מכבי ת"א 10/11: בניית קבוצה רעבה ותוססת

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Number 8, ‏9/7/10.

1. Obafemi משתמשים של כבוד היכל התהילה

כן שמעתי משהו דומה בעצמי (אולי יש לנו את אותו מקור).

נקווה לתפנית. סעמק.

2. JackSparrow Member

אבל בנאדם, אל תשכח שהוא גם אימן בחו''ל (רומניה) ודי הצליח.

3. Obafemi משתמשים של כבוד היכל התהילה

הוא לא הצליח ולא נכשל. הוא לא ניצח הרבה משחקים ורק שמר על המקום השני בו הקבוצה כבר הייתה לפניו. לא בושה ולא משהו לספר לנכדים, אי אפשר לייחס את זה לטובה או לרעה.

4. Number 8 Member

לכל אחד יש יתרונות וחסרונות, פלוסים ומינוסים, אבל אם מעמידים את איווני ורוני לוי ראש בראש, רוני לוי לוקח. צריך לדעת לקחת אליפויות ולשלוט בכדורגל הישראלי במשך מספר עונות גם בלי אלטרנטיבות חזקות, הוא עשה עבודה לא רעה בקפריסין, ידע להתעסק עם שחקנים גדולים וממש לא אכפת לי שהוא אימן בחיפה, זה לא שהוא יוסי אבוקסיס או דמות בסגנון.
    לעומתו מוטי איווניר אימן קבוצה הפעם האחרונה הייתה בשנת 2006 וההצלחה היחידה שלו הייתה בנצרת עילית שהעלה אותה לליגה הלאומית וסיים אותה במקום החמישי בעונה לאחר מכן, מלבד זה לא עשה יותר מדי ואפילו בקושי סיים עונה שלמה עם קבוצות כמו מכבי נתניה, הפועל באר שבע והפועל רמת גן. לא אימן בחיים קבוצה גדולה ולמרות שעשה קמפיין טוב עם הצעירה והוא סמל עבורנו ומכביסט, זה לא קונה תארים והצלחה, ובטח ש"יסודיות" לא תעזור לנו.

ובכלל בפנויים בשוק הישראלי , רוני לוי המועמד הטוב ביותר, בטח שבאחד על אחד עם מוטי איווניר.

נערך לאחרונה ב: ‏7/1/11
  5. idos87 Member

זה נכון שגרנט אולי סיים את הדרך במכבי ת"א לא בצורה הכי טובה שיש ועם הרבה זעם בקרב אוהדי מכבי, אבל לדעתי עדיף להביא מישהו שכבר מכיר את המועדון ולא מישהו חדש.
    אבל עכשיו גרנט כבר לא רלוונטי וההחלטה היא בין רוני לוי לאיווניר.
    אני אישית חושב שרוני לוי לא יתאים למכבי ת"א. כולנו וזכרים את הסיכסוכים והריבים שלו עם השחקנים הצעירים של מכבי חיפה ומה קרה בסוף אותה עונת הריבים. איווניר הרבה יותר מתאים ממנו למכבי כי דבר ראשון הוא מכביסט הוא מאוד מזוהה עם מכבי ת"א שזה כבר יתרון עצום על רוני לוי. דבר שני, הוא אימן את נבחרת הנוער של ישראל, הוא יודע בדיוק איך להתייחס לשחקנים הצעירים של מכבי שאלו יהיו השחקנים שעוד 2-3 יובילו את מכבי בצמרת ומי יודע אולי גם אליפות.

6. alexshw Member

רק שלרוני לוי היו יצרו תנאים אופטימליים במכבי חיפה והוא קיבל קרדיט אדיר(יותר מדי גדול אפילו) מיענק'לה.
    במשבר הראשון הרציני במכבי חיפה הוא התרסק בגלל יחסי אנוש גרועים.
    אחרי מכבי חיפה הוא נכשל בכל מקום.
    עד עכשיו ניתן להגיד שמי שעשה את רוני לוי המאמן, זה בעיקר שחר.
    גם קשטן היה פעם מאמן גדול.

היתרון של רוני לוי הוא ידע גדול בטקטיקה והבהכנה למשחקים באירופה וכן ירידה לפרטים הקטנים.
    אני חושב שמורו ורבו בכדורגל זה גיורא שפיגל, שאימן אותו ב- 7-8 שנים האחרונות שלו בקריירה. אני מזהה קוי דמיון גדולים בין השניים.

7. Obafemi משתמשים של כבוד היכל התהילה

רוני לוי זה ניר קלינגר בלי המכביזם והכריזמה.

8. Number 8 Member

אבי נמני יותר מכביסט ממנו והרבה יותר מזוהה עם מכבי ת"א אך עדיין לא הצליח העונה. וכיום במכבי אין שחקנים צעירים מלבד דור מלול( אל תגידו בוזגלו ועטר, שניהם בני 23), אם הייתם אומרים עונה שעברה אז מוטי איווניר היה מתאים יותר כי היו מכביסטים וצעירים שגדלו במועדון כמו ניסו קפילוטו, ליאור ז'אן, דור מלול, שירן ייני שקיבלו מקום קבוע בהרכב ועובדה שגם נמני הצליח איתם אבל כיום יש שכירי חרב, שחקנים שעברו הרבה בכדורגל, זכו בהרבה תארים, אירופה, מה לא, ו"מכביסט" לא יעזור בזה. צריך מאמן עם שיטה, עם טקטיקה, שיידע לחבר את כולם ולא יידע רק לצעוק ולהגיד מכביזם כי לשחקנים של היום במכבי זה לא עוזר ולא אומר כלום.

9. Obafemi משתמשים של כבוד היכל התהילה

צריך מישהו שעדיין יהיה מחובר מספיק לקבוצה כדי שיהיה גם גב מהקהל וגם הזדהות. ההבדל בין נמני לאיווניר נראה לי ברור מאליו, רמז: אחד מהם מאמן.

10. eran levy Member

מאוד מוזר שדנים בשאלה אם המאמן צריך להיות מכביסט, לא צריך להיות מכביסט...מה אנחנו, בחוג במתנ"ס? יש כאן מקצוענים שצריכים לעבוד קשה מאוד כדי להשתפר והם צריכים לעשות את זה עם מאמן מכביסט או מאמן פאנקיסט. דנים במכביזם כבר שבוע כאילו מדובר בחבורת ילדים, כאילו זה כל כך חשוב. מישהו דיבר על העבודה של מוטי איוניר? לא, רק על ה"מכביזם"!!! תראו את נמני - המכביזם שלו לא הסתיר את היותר מאמן גרוע. או שאולי יש כל מיני זרמים סוציולוגיים של מכביזם שמשפיעים בצורה שונה על ההניעה, הפמינית או החיצונית, של השחקן (וזה, תאמינו או לא, הגיוני יותר משאלת המכביזם).

11. JackSparrow Member

12. Obafemi משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם זה מגיע מ-ONE זה לא ראוי גם לקריאה או לחיצה על הלינק.

לגבי המכביזם של איווניר - לדעתי ההתמקדות היא בזה כי בפן המקצועי הדעות בינו לבין רוני לוי חלוקות למדי. ההזדהות של איווניר עם מכבי פשוט מודגשת כיתרון בולט מאוד על פניו של לוי. וכן מדובר ביתרון לפחות מבחינת השקט היחסי שיקבל לתקופה ארוכה יותר.

13. Muurad Member

אני עדיין מקווה לאיווניר, הוא נראה לי כמאמן המתאים והוא יודע להעמיד קבוצה, אבל אני לא אבכה על רוני לוי שיש לו רקורד מוכח של זכייה בתארים אפילו אם ננסה לתרץ את זה ב1001 תירוצים.

הבעיה היא יחסי האנוש שלו.. נקווה שהוא לא יתחיל במשחקי הכבוד וייבוש שחקנים מוכשרים.. אבל שיפור מנמני אני משוכנע שאנחנו נראה.

14. JackSparrow Member

בסדר, אבל אנחנו לא צריכים כרגע מאמן מכביסט (היה לנו אחד כזה לפני שבוע). אנחנו צריכים מאמן מקצועי עם רזומה כמו של לוי. שיחדיר את שיטת המשחק שלו למכבי ת''א ואולי סוף סוף נראה קבוצה.

הקטע הכי מצחיק אותי עם נמני זה שהוא היה שחקן התקפי לכל דבר, אבל כמאמן הוא הגנתי מידי...

15. Obafemi משתמשים של כבוד היכל התהילה

אז כמו שאמרתי, אני לא רואה אצל רוני לוי איזה משהו שאין לאיווניר. רוני לוי לא הביא שום שינוי לאף קבוצה בה היה, אף פעם. חיפה לקחה אליפויות רצופות (למעט אחת שהפסידה לנו בהפרש שערים) גם לפניו, ונראתה טוב יותר. בשאר המקומות הוא לא הביא כלום.