מכבי ת"א 10/11: בניית קבוצה רעבה ותוססת

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Number 8, ‏9/7/10.

1. danielone Member

עומר אחי אני רוצה להגיד לך משהו קטן !
    כל מילה שאמרתה אמת !!!!!!!!!!!!!!!!!
    ועל תתיחס לאף ילד שמבלבל במוח על נמני כי עם עובדות לא מתווכחים
    זה ידוע שלכל מי שיש אוהבים יש לו גם שונאים
    ולנמני יש הרבה מאוד אוהבים ומעריצים וזה גורם לזה שיהיה גם שונאים
    לא יעזור כלום אנחנו אולי אוהדים עם זיכרון קצר
    אבל נשכח את כל מה שנמני עשה לנו אנחנו לא כפויי טובה
    נכון כרגע הוא נכשל במכבי אבל לא יכול להיות שלפני 5 שנים
    צעקנו אבי נמני אבי נמני ואיזה התרגשות דמעות באימון הראשון
    של 2005/6 אז מה פתאום אנחנו כמו הזה שאתה כל הזמן מתווכח איתו על נמני
    אהה פתאום שכחנו וזרקנו הכל לזבל התשובה היא לא ! אנחנו זוכרים את כל מה
    שאבי עשה לנו ואין עוד קבוצה בארץ שככה מעריצה את השחקן הגדול שלה
    אז אני מבקש ממך עומר אחי על תתעצבן מכל אלה שמדברים נגד נמני
    מה שאני חושב שזה כבר היה טעות לזרוק כרגע את נמני כי המרוץ
    כרגע לאליפות יהיה קשה יותר לאחר הבלגן וחילופי המאמנים
    מה שאני כן רוצה להגיד זה שגם אם ניקח אליפות או גביע או את שניהם
    בדאבל חלומי עדיין יהיה לי טעם של עצב מה אני יעשה ככה אני מרגיש !

2. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני יענה לך על זה במשפט וחצי פשוטים:

מכבי ת"א היתה לפני גולדהר ותהיה קיימת גם אחריו. לא חסרים פראיירים שיזרקו כסף על כדורגל ועל מכבי, הם רק מתחלפים ביניהם...גולדהר יילך? אז הוא יילך. הוא לא עושה לאף אחד פה טובה שיזכור את זה, הקבוצה היא לא שלו, זה שהוא הבעלים לא הופך את הקבוצה לשלו.

כשלוני הלך אמרו אין לא יהיה מכבי, אז בא מאנה. ואז מאנה הלך ואז בא שניידר ואז שנידדר הלך ואז בא גולדהאר, תמיד יבוא מישהו אחר...

כיום מכבי צריכה את גולדהר, אבל ממש לא חייבת.

נערך לאחרונה ב: ‏8/1/11
  3. eran levy Member

עומר, אתה יכול מצידי לפתח עוד מאה ספקולציות ולהציג את זה כאילו זה פועל יוצא מדבריי, אבל תרגיע עם הטונים האישיים. "אתה מדבר שטויות", "נהיית ליצן"...תן כבוד לאנשים שנוטלים חלק בדיון ושמביעים דעה ואל תזלזל באף אחד גם אם דעתו אינו נראית לך. והכי חשוב - אל תוציא דברים מהקשרם. תתייחס למה שאומרים, לא למה שנראה לך שאומרים.

אני לא אהבתי מעולם את אבי נמני, גם לא כשהיה סמל, וכך זה היה מאז תקופת קלינגר. שמחתי לראות אותו מחוץ לקבוצה ולא אהבתי לראות אותו חוזר לקבוצה. אבי נמני היה שליט יחיד, ושליט יחיד שמחזיק את כל הכוח בידיו ולא נותן לאף אחד גישה זה רע מאוד בכל מקום. שיטת האימונים שלו, האיומים השבועיים שמי שלא יתאמץ יעוף מהקבוצה, הספסולים בלי הגיון, גישת ה"אני ואפסי עוד" היהירה שלו - אני רואה דברים שהם קצת מעבר לכדורגל, ואני לא יכול להאמין שבתקופת נמני, הן כשחקן בעשור הקודם והן כמאמן/מנג'ר, אפשר היה להרגיש טוב בקבוצה.

4. Obafemi משתמשים של כבוד היכל התהילה

את אותו דבר אפשר להגיד על נמני ובכלל על כל יחיד ויחיד שעבר בקבוצה.

אגב, את העזיבה של לוני ומאנה חגגו, אף אחד לא פחד על עתיד מכבי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx

5. alexshw Member

ערן כותב לעניין.
    שים לב שמאז שדור ה"נפילים" כמו קלינגר, דריקס, ברומר ושלח פרשו או עברו את השיא, והשאירו את הבמה לנימני בלבד, מכבי ת"א לקחה אליפות אחת בלבד, וגם זה יותר בגלל שמכבי חיפה נתנה לה אותה במתנה(אבל לא משנה איך, עובדה שרק אליפות אחת כהבלחה, כי לא לפני ולא אחרי מכבי ת"א לא איימה באמת על התואר).
    גם כמה סמלי, שההישג המשמעותי שלה באירופה, מכבי ת"א עשתה בלי נימני.

6. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא אמרתי שנמני חייב להיות במכבי...

אני רק שונא שמפילים על נמני את כל תחלואות מכבי לאורך ה-15 שנה, דברים שאין לו קשר אליהם בכלל...

לא נורא, עכשיו כשנמני יהיה מחוץ למכבי, אולי תבינו כמה טעיתם,תרגעו ותיזכרו מי באמת היו אשמים, ונכון לנמני היו טעויות, בסדר, לא קרה שום דבר, אבל הוא ממש לא אשם בשום דבר שקרה במכבי ב-15 השנה האחרונות, אך ורק בהיבט המקצועי של עונת 10/11.

7. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

וזה נמני אשם...לא לוני שניהל את הקבוצה בצורה מחפירה (קשטן, פרשת אפדרין עם אדרי או שבזה גם נמני אשם, מלא שחקנים כושלים שהובאו, קסירין ושות' מלא החלטות ניהוליות גרועות כמו הזריקה של שמעון קורק מהקבוצה שהוא באמת היה סלע בקבוצה, כמו עמנואל אופיר ז"ל...ועוד מלא מלא אירועים), אבל מבחינתכם יש רק אשם אחד: רק נמני...ברור.

אז שוב ערן, אתה מדבר שטויות, אין קשר בין הדברים שלך לבין המציאות. וכשאתה בגרמניה ולא נמצא פה, אז הכי קל להיות ניזון מהתקשורת, זה עדיין לא אומר שאתה צודק.

וכמו שראית גם אחרי שנמני פוטר: לא היה הפגנה של ארגון האולטראס, לא היה הפגנה של השחקן ה-12, ולא שום אירגון. פשוט כלום. וזה למה? כי הקהל ידע שהעפה של נמני יש בה הרבה מן ההיגיון בגלל הכישלון המקצועי ולא שום דבר אחר.

מספיק שמכבי היתה קצת יותר קרובה לצמרת והיו מעיפים את נמני ממניעים שלא קשורים לכדורגל, אלא על פי אינטרסנטיות וחשבונות אישיים (כמו ב-2003) אז היית רואה לא 3,000 אוהדים בקרית שלום, היית רואה 10,000 אוהדים בקרית שלום צובאים על הגדרות.

8. alexshw Member

ברור שגם הניהול היה כושל, לחלוטין, אבל חלק מהעניין היה הפיכת נימני לאל.
    נימני דיכא שחקנים אחרים, היה יותר חשוב מהמאמן ובעצם נוכחותו יצר אווירה שלילית בקבוצה.
    כך זה נראה מבחוץ.

9. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

איזה שחקנים נמני דיכא בדיוק? אף שחקן לא דוכא על ידי נמני די לברבר ולקשקש.

גם בשנות ה-80 מכבי לא לקחה אליפות אחת, ולמעשה זה היה עשור כשלוני אז מה? אולי אבי כהן ז"ל דיכא אותם...אולי זה היה נראה ככה מבחוץ.

רק ההחלטות הניהוליות של לוני הביאו את מכבי לחורבן, הרי לא היה שום היגיון לפרק את החבילה אחרי הדאבל, זה מה שהחל את השרשרת של הכשלונות של מכבי עד היום, לא שום דבר אחר. רק ההחלטות הניהוליות של לוני.

10. Fanatic Member

ערן, אני מכבד אותך, ולכן אני לא אכנס איתך לויכוח הזה כי אף אחד מאיתנו לא יצא צודק. רק תשים לב, מותר לך לא לאהוב בן אדם, אבל חלק מהדברים שאתה כותב הם דברים מופרכים, שכמו שאלכס כתב רק מי שרואה הכל מבחוץ מסוגל לחשוב דברים כאלה. אז אולי כדאי שתנסה למתן אותם קצת וכך אולי יהיה אפשר להתדיין על הנושא.

11. JackSparrow Member

אני יודע שהיא תתקיים, כנראה לא הבנת אותי נכון...

אני מתכוון... לפי דעתך, אם מכבי תיכשל בסוף העונה, גולדהאר צריך ללכת הביתה בסוף העונה?

אתה חושב שצריך לקלל את גודהאר בגלל שהוא פיטר את נמני?

2 שאלות נורא חשובות שאני רוצה לדעת מה אתה חושב.

12. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

א. הוא לא צריך ללכת הביתה, אבל אם הוא ירצה ללכת? שיילך. מכבי לא תיפול ותקום עליו.

ב. לא צריך לקלל אותו כי לא הוא הבעיה, הבעיה היא אביב בושינסקי שממשיך לבחוש, ג'ק אנגלידיס ועוזי שעיה. הם עושים נזק עצום למכבי ואתם לא מבינים את זה...אולי עוד שנה שנה וחצי כשמכבי תמשיך לדשדש תבינו את זה.

ג. ועדיין יש כאלה שיאשימו את נמני יגידו שהוא אשם, כשהוא כבר לא במערכת...

13. JackSparrow Member

1)אני יודע שאם הוא רוצה ללכת אז הוא ילך, אבל דיברתי על זה שאם הוא יכשל בסוף בעונה לפי דעתך הוא צריך ללכת וקיבלתי תשובה על זה.

2)באמת שאסור לקלל אותו כי הוא באמת רוצה לטובת מכבי ת''א, אבל אני קורא כמה "אוהדים" שאומרים שרוצים לקלל אותו וזה גועל נפש אחד גדול

שבוע טוב לך ולכולם

14. Fanatic Member

ספארו, הסר דאגה מליבך, אני לא מאמין שיש מישהו מטומטם מספיק בשביל לקלל אותו.
    וגם אם כן זה אולי כמה בודדים שיבלעו בין כל שאר האוהדים.

עומר, גולדהאר נחת היום בארץ. אתה רוצה לנחש מי חזר איתו ביחד?

15. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

א.ב. יהושע?