מכבי ת"א 11/12: קרויף הבן מנג'ר, אוסקר גרסיה מאמן

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by Number 8, Jul 8, 2011.

1. johnnie walker Member

עזוב פרומתאוס אתה מתווכח פה עם חבורה של מעריצי נמני שילכלכו על כל מאמן אחר שיבוא
    בלי קשר למציאות, זה וויכוח אבוד מראש אני מציע לך לא להיכנס אליו בכלל.
    אם בנאדם אומר לך פה שאיווניר הוא לא מאמן ושהוא בסך הכל נהנה מדור שחקנים מוכשר
    אתה יכול להבין בדיוק עם מי יש לך עסק כאן וכמה "מקצועית" ו "ענינית" היא הביקורת הזאת.

Last edited: Oct 1, 2011
  2. Number 8 Member

Prometheus - אני לא יודע באיזה חלק אתה יושב, אבל לא לא קוראים לדאבור כי הוא ערבי, באחראיות, זה לפחות אצל השחקן ה-12, אני לא יודע מה עובר בראש החולני של האולטראס.

בנוגע לאיווניר - אתה צודק בכל מה שאתה אומר, אבל אני בסך הכל ביקרתי אותו על העובדה שהוא משנה הרכבים ומערכים כשהוא לא צריך, וזהו. לא אמרתי שהוא לא מאמן, שעם זה עומר אני לא מסכים, איווניר עושה עבודה אדירה במכבי אבל הוא לא צריך לשנות יותר מדי דברים עם הרכב שרץ ומצליח.

3. Fanatic Member

עומר, אתה מפתיע אותי. איווניר לא מאמן? דווקא העונה אתה אומר את זה?
    אנחנו רואים במכבי דברים ששנים לא ראינו, הקבוצה שלך סוף סוף משחקת כדורגל.
    הקידום צעירים, הלחץ על היריבה ברוב שלבי המשחק, הנעת הכדור, חופש הפעולה של חלק מהשחקנים, ומעל הכל הכדורגל שלא ראינו ששנים ממכבי. כל זה גם בזכות המאמן.
    גם אם הוא טועה (והוא טועה), אני מעדיף מאמן שלומד מהטעויות שלו ומתקן תוך כדי משחק ממאמן מקובע שנעול על ההחלטות שלו כמו רוב המאמנים פה בארץ.

אני לא זוכר מתי נהנתי כל כך מכדורגל במכבי, עזוב תוצאות או תארים, אני סוף סוף נהנה מכדורגל איכותי והתקפי. אני שמח לאכול את הכובע.

ולjohnnie walker, בביטוי "אוהד נמני" משתמשים בדרך כלל אוהדים מהצד השני של הכביש.

4. Ice Cream חסה

יש אוהדי הפועל שהם אוהדי נמני?

5. Fanatic Member

אם אתה אוהב להתחכם אז כן.
    אם לא אז ככה הם נוהגים לקרוא לחלק מהאוהדים משער 11 http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

6. Ice Cream חסה

אה, הבנתי. נוור מיינד.

7. Limes Member

Number 8 - אתה טועה ומטעה, וחבל. השחקן ה12, או יותר נכון האנשים ה"קובעים" ואנשי הגדר, לא קוראים לדאבור בכוונה תחילה ואך ורק בגלל שהוא ערבי. אל תדאג, גם את דיא סבע "ישכחו" אם וכאשר הוא יעלה לשחק. האנשים הקובעים ביציע, ועזוב אותי מאג'נדות של ארגון וממילים באוויר, לא יקראו ולא ישירו לשחקן ערבי.

לנושא איווניר, מאמן גדול הוא עדיין לא. אבל הוא בהחלט אינטלגנט, לומד תוך כדי תנועה, והביא את מכבי בעצמו לפוזיציה הטובה ביותר בה היינו מזה עשור וחצי. עמדת זינוק נפלאה להמשך העונה.
    עומר - במקרה נפל לו דור מוכשר ליד? וואלה נכון. וכמה מאמנים בארץ אתה מכיר, שידעו מה לעשות בדור מוכשר שכזה? נתת כדוגמא את רוני לוי, אבל אם זכור לי נכון חיפה שלו היתה מפוצצת בכישרון מוכח ובזרים ברמה הגבוהה ביותר, והם אלה ששיחקו, לא מחלקת הנוער. כמה מאמנים היו נותנים בכלל צ'אנס לכ"כ הרבה ילדים כמו שאיווניר נתן? כל הביקורות שהוא ספג בסוף העונה שעברה, על ההפסדים בשיתוף הצעירים, משתלמים עכשיו בגדול. מעט המשחקים בהם עשה ניסויים והפסיד היו שווים את השפשוף שזכו לו חלק משחקני הנוער, דוגמת מיכה ולוגסי, ושווים לא פחות ללמידה של איווניר. והלוואי ובזה יסתכם שכר הלימוד, אם כי אני בספק.
    ובכל זאת, בביצה שלנו רוב המאמנים פוחדים על הכיסא שלהם יותר מדי מכדי להפקיד אותו ברגליהם של ילדים בני 19. רוב המאמנים מציבים הרכב לפי תלוש המשכורת. איווניר משחק עם מי שטוב (עם אפשרות ליוצא מהכלל אחד - גל אלברמן, שעדיין לא ברור מה היה שם).

הקבוצה לא מסתפקת בשער אחד וממשיכה לתקוף גם ביתרון, החזקה גבוהה בכדור, סבלנות במרכז המגרש, משחק בנגיעה אחת (לא חושב שאי פעם נתקלתי בזה ממכבי באופן שיטתי), המון מלחמה ורצון, ומעל הכל - שיטת משחק ברורה ומסודרת, בלי קשר למה המערך הטקטי ומי משחק על הדשא. כל אלו ועוד פרמטרים שלא ציינתי הם עבודה של מאמן נטו. אלא מה, מיכה, מדוניאנין ועטר ישבו והחליטו יחד להתחיל לשחק מסירות מרגל לרגל בנגיעה? החליטו להיות סבלניים במרכז המגרש ולחכות לפרצה? (אם כן, שיתפסו את ניבאלדו לשיחה, נשבר מההעפות כדור שלו לחלוצים). הגיעו למסקנה שהכי טוב למכבי לא להסתגר אחרי יתרון?

אסור לבטל את העבודה של איווניר, כי עד כה היא מצוינת. וגם כשהוא טעה, הוא תיקן מהר, תוך דקות, ולא חיכה למחצית/דקה 60, כמו רוב המאמנים המאובנים בליגה הזו. מגיע לו שאפו גדול על העבודה עד כה, והלוואי ורק ימשיך כך.

כיף, כיף גדול השנה ביציע. תענוג לראות את מכבי משחקת, וגם כשאנחנו בפיגור, אתה פשוט מרגיש שהקבוצה הזו מסוגלת לצאת מכל בור. ממשיכים לשחק את הכדורגל שלנו, ולחפש את ההתקפה. התמיכה של הקהל חיונית לחוסן המנטלי של השחקנים השנה, ואני רק מקווה שגם אם ניקלע לפיגור מוקדם מול חיפה, מה שקורה לנו לא מעט לאחרונה, הקהל ידע להמשיך ולתת גב כי אין לי ספק, בבלומפילד הקבוצה הזו יכולה לעשות דברים גדולים.

8. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

בינתיים עברו 7 מחזורים...כשאיווניר ייקח אליפות אני יגיד שהוא ניצל את הדור הזה כמו שצריך...הוא עושה
    לא מעט טעויות שרק במזל לא עולות לנו בנקודות/הפסדים.

איווניר לא מאמן גדול, ולא נעליים, בכל מקום שהוא אימן עד עכשיו הוא נכשל כישלון חרוץ! בשנה שעברה במכבי הוא היה אשפה. קידם צעירים אתם אומרים את זה כאילו הוא המאמן הראשון בהיסטוריית מכבי שקידם צעירים...

מה זה עמדת פוזיציה טובה מזה עשור? למה שנה שעברה לא היית מקום ראשון עם 5 נצחונות מ-6 משחקים לפני הדרבי?

למוטי איווניר יש דור צעירים מוכשר, זה עובדה, אין פה איזשהו קסם שהוא עושה, תשימו קונוס במקומו שישחק עם אותם שחקנים ותקבלו כמעט את אותם תוצאות, אם לא יותר טוב. אני לא מסתכל על הדברים הטובים שאיווניר עושה כי זה לא איזשהו משהו שכל מאמן אחר בליגה לא היה עושה, מבחינתי שלא יפריע, זה גם משהו שהוא צריך לדעת לעשות, בינתיים כל פעם שמגיע משחק חשוב, הוא מפשל במערך/שחקנים ואז נזכר...

שאני יזכיר לכם שגם ניר קלינגר נהנה מדור מוכשר שרק שנה קודם לכן זכה באליפות הנוער ושילב אותו בהרכב וזכה איתו באליפות? אז מה ניר קלינגר מאמן גדול? מה הוא עשה מאז? 0 אחד גדול.

פרומיצ'יוס, אתה לא היית שונא את דאבור אם היית מוצא דברים כאלה אצלו בפייסבוק? ברור שכן...אני לא יודע אם הוא שם את הדברים האלה בפייסבוק אבל אם כן, בשניה שזה היה אצלו בפייסבוק, כנראה שיגיע לו שלא ישירו לו...אין לי בעיה שיעוף ממכבי, מבחינתי שיילך להפועל.

ג'וני ווקר, איזה כיף שאתה קופץ לביקור כשמבקרים טעויות רעות של איווניר, אתה בטוח שאתה לא הבן שלו? אם היית קופץ לפה לא רק כשיורדים על אבא, אולי היית רואה שאני הראשון שאמר שנמני צריך ללכת הביתה...

9. Ice Cream חסה

הוא כבר היה בדרך להפועל מאח"י נצרת בנוער אבל הם התמהמהו במו"מ עם נצרת בגלל הבעיות שם במחלקת הנוער ומכבי קפצה על המציאה.

10. johnnie walker Member

אין לי בעיה שתבקר אבל הביקורת שלך לא ענינית, להגיד שאיווניר לא מאמן והכל בזכות השחקנים זה כל כך תלוש מהמציאות שפשוט חבל להתייחס לזה, כל אחד רואה איזה עבודה טובה הוא עושה שאמנם לא נקייה מטעויות אבל ההבדל מנימני שהחזיק בסגל שחקנים דומה הוא של יום ולילה, מעניין שרק בשבילך הוא עדיין אפס.
    היחיד פה בפורום שאפשר לחשוד בו בקשרים אישים עם שחקנים או מאמנים זה אתה ואהובך הקומבינטור נמני.

11. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

למה תלוש?

מה אדון איווניר עשה בעונה שעברה? לאיזה הישג הוא הגיע? כמה נצחונות היו לו מאז ה-1 בפברואר עד לסיום העונה? שזה 3 חודשים?

למה הביקורת לא עניינית? איווניר לא עשה שטויות נגד זלייזניצאר? עשה. איווניר לא עשה שטויות נגד פאנאתנייקוס? עשה. איווניר לא עשה שטויות נגד בשיקטאש? עשה. איווניר לא עשה שטויות נגד קייב עם המערך הזה? עשה. אז מה לא ענייני בביקורת? איזה קטע שכל משחק באירופה הוא עושה שטויות? במקום פשוט לבוא ולשחק רגיל מההתחלה כי כל פעם שהוא משחק רגיל בלי סלט, בלי הרכבים הזויים יוצא משהו טוב - אז למה להפריע?

לנצח בליגת הפח זה לא חוכמה, כל דביל יכול לעשות את זה, כי הקבוצות פה הם ברמה של מוסך מורשה, וגם בזה איווניר כשל כישלון חרוץ בשנה שעברה (היתה תקופה של איזה חודשיים שרק הפועל רמת גן היתה יותר גרועה ממכבי וגם זה כי מכבי ניצחה אותה), לאיווניר יש גם מבחנים בליגה, אחד כזה ביום שני, נראה אם גם שם הוא יעשה סלט כמו שהוא אוהב...

12. אלי מתחן Member

ועדיין מכבי ת"א עם אליפות אחת ב15 שנים.
    אתה לא יכול לשפוט מאמן עם קבוצה שהוא לא בנה, נתנו לו צ'אנס לבנות קבוצה הוא עשה את זה מצויין.

13. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

מה הוא עשה? אנחנו במחזור 7 הוא עוד לא עשה כלום.

במכבי ת"א היו מלא מאמנים ב-15 השנים האחרונות, אבל מי שאחראי לעודה שכיום המועדון הזה הוא לא יותר ממספר 3 בארץ זה אך ורק לוני הרציקוביץ' שהרס אותו ביום שהחליט לפטר את קשטן ומשם ההידרדרןת היתה בלתי נמנעת...

ולהגיד שאיווניר בנה את הקבוצה הזאת זה גם גניבת דעת למה אחרי הכישלון של שנה שעברה, לא משנה מי היה עומד על הקווים, היה ברור לכל שגולדהר ייתן לשחקנים מהנוער לשחק ויקצץ את התקציב, גם אם היטלר היה עומד על הקווים זה מה שהיה קורה...כך שלהגיד שהוא בנה את הקבוצה, זה לא בהכרח נכון כי השחקני נוער וכו' נכפו עליו בין אם רצה או לא, זה שיצא טוב עד עכשיו? סבבה. זה גם יכל לצאת הפוך...

בינתיים מוכח שכל עוד איווניר משחק במערך הגיוני ונותן לשחקנים שבעמדות שלהם לשחק מכבי עובדת טוב. בשניה שהוא עושה סלט, נותן כל מיני ציווותים הזויים, משנה טקטיקות ונותן לשחקנים לשחק בעמדות שלא נכון להם - מכבי נראית רע.

אני רוצה לדעת דבר אחד: למה אי אפשר ללכת למשחק באירופה ולשחק עם שיטה רגילה שמשחקים כל הזמן ועם הרכב רגיל. אני רוצה לראות את איווניר מגיע לסטוק ומשחק עם הרכב נורמלי, לא מואנס דאבור, לא רועי קהת, הרכב נורמלי. שחקנים עם ניסיון, שחקנים שנמצאים בכושר טוב מאוד בלי התחשבנויות, עטר, יצחקי, אלברמן, פונצ'ץ', לא את ישראלביץ', לוגאסי ודהן שרק חזרו מפציעות והמקום האחרון שהם צריכים לשחק בו זה בסטוק. האם זו בקשה גדולה מדי? לא לראות את ייני משחק בלם מול קראוץ', אלא את ניבאלדו/פונצ'ץ' ופאביצ'ביץ'...מבחינתי אם זה מה שיקרה - כן אני יגיד שאיווניר לומד מהטעויות שהוא מבצע, אבל עד עכשיו בכל הקשור לאירופה, אין משחק שהוא לא מבצע טעוןת קריטית!

14. Lupos Member

עומר אני חושב שכמו שלא צריך ישר לצאת בהצהרות שאיווניר מאמן מצוין שמוביל את מכבי לאליפות, לא צריך גם לקטול אותו כל כך ולהוריד ממנו את כל הקרדיט! זה ששנה שעברה הייתה את התקופה הנוראית הזאת בסוף השנה לא שורף אותו לגמרי לשנה הזאת...גם מאמנים יכולים להשתפר ולהשתנות ועובדה שמכבי משחקת (בינתיים) הרבה יותר טוב השנה.
    בינתיים איווניר עושה עבודה טובה למרות כמה טעויות, נכון שהוא נהנה מהרבה צעירים מוכשרים אבל זה מוגזם להגיד שכל מאמן היה מצליח אותו דבר! ואני בטוח שלא כל מאמן היה נותן לכל כך הרבה שחקנים את הקרדיט כמו שאיווניר נותן

נחכה ונראה איך העונה הזאת תתפתח!

15. johnnie walker Member