מכבי ת"א 11/12: קרויף הבן מנג'ר, אוסקר גרסיה מאמן

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by Number 8, Jul 8, 2011.

1. Number 8 Member

רק עכשיו יוצא לי להגיב על המינוי של אוסקר גארסייה.
    כמו שקרייזי בלו אמר, זה יכול להיות כישלון חרוץ או הצלחה ענקית, אין פה אמצע. כל דבר מלבד אליפות ייחשב ככישלון, זו לא עונת בנייה או עונה בלי כסף, לא מקום שני ולא אירופה, רק אליפות תיחשב כהצלחה ולפי דעתי גם גולדהאר, קרוייף וגארסייה יודעים את זה.
    מצד אחד המינוי שלו יכול להיות בעיה גדולה, אין לו ניסיון בקבוצה בוגרת, גם השפה תהיה מקור לבעיה, גם מבחינת התקשורת עם השחקנים וגם מבחינת הריכולים בחדרי ההלבשה כי לצערי יש לא מעט שחקנים שאוהבים לרכל ולעשות דווקא וכמובן עצם היותו מאמן זר שבספק גדול אם הכדורגל הישראלי כבר מוכן לזה.
    מצד שני, מאמן זר יכול להיות הצלחה. קודם כל, אוסקר גארסייה אימן את הנוער של ברצלונה כך שהוא מכיר את הקו של שילוב צעירים והוא לא יפסיק עם זה גם במכבי כי יש לנו דור מצויין של נוער, גם בשנה שעברה וגם בעונה הזו. בנוסף, מאמן זר בא בגישה נקייה לחלוטין על שחקנים, אין אצלו "שמות גדולים", מי שיהיה טוב וישקיע באימונים יישחק ומי שלא פשוט יישב על הספסל, בטח ובטח אצל מאמן ששיחק ואימן במועדון כמו ברצלונה. אין אצלו קונצים, הוא לא ייעשה חשבון לאף שחקן, מי שיינסה להכניס "רעל" לחדר ההלבשה פשוט לא יהיה במכבי וגם המשמעת תשתפר.

אם אני מסתכל על התמונה הכוללת, המינוי של אוסקר גארסייה למאמן מכבי ת"א הוא טוב ואני תומך בזה. כבר ניסו הכל במכבי ת"א כך שלנסות משהו חדש, יכול יותר לעזור מאשר להרוס. מה שכן, אם אני הייתי אוסקר גארסייה, בפגישה הראשונה עם השחקנים, הייתי בא לגל אלברמן ואומר לו "אתה הקפטן שלי, אתה האיש שלי, עלייך אני הכי סומך, בוא תעזור לי ונצליח ביחד". כי אין ספק שיש שחקנים שאוהבים לעשות מרד ולעשות דווקא, האמ האמ ברק יצחקי ואלירן עטר, ואם הם לא יצליחו או לא יישחקו, כל החרא ייצא בחדר ההלבשה. כמה שאני אוהב אותם ושניהם תורמים למכבי אבל יש להם המון חרא וההצלחה האישית שלהם חשובה להם יותר מהצלחת הקבוצה כך שמישהו צריך לעשות סדר ולהיות "האיש מבפנים" שבאמת הצלחת הקבוצה חשובה לו, כמו תיאו פאפאלוקאס כזה, וגל אלברמן זה האיש המתאים.

זהו. שיהיה לנו בהצלחה. כל קיץ וכל שנה מעניין במכבי ת"א, אבל העונה זה הולך להיות יותר מעניין ומסקרן. הפרוייקט של גולדהאר, קרוייף וגארסייה יוצא לדרך.

2. Number 8 Member

אני מאמין שמדוניאנין יילך, מכבי רוצים להיפטר ממנו גם בגלל הכסף.
    יצחקי ועטר יישארו אבל הם יהיו חייבים לשנות גישה אחרת הם יימצאו את עצמם הרבה על הספסל.

3. alexshw Member

לפי נסיון עבר מיץ' יקח את הצד של השחקנים. הקנדי בנאדם טוב, אבל חסר כל מושג בכדורגל.

Last edited: May 26, 2012
  4. Number 8 Member

אני לא חושב. מעכשיו ג'ורדי קרויף הולך להיות יד ימינו של גולדהאר, מה שהוא מחליט, די ייקבע, לא סתם יש מנג'ר.

5. alexshw Member

בינינו, לא נולדנו אתמול. גם נימני היה מנג'ר. אז מה?
    תוצאה לא טובה אחת ושוב יהיה לחץ ובלגן וכדור שלג. הרי זה קורה כל עונה.
    ואז גולדהר יחתוך כרגיל.

6. Number 8 Member

גולדהאר בחור חכם ואיש עסקים. הוא הולך על משהו חדש והוא לא כזה יימהר לסיים את הסיפור. אסור לשכוח שיש לו את ג'ורדי קרוייף ואוסקר גארסייה(מבחינה מקצועית השם לא עוזר אבל זה הרבה יותר מסתם שמות) ביד וזה לא דבר כזה מובן מאליו שהם יסכימו לבוא למכבי ת"א כך שגולדהאר לא טיפש, יש לו משהו ביד והוא יודע שייקח זמן עד שזה יהפוך לזהב.

7. alexshw Member

כמו שבעונה שעברה הלכו על קונספט של "משהו חדש(שילוב צעירים) והוא לא היה אמור "לוותר מהר".
    גולדהאר יכול להיות איש עסקים הכי מוצלח בעולם אבל מושג בכדורגל אין לו לחלוטין.

8. Ice Cream חסה

מכבי גם מה זה רצו להיפטר מבוזגלו, אבל "לגולדהאר יש עקרונות"...

אני לא אתפלא אם גולדהאר/ קרויף יצהיר שמדו לא בתכניות, יאמר לו לחפש קבוצה, מדו ימצא איזו קבוצת מרכז בהולנד שתהייה מוכנה לקלוט אותו, מכבי תתעקש לבקש סכום ענק עבורו, מדו לא יעבור ומכבי תמשיך לשלם לו יותר מחצי מיליון יורו, הוא יתלבש לקראת משחק הליגה הראשון, רגע לפני החילוף הוא יאמר לגארסיה "זין אתה שם אותי על הספסל אני לא עולה", מדו עולה בסופו של דבר בדקה ה-80, מטייל להנאתו על הדשא, אחרי המשחק נשלח לחופה בהולנד לחודשיים, חוזר אחריה לאימונים, מושעה על חוסר רצינות, ובסוף בדרבי הוא שוב מתלבש ושוב נכנס בתור חילוף...

ואז בקיץ הבא סופסוף נגמר לו החוזה, וגם אם גולדהאר יתעקש להתנהל איתו בטמטום זה כבר לא יצליח לו.

9. Fanatic Member

חסה, למדוניאנין יש חוזה לעוד שנתיים. ככל הנראה יפטרו ממנו בלי לקבל סכום העברה. כל קבוצה שתהיה מוכנה לקבל על עצמה את השכר שלו תקבל אותו.
    כמו שאלכס אמר, הבעיה העיקרית שלנו היא עם שני הערסים. את עטר עדיין אפשר למכור לקבוצה באירופה. עם יצחקי אנחנו תקועים.

10. Ice Cream חסה

חוזה לעוד שנתיים? וואי, אכלתם אותה! הוא מתחיל לשעוט בצעדי ענק לתואר הבלוף הכי גדול של מכבי בכל הזמנים...

ולא, כמו שפתאום דרשו דמי ההעברה על בוזגלו, סיבכו את העניינים עם סידיבה ובגלל כל מיני לא השאילו הרבה צעירים- גם עוד יצוצו דרישות מגוחכות על מדוניאנין שיגמרו בזה שהוא יישאר, יושעה, יחזור- מה שכתבתי כבר.

11. Number 8 Member

הוא עשה את הטעות שלו בעונה שעברה ולא חוזרים על אותה טעות פעמיים, לפחות לא אנשים טיפשים וגולדהאר לא כזה.
    נראה שהשנה ייקרה משהו שונה. אני אופטימי.

12. alexshw Member

זה העניין במכבי ת"א חוזרים על טעויות אינסוף פעמים.

13. Number 8 Member

עושה רושם שמיץ' גולדהאר לא כזה, פשוט מאוד. יש הזדמנות טובה להצליח, הוא לא יימהר לפרק את החבילה.

14. alexshw Member

תשמע אני רק כותב מה שעיניי רואות. מיץ' כבר 4 שנים פה. ההתנהלות שלו פשוט פתטית. הוא ממשיך להוכיח את מה שכתבתי קודם. בכסף שהוא השקיע אני משתתף קבוע בצ'מפיונס ואם הגרלה תאיר פנים גם עולה לשמינית גמר.
    העונה הוא גם חוזר על הטעות של המנג'ר וגם ממנה שני זרים.
    הם גם לא מוכחים. מכבי ת"א שוב רודפת אחרי שמות. במקרה של קרויף, בגלל שם משפחה, במקרה של גרסיה בגלל זהות המועדון בו עבד, ולא משנה שבמקרה הראשון מדובר בבן ובמקרה השני בסך הכל בקבוצת נוער ואין שום אינדיקציה ליכולותיו כמאמן בוגרים.

בסוף זה יגמר שוב עם ניר לוין על הקווים.

15. Number 8 Member

אני כבר אמרתי מה אני חושב על המינוי של קרויף וגארסייה. יש חסרונות אבל היתרונות גוברים על החסרונות. במכבי ת"א ניסו הכל אבל מנג'ר ומאמן זרים עוד לא היה ויש אופטימיות רבה בקרב האוהדים שהשילוב הזה יכול להצליח.