זה ההבדל בין אנגליה לבין ישראל; אם באנגליה אוהדים ימשיכו לעודד את קבוצתן גם כשהיא נופלת לפיגור גדול, ואפילו נגד יריבתה הגדולה ביותר, ואלו ששורקים בוז או לא יעודדו ייחשבו כאוהדים הלא ראויים, בישראל ישנם אוהדים שמתלוננים על אוהדים אחרים שמעודדים (!) את הקבוצה ואת שחקניה. אין שום דבר פתאטי בתמיכה בקבוצה ברגעיה הקשים, להיפך, הקבוצה זקוקה לתמיכת הקהל במיוחד כשהיא משחקת בצורה מאכזבת. אוהדים אמיתיים של כל קבוצה לא נוטשים את עידודה ביציעים עקב ביצועים חלשים, אלא ממשיכים לעודד את הקבוצה ושחקניה במהלך המשחק. הבעות מחאה (כשהן מוצדקות) צריכות להיעשות, לרוב, בדרכים אחרות או למשך דקות ספורות בלבד במהלך המשחקים.
עומר הדוגמא שלך ממש לא במקום... האוהדים היו בשוק, עדיין דרבי זה דרבי והפועל נתנו לנו גול אחר גול ואף אחד עדיין לא עיכל אז שרקו בוז וקיללו... זה היה כי כולם היו בשוק, וזה לא היה רק השחקן אלא כל האוהדים, כולם לא הבינו מה קורה, וכן, קיבלו בראש אז מותר לא לעודד כמה דקות... מיד אחר כך כולם המשיכו לדחוף את הקבוצה. ואגב אפשר להגיד אותו דבר על הקהל של הפועל שהבקענו שני שערים בשתי דקות לפני כמה שנים בדרבי, גם הם היו בשוק אבל אחר כך המשיכו לעודד. כמה דקות לא אומרות כלום. Robin Hood - זה היה בדיוק, כמו שאמרת, הבעת מחאה. אחרי שכולם הבינו איפה אנחנו נמצאים, חזרנו לעודד כמו גדולים. אני פחות יודע איך זה קהלים אחרים, אבל אני יכול להגיד על הקהל של מכבי והפועל שהם מעודדים בלי הפסקה. אבל מה לעשות, לפעמים גם יש רגעים שהשחקנים מראים חוסר איכפתיות אז למה שנעודד אותם? אל תוציא שם רע לקהל הישראלי.
זה לא העניין, אתה לא מבין למה הכוונה, כשאני אומר ב-3:0 נגד הפועל הכוונה אין לי בעיה שיעודדו את הבוצה שוואלה מנסה ומגיעה למצבים והשחקנים מראים שאיכפת להם, אבל ברדגע שהם שמים עליך זין במשחק ומתנהגים ומשחקים כאילו עושים טובה, אין סיבה לעודד אותם, הרי הם אלה שמקבלים את הכסף הגדול מה בסך הכל ביקשנו, לחימה מהשחקנים? אם את זה הם גם לא נותנים אז באמת שאין סיבה לעודד אותם בפיגור 3:0. ואל תשווה לעולם בין אנגליה לישראל כי באנגליה השחקנים מקצוענים ויעשו הכל בשביל הקבוצה ובשביל להוכיח שמגיע להם המשכורת ואילו בישראל השחקנים הם חובבנים מדרגה ראשונה ב-99 אחוז מהם. אין כזה דברק לעודד 90 דקות בכל מצב לא משנה מה הקבוצה עושה, ועם כל הכבוד לקהל האנגלי, מדובר בקהל קונצרטים שרובו כבר לא מורכב מאוהדים אמיתיים של הקבוצה, לך לספרד, איטליה, צרפת, כל מדינה בעולם, אין דבר כזה קהל שמעודד 90 דקות בכל מצב לא משנה מה הקבוצה מפגינה על כר הדשא כמו רובוטים, אין כזה דבר למה? כי גם אוהד הוא בן אדם.
הקהל באנגליה הוא קהל קונצרטים? טענה מגוחכת ולא מבוססת לחלוטין. אינני יודע בכמה משחקי כדורגל נכחת באנגליה, אך קשה לי להאמין שנכחת במספיק אם אתה מביע דיעה כזאת. ניתן למצוא אוהדים-תיירים שלא מעודדים במרבית הקבוצות הגדולות (אך לרוב לא בקבוצות הפחות מוצלחות או בליגות הנמוכות, שם חוויית העידוד הרבה יותר שלמה, נהדרת ומרגשת) אך כשמדובר ביציעים של האוהדים "השרופים" (כמו שקוראים להם בישראל) של הקבוצה אין דבר כזה לא לעודד גם כשקבוצתך נקלעת לפיגור. אני לא מתכוון לדבר ולהשוות את הקהל הישראלי לקהלים אחרים, שכן אינני מתמצא בנושא "הקהל הספרדי/צרפתי/אוזבקי, וזה גם לא מענייני, ולכן אתה לא צריך "לשלוח אותי" למדינות אחרות. כאשר אתה מתלונן על כך שאוהדים מעודדים את שחקניהם, למרות שהם בפיגור, ועוד קורא להם "פתטי" ו"אוהדים לא אמיתיים" אזי אתה מצטייר בתור אוהד על תנאי ותו לא. את הקבוצה ושחקניה אתה צריך לעודד ללא קשר לתוצאה, וגם אם היא לא מיטיבה לשחק באותו משחק ספציפי או במהלך העונה. אין דבר כזה שחקנים שלא רוצים לשחק היטב ולנצח, ובכך שאתה נוטש אותם, ומעדיף לא לעודד אותם, אתה רק דוחף אותם לשחק בצורה חלשה יותר. הקבוצה זקוקה לדחיפה ברגעיה הקשים, ולא לנטישה או לסתימת פיות אוהדיה. העובדה שרמת המקצוענות של השחקן הישראלי הממוצע נמוכה באופן השוואתי לרמת המקצוענות של השחקן הבריטי הממוצע (למרות שגם באנגליה אתה תמצא שחקנים "לא מקצוענים" כביכול), לא אומרת שגם הקהל צריך להוריד את עצמו לדרגה כה נמוכה. אוהד אמיתי הוא לא אוהד על תנאי, אלא אוהד את המועדון ומעודד את קבוצתו, גם אם שחקניו הנוכחיים מאכזבים. כפי שרשמתי בהודעתי הקודמת, מחאה ניתן להביע בצורות אחרות, ולאו דווקא במהלך משחקים, ואם כבר רוצים לעשות זאת במהלך המשחק, עושים זאת לכל היותר למשך מספר דקות בודדות. נמבר 8: "לא הוצאתי שם רע לקהל הישראלי" (הוא לרוב דואג לעשות זאת בעצמו), אלא התייחסתי לדברים המזלזלים של המשתמש עומר, אשר החליט לקרוא לאוהדים אשר המשיכו לעודד את קבוצתם גם בפיגור, מול יריבתם המרה ביותר, אוהדים פתאטים ולא אמיתיים. לדעתי מדובר בגישה מוטעית ולא ראוייה מצידו של אף אוהד, ולכן הבעתי את דעתי בנושא. אתה מוזמן, כמובן, לא להסכים עמה.
תגידו, מה הסיכוי שעד משחק הבית נגד אולימפיאקוס שער 11 כבר יהיה מוכן? הבנתי שכמה מאות אוהדים של אולימפיאקוס יגיעו לארץ וחבל לתת להם יציע או חצי יציע כשאין את שער 11.
נכחתי בלמעלה מ-20 משחקים באנגליה. אני לא מדבר על קבוצות בליגות מתחת לפרמייר ליג, אלא על קבוצות בפרמייר ליג ובפרט הקבוצות הגדולות. שוב אתה לוקח רק חצי מהדברים שאני אומר: לעודד ארת השחקנים לא כשהם בפיפור אלא כשהם בפיגור ולא מראים טיפת רצון/לחימה או במילים אחרות שמים עליך זין. א. לא בטוח שכמה מאות אוהדי אולימפיאקוס יגיעו, בטח נוכח המצב של הכלכלה ביוון ושל האנשים בפרט. ב. נסיעה לישראל מכל מקום בעולם זה יקר ולא זול בהנחה שנעבור את מוגרן, אי מאמין שכן וחובה לנצח גם בגומלין, בהתחשב בעובדה שהמשחק יהיה בעוד 3 שבועות, שער 11 אמור להיות מוכן. כך או כך אוהדי אולימפיאקוס יקבלו במק3רה הטוב חצי משערים 4-5.
כבר שלוש שנים אני הולך למשחקי הבונדסליגה ויש קהל כזה, שמעודד כל הזמן. אפילו בהרטה, שהיתה רוב השנה על הפנים והפסידה בבית יותר מאשר בחוץ, עודדו אותה. לא כולם עומדים ומעודדים כל הזמן, זה עדיין לא אומר שלא אכפת להם ושהם אוהדים על תנאי. כולם מעודדים תמיד? זה לא קורה בשום מקום.
ערן לוי (ועומר), בשום מקום בהודעותיי לא טענתי שאוהדים אמורים לעודד את קבוצתם למשך "90 דקות". טענתי הייתה אחרת ואני אצטט את הודעתי הראשונה בדיון, מכיוון שהיא מסבירה היטב את מה שאני טוען ואצטט שוב חלקים מההודעה שדיברה על אוהדים על תנאי: הטענה שלי פשוטה למדי ואין לשייך לי טענות אותן לא טענתי, או להתייחס לדברים ללא קונטקסט הדיון. בנוסף לכך, בניגוד למה שרשמת עומר, התייחסת לטענותייך בנוגע לרמת המקצוענות וההשקעה של השחקנים בהודעתי הקודמת. אתה מוזמן לקרוא אותה שוב. כדרך אגב, אין לי מושג איך מישהו שנכח ב"למעלה מ-20 משחקים" בפרמיירליג, יכול להגיע למסקנה שהקהל האנגלי הוא "קהל קונצרטים". לדעתי, ואני מניח שעמי יסכימו מרבית אלו שעוקבים אחר הכדורגל האנגלי מקרוב (ומהמגרשים), זאת טענה תלושה לחלוטין מהמציאות (או כזאת שנכתבה בהגזמה מכוונת), בטח ובטח כשאנו מתייחסים ל-core של האוהדים (כפי שהדיון נסוב סביב ארגון השחקן ה-12 והאולטראס).
גיז'רמו ישראלביץ', אלירן עטר ויניב עזרן (כן, הוא שוב נפצע) פצועים והם לא יכללו בסגל הקבוצה למשחק הגומלין נגד מוגרן ביום חמישי. מזרחי ונימני מתלבטים אם להרכיב בהרכב את יובל אבידור או את ג'יבריל סידיבה במקומו של שרן ייני. בנושא אחר, נכון להיום נמכרו כבר מעל ל8,500 מנויים. כבוד.
ברק יצחקי תורגל לבד בחוד כאשר מדוניאנין מתחתיו ומאור בוזגלו ותמיר כחלון בצדדים... אני מקווה שזה לא באמת החוד שיפתח כי אסור לנו להוריד את הרגל מהדוושה, ביום חמישי האחרון מוגרן עשתה את האימ אימא של הבונקר ובעוד יומיים זה לא יהיה ככה, מוגרן תהיה חייבת להתקיף וזו ההזדמנות שלנו לצאת קדימה עם ההתקפה המהירה שלנו. לפי דעתי צריך לעלות באותו הרכב ומקסימום לערוך שינויים בהתאם למשחק. אגב, בקרוב מאוד תפסיק המכירה של המנויים מאחר ובמועדון רוצים להשאיר מקום גם לאוהדים שלא יכולים לעשות מנוי אבל עדיין רוצים להגיע ולראות משחקים. שער 8 ו11 יהיו מלאים העונה, אך עדיין נמכרים מנויים לשער 13,2 ו7, ושוב אוטוטו המכירה מסתיימת.
ברק יצחקי תורגל לבד בחוד כאשר מדוניאנין מתחתיו ומאור בוזגלו ותמיר כחלון בצדדים... אני מקווה שזה לא באמת החוד שיפתח כי אסור לנו להוריד את הרגל מהדוושה, ביום חמישי האחרון מוגרן עשתה את האימ אימא של הבונקר ובעוד יומיים זה לא יהיה ככה, מוגרן תהיה חייבת להתקיף וזו ההזדמנות שלנו לצאת קדימה עם ההתקפה המהירה שלנו. לפי דעתי צריך לעלות באותו הרכב ומקסימום לערוך שינויים בהתאם למשחק. אגב, בקרוב מאוד תפסיק המכירה של המנויים מאחר ובמועדון רוצים להשאיר מקום גם לאוהדים שלא יכולים לעשות מנוי אבל עדיין רוצים להגיע ולראות משחקים. שער 8 ו11 יהיו מלאים העונה, אך עדיין נמכרים מנויים לשער 13,2 ו7, ושוב אוטוטו המכירה מסתיימת.
מחר נגד מוגרן לא צפויות בעיות. אבל כמובן עדיף לא לדבר כי 2-0 זה לא בטוח. נקווה שעוד שבוע נראה את היוונים בארץ.
זה קטע כל כך מטומטם שאני פשוט לא מבין את זה...בשביל מה לעצור? כי יש אוהדים שלא יכולים להרשות לעצמם מנוי? נו באמת, אז אם רוצים במקסימום שיקפיאו איזה 1000 מקומות והם ישמרו לכל משחק למי שרוצה כרטיס בשביל מה לעצור לגמרי את המכירה? אפשר להגיע השנה ל-12 אלף מנויים בכיף
באמת קשה להבין. האינטרס של כל מועדון בעולם צריך להיות אצטדיון מלא במנויים. אפשר לבנות על הכנסה קבועה ובסיס האוהדים נשמר. יכול להיות שהנהלת מכבי ת"א רוצה לעשות קופה על משחקים מרכזיים? אני מאוד מקווה שלא, כי אם זה המצב זה די עלוב בעידן בו התקציב מעל 100 מיליון ש"ח.
הגומלין מול מוגרן הולך ומתקרב, ככל הנראה נמני ומזרחי יעלו עם אותו הרכב שפתח וניצח בדיוק לפני שבוע ואין ספק שזו החלטה מצויינת, במשחק הראשון מוגרן לא עברה את החצי במשך 80 דקות ועשתה בונקר כך שהפעם היא תהיה חייבת לתקוף וזה רק יפעל לטובתו ולטובת החוד היצירתי שלנו. נשאר רק לעבור את המשחק הזה בשלום והפנים יהיו לכיוון יוון.