בהשאלה ולא מוזכרת שום אפשרות רכישה.
העבר מלמד שלא רק ישראלים חוזרים בדרך כלל פחות טובים מחו"ל, אלא גם זרים. קוביקה, פישונט(למרות הדאבל והשער בפארמה, את השנים הכי טובות שלו הוא נתן בבית"ר), קלשצ'נקו, קנדאורוב, בלסינג קאקו.... ככה שלא מובן מאליו שאניימה יצליח במכבי ת"א.
ההבדל הוא שכל אלה שאמרת הם שחקני שדה ורובם חזרו כבר כשהקריירה כבר בסופה, פישונט דווקא הצליח בהפועל עד כמה שאני זוכר... אניימה הוא שוער, אניימה בן 29, גיל 29 לשוער זה ממש לא לקראת הסוף, שוער יכול לשחק עד גיל 37, בטח בליגה שלנו, שחקן שדה לא. אניימה רוצה להיות במונדיאל 2014. כל הסיבות להצלחה במכבי
מקצועית כן, אבל מה שרציתי לציין שמדובר כאן בתופעה, כי יש הרבה דוגמאות. כפי שאמרתי פישונט נתן את השנים הכי טובות שלו בבית"ר, אכן הייתה הצלחה בהפועל, אבל היה יותר דומיננטי באליפויות בבירה מאשר בדאבל.
פישונט וקלשצ'נקו לא חזרו מאירופה להפועל... קלשצ'נקו שיחק בחיפה בעונות 1999/2000 וב- 2000/2001 (אני זוכר שער שלו במשחק העונה מול בית"ר של גד זאבי) ובתחילת עונת 2001/2002 עבר להפועל. פישונט עבר מבית"ר להפועל בתחילת עונת 1999/2000 ושיחק שם עד סוף עונת 2001/2002. שניהם כבר הכירו את הליגה ואת שיטת האימונים, זה לא היה קשה בהשוואה לחזרה אחרי עונה באירופה.
לא התכוונתי למעבר להפועל אצל קלשצ'נקו, אלא כשהוא שיחק בבני יהודה, אחרי תקופה ברוסיה. פישונט עבר להפועל מאיינטרכט פרנקפורט שם שיחק עונה אחת.
כנראה שלא ראית את הדרבי אם כך http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx 2 מגנים חייבים בדחיפות, זה באמת היה עונש בלתי נסבל לראות את מכבי בלי מגינים קיצוני בלם (כן עוד בלם, סטרול בכלל יכול לשחק?)