מכבי ת"א 11/12: קרויף הבן מנג'ר, אוסקר גרסיה מאמן

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by Number 8, Jul 8, 2011.

1. Fanatic Member

גם אני מופתע, אבל אפשר לראות שהצוות המקצועי החדש מקבל גב מגולדהאר לשם שינוי וזה כבר מעודד.
    הסרטן הראשי הלך, עכשיו נשארו עוד שניים שצריכים לעוף.

Last edited: Jun 15, 2012
  2. Raulito Madridista

'רעידת אדמה' בכדורגל הישראלי. ים של ציפיות הלך והתייבש לאט-לאט עם הפציעות, ההתנהגות המביכה מחוץ למגרש, חוסר המוטיבצייה בעונה שעברה. כמה כסף מכבי ביזבזה עליו וזו בידיוק המדיניות שבמכבי מנסים לשנות. כנראה שהוא היה 'סרטן' בחדר ההלבשה כך שמכבי עשתה הכל כדי להיפרד ממנו. יצחקי שחקן שבטח בליגה חלשה כמו שיש שווה 20 גולים בעונה, היה לו כמעט הכל לפני הפציעה. אבל עובדה שהוא לא מתעלה מעל הליגה ונגרר לבינוניות ולשכונה.

מעניין מאוד היכן ישחק. לבית"ר אין כסף לקולה, להפועל הוא לא יילך ומכבי חיפה לא תקבל התנהגות כזאת של שחקן לא מקצוען. אולי חו"ל באיזה דה-חראפשחאפ? אולי ליגה לאומית? :aaa021:

3. VAR Member

בקבוצה אחרת שהיה קורה בה דבר כזה עוד הייתי מתחיל לחשוש. אבל כאן אחרי 3-4 הפסדים יתחיל לחץ כל כך גדול מכיוון התקשורת שיחלחל גם לקהל, גרסיה וקרויף יעופו וכל התהליך יתחיל מחדש, בפעם ה-304.

צעד חכם, נכון, מוצדק מאין כמוהו של אנשים שמבינים בכדורגל.

4. אלי מתחן Member

עצוב ששחקן שהיה מזוהה עם עבודה קשה במגרש ודינמיות הפך בחסות עולם הערסים של הכדורגל הישראלי למייצג של כל מה שרע בו.
    אפשר להגיד שגם הפציעות תרמו לזה, אבל די צפוי ששחקן שלא חי אורח חיים של כדורגלן יהיה מועד לפציעות יותר מאחרים.

5. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

חברו לפשע (תרתי משמע) ולחוד אני מסכים שגם צריך ללכת.
    מי השלישי? זיו?

6. שגיא Member

לא משנה הסיבות, זה עדיין מפתיע. אני עדיין חושב שמבחינת כשרון יצחקי אחד הטובים בליגה. הבעיה האמת זה ההתנהלות וכמובן הפציעות.

מעניין גם לאן מועדות פניו. אחרי שני עונות בהן עונה שלמה היה פצוע ועונה שניה היה רק סביר אולי הוא יצליח לחזור לאיזה קבוצה ממוצעת בבלגיה. לא יותר. בארץ אני לא רואה אותו משחק.

7. Fanatic Member

על זיו אפשר להגיד הרבה דברים רעים אבל אי אפשר להגיד שהוא לא מתאמץ וגורם לנזק בחדר ההלבשה. הוא פשוט גרוע, זה לא אשמתו.

מדוניאנין האיש והאגדה שהספיק לריב עם שלושה מאמנים שונים בתוך שנתיים. כמו יצחקי, מדובר בכשרון גדול שהאופי שלו הורס אותו ומונע ממנו להצליח.

8. Muurad Member

כל הכבוד. צעד בכיוון הנכון, אני מרוצה.

9. alexshw Member

כל מאמן מכבי ת"א היה מקבל גב מגולדהאר בקיץ.
    השאלה אם יהיה גב כזה אחרי 2 הפסדים. הימור שלי שלא.

אגב בוואלה טוענים שגרסיה הזה מלרנקה, הוא מדוניאנין 2.

10. Ice Cream חסה

יצחקי עשה את הבלתי יאומן והפך לבלוף הכי גדול של מכבי תל אביב בכל הזמנים. וזה לא הישג שבא ברגל לצד ענקים כמו מהו קודרו, אלון מזרחי, קובי רפואה, מאור בוזגלו, ברוך דגו, יניב עזרן והאריס מדוניאנין...

אתם זוכרים כמה שילמו עליו אז? 2 מיליון דולר. 7.4 מיליון שקל דאז. וזה היה עוד לפני המכירות של דאגלס דה סילבה, דמארי ורפאלוב... זוכרים את הנסיבות שגולדהאר זז מהבטחה שלו שהוא לא ישלם שקל יותר מ-1.8 מיליון דולר ושבסוף קורנפיין יתקפל? זוכרים איך האוהדים הרימו אותו על הכתפיים באימון הבכורה? לא נראה לי שהיום האוהדים יוכלו לעשות את זה בלי לחטוף כילה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx. אז מה המאזן של יצחקי במכבי תל אביב? 2 פציעות ארוכות (לשחקן שלא הייתה לו מתיחה מסכנה כל הקריירה שלו בבית"ר!), 31 הופעות ליגה, 10 שערים, 7 בישולים ו-7 צהובים.

לכל מי שחושב על ניקוי רעלים בחדר ההלבשה: אתם מזלזלים בחוסר האינטליגנציה של גולדהאר ואנגלידיס. ליצחקי יש עכשיו עדיין חוזה של 550 אלף דולר נטו לעונה לא כולל מענקים וזה חוזה לעוד 3 שנים. המטרה המוצהרת של גולדהאר זה למזער את התקציב אחרי כל החוזים המופרכים שלו ושל קודמיו- אבל למה נראה לכם שיצחקי יוותר על הבוכטות שמגיעות לו עכשיו? כנראה ינסו למצוא לו קבוצה חדשה- אבל אתם מכירים את "הכבוד והעקרונות של גולדהאר" להגדרתו של Number 8 שנה שעברה- והוא מוכן לשחרר שחקנים שלא בתכניות שלו ומעיקים על התקציב רק אם ישלמו עליהם סכום כלשהו ורק אם יתחייבו לקחת את כל השכר עליהם. אתם רואים מה עכשיו הולך עם קולאוטי- גולדהאר לא אהב שהוא לא מוכן לקצץ בחצי את ה-3 מיליון שקל נטו שלו לשנה, אז שלח אותו לחפש קבוצה בחו"ל. קולאוטי מצא קבוצה שתשלם לו 250 אלף יורו ותשאיר למכבי 350 במקום 600 שהיא תצטרך לשלם לו עבור ישיבה ביציע, אבל כולנו כבר מכירים את גולדהאר...

אז מה הולך לקרות עם יצחקי? אם הוא ימצא קבוצה שתקלוט אותו (ליגה פולנית, אולי הפועל תל אביב, בחלומות הכי פרועים הפועל באר שבע)- מכבי לא תהייה מוכנה לתנאים השחרור ותדרוש יותר כסף עבורו/ פחות שכר לשלם לו. יצחקי לא ימצא קבוצה וישלח ליציע, אבל זה לא ימנע ממנו להרעיל את חדר ההלבשה ולהפך רק יהיה לו עוד סיבות להרעיל אותו, הוא ישב ביציע ואולי סופסוף יעביר עונה במכבי בלי פציעות ובלי עלייה במשקל, מכבי לא תקבל ממנו אפילו את התרומה של 9 שערים ו-7 בישולים- אבל תשלם לו את מלוא השכר, ואז לקראת הדרבי יחליטו להכליל אותו בסגל, הוא ייכנס במחצית, יוחלף על כושר מחריד/ חוסר חשק בדקה ה-80, יקרא לאוסקר גרסיה "ליצן"... אה לא, זה כבר מדוניאנין.
    בקיצור צעד טיפשי שיסבך את מכבי עוד יותר.

אולי אני מגזים, אבל השנתיים האלה יחד עם חצי השנה שלו בבלגיה הוכיחו שבית"ר זה בית אמיתי. גם עם כל הנפילה שלו מאז גמר הגביע מול חיפה (לא רק שהוא החמיץ בלי סוף, הוא גם שיחק אז בנעליים אדומות!) הוא לא הדרדר לאן שהוא הדרדר במכבי... זה לא שאז הוא לא היה חבר של אייל גולן, אבל הוא לא סבל ממתיחה קטנה אז!
    אם מכבי משלמת ליצחקי את כל השכר אני לוקח היום את יצחקי ב-2 ידיים ועיניים עצומות ומביא למכבי את הרוש ואפשרות לקחת כל שחקן נוער למשך 5 השנים הקרובות. השחקן הכי טוב שלנו בשנות ה-2000.

11. Ice Cream חסה

וואו, הכתבה בוואלה באמת מוציאה את גונזאלו באור אחר ולא בדיוק חיובי. אבל הוא עלה רק 225 אלף יורו אז לא נורא.
    נראה לי קצת מוזר התקפיד של אוסקר גרסיה. מצד אחד הניפו אותו על הכתפיים והייתה מסע"ת שלמה לכבודו, אבל מה הסכמויות שלו בתאכל'ס? הוא יקבע הרכבים? הוא ישב על הספסל? יש לו מילה בנוגע לרכש והשחרור של יצחקי עכשיו? או שהוא סתם בובה שהובאה בגלל השם ובשביל שיהיה תקפיד כזה?

מישהו יודע מה עם אבי סטרול וריף פרץ?

Last edited by a moderator: Jun 15, 2012
  12. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

השחרור של ברק יצחקי זהו צעד ראשון משמעותי בתהליך השיקום של מכבי תל אביב. אני לא טוען שברק יצחקי הוא המקור לבעיות של הקבוצה, אך אין ספק שהוא לא הצליח לתרום לה בשום צורה ואף עשה נזק לא קטן ברמה החברתית, שהשפיעה ישירות על הרמה המקצועית.

13. Don Joan Roman Member

מכבי עשתה בשכל כששיחררה את ברק ואני מקווה שברק ימצא קבוצה בחו"ל.

14. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

בוא גם נסגור על זה שב-5 השנים הקרובות אנחנו לא עולים למשחקים מולם והם מקבלים נצחונות טכניים, ושאבי ריקן ושי חדד ישטפו את חדר ההלבשה של מכבי לפני ואחרי משחקים ושאחרי דרבים הלה פמיליה יתגברו את אוהדי מכבי במכות לאוהדי הפועל אחרי המשחק, נשמעת לי עסקה הוגנת.

הוא כבר פשוט לא אותו השחקן שכיכב בבית"ר, הפציעה והאופי המסריח שלו הפכו אותו כבר בגיל 27 לשחקן שהשיא שלו מאחוריו והוא דועך מפציעה לפציעה, ברור שבמצבנו הנוכחי הייתי לוקח אותו לבית"ר אבל לא בכל תנאי, הוא עדיין לא וגם בחיים לא יהיה אוחנה.

15. Bensh Member

אממ... לא יודע, הוא מאמן?

Last edited by a moderator: Jun 15, 2012