carlitos - אני לא יודע על מה אתה מדבר וכמה משחקים ראית, אבל על פי הדברים שלך, לא ראית הרבה. ניבאלדו בלם מצויין, אחד הבלמים הזרים היותר טובים שהיו כאן, מה שבולט אצלו זה משחק הראש האדיר שלו, אם ראית את המשחק נגד בית"ר תשים לב שהוא הגיע ראשון לכל כדור גובה. מה שכן, מגיע קרדיט ענק לאבי נמני וליוסי מזרחי שהביאו את צמד הבלמים הנפלא - ניבאלדו ופאביצ'ביץ'. בלמים ברמה גבוהה מאוד שהרבה זמן לא ראינו כאן.
מישהו הפיץ באוהל שלנו שמועה "נמני פוטר" - חשבתי שהוא מסתלבט עלינו. אחרי כמה דקות קיבלתי SMS מחבר שמכבי קיבלה בראש בקרייה ושנמני יותר לא מאמן מכבי. ווואו, זו הייתה פשוט פצצה, כמו רעם ביום בהיר. אני אישית לא האמנתי שמישהו במכבי יעז להראות לאבי נמני את הדרך החוצה וחשבתי שאם נמני לא ישאר זה יהיה אך ורק על דעת עצמו בהנחה שיודה בכישלון. אולי ככה עדיף למכבי כאשר נמני נמצא מחוץ לעניינים, שיקבל תפקיד של אוכל חינם עם משכורת שמנה וזהו, הוא ימשיך להיות אליל הקהל. מה שהזוי הוא הסעיף שהיה בחוזה עם גולדהאר - נמני יאמן אוטומטית בעונה הבאה במידה ומכבי לא תיהיה בפער גדול יותר מ-10 נקודות ממכבי חיפה. צריך להגיד את האמת - מכבי ת"א עד עכשיו הייתה כישלון, היא לא שיחקה כדורגל באף משחק משמעותי ולא הציגה דבר פרט לסגל איכותי על הנייר וקהל שתמך יפה. בנוגע לסגל שנמני בנה - ניבאלדו ובעיקר פאביצ'ביץ' הן החתמות מעולות, כנ"ל לגבי ברק יצחקי שיחזור עוד מעט. אבל אפשר לומר בפה מלא שסבן וזיו הם כישלון, מדוניאנין סתם יושב על שכר שמן וקולאוטי עגלה.שום דבר לא סגור בנוגע לעונה הנוכחית משום שיש את הקיזוז ופער של 8 נקודות אפשר לסגור, אבל כנראה שמכבי ת"א הייתה חייבת זעזוע. לא קשה לבנות סגל איכותי כשיש כל-כך הרבה כסף - המשימה האמיתית היא לחבר את הקבוצה וזה ממש לא קרה - מכבי הפסידה עד עכשיו בכל המשחקים הגדולים. איווניר הוא המאמן הבא של מכבי ואני בטוח שהאוהדים אומרים תודה על שני דברים - 1) מדובר במכביסט; 2) לא יצחק שום יקח את המושכות. האם מוטי איווניר עדיף על רוני לוי? - רק הזמן יגיד. אני חושב שאיווניר עשה דברים יפים בנבחרת הצעירה ובנצרת עילית ובשאר המקומות נכשל אך הוא לא קיבל מעולם קבוצה גדולה ולא בטוח שזה הזמן. רוני לוי רעב לא פחות ממנו ואני חושב שאולי הבחירה כאן הייתה לא הכי נכונה אך מדובר בהימור יפה שנראה האם יניב פירות. הניצחון על בית"ר היה חשוב עבור מכבי.
האריס מדוניאנין הראה בתחילת העונה מה הוא יודע, הוא שחקן ברמה גבוהה שהרבה זמן לא נראתה כאן אבל ברגע שהוא עשה עבירת משמעת, נמני החליט להשאיר אותו מחוץ לסגל נגד הפועל רמת גן ולמעשה מאז כמעט מחק אותו. מדוניאנין בקושי ראה דשא, וגם כשזה קרה, הוא שיחק רק כמה דקות פה ושם ועוד בתפקיד שלא מתאים לו, תפקיד אחורי מדי. ברגע שנמני הלך, עובדיה נתן מקום בהרכב למדוניאנין נגד בית"ר ועוד בתפקיד המקורי שלו שהוא כל כך אוהב, שחקן חופשי בהתקפה, הוא שוב הראה מה הוא יודע והיה מצויין נגד בית"ר. איווניר ראה את זה ולכן הוא ימשיך לתת להאריס מקום בהרכב גם נגד סכנין.
אני גם חושב שניבאלדו בלם טוב מאוד אבל לתת כדוגמא את המשחק מול בית"ר זה לא דבר שאני הייתי משתמש בו כהסבר כי היום עם חוסר הסדר בהתקפה של בית"ר גם הגנה של קבוצת מרכז טבלה תיראה מדהים.
האריס איים על השער מול בית"ר יותר מכל המשחקים שלו השנה ביחד... בפוקס הוא לא שם גול, תנו לו עוד כמה משחקים כאלה ולפחות אחת מהבעיטות הללו נכנסות. נקווה לראות איזשהו סוג של משחק התקפה תחת מוטי, ואני מאוד מאמין שאני נצליח לראות את זה, לעומת הדבר הזה שיצא תחת נמני(מצטער אבל אי אפשר לקרוא לזה התקפה).
לא מבין בכלל איך זה הולך לדיון כאילו זה לא ברור לכל: כל אחד ואחד מהזרים של מכבי הוא רמה אחת מעל לליגה. פאביצ'ביץ' וניבאלדו לסופרים אף בלם ישראלי או זר עכשיו עם עזיבתו של דאגלס, סידיבה נהדר, כמו קולמה רק בלי הלכלוך ועם יכולות התקפיות. על האריס בכלל כל מילה מיותרת, איך שנתנו לו לשחק בעמדה שלו מול בית"ר זה היה הדבר הכי קרוב שראינו לאבי. ראנגלוב גם לדעתי שחקן טוב שפשוט לא מתאים לקבוצה ולליגה. אנחנו משחקים 90% מהזמן מול בונקרים והוא לא בנוי למשחק כזה.
אי אפשר לציין את מצבת הזרים של מכבי תל אביב טוב יותר ממה שציינת. דימטרי ראנגלוב שחקו מצוין אבל מכבי תל אביב לא צריכה אותו. ברק יצחקי (חוזר בפבואר) ואלירן עטר הם החלוצים הישראלים הטובים ביותר למעט איתי שכטר ויסתדרו בחוד, רוברטו קולאוטי ויובל אבידור חלוצים מחליפים טובים ולא לשכוח על הספסל את יניב עזרן. דימטרי ראנגלוב מיותר כאן. מכבי תל אביב צריכה לוותר על ההשאלה של דימטרי ראנגלוב ולהביא מגן שמאלי זר. אי אפשר להחזיק מעמד יותר משתי עונות עם ההגנה הזאת, שני שוערים ששואפים לגיל ה-35 וכל שחקני ההגנה כבר בני 30 למעט ניסו קפילטו.
נתתי את בית"ר כסתם דוגמא, המשחק הראשון שקפץ לי לראש. ואם גם אתה לא רוצה לקחת את בית"ר כדוגמא ראוייה, לא חסרות דוגמאות. אני מאמין שאת הפואנטה כולם הבינו. הדברים של אובאמפי מאוד נכונים. אם רוצים לחפש דבר ממשי שנמני ומזרחי עשו, לא בעיה למצוא, הם פגעו בול בזרים(מלבד באנינג שהגיע פצוע), דבר שקשה מאוד לעשות. ניבאלדו ופאביצ'ביץ'... וואו, אין דברים כאלה, מהזרים הטובים שהיו בליגה שלנו. מדוניאנין בכמה רמות מעל הליגה, רק צריך לתת לו לשחק בתפקיד שלו ולא לדחוף אותו מאחור כמו שנמני עשה. ראנגלוב שחקן מצויין, רק צריך לתת לו לשחק בחוד ולא על הקו והבעיטות שלו זה בכלל משהו מיוחד וסידיבה עושה עבודה נהדרת בקישור. yakov_y - יניב עזרן כבר לא שחקן כדורגל, אין מה לספור אותו, בטח ובטח שלא במכבי.
הוא בעצמו אמר את זה בריאיון בONE. הוא הגיע אחרי פציעה לא קלה, ופשוט לא הצליח להתאושש ונפצע פעם אחר פעם.
תיקח את מקרה דוארטה בזמנו. הוא הגיע כשנפצע בסיום העונה, לא פתח את העונה החדשה וחזר רק בסביבות אמצע העונה. זה כישלון של הצוות המקצועי, כמו שהיה העונה עם באנינג. לא המציאו ולא כלום.
אתה טועה, זה מה שמנסים להגיד לך. בהחלט היה מחדל של נימני ומזרחי, גם בגלל שהוא התגלה כבלוף רציני וגם בגלל שהוא הגיע אחרי פציעה קשה ולא בכושר. אבל מצד שני גם סידיבה הגיע לא בכושר, וגילינו קשר אחורי מצוין.
http://www.one.co.il/Article/172564.html ניצחנו 1:2 בדרבי וניצלנו הפסד של מכבי חיפה בשביל לפתוח פער של 3 נקודות מהמקום השני. כל הכבוד לעמיר תורג'מן ולצעירים, רק שימשיכו ככה ושהבוגרים לא ייעשו פאשלות ויינצחו את סכנין ושנסגור שבת מושלמת.