מה זה משנה מה היו אומרים במקרה של ניצחון? היינו חייבים לעלות שלב. ההפסד כולו של איווניר. אתה לא מבין שכל השינויים האלה כביכול הם לא באמת שינויים של מאמן? איווניר פחות או יותר עם אותו הרכב כמו שהיה לפניו, מלבד מדו שכולם יודעים למה הוא לא שיחק. רצון ומחוייבות ראית אתמול? כי אני לא ראיתי זכר לזה. ואולי כבר מספיק עם הסיסמאות האלה? "דרך", "שיטה". מספיק עם זה, זה נהיה סתמי. זה מה שאומרים כשרוצים להעיף מאמן אל תספר לי סיפורים. במכבי אין זמן לאף אחד, מה לעשות שבמכבי רוצים תוצאות בכל משחק ובכל עונה. אף אחד לא זכאי לזמן הזה שאתה מבקש, גם לא איווניר. ואני לא אגיד מילה על הריאיון המביש של איווניר אחרי המשחק. התביישתי. אם לא ננצח את הדרבי הקרוב אתה יכול לשכוח מתואר בעונה הזו, ואם אין תואר בשביל מה להחליף מאמן?
"מה זה משנה מה היו אומרים במקרה של ניצחון? היינו חייבים לעלות שלב. ההפסד כולו של איווניר." אתה צודק, הוא כולו של איווניר בגלל ההפסד, אבל בגלל זה לבוא אחרי 4 משחקים ולצעוק "תתפטר"? * * * "איווניר פחות או יותר עם אותו הרכב כמו שהיה לפניו, מלבד מדו שכולם יודעים למה הוא לא שיחק." לא ממש... אנחנו לא רואים יתר את גפני הזוועה, לא עולים עם 3 קשרים אחוריים (עולים עם 2, רק אתמול עלינו עם 3) ורואים סוף סוף את בוזגלו עטר ומדו ביחד ולא מחליפים בניהם כמו תמיד. אני גם מאמין שבקרוב נקבל קצת חופש מקולאוטי... אז תרשום לעצמך עוד שינוי. * * * "אתה לא מבין שכל השינויים האלה כביכול הם לא באמת שינויים של מאמן?" אתה צודק שהם לא ממש שינויים של מאמן, אבל הם התעוררו אחרי הפיטורים וזה מה שחשוב לא? זה מה שרצו שיקרה... ותאמין לי שגם זה טיפה טיפה קשור לאיווניר (טיפה). אל תזלזל כלכך בבחור, ממה שראינו ממנו אני מבין למה גולדהאר ישב איתו 3 שעות ובחר אותו. * * * "רצון ומחוייבות ראית אתמול? כי אני לא ראיתי זכר לזה." לא, אבל ראיתי את זה במשחקים הקודמים חוץ מיום שבת... אתם זוכרים מה קרה במשחק האחרון שהושפלנו ולא שיחקנו טוב? כן, מחזור 17 המשחק מול בית''ר... ראינו המון מחוייבות וראיתם איך הקבוצה שיחקה, בואו נקווה שככה הם ישחקו בדרבי. * * * "ואולי כבר מספיק עם הסיסמאות האלה? "דרך", "שיטה". מספיק עם זה, זה נהיה סתמי. זה מה שאומרים כשרוצים להעיף מאמן אל תספר לי סיפורים" ממש לא אחי... למה אתה חושב ככה? אומרים את זה כשלא רואים שיטת משחק ולא רואים שום דרך, כמו נגיד תראה את הפועל... להם יש דרך, להם יש שיטה, תראה את ברצלונה... להם יש דרך, להם יש שיטה... למכבי כרגע אין שיטה, הכל מקרי והכל מיכולת אישית (פה ושם רואים הלכים קבוצתיים טובי םשהם לא מקריות, אבל הרוב מקרי). חבל לי שאתה חושב שזה רק תירוץ... כי זה ממש לא. יכולנ להזכיר הרבה דברים למה נמני היה צריך להתפטר בעצמו, אבל עובדה שהזכרנו את זה בגלל שבאמת לא היית שום שיטה ודרך, הכל היה מקרי... להפועל יש שיטה. גם כרגע אין שיטה, אבל זה כל העיניין... דברים כאלו לוקחים זמן, לא תוך 4-5 משחקים... שוב, חבל שאתה חושב שזה רק תירוץ... * * *?? "במכבי אין זמן לאף אחד, מה לעשות שבמכבי רוצים תוצאות בכל משחק ובכל עונה. אף אחד לא זכאי לזמן הזה שאתה מבקש, גם לא איווניר. ואני לא אגיד מילה על הריאיון המביש של איווניר אחרי המשחק. התביישתי." לא מבקש 3-4 שנים... תנו לבאדם שנה... שנה זה מספיק זמן, נכשל תוך שנה? תעיפו, אבל תתנו לבנאדם פאקינג שנה, לא 4 משחקים וישר לשפוט אותו... הוא בא לפה בכדי לשנות דברים מורכבים וזה לוקח זמן... * * * "אם לא ננצח את הדרבי הקרוב אתה יכול לשכוח מתואר בעונה הזו, ואם אין תואר בשביל מה להחליף מאמן?" לשמחתי אתה הטועה... אכן הסיכויים שלנו יהיו גרועים יותר, אבל יש אפשרות, בעיקר בגלל הקיזוז, להזכיר לך שחיפה הובילה על הפועל 12 נק' ואחרכך לקחה לה את האליפות? להזכיר לך שיצחקי צריך לחזור? להזכיר לך שכל דבר יכול להשתנות תוך 10 משחקים שבדרך (עד הפלאוף) ואולי לאט לאט נראה קצת אופי? הכל יכול להיות. אני רק מבקש בר אחד: אל תיהיה כלכך פסמיים... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx לילה טוב גבר
לא הביאו את איווניר לשנות דברים ולא עמייאת, הוא הגיע כדי לקחת תואר בחצי שנה שנשארה, אם היו רוצים שייבנה את הקבוצה לעונה הבאה אז הוא היה מוחתם גם לעונה הבאה, בתאכלס אפשר לומר שהביאו אותו למזער את הנזקים שהשאירו מזרחי ונימני ואם יצליח אז אולי ישאר לעונה הבאה ואם לא ייקח אליפות(גביע כבר בטוח לא) אז כנראה שיילך הביתה אלא אם מיץ' יהיה סבלני. התחילו במכבי בעונה שעברה סוג של בניה עם לא מעט צעירים, העונה שהגיע הכסף הגדול זרקו את כל הרעיון לפח והלכו דוך למטרה של אליפות, עכשיו שלא הולך לא צריך לבקש סבלנות כי מי שיצר את רף הציפיות הגבוה היא מכבי.
נו? אז אתה מחזק את דבריי. הביאו אותו בכדי למזער את הנזקים שנמני ומזרחי השאירו ולקחת אליפות, ובלמזער נזקים מה זה אומר? בלעלות עם הרכב אחר, לעשות חילופיים אחרים, לעשות שיהיה דרך ושיטה כמו שיש בהפועל, ברצלונה ועוד קבוצת (או בקיצור, שמכבי ישחקו כדורגל).
הוא חתום לשנה וחצי. איווניר לא בנה את הקבוצה. הפועל ת"א ומכבי חיפה לא נופלות ממכבי ת"א(נימני הצליח בכישרון רב לבזבז כזה תקציב על כמה בובלים) גם על הנייר. אם כבר מינו מאמן שיתנו לו תקופה הוגנת לעבוד וגם שתהיה לו אפשרות לאמן את הקבוצה גם אחרי שהוא הכין אותה ועיצב את הסגל שלה בקיץ. איננני חושב שצריך לשפוט אותו לפי העונה הזו.
נימני הביא 5 זרים טובים מאוד, הוא החזיר את אבי סטרול מבלגיה למרכז ההגנה ואבי סטרול לא שכח לשחק כדורגל, אף אחד לא ידע שקולאוטי יהיה כמו דחליל, ברק יצחקי יפצע ושמדוניאנין פתאום יחליט שנמאס לו מנימני, למכבי יש קבוצה מצויינת עם בעיה במגנים וקצת במרכז השדה כי אלברמן לא מספק את הסחורה(וזה טבעי אחריי כ"כ הרבה זמן בחוץ ולדעתי אם ימשיכו לתת לו קרדיט זה ישתלם) ואיווניר יכול לעשות עם זה הרבה מאוד, השאלה הגדולה לדעתי היא עד כמה איווניר יצליח לנתק את השחקנים שלו מהלחץ כי יש עליהםפ המון המון לחץ מכל הציפיות האלה ויכול להיות שלחלקם אין את היכולת להתמודד עם לחצים כאלו.
איווניר חתום רק עד הקיץ. מה זה הביא כמה בובלים? היה לך אופציות אחרות להביא שחקנים טובים? כל שחקן טוב שהיה בשוק, הובא למכבי. כל השחקנים הטובים האחרים נמצאים בהפועל ומכבי חיפה, והפועל לא היתה משחררת לך אף אחד וכנראה שגם מכבי חיפה. מבחינת הזרים, כל הזרים של מכבי הם זרים טובים.
במכבי בנו על הצעירים מאז פירוק פרויקט הגלקטקיקוס. הצעירים האלה לא הביאו לנו כלום. לא הייתה דרך אחרת מלבד ללכת ולהביא שחקני רכש טובים לעמדות מפתח. אף קבוצה לא צריכה להתבסס על שחקן כמו ליאור ז'אן בקישור שלה, ואף קבוצת צמרת לא תגיע רחוק עם שפונגין ושטרית כמגנים. זה שסבן, זיו, קולאוטי ואלברמן כשלו - לא ניתן היה לחזות מראש. מצחיק אותי שאנשים עדיין ממציאים שטויות למרות שבמסע"ת שבה הציגו את איווניר ובה גם גולדהאר התראיין, כל המטרות הוצבו בבירור. א' - אליפות השנה היא לא מטרה עיקרית. ברור שאם הקבוצה תרוץ לתואר, צריך לכוון לקחת אותו, אבל איווניר לא ימדד על אם הוא יביא אליפות או לא. ב' - איווניר חתם רק עד סוף העונה הנוכחית. למעשה, יש לו סיכוי להפתיע לטובה ולזכות בחוזה נוסף, אך מה שיקרה בפועל הוא שכנראה יביאו מאמן אחר בקיץ.
הלכו על הצעירים אבל ראו שאין על מי לבנות. הנוער של מכבי הוזנח מאוד בשנים האחרונות, כמעט כל שחקן שהגיע מהנוער, אם זה ליאור ז'אן, מישאלוב, שטרית, שפונגין, שירן ייני, הם טובים אבל לא מספיק. הרמה שלהם מתאימה לקבוצה כמו הפועל באר שבע או מכבי פתח תקווה אבל לא למכבי ת"א שנאבקת על כל התארים. נמני ניסה, הביא גם את רוני גפני שגדל במועדון, הביא את אבידור הכשרוני מקריית שמונה אבל עדיין לא הצליח. עובדה שהיום כמעט כל ההרכב שהיה בעונה שעברה, עבר לקבוצות אחרות או שעולה מהספסל במכבי וממש לא מספק את הסחורה(מלול אבידור ושירן ייני). אחת המטרות של גולדהאר מאז שהגיע למכבי היא להחזיר את הנוער של מכבי לימים היפים של פעם שיצאו משם כוכבים כמו אבי נמני ואיציק זוהר ועובדה שההשקעה במגרשים ודברים אחרים בנוער משתלמת, כרגע הנוער של מכבי מוביל את הטבלה ויש לו שחקנים בולטים שאני ממש לא אתפלא אם בעונה הבאה הם יהיו במכבי. כך או כך אי אפשר היה לסמוך על הצעירים של עונה שעברה, הם פשוט לא מספיק טובים לקבוצה כמו מכבי ת"א ולכן הביאו את כל השכירי חרב. אגב, לפי דעתי אבי נמני בנה סגל מצויין על הנייר אבל אף אחד לא ידע שיצחקי ייפצע כבר במשחק הראשון כי בטוח שהעונה הייתה נראית אחרת מבחינת ההתקפה(כולם זוכרים מה עשה לאוליפיאקוס), שקולאוטי יהיה פח(כולם זוכרים את העונות הגדולות שלו בארץ), ושגל אלברמן לא יזכיר אחוז אחד מהיכולת שלו(הוא היה השחקן הכי טוב בליגה במשך שנתיים). מבחינת הזרים הוא פגע די בול, ניבאלדו ופאביצ'ביץ' הזרים היותר טובים שהיו בארץ, סידיבה מחזיק לנו את הקישור וכמעט בכל משחק הוא אחד השחקנים הטובים שלנו וכאשר מדוניאנין לא עושה פוזות הוא פשוט ענק אז שלא יזיינו את השכל שנמני ומזרחי בנו סגל טוב, נכון שמבחינת המגנים הייתה די נפילה אבל על הנייר וגם בתאכלס עם הזרים הוא עשה נכון. בנוגע לאיווניר - אני מציע לכם שאל תתייחסו לדברים במסיבת העיתונאים. "גולדהאר אמר שאם לא תהיה אליפות אז לא נורא, העיקר שנראה מחוייבות" או משהו כזה. בולשיט אחד גדול. לא סתם החתימו אותו לחצי עונה. אם איווניר לא ייזכה באליפות או לפחות יהיה פאקטור רציני מאוד במאבק האליפות(וגם זה בספק), הוא יילך הביתה. אני מלכתחילה אמרתי שצריך להביא מאמן עם ניסיון, מאמן עם ותק, שאימן שחקנים גדולים, שלקח תארים, אבל הרבה העדיפו מישהו מכביסט עם זיקה למועדון אז בואו נראה מה הוא ייעשה. תואר אחד כבר הלך לנו. יש שינוי אבל עדיין זה לא מספיק, לא יכול להיות שהשחקנים ירגישו בעננים שניצחו 4 משחקים רצופים ואז פתאום יגיעו למשחק שקובע אם אתה ממשיך או לא וייראו זוועה מול אחת הקבוצות החלשות בליגה. איווניר פישל כבר, בואו נראה מה יהיה בהמשך.
אז זהו שאין יותר מדי ישראלים טובים באמת בשוק, אז בשביל מה לבזבז עליהם כאלה כספים? נו מילא עוד יצחקי. אבל באופן כללי הכיוון היה צריך השקעה בעיקר בזרים. קניתם חצי נבחרת של קשטן, אחת הנבחרות היותר כושלות. וככה זה נראה.
על הנייר הם טובים, אולי אפילו יותר מדי לליגה שלנו אבל הנייר לא קובע. כמו שאמרתי, אף אחד לא חשב שקולאוטי ואלברמן ייראו כמו שהם נראים. וכן השקענו בזרים, עובדה שפגענו כמעט בכולם(ראנגלוב עדיין מציאה אבל הולך הכי פחות מהחמישה) ותאמין לי שאם היה אפשר יותר מ-5 זרים, מכבי הייתה מביאה יותר, במיוחד אחרי שפגעה העונה בזרים, וגם שאר הקבוצות היו עושות ככה. זה לא סוד שאין הרבה ישראלים טובים שרוצים לשחק בישראל.
למה לא חשבו? הם בקושי שיחקו(במיוחד אלברמן) בשנתיים האחרונות. איך הם צריכים להראות? כמה פעמים בעבר שחקנים חזרו מחו"ל פחות טובים? משום מה אם ברזומה של שחקן כתובה קבוצה בחו"ל, אז אוטומטית מעלים לו שכר בהרבה ממה שהוא קיבל טרם יציאתו. טפשות.
בנאדם, נמני אכן בנה סגל מצויין, אבל אתה מגזם. קולאוטי = פח, אם זכרוני אינו מטעה אותי (ויכול להיות שכן) הוא בקושי שיחק יחד עם אלברמן. מלא אוהדי בי'ת'ר אומרים לי שגם שזיו היה בארץ הוא היה זבל, אז למה להביא אותו? סבן הוא מגן די טוב שאין לו ביטחון. אבל זיו מתחיל להראות שיפור וזה כבר טוב. אבל! וזה אבל גדול. אל תשכחו שזו ליגה פח ואפילו סגל (אפילו...) סגל כזה צריך לקחת אליפות, אולי לא בקלות, אבל לא להפסיד לכל הקבוצות הגדולות/בנוניות ולשחק הגנתי (לא מדבר רק על נמני... גם איווניר עולה עם 2 קשרים אחוריים במקום 1 ולשחק יותר התקפי).
אלכס, לפחות שחקן "בובל" אחד שנמני הביא, אתה היית מביא בקיץ לקבוצה שלך אם היית יכול. אין קבוצה אחת בארץ שלא הייתה רוצה את קולאוטי, אלברמן, זיו וסטרול. בדיעבד כולם חכמים. זיו מגן מספיק טוב לליגה. באירופה זה כבר סיפור אחר. אם מלול היה מראה קמצוץ ממה שהוא הראה בעונה שעברה סבן לא היה רואה דקה דשא.
אבל FANATIC, זו הבעיה... על הנייר הכל נראה טוב יותר. על הנייר גם היינו צריכים להיות בפער 20 נק' מהמקום השני... אבל זה לא ככה. אבל אני לא מאשים את נמני, כל אחד היה מביא את השחקנים הללו כי עדיין... על הנייר הם נראי םטוב (חוץ מאולי כמה שחקנים כמו אלברמן שאני יודע שלא נגע בכדור שנתיים... ואולי גם קולאוטי שגם כן לא ראה דשא המון זמן). אבל כמו שאמרתי, אפילו שכרגע שאנחנו רואים שההרכב הזה לא מושלם, אנחנו עדיין צריכים להאבק חזק על האליפות כי הליגה הזו זבל. או לפחות לנצח את אחת הגדולות, אפשר לנסות להתחיל כבר מיום ראשון.