אופי לא בהכרח מעיד על הכלל אבל בכל מקרה אתה צודק שהיה מזל ביום שבת כי השכלנו לנצח למרות שלא היינו טובים אבל גם הראנו אופי כי ידענו לנצח למרות שלא שיחקנו טוב וזה נקרא אופי. זה שילוב שני השניים. בכל מקרה אני רק אזכיר שאמרתי שאיווניר לא מתאים למכבי של העונה, אולי עם שחקני נוער כן אבל העונה לא, הוא לא מאמן מספיק טוב בשביל להביא אליפות ואני העדפתי את רוני לוי שהביא אליפויות ותארים והצליח באירופה אבל הרבה כאן, ועד כמה שאני זוכר גם אתה, העדפת את איווניר אז אל תשכחו את זה. דבר שני, רואים שינוי, אמנם לא גדול אבל עדיין, מכבי שיחקה יותר טוב(עדיין לא פרפקט כמובן), הבקיעה יותר וצברה 9 מ9 תחת איווניר. היום המשחק היה רקוב מהשורש כי איווניר עלה עם הרכב לא טוב, קישור אפור מדי, אבידור בהרכב, עשה שינויים הזויים שפתאום הכניס את קפילוטו שלא ראה דקה מתחילת העונה, בקיצור מההתחלה היה נראה שזה לא היום שלנו. יש גם משחקים כאלה וכמו מהמשחק נגד מכבי פ"ת בטוטו ולמדנו ממנו, גם הפעם צריכים ללמוד, אם זה השחקנים או איווניר שיידע להבא לא לעלות עם הרכב כזה חלש.
כרגע השחקן היחידי שבטוח במצבת הבלמים לדרבי זה ניסו קפילוטו וכולנו זוכרים איך היתה הפעם האחרונה שהוא שיחק כבלם בדרבי שאירחנו...שאלוהים יעזור לנו! בלי פאביצ'ביץ', סטרול וניבאלדו = אסון בטוח.
לפחות אין את שכטר שייעשה לו בית ספר. במידה וניבאלדו ופאביצ'ביץ' לא כשירים, סבן וסטרול(בתקווה שיהיה כשיר) צריכים לפתוח ואנחנו צריכים להמשיך עם דור מלול בהרכב... גם עליו עובר משהו, כבר תקופה שהוא ממש חלש.
לא כל כך שינה לי אם רוני לוי או איווניר יבחרו, לא הייתה לי העדפה. בכל מקרה זו לא הנקודה. נכון שהיום ההפסד הוא נטו של איווניר, אבל אני מדבר על כל המשחקים האחרונים. אין שינוי ממכבי של נימני. היום ראינו קבוצה שלא מספיק רוצה, לא מניעה כדור (כדורי רוחב זה לא חוכמה), אין תנועה, עטר הראה היום שהוא פח כשהוא משחק כחלוץ מרכזי. נקודות האור היחידות היום הם מאור בוזגלו שנתן מסירת עומק (סוף סוף) אדירה בגול, וסידיבה שהראה שאין לו תחליף במכבי. העיפו את נימני בשביל שינוי. בשביל שהקבוצה תראה טוב יותר ובשורה התחתונה זה לא קורה, והלוואי ואני טועה אני גם לא חושב שהשינוי הזה יגיע העונה.
אתה צודק שהיום ראינו קבוצה שלא רוצה, אבל מאז שנמני הלך(שלא תבין לא נכון, אני ממש לא מאשים את נמני), השחקנים הבינו איפה הם נמצאים והתחילו להילחם. הניצחון על בית"ר הגיע בעיקר בגלל הרצון והצלחה של אנשים, נגד סכנין ואשדוד פתאום ראית את בוזגלו שלא עשה גליץ' בחיים שלו, יורד לגליצ'ים ובאמת בשני המשחקים האחרונים לא ראינו את זה וחבל, אולי השתן עלה לשחקנים לראש או סיבה דומה, יכול להיות, אבל התפקיד של איווניר זה להחזיר להם את המלחמה הזו כי דיבורים במסיבת עיתונאים זה רק פקה פקה, צריך גם בתאכלס. אגב, היום ברוב הזמן עטר לא שיחק חלוץ מרכזי, במחצית הראשונה זה היה אבידור ובשנייה ראנגלוב, הבעיה של עטר היא שהוא אגואיסט מלידה, זה היה בבני יהודה והמשיך איתו גם למכבי. אגב זו גם פאשלה של איווניר שלא "מחנך אותו", לא יכול להיות שהוא יילך כל הזמן לבד וירים את הראש. ומה לעשות, אם צריך אז גם שיוריד אותו לספסל, אולי זה ייפגי בנו בהווה אבל יעזור בעתיד כי אי אפשר להמשיך לעשות בית זונות ומה שהוא רוצה כי זה עולה לנו בשערים בטוחים, ביום שבת זה היה ככה וגם היום, שני שערים בטוחים נלקחו בגללו.
תגידו לי מה אתם רציניים? קורה... אז הפסדנו... תגידו תודה שהפסדנו בגביע ולא בליגה. אני לא מנסה להגן על איווניר ועל השחקנים, אבל רבאק? למה אחרי כל הפסד צועקים "אין שינוי!!" ואחרי ניצחון צועקים "יש שינוי!!"? מספיק כבר נו. אכן יש שינוי, זה דבר שאי אפשר להתווכח עליו לא חשוב עד כמה אתם מבואסים עכשיו. מחר זה יעבור לכם ותזכרו בהכל. המשך שבוע טוב http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
לא הבנת אותי.. אתה צריך להבין שלכל קבוצה יש את הימים הללו/שבוע הזה... להזכיר את ההפסד של בארסה להרקולס? להזכיר את ההפסד האחרון של ריאל? ללכל קבוצה יש רגעים כאלה, אבל אוהדי מבי תמיד נוטים להגזים... אבל מה לעשוצת? כשמפסידים תמיד מנסים למצוא את הרעים ושוכחים את הטובים. הפסדנו... נכון, זה עצוב וזה כואב... אבל צריך להמשיך הלאה, לא הפסדנו לעכו 3:1 בחוץ ולקיית שמונה 1:0 והמשכנו לתמוך בקבוצה ולהאמין? אז תמשיכו לעשות את זה. כמו שאיווניר אמר, אתם לא מצפים שהוא יבוא ויעשה קסם... זה לוקח זמן. לגבי עידן נמני... יש 2 גורמים שהיו אשמים: 1) נמני, לא חשוב כמה אנשים ינסו להציג את זה כאילו עשו לו עוול, הוא נכשל כמאמן. ואני אומר את זה בצער רב כי הוא גיבור ילדותי... 2)השחקנים... אבל אחרי פיטורי נמני הם קיבלו חתיכת סטירה... ואני מאמין שנראה אותם משחקים טוב יותר בעתיד, הבאנו מאמן חדש והכל לוקח זמן. אבל אתם יודעים מה אתם מוכיחים כרגע? שגם עוד 1000 לא ניקח אליפות... ואתם יודעים למה? כי אין סבלנות.
ממש לא, לא מדובר כאן במדע, שחקנים הם בני אדם, והם הם הפסידו להפועל פ"ת למרות היתרון האיכותי כנראה שבין "חייבים" לבין "מסוגלים" יש איזשהו פער שהם לא הצליחו להתגבר עליו. קבוצות גדולות יותר ויקרות יותר ממכבי ת"א עפו מהגביע, שום אסון לא קרה. קצת פרופורציות לא יזיקו.
עשה טובה ותסתום את הפה! בלי תגידו תודה ולא תגידו תודה, יש לך דיבור של ילד בן 11 במקרה הטוב... לא היה שינוי בשום משחק של מכבי מאז שאיווניר הגיע, לא בנצחונות ולא בהפסדים, וגם את אותם 4 משחקים שאיווניר ניצח גם אבי ניצח! במבחן הראשון האמיתי של איווניר - גביע המדינה - הפסיד = כישלון המבחן האמיתי השני של איווניר ביום ראשון, נראה מה הוא יעשה בו... אין ספק שאם איווניר לא יביא אליפות, וכמו שזה נראה עכשיו, הוא לא יביא, הוא חייב ללכת הביתה. מכבי צריכה מישהו מנוסה, מישהו שעשה משהו בקריירת האימון שלו, בניגוד לאיווניר ונמני, ורצוי אפילו מאמן זר. ערן זה לא העניין של ההפסד בגביע, זה דבר שהוא מתקבל, בטח כשזה מול קבוצה מהליגה שלך, אבל הדרך, הדרך להפסיד להם! רק במשחק אחד עם נמני מכבי נראתה כל כך גרוע וזה היה בקריית אליעזר, ואתמול מול הפועל פם"ת סה"כ היא שוב נראיתה נורא ואיום, אז מה נמני אשם גם בזה? ובכלל העובדה שאיווניר מתחיל לדבר על מקטרגים ומפיל את התיק על נמני בריאיון אחרי המשחק פשוט פאתטי, וזה רק מראה שהוא מתחיל לעסוק בדברים שלא קשורים לכדורגל שסופם ברוב המקרים = כישלון על מגרש הכדורגל.
דווקא כשחשבתי שהשתנתה ואתה מתחיל לדבר כמו שצריך בלי לנסות להעליב סתם... "לא היה שינוי בשום משחק של מכבי מאז שאיווניר הגיע, לא בנצחונות ולא בהפסדים, וגם את אותם 4 משחקים שאיווניר ניצח גם אבי ניצח!" בסדר שגם נמני ניצח אותם, אבל זה לא רק התוצאה, זו הדרך. אתה יכול להתווכח עם העובדה שאינו במשחקי הליגה יותר רצון, יותר ביטחון ויותר הכל? הרכבים התקפיים יותר וחילופים טובים יותר? אתה יכול להתווכח עם העובה שאחרי שהובלנו לא התחלנו שחק סגור ועשינו את ההפך והתחלנו להמשיך לתקוך ולהשפיל את היריבה? זה ידוע שבהפסדים יתחילו לשכוח את כל הדברים הטובים ויזכרו רק את הרעים, אבל עדיין... למה להגזים ולהגיע לרמה של לרדת על שחקנים כמו ישראלביץ' שרק נלחמים ועושים? עצוב פשוט (לא מדבר עליך כרגע, מבר על אוהדים אחרים). אתה צודק שהגביע זה אכן דבר חשוב, אבל הפסדנו... מה לעשות? קורה, כל קבוצה מפסידה ואפילו קבוצות טובות מאיתנו בעולם נפלו בגביע, קורה... מה? אז אחרי כל הפסד נתחיל לעשות בלגן ולבכות? למה אנחנו הקבוצה היחידה בארץ שהאוהדים שלה מפעילים יותר מידי לחץ על הקבוצה? עוב את עמדת המאמן, אתה באמת מאמין שככה אפשר לקחת אליפות? כמובן שזה לא תירוץ, אבל אי אפשר להתעלם מן העובדה שהראש של השחקנים היה בדרבי וזה אחת הסיבות להפסד... אבל כמובן שזה לא תירוץ ואסור להפסיד בשום מצב. אבל עזוב את זה, הוא אמר משהו חכם. "אני לא קוסם" אז למה אנשים מתחילים להגיד שהוא צריך להתפטר אחרי 5 משחקים?! עומר, תעשה טובה ואל תתחיל להשתמש במילים מגעילות ותנהל דיון כמו שאתה יודע כמובן שנמני לא אשם בהפסד לפ''ת, אבל הוא גם לא אשם, אל תנסה להציג את זה כאילו עשו לו עוול והוא כלל לא אשם. הוא גם אשם, אבל גם השחקנים... כמו שאיווניר אמר... הוא לא קוסם שיכול בשנייה להפוך את הקבוצה לברצלונה, רק אם ייתנו למאמן אחר את הזמן שתנו לנמני... נתחיל לראות דברים טובים דרך אגב, תסתכל על התגובה שרשמתי ל"Don Joan Roman" והסברתי לו למה אני מתכוון כשאמרתי "תגידו תודה". עריכה: יצחקי בעט לראשונה בכדור... קחו את זה כדבר טוב לעתיד.
אפשר להכריז שתקופת ההתלהבות ממאמן חדש הסתיימה באופן רשמי. בסך הכל כפי שעומר טוען, המשחק של מכבי ת"א לא באמת השתפר, עם זאת אני חושב שאין קשר בין משחק הגביע לדרבי. הפועל ת"א תבוא פייבוריטית, לא רק בגלל סגל יותר איכותי על הנייר, אלא גם בגלל אותו "קוף" על הגב של מכבי ת"א של הרבה דרבים כושלים והלחץ סוף סוף להשיג ניצחון.
http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx ספארו אתה הוזה. איפה ראית שמישהו אמר שיש שינוי אחרי הניצחונות האחרונים? להפך, אמרתי שגם בניצחונות לא הרשימו יותר מידי. כמו שעומר אמר, המבחן הרציני הראשון של איווניר היה בגביע, בזה הוא כבר נכשל. ברור לך שאם מפסידים את הדרבי ביום ראשון הוא גם נכשל במבחן השני? אני באמת אוהב את מוטי, אני אוהב שהאנשים שמנהלים את המועדון הם אנשים מתוך מכבי, אבל באמת שאין שום הבדל בין נימני לאיווניר, לא בניצחונות ולא ב"דרך" כמו שאתם אוהבים להגיד. אם אתה מפטר מאמן, אתה מביא מאמן שיכול לשפר את הקבוצה, בינתיים זה לא קורה וזה אפילו לא בכיוון לקרות.
המבחן האמיתי הראשון לאיווניר זה לא בגביע... זה בדרבי ביום ראשון, כי בכל זאת... אפילו אם היינו מנצחים, מה היו אומרים? "כולה קבוצה קטנה". ואכן יש שינוי, אבל ממש לא גדול ומשמעותי כי כל הדבר הזה לוקח זמן ואתם יודעים זאת, אתם לא טמבלים שדופקים את הראש בקיר. אבל לנסות להגיד שעשו לנמני עוול (כמו שחקל מן האוהדים מתיחילם להגיד) זו כבר טפשות. אנחנו כרגע רואים הרכב קצת יותר טוב והתקפי (יותר שחקנים התקפיים משחקים ביחד) וחילופים טובים יותר, קצת יור רצון ומחוייבות, אבל זה עדיין לא זה... אנחנו בעיקר רוצים לראות דרך ושיטת משחק טובה יותר, ואלה דברים שעם כל הכבוד לוקחים קצת יותר זמן... זה לא "דרך" כמו שאנחנו אוהבים להגיד, זה לא תירוץ בשבלנו שנמני לא היה מאמן טוב. כי באמת לא ראינו דרך, הכל היה מקרי או מיכולות אישיות, ואני לא מדבר כרגע על העפת הכדורים הסתמית שהיו מלא פעמים... כרגע רואים פחות העפת כדורים וזה כבר טוב, אבל כפי שרשמתי... הדברים הללו לוקחים זמן, וגם אם תביא את מורניו זה יקח זמן... אין קוסמים במקצוע הזה.