קצת על כסף: תקציב מכבי ת"א לעונה הקרובה יעמוד על 78 מליון ש"ח. האם לאוהדי הקבוצה יש ציפיות עקב התקציב הגבוה בליגה לזכות באליפות/דאבל? ואיאפשר בלי בוזאגלו: מסתבר שמכבי מחוייבים בחוזה שלו לשלם לו 2,000 דולר בחודש עבור שכירות. שערוריה לדעתי. בכל מיקרה, אבא ואמא בוזאגלו עברו לדירת 3 חדרים בראשון, לידיעת השכנים. ואני מקווה שיצחקי יסיים סופית את פציעתו, ונראה אותו על הדשא, ולא על הספסל.
א. תמיד יש ציפיות. גם עם תקציב של שקל וחצי. ב. בוזגלו בלה בלה בלה. לא מעניין אף אחד כבר חוץ מאת אופירה אסייג ויעקב בעצמו. דלג. יצחקי חוזר לאט לאט כמו שצריך. אני רק מקווה שלא נגלה שהייתה איתו עוד פאדיחה בסגנון ניבאלדו, סטרול וכו'. דאבור חזר לאימונים מלאים אחרי המכה שקיבל במשחק מול לאנקרן. ישראלביץ' בספק למשחק ביום חמישי בגלל מתיחה בגב. גם עטר עם אותה מתיחה ובספק גם הוא.
מעולם לא היה לנו תקציב של 120 מיליון ש"ח. התקציב המדויק היה בין 97 ל99 מיליון ש"ח. תוסיף לזה את כל השחקנים המיותרים שעזבו\הוזעזבו וככה הגענו לתקציב של 78 http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx (והיד עוד נטויה).
נכון שלא צריך להסיק שום דבר אחרי משחק וחצי. אבל היום הייתה כתבה(מוקצנת) בישראל היום בנוגע לגל אלברמן. דובר על כך שאלברמן הגיעה כתקווה גדולה(המנהיג השקט) לאחר שהושקעו ברכישתו משאבים רבים, ובפועל אלברמן איכזב בענק. העונה ציפו ממנו לחזור ליכולת שאפיינה אותו בעבר - ובינתיים הוא לא שולב אפילו לא לדקה אחת בשני המשחקים הראשונים של מכבי ת"א לעונת 2010-11. השאלה היא מה יהיה עם גל אלברמן. לדעתי שאלה של שחרור לא עומדת כלל על הפרק וגם לא תגיע לא מצד השחקן שלא מוותר מהר וגם לא מצד מכבי. יותר מזה - אלברמן חייב לקבל את הקרדיט והביטחון עכשיו גם אם יקח לו זמן להחזיר על כך. אלברמן שחקן שבאמת אכפת לו ויש לו כדורגל. אני מאמין בו למרות שהייתי שלילי לגביו בעונה שעברה כי הוא באמת היה נפילה גדולה. אם יש אוהדי מכבי שסלדו ממדוניאנין וחיפשו סיבה להיפטר ממנו - הנה ריקושט. מדוניאנין פותח את הפה ומראה שבדיבורים הוא חזק הרבה יותר. אני לא חושב שהוא עד כדי כך טוב כדי לשחק בהליכה...
נכון, התקציב היה 100 מיליון, אבל איך הוא עדיין ירד כל כך דרסטית?! זה לא שעזבו שחקנים עם חוזי עתק- ראנגלוב, בארטז, אבידור ומלול- החוזים שלהם שבמקומם יש את החוזים של קונאטה, דהן, סבע, חיימוב, שטרית וכו'? להפך חזרו מהשאלה עוד שחקנים חדשים שלא בתכניות ועדיין לא מצאו קבוצה וחתמו עוד חדשים, אולי זה התקציב אחרי עזיבה צפויה של בוזגלו, סידיבה ושאר המתאמנים? או של-100 מיליון של שנה שעברה הוכנסו סעיפים של רכש?
קראתי באחד מימות השבוע בעיתון שבמשחק החוץ האחרון של הקבוצה איווניר רצה להכניס קשר אחורי, והחליט לחמם את ייני ואלברמן. לבסוף הוא הכניס את הראשון, מה שמאוד עצבן את האחרון. השאלה היא, איך עובד המוח של עיווניר שהוא מעדיף את גוש הגבינה הזה על פני אלברמן? ואם זה המצב, עד כמה אלברמן יישב בשקט?
מן הסתם שרכש. אנחנו עדיין לא ממנים לרונאלדו את החוזה כדי שנגיע לתקציב של 100 מיליון לא כולל הכסף ששילמו על שחקני הרכש. מה שהולך עם אלברמן זה ביזיון. לא הגיוני שהשחקן אולי הכי טוב שלנו בעונה שעברה לא משחק בגלל ייני הבינוני וכמה שחקני נוער, עם כל הכבוד. אבל נו, אני כבר הבנתי שלחפש היגיון מאחורי המעשים של איווניר זה בזבוז זמן.
הדבר הכי עצוב חוץ מהנזק התמידי שהוא עושה לבן, שהוא כל כך בטוח בעצמו ובמאור שהוא חושב שכל העולם יחכה לו, והוא אפילו לא דיבר איפה השחקן ישחק בעונה הבאה, היה לו הצעה מהפועל ת''א ובאופן טיפשי הוא דחה אותה בשביל שמאור ילך לאירופה. כרגע, כמו שאני יודע אין שום הצעה מאירופה, אני כן חושב שמאור הוא שחקן עם פוטנציאל אדיר שיכול להצליח באירופה, אבל היהירות והביטחון של האבא שבוודאי גם משפיעים על הבן הורסים את הילד. מוזר שהוא גם לא אמר למה מאור עזב את מכבי, ולא דיבר על איווניר שפשוט לא בונה עליו ומתעסק כל הזמן בשטויות. מאור חייב למצוא קבוצה חדשה, כל הקבוצות בעולם כבר בשיא הההכנות שלהם, ומאור נשאר בפיגור.
למאור בוזגלו אין מנטליות לשחק באירופה. לא כל שחקן כישרוני יכול לשחק. צריך הרבה חוסן פיזי ומנטלי ולמאור אין את זה, בעיקר לא עם אבא שלו שמטפטף לו רעל כל הזמן. נראה כאילו מאור מגשים את חלומו של אביו, שמנסה להתערב כל הזמן כאילו זה שייך לו. שחרר מהילד, חלאס.
אני חושב שברגע שמאור יהיה באירופה אביו יותר יזיק לו. על חוסן פיזי ומנטלי מדברים בליגות הגבוהות ויש לא מעט כאלה שמתמודדים עם זה, הבעיה שאבא בוזגלו מושך את העברתו לאירופה יותר מידי וזה עוד מבלי לדבר על תשלום ההעברה ממכבי ת"א - זה לא חינם.
מאוד חייב קודם כל למצוא אבא חדש. אולי אחרי שהוא יעשה את זה הוא יוכל למצוא קבוצה שהוא גם יוכל להצליח בה מבלי משהו שתמיד יתלונן ויהרוס לו. עד שהוא לא יעשה את זה אני לא רואה איך הוא יוכל להתקדם. אם בארץ האמירות שלו מגוחכות אז כאשר מאוד ישחק באירופה, וייתייבש על הספסל בטח ובטח שאבא יעקוב יתחיל לדבר, ומשם הדרך קצרה. עם כמה שזה קשה, עד שמאור לא יגיד לו פשוט לזוז אחורה, הוא ימשיך לתקוע לו מקל בגלגלים.
הכל טוב ויפה והכי פופולרי בעולם לומר שיעקב בוזגלו דופק למאור את הקריירה, אבל מי נראה לכם סידר למאור חוזה כזה שמן לשחקן שנתן עונה אחת טוב בבני סכנין? לפני שהוא עוד כרע זוג נעליים ולפני שהיה ברור אם באמת בוזגלו הוא שחקן ברמה הכי גבוהה, כשהכתירו אותו ליורש של המלך ושילמו עליו 2 מיליון יורו- כבר אז זה היה יכול להיחשב כהשיג השיא בקריירה של בוזגלו, והוא תמיד יימצא נחמה בחשבון הבנק ובפנטהאוז שמכבי משלמת לו ולאחיינית (או בת דודה?) של המלך... אל תרחמו על בוזגלו, אבא שלו עזר לו ו(הוא הצהיר את זה לא פעם ולא 10) יותר ממה שהוא תקע לו את הקריירה.