וסתם תקבלו כמה נתונים שימחישו לכם כמה המאמן הזה הוא הגרוע בהיסטוריה של מכבי ואיך הוא הפך אותה בתוך שלושה חודשים להפועל רמת גן: מכבי מדורגת אחרי 27 מחזורים במקום השלישי בדיוק כמו בעונה שעברה עם 49 נקודות, בדיוק כמו בעונה שעברה ועם 39 שערי כות, אפילו פחות מאשר בעונה שעברה. זה ההפסד הביתי הגבוה של מכבי ת"א למכבי נתניה בכל הזמנים. ובכל ההיסטוריה שלה, מכבי נתניה ניצחה פעמיים בהפרש כזה לפחות. דווקא ההגנה שהיתה החלק היציב במכבי קבעה 4 משחקים רצופים עם ספיגה של 2 שערים ומעלה. רצף כזה היה לה בפעם האחרונה בסוף עונת 97 עם אברם גרנט בקווים ואובארוב בין הקורות. מאזן הליגה של מוטי איווניר העונה במכבי ת"א: 5 נצ' 2 תיקו ו-3 הפסדים ב-10 משחקים. 57 אחוזי הצלחה. המאזן של נמני-מזרחי-עובדיה לפני שהגיע 10 נצ' 2 תיקו ו-5 הפסדים ב-16 משחקים, 63 אחוזי הצלחה. מתוך 87 משחקים של איווניר כמאמן בליגת העל יש לו לא פחות מ-9 תבוסות בהפרש של 3 שערים ומעלה - יותר מ-10 אחוז מהמשחקים!
נכון איוניר אשם, כי ראינו איך עם נמני כל שנה הקבוצה התמודדה על האליפות. תפסיק לזרות לאנשים חול בעיניים ולשקר לעצמך בעזרת סטטיסטיקות, בסדר הבנו שאיווניר "המאמן הכי גרוע בהיסטוריה של מכבי" אז מה? זה עושה את נמני למאמן טוב בגלל זה? מה שאתה עושה זאת גניבת דעת מהסוג הנחות ביותר, לא איווניר ולא נמני מתאימים למכבי וזה לא משנה מי מהם יותר או פחות גרוע אלא מי יכול לעזור לקבוצה וכרגע אין שום מאמן כזה לפחות לא בארץ.
תסלח לי מראש אחי, אבל חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח ברצינות, מה לקחת? גם אני רוצה. אתה מדבר על גניבת דעת? סבבה, לדעתך נימני מאמן לא טוב, אפילו מאמן גרוע. אבל מאפיונר? מפעיל את האוהדים נגד איווניר. יש מצב אתה קצת פרנואיד? כל שנה אנחנו בונים מחדש, אף פעם לא ממשיכים לבנות על מה שהיה בעונה הקודמת. יש לנו בסיס טוב מאוד. אם עוד פעם נתחיל לבנות את הקבוצה מחדש שוב תגמר לנו העונה בחודש מרץ.
אתה פאתטי. איך הגעת ממה שכתבתי בכל הדברים והטור שפירסמתי של עמיר פלג לאבי נמני. ידידי יש לך בעיות נחיתות קשות ואני מצע שתטפל בהם אצל הפסיכולוג הקרוב. לגנוב דעת? אני לא צריך לגנוב לאף אחד את הדעת, אני פשוט שם את הנתונים על פני השטח, את השאר איווניר עושה לבד. הדבר האחרון שאתה יכול להגיד על מישהו שהוא גונב דעת, ורק כדי להמחיש את הפאתטיות שלך, לא תמצא פה בדיון הזה, גם אם תלך 50 עמודים אחורה, שום הודעה שלי שאומרת שאבי נמני מאמן טוב, או שהוא טוב למכבי כמאמן, אבל מה שכן? מאיווניר הוא יותר טוב, זה בטוח.
יש שני דברים שונים שצריכים להיאמר: 1) נמני הוא זה שבנה את הקבוצה, ולא רק בעונה האחרונה אלא גם באלו שלפני-כן, והוא בנה אותה בצורה זוועתית. 2) איווניר מאמן בינוני ומטה שמונה רק בגלל היותו "סמל", למרות שמבחינתי הוא סמל לבינוניות של מכבי בימים האלו, ומכבי התחילו להצליח רק אחרי שהגלו אותו ואת כל ה"עשבים השוטים" מהקבוצה. צריך לעלות שחקן-שניים מהנוער כל העונה, לא יכול להיות שכל שבוע שחקן נוער אחר עושה בכורה בקבוצה. הבעיה העיקרית בעידן "השלישייה" היה חוסר היציבות, איווניר אמר שהוא ישיג הרכב ויציבות, ונכשל בזה טוטאלית, אבל הרבה בגלל שאי-אפשר למצוא הרכב נורמלי עם השחקנים האלו. עונה הבאה צריך לתת למאמן אמיתי, קשטן או מאמן זר, להרכיב קבוצה אמיתית, בלי ניסויים מוזרים. מצידי אפילו שיחזירו את גרנט, ובבקשה אל תתחילו עם ה"למה שהוא יחזור", זה למה - $$$$$$$.
א. אבי נמני לא בנה את הקבוצה בתקופת רן בן שמעון. אבי נמני לא בנה את הקבוצה בתקופת אלי כהן. אבי נמני לא בנה את הקבוצה בתקופות קלינגר. אבי נמני אימן לפני שנתיים חבורה של ילדים ששווים מקום 7 במקרה הטוב והגיע איתם למקום 3, לא שאני אומר שזה עושה אותו מאמן טוב, זה רק מראה כמה הליגה פה פח. ב. איזה סמל של מכבי? במה הוא זכה בתור שחקן? על מה הוא נזכר בתור סמל? הבן אדם הוריד 2 קבוצות ליגה, כמו אוחנה. ג. אין שום סיבה לתת לשום שחקן נוער לשחק השנה במכבי, זה רק יהרוס אותם ד. מכבי חייבת מאמן שעשה משהו בקריירה שלו ה. בלי קשר מכבי חייבת להיפטר מהצמד שעיה-בושינסקי, הם אסון טבע, פוקושימה.
ידידי,אתה מנותק. אבי נימני לא בנה את הקבוצה בתקופת בן שעמון? אבי נימני הוא הסרטן הכי גדול של מכבי בכל הזמנים. הוא היה מסיט,בוחש,מערבב תחת כל מאמן מכבי. הוא פשוט כל כך אהב את הכוח שהוא קיבל מהקל עד שהוא הרס כל חלקה טובה. הבעיה הכי גדולה של נימני,שהוא היה שיכור מאהבת הקהל אליו,עד שהוא ירשה לעצמו לבחוש תחת כל מאמן במכבי ולטפטף רעל,הוא בנה את כל הקבוצות של מכבי בשנים האחרונות,כל החלטה של בן שעמון עברה תחתיו הוא היה בוס הבוסים. אני חושב שמי שהתחיל לחסל את תקופת נימני,והבין את הרעל שהוא גורם לקבוצה הייתה ההנלה שהחליטה למנות אותו למאמן כדיי שיתגלה הבלוף הגדול שלו. לסיכום,אבי נימני היה מפיונר שניזן מהכוח שהוא קיבל מהקל.
בעיתון ידיעות אחרונות פורסמו ביום ראשון, לאחר התבוסה של מכבי, שני נתונים: 1. גם בעונה שעברה היה למכבי ת"א מספר נקודות זהה. 2. אבל אשתקד מכבי ת"א כבשה יותר מ-39 שערים. מביך שאחרי השקעה של 120 מיליון שקל אלה הנתונים. לא רק צבירת הנקודות או מספר השערים - מכבי לא משחקת טוב יותר מאשר בעונה שעברה, אז מכבי הצליחה לנצח את מכבי חיפה למשל ולא ספגה תבוסות כאלה. אגב, גם המאזן של נמני כמאמן בעונה הנוכחית היה טוב יותר מאשר זה של איווניר. מאור בוזגלו הושעה ממכבי ת"א עד להודעה חדשה וכנראה שלא הייתה ברירה אחרי הדברים שהוא אמר. אבל באמת שהוא צודק, הכי קל להפיל את האשמה עליו. בוזגלו הוא גם אחד מהשחקנים שבאמת אכפת להם(השחקן שהכי 'כואב' את מצבה של מכבי הוא שטראובר שאפשר לבקר אותו על היכולת אך לא על האכפתיות) - לא מדובר בהצגה. המצב במכבי הרבה יותר נוגע לליבו מאשר קולאוטי, מדוניאין ואלירן עטר.
אף אחד לא מפיל את התיק על בוזגלו. אני דווקא חושב שעם כמה שאפשר, הוא אחד מהשחקנים שכן מראים פה ושם דברים טובים. ואני חושב שדווקא ההתפרצות שהייתה לו במחצית נגד נתניה רק מראה שאכפת לו. גם סידיבה בכה היום באימון וטען שמפילים עליו את האשמה של כל הקבוצה. הדברים לא נראים טוב בכלל והעסק מתפרק מיום ליום.
טעות של גולדהאר שכנראה רוצה יציבות ושקט תעשייתי אבל גם בשביל זה צריך מאמן מתאים, זה צריך להיות גוטמן או מאמן זר, לא אף אחד אחר.
עד עכשיו איווניר נכשל ובגדול. אבל עד עכשיו היה לו ולאחרים את התירוץ שלא הוא בנה את הקבוצה. אומנם אני לא חושב שהוא מאמן מספיק טוב, בעקבות ההתנהלות שלו גם בנושא המקצועי וגם בכל מה שמסביב. אבל בעונה הבאה תהיה לו אפשרות לבנות את הקבוצה שהוא רוצה בלי תירוצים. למרות שאני חושב שאיווניר לא האיש המתאים, אני מאחל לו המון בהצלחה והלוואי שכולנו נופתע ונגלה איווניר אחר.
מסכן דולדהאר כנראה מושפע מהתקשורת הישראלית, אתמול ביציא העיתונות כולם היום בפה מלא שאיווניר צריך מוחתם לעוד עונה, ולא מבינים שכולם מדברים מאינטרסים כי כולם חברים שלו ושותפים שלו לערוץ, ואף אחד לא מדבר בצורה אוביקטיביית. איזה טעות, איווניר הוציא תוצאות יותר רעות מקודמות, פשוט בדיחה.
למה איזה מאמנים יש כאן. הוא הגיע לקבוצה גמורה ושלא יספרו סיפורים. קבוצה שנבנת עקום עם המון שחקנים בינוניים וללא שום דרך. איווניר בסך הכל מקבל צ'אנס לבנות משהו. לא נראה לי שהוא יצליח, אבל יותר בגלל האווירה שלא נותנת להצליח ובעלים חסר מושג בכדורגל שהוא רק כספומט.
אי אפשר להגיד אם איווניר יצליח בעונה הבאה או לא, אבל מה שכן זה בדיוק מה שהמועדון הזה היה צריך. עכשיו השחקנים יחזרו לשפיות ויבינו שאין מקום למשחקים. מי שלא רוצה להיות פה מוזמן לעלות ליציע. ומי שרוצה להיות פה שיתחיל לשרוף את הדשא.