מכבי ת"א 11/12: קרויף הבן מנג'ר, אוסקר גרסיה מאמן

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by Number 8, Jul 8, 2011.

1. Fanatic Member

וואלה לא מסכים איתך עומר.
    תסתכל על עטר של לפני שנתיים בבני יהודה. אני חושב שאחד מהדברים שהיו יותר חלשים אצלו זה הסיומת. זכור לי במיוחד את 2 ההמחצות הנוראיות שלו מול אניימה בגמר גביע.
    אני חושב שדאבור עוד יכול להשתפר.
    להגיע למצבים הוא כבר יודע לעשות יותר טוב מרוב החלוצים בליגה שלנו. הסיומת זה עניין של ביטחון ואולי עוד קצת בגרות במחשבה.
    יכול להיות שאת ההתפתחות הזו הוא צריך לעשות מחוץ למכבי, אבל זה כבר לא ההחלטה שלנו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx.

2. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

לדאבור יש המון לאן להשתפר, אבל רצוי שזה לא יהיה במכבי...

3. Muurad Member

"או שיש לך או שאין לך" מבחינת הסיומת? קאבאני מפריח את הטענה הזו לחלוטין אם עקבת אחריו עוד בתחילת הקריירה שלו עד היום. המצב המנטלי והביטחון העצמי שיש לשחקן בעצמו וביכולות שלו זה אולי הדבר הכי חשוב ומשמעותי שיכול להיות אצל שחקן בכדורגל היום. הכל מתחיל ונגמר קודם כל בראש(למרות שהוא גם צריך שיפור וליטוש מבחינה טכנית וזה בהחלט משהו שהוא יגיע אליו עם הזמן)

דאבור צעיר וישתפר. העובדה שהגיע למצבים כבר מעודדת בפני עצמה. אולי לא יהיה כוכב על, אבל הוא שחקן צעיר וטוב שאם יעבוד קשה באימונים יהיה שחקן משמעותי בליגה שלנו.. לילד בן 19 הוא מראה סימנים טובים.

Last edited: Sep 30, 2011
  4. Number 8 Member

אם איווניר ראה את שני המשחקים האחרונים שלנו מול הפועל באר שבע ודינמו קייב, לא צריכה בכלל להיות לו התלבטות מי צריך לפתוח בקישור - גל אלברמן עם יכולת מצויינת בשני המשחקים האחרונים, איפה לעזאזל הוא התחבא לנו או איפה איווניר החביא אותו, הוא מזכיר את היכולת שלו בבית"ר שהפכה אותו לשחקן הטוב בליגה. עם כל הכבוד לרפי דהאן ויש הרבה כבוד כי הוא באמת עשה עבודה טובה בקישור, אלברמן יותר טוב ממנו ואנחנו צריכים אותו בקישור, בטח מול מכבי חיפה.
    לוגסי או מדוניאנין? ראינו נגד סכנין ורמה"ש שלוגסי היה חסר אבל אתמול הוא שיחק מחצית והיה חלש, אני לא מאשים אותו כי הוא לא התאמן כמה ימים רצופים ונראה שעדיין הוא לא החלים אז צריך לתת לו לנוח לפחות עוד מחצית נגד חיפה ולתת להאריס את המקום שמציג יכולת טובה.

בנוגע למונאס דאבור - עומר, "או שיש לך או שאין לך"? ממש לא, זה לא כמו מהירות שאו שאתה נולד עם זה או שלא, סימומת זה בהחלט משהו שאתה יכול לעבוד עליו באימונים ולשפר אותו וזה מה שדאבור צריך לעשות, יש לו כדורגל ברגליים, הוא יודע לעשות דברים יעילים עם הכדור אבל הסיומת שלו חלשה מאוד אבל ברגע שיישפר אותה, הוא גם יהפוך לשחקן כדורגל טוב יותר וזה בהחלט בר ביצוע. אגב אל תשכחו שהוא בן 19 וכל הקריירה עוד לפניו. הנקודה שהוא נמצא בה כרגע, היא מצויינת יחסית לבחור בגילו.

בנוגע לרועי קהת - הוא לא משחק כקשר אחורי אלא כ-50 50 שתומך גם בהגנה וגם בהתקפה.

5. Prometheus Member

אני לא מבין איך אנשים כאן יוצאים על איווניר. הוא הוכיח לנו העונה שהוא יודע מה הוא עושה (בכלל, כל הצוות המקצועי במכבי פשוט נהדר, מרמת הנוער ועד הבוגרים). מתי ראיתם את מכבי משחקת עם צורת משחק? מניעים כדור מרגל לרגל, בסבלנות ולא פשוט בועטים למעלה כדי שהכושי התורן ירדוף אחרי הכדור (העונות עם קמנאן, מאיוקה...). איווניר התבטא לא פעם, גם כשהיה פרשן בערוץ הספורט בחיבה שלו לברצלונה ולצורת המשחק שלה, וזה נראה כאילו הוא מנסה ליישם את זה במכבי, ומתחילים לראות את זה בשליטה בכדור, פסים קצרים, ההצבה של מדו מאחור כתואם צ'אבי, לחץ על הכדור בשטח היריבה... צריך לתת לו זמן להמשיך עם הדרך הזאת, ובלי קללות, גם אם נפסיד לחיפה בשני כי לא מדובר כאן בעניין התוצאה, מפני שהפעם הדרך הזאת תשרת אותנו עוד לשנים ארוכות.
    היינו קבוצה כל כך חולה לפני איווניר, והוא העיף את בוזגלו ופתאום מכבי קבוצה שמחה, בלי ריבים, בלי הדלפות מחדר ההלבשה (גם אחרי ההפסדים לבשיקטאש ורמה"ש), ואין לי ספק שהוא ה MVP שלנו העונה.
    עצם העובדה שלא משנה באיזה מערך אנחנו עולים, מי השחקנים שמשחקים (עטר וקונאטה או קולאוטי ודאבור, לוגסי ודהן או אלברמן ומדו, מי הבלמים שלנו) אנחנו משחקים עם אותה שיטת משחק, זה נראה כאילו לא משנה מי עולה להרכב יודע מה התפקיד שלו ומה מצפים ממנו לעשות, וזה דבר פשוט נפלא לראות במכבי לעומת השנים האחרונות.

תפסיקו עם הביקורת הזאת כלפי דאבור. זה נראה כאילו יש לנו אוהדים שרוצים בכישלונו, וזה מתחיל בירידות עליו בפורומים השונים באינטרנט וזה מגיע לבלומפילד ששרים לכל שחקן בחימום חוץ מדאבור. זה נעשה בכוונה ובכל משחק. נראה לכם שדברים כאלה לא פוגעים בו?
    הרי ברור שכל השנאה הזאת לדאבור זה בגלל שהוא ערבי וזה מה שהכי מעצבן. תחזיקו באיזה דעה פוליטית שאתם רוצים, אבל אל תביאו את זה למגרש. להזכירכם, היה לנו מגן שמאלי בעונת האליפות, סאלם אבו סיאם שגם בישל את השער לפרוחננקובס במשחק האליפות.
    "לדאבור יש המון לאן להשתפר, אבל רצוי שזה לא יהיה במכבי... "
    אנחנו נבכה על זה כל כך אתה לא מבין פשוט... בגלל אוהדים כמוך מגיע לנו שיעבור לחיפה ויקרע רשתות.
    הוא יישאר במכבי עוד מס' שנים והוא ישתפר ויהפוך לאחד החלוצים הטובים בליגה, אין לי ספק בזה. אמנם בינתיים הוא מחמיץ, אבל עצם העובדה שהוא עושה את התנועה הנכונה פעם אחר פעם כדי להגיע למצב בעיטה זה משהו שאחרים לא יודעים לעשות. הוא היה הסקורר שלנו בנוער עונה שעברה, וגם שם הוא לא הבקיע ב 7-8 מחזורים ראשונים אחרי שהגיע, ואז פתאום הסכר נפרץ והוא התחיל להפציץ בממוצע של שער למחזור וסיים מלך השערים יחד עם קהת (שהיה לו פור עליו של לא מעט שערים).
    חלוץ גדול אמר פעם "שערים זה כמו קטשופ, לוקח לך זמן להכניס את הראשון, אבל אחר כך זה פשוט יוצא לך בקלות".

לגבי רועי קהת - הוא גולר. איווניר שם אותו בקישור כי הוא רואה שמדובר בילד חכם שמבין את המשחק, ומנגד לא מהיר במיוחד, ולכן רוצה להפוך אותו לקשר אמצע, דומה למה שגוטמן עשה עם זהבי. הלוואי וזה יצליח, אבל צריך לתת לזה עוד הרבה זמן ולא להלחיץ את הילד.

6. Number 8 Member

מי יוצא פה כל איווניר? בסך הכל עומר אמר, ואני מסכים איתו, שבכל פעם שאיווניר הולך נגד הרוח ועושה יותר מדי שינויים לא נחוצים ולא במקום, אנחנו הפסדנו. וזו לא דעה אלא עובדה, אתה מוזמן לבדוק.
    ושוב בנוגע לדאבור - לא שרו לו אתמול בחימום כי שכחו אותו, חד וחלק, ולא בגלל שהוא ערבי או משהו כזה אז תפסיק לדבר שטויות ולרמוז שכולנו גם גזעניים.

7. Prometheus Member

מילא בעניין איווניר, אבל דאבור? איזה תירוץ מפגר "שכחנו אותו" נו באמת... זה ככה מתחילת השנה, כל משחק שרים לכולם חוץ מדאבור שבכוונה לא שרים לו אך ורק כי הוא ערבי.

8. Ice Cream חסה

פרומתאוס, אתה קופץ למסקנות שמתאימות לאחמד טיבי...

9. Number 8 Member

אני לא יודע באיזה שער אתה יושב, אבל אתה מדבר שטויות. בכל חימום אנחנו קוראים לו אז אל תגיד סתם דברים שאתה לא יודע ותגיד על אנשים שהם גזעניים כי זה עובר כל גבול.

10. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

בואו לא ניתמם, רוב האוהדים בשער 11, מה לעשות, לא אוהבים שחקנים ממוצא ערבי. למה? יש לזה הרבה סיבות. דאבור הוא אחד, שמה לעשות, בשער 11 היו מעדיפים שלא יהיה במכבי. אתה רוצה להגיד את זה משנאת ערבים? תגיד את זה. אתה רוצה להגיד מעיקרון? תגיד את זה. כל סיבה מתקבלת. ועדיין לא הייתי אומר שהקהל של מכבי גזעני כי אני לא רואה אותו נוהם לשחקנים שחומי עור ודווקא קונאטה לצורך העניין הוא אחד האהובים. אנשים צריכים להבין שהשנאה שיש בציבור הישראלי לערבים היא לא מגזענות אלא מעצם העובדה שמדובר במי שנלחם נגד ישראל, מבחינה זו בלבד. ביום שיהיה שלום גם השנאה הזאת תיעלם...

פרומיצ'יוס, איווניר הוא לא מאמן, הוא פשוט אחד עם תעודת פרו שיש לו דור מוכשר ביד שיודע לשחק אחד עם השני. בשנה שעברה הוא היה גרוע וראו את זה, כשבאמת היתה לו הזדמנות לעשות שינויים ולקחת את מכבי קדימה הוא עשה סלט ודברים וטעה, ובינתיים השנה, כשהוא הריץ שיטה והרכב הגיונים זה עובד טוב, כשהוא התחיל לעשות סלט עם ההרכבים ושינויי תפקוד ושינוי שיטות - זה נכשל כל פעם וזה מוכר. כיום איווניר הוא לא יודע מאליפות בלי מאמן, סטייל רוני לוי במכבי חיפה, עד שיוכח אחרת, וכשאני מדבר על יוכח אחרת...מה שהוא צריך לעשות זה פשוט לתת לשחקנים לשחק ולא להפריע להם!

11. Ice Cream חסה

12. אלי מתחן Member

רוני לוי הגיע לקבוצה שהייתה בצ'מפיונס וזכתה ב2 אליפויות קודם. איווניר הגיע לקבוצה שלא זכתה באליפות אחת ב15 שנה האחרונות. אם הוא יקח אליפות זה ממש לא אותו דבר.
    סגל טוב סגל לא טוב, שנה שעברה הם קיבלו רביעיות, העונה הם נותנים רביעיות. הנוער של בית"ר שזכה ב2 אליפויות רצוף חיכה 5 שנים להזדמנות שלו, הצעירים של מכבי מקבלים אותה כבר על העונה הראשונה בגיל בוגרים. תן קצת קרדיט.

13. Ice Cream חסה

אלעד, אם הנוער של בית"ר זכה באליפויות ב-2008 ו-2009, וב-2010 כבר ראינו שחקנים שמשחקים בהרכב הפותח זה אומר שהוא נתן להם על השנה הראשונה או מקסימום שנייה (ואם נהייה גדולים ונחשיב את אלה שלקחו את הגביע ב-2007 בתור "אליפות שנתיים רצוף" אז זה 3). אני יודע שבבית"ר הכי פופוליסטי עכשיו להגיד לא חשבו על העתיד ועל הצעירים ועל מחלקת הנוער אבל העובדות בשטח מראות בדיוק את ההפך, ועל זה נוכל להמשיך להתווכח בנושא של בית"ר אם אתה משוכנע שהבאתו של טברטקו קאלה דפקה את עמית שמש.

14. אלי מתחן Member

חן עזריאל מלך השערים בנוער, קיבל הזדמנות ראשונה בגיל 22
    מתן בראשי הקפטן של הנוער, הזדמנות ראשונה בגיל 23
    אבי ריקן, 21
    שי ניסים, עדיין מתייבש על הספסל
    וזה רק בגלל שיש לי היכרות מאוד בינונית עם הנוער של בית"ר. הנוער של מכבי שלח איזה 4-5 שחקנים שרק עכשיו סיימו נוער לרוטציה הראשונה. ואל תגיד לי שקבוצת הנוער שלהם יותר טוב מזאת שלנו.

15. Prometheus Member

Number 8, עומר ושאר החבר'ה כאן - אני לא אומר שהקהל שלנו גזען, כי עובדה שאנחנו לא מקללים/נוהמים לשחקנים שחורים, ואני חושב שכולם כולל כולם אוהבים את מוסא, לא זה העניין.
    אני חושב שקשה להתווכח עם העובדה שחלק גדול בשער 11 שונא ערבים. מין שנאה כזאת ששמורה לאוהדי בית"ר בלבד. עם זה אין לי בעיה, הרי מותר לכל אחד להחזיק בדעה משלו, ואני בעצמי ימין בדעותיי.
    אני אומר לך באחריות שיש שנאה בקהל שלנו כלפי דאבור, וזה ספציפי כלפיו (לא שמעתי מילה אחת רעה על דיא סבע) מפני שאיזה מישהו בקהל שלנו מצא בדף הפייסבוק של דאבור לינקים ודברים שקשורים לעזה, שחרור פלסטין, הייתה שם תמונה עם מפת ישראל בצבעי הרשות הפלסטינית וכו'. (כעת אין את זה כבר והוא מחק את הדברים האלה כשהוא עלה לבוגרים).

זה נובע נטו מזה, באחריות, ויש הוכחות לשנאה שזאת הסיבה לה.

לי אישית אין בעיה עם דאבור, ואני לא מבין למה שלמישהו תהיה בעיה. הילד מעולם לא התבטא נגד מכבי או אפילו נגד המדינה באף כלי תקשורת, וכל השנאה אליו מבוססת על משהו שמישהו מצא בדף הפייסבוק שלו כאשר שיחק בנוער של מכבי.

פתחתי את זה כאן כי אנשים לא מאמינים שלא שרים לו בקטע גזעני. אז כן, תבואו מוקדם לבלומפילד ותראו איך כל שחקן מקבל קריאה לבוא לקהל ומקבל מחיאות כפיים, כולם פרט לדאבור.
    אני חושב שדבר כזה רק יכול לפגוע בביטחון של חלוץ צעיר, ילד, שאם כבר זקוק לתמיכה גורפת של כל הקהל. כדורגל יש לו והרבה, והוא מוכיח את זה כמעט כל פעם שהוא על המגרש ע"י דריבלים יפים, מסירות חכמות ובעיקר היכולת שלו להשתחרר בקלות ולהגיע למצב בעיטה נוח. גולים אנחנו יודעים שהוא יודע לשים - הכניס 21 כאלה בנוער שנה שעברה אחרי שהגיע באמצע העונה ועוד לקח לו זמן להיכנס לעניינים.

עוד משהו שרציתי להוסיף בעניין איווניר - אנשים מבקרים אותו על ההרכב, על המערך, ועכשיו אני קורא כאן שהוא מצליח במקרה כי יש לו דור מוכשר ביד (הדור מוכשר זה דאבל מינינג בקטע של מיכה? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_dance.Xxx ).
    לכל מי שמבקר אותו - כנראה יש לכם זיכרון קצר, והספקתם לשכוח כמה אנטי כדורגל מכבי שיחקה בשנים האחרונות. אני לא זוכר בכל התקופה שאני אוהד מכבי את הצהובים משחקים בצורה כזאת. את הקבוצה של 92 ו 95 לא ראיתי, רק שמעתי עליה, אבל מאז לא שיחקנו כזה כדורגל, בטח שלא ב 2003 שגם שם היה לנו כדורגל מקרי.
    אני בכלל לא מדבר על תוצאות (אם כי ניצחון על פאו ותיקו עם קייב זה לא רע), אלא על הדרך שבה מכבי עולה לדשא, ואתה יודע שאנחנו באים להתקיף בכל מגרש, והשחקנים שולטים במשחק. מכבי היום היא קבוצה שלוקחת את גורלה בידה. מתי יצא לכם לראות את מכבי ולהנות כמו השנה? שוב, זה בכלל לא קשור לכדורגל, כי גם אתמול, בהרכב חסר מול יריבה אירופאית חזקה ובפיגור, למרות ההחמצות במחצית הראשונה של דאבור והאחרים אמרתי למישהו שהיה לידי "אנחנו גורמים לקייב להיראות כמו קבוצת תחתית בליגת העל".