מאדוניאנין יורד מהר מאוד לספסל? וואלה? נגד הפועל חיפה הוא היה טוב? לא זכור לי והוא לא ירד לספסל. נגד הפועל עכו הוא היה טוב? לא זכור לי והוא לא ירד לספסל. נגד הפועל אשקלון הוא היה טוב? לא זכור לי והוא לא ירד לספסל...די לבלבל את השכל...אלירן עטר ומאדוניאנין לא טובים כבר חודשיים! ואף אחד לא מוריד אותם לספסל, מה אתה חושב שאם שחקן עושה בכוונה ופעם אחת אתה מושיב אותו על הספסל זה מזיז לו? הנה עובדה שזה לא מזיז לו. אבי נמני כל הזמן מלטף את השחקנים זו הבעיה מספר 1 שלו, במקום לבוא אחרי משחק לאמדוניאנין לעיניי כולם ולבוא להגיד לו: אל תבוא לאימונים שבוע עכשיו, אתה מושעה אתה בושה וחרפה ויש לך קנה של 20 אלף דולר! אבל למה שאבי יעשה את זה? האחריות היא רק שלו...אז כן, בסופו של דבר, כשאתה מפסיד 4 משחקים לכל הקבוצות שמדורגות מעליך אחרי שהשקעת פי 2 מהם ואתה לא יריב של אף אחת מהן ואתה לא עושה שום שינוי במהלך ההפסדים האלה והיכולת בשביל באמת לזעזע אז כן זו אשמה של מאמן! אבי נמני גומר במו ידיו את העונה. קהל של שער 2 ו-13 הם קונצרטים? די לבלבל את השכל הם באים כל שנה ומשלמים פי 2 מכל אחד אחר על מנוי, הם בהחלט מתוסכלים ואני מבין אותם...אתה לא תנצח 4:0 שבוע הבא, צא מהסרט. אלירן עטר כבר חודשיים מחרב לך את משחק ההתקפה לא נותן מסירה לאף אחד, או שהוא מבקיע או שאף אחד לא מקבל כדור ושיתפוצץ העולם!
עומר, אני לא מגן על נימני ועל ההחלטות המקצועיות שלו. אני מסכים עם רוב הדברים שכתבת ואני מתחילת העונה לא הייתי בעד זה שנימני יקח את משרת האימון במכבי. אבל, וזה אבל גדול, מה שהיה אתמול היה ביזיון אחד גדול. אתה יכול לספר לי סיפורים עד מחר על כמה שהאוהדים האלה קונים מנויים יקרים ובאים כבר שנים לראות את מכבי. אלו אותם אוהדים שהעיפו את רב"ש אחרי 2 מחזורים. הגיע הזמן לשים לזה סוף. אי אפשר כל פעם שהקבוצה נכנסת לסחרור של יכולת לא טובה להלחיץ עוד יותר את הקבוצה ואת המערכת. במקום לקלל ולדרוש פיטורים של מאמן זה או אחר, יום שבת יש אימון בקריית שלום בשעה 17:00. השחקן ה-12 יהיה שם בשביל לתמוך בקבוצה כמו שאוהד צריך לעשות. אני מכיר הרבה מאוד אנשים מהשחקן ותאמין לי שהרוב שם לא רוצה שאבי יאמן את הקבוצה, אבל למרות הכל הם באים לתמוך כי נימני זה המאמן שלך והוא יהיה המאמן שלך עד סוף העונה אם תרצה או לא תרצה. אז מה עדיף להמשיך לקלל ולצעוק או לעזור לנסות לעזור לקבוצה? תחשוב על זה. http://files.12p.co.il/picture_library/taforot/mtavsbs_0910.Xxx
בעלים החלפת יו"ר והנהלה החלפת מאמנים החלפת שחקנים החלפת ורק נמני נשאר, כל פעם בתפקיד אחר. ועכשיו אין מתסיסים ואין תככנים זה רק הוא אחראי. מסקנה: הקהל אשם. דיייי מספיק 2: מה הקהל? במה הקהל אשם תגיד לי?! שקט כזה כמו שניתן לקבוצה מעולם לא היה ולעולם גם לא יהיה! הקהל עודד ותמך עד הביזיון בעכו שהיה הגב של הגמל ולהזכירך זה לא מחזור 1, זה מחזור 10! הפסדת למכבי חיפה? הקהל המשיך לעודד. הושפלת בדרבי!!!!!! הקהל המשיך לעודד ולבוא. ביזית בחיפה מול הפועל חיפה? הקהל המשיך לעודד ולבוא. הושפלת בעכו!!!!! הקהל המשיך לעודד (קילל רק אחרי המשחק) ובא בהמוניו. הפסדת גם לקרית שמונה...ברור רק הקהל אשם!
הבעיה של נמני כמו שאמרתי לפני, זה אי היכולת שלו לגרום להתקפה לתפקד. בעבודת ההגנה וייצוב הקבוצה ועמידה נכונה על המגרש הוא עושה בצורה סבירה, אבל ההתקפה פשוט מגוחכת, וזה אך ורק אשמתו, כי גם אם השחקנים לא מתאימים ולא משחקים טוב ביחד, הוא זה שהביא אותם לקבוצה. הצעקות להתפטר כבר במחזור ה-9 מגוחכות, אבל התסכול כמו שעומר אמר מובן בהחלט, ואם המצב לא ישתפר הצעקות יהיו מובנות גם כן... אבל סה"כ אני מסכים לחלוטין עם Fanatic, הקהל שצועק לנמני להתפטר(וזה לא מהגנה על נמני, באותה מידה הייתי אומר את זה על כל מאמן אחר) כבר עכשיו זה הסרטן האמיתי של הקבוצה, זה בדיוק האנשים שגורמים לקבוצה ולשחקנים לפול תחת הלחוץ העצום.
מחזור 11, אני מבקש. אנחנו לא בחודש יולי, ולא באוגוסט, 23 משחקים עברו + מחנה אימונים, פרט למשחק אחד מול אולימפיאקוס, לא היה למכבי ת"א משחק אחד טוב באמת, לא ראית המשכיות, לא ראית ניצוצות, במקום שהרכבת תזוז קדימה היא זזה רק אחורה. 23 משחקים!!!!!!! בכל המסגרות, שאת כולם מכבי לקחה ברצינות, אם זה לא מספיק זמן להנחיל שיטה (שעדיין מנסים לפענח אותה מהי) אז מה כן? אנחנו לא ביולי ואי אפשר לעשות משחקים שזה מה שקורה שבוע אחרי שבוע. מחזור 11 והקבוצה נראית ריצפה מבחינת קישור והתקפה: הקהל אשם...די לבלבל את השכל על הקהל, הוא היחידי שנותן אמון בקבוצה, תראו לי קבוצה אחרת שרק מפסידה דרבי 3 שנים רצוף, מפסידה לחיפה, ועכו ועדיין מגיעים 13 אלף לבלומפילד...אם זה לא תמיכה בקבוצה אז מה כן? וגם בשבת היה עידוד כל המשחק עד שבא החילוף הבזיוני ומביך של בוזגלו, ואם הוא לא היה קורה, אז גם היית רואה עידוד עד השריקה האחרונה.
אתה מציג את זה כאילו אנחנו טוענים שרק הקהל אשם ולא כך הדבר. שנינו אמרו בבירור שנמני אשם בלי ספק בכלל מבחינה מקצועית, אבל כן, לקהל גם יש אשמה, כי כל הצעקות והלחץ מגיע מאותם אוהדים וזה אוכל את הקבוצה כבר שנים, לא רק מהיום... אותם אנשים חסרי סבלנות(ולא אני לא חושב שהם סבלנים ומגיע להם צל"ש אחרי ההפסדים בדרבי ונגד חיפה - זה דבר שצריך להיות ברור שהאוהדים תומכים בקבוצה במיוחד שעדיין יש לנו סיכוי יותר מריאלי לזכות באליפות) הורגים לנו את הקבוצה.
האוהדים אין להם קשר בכלל, אין פה אפילו זכר לקבוצות של העבר, כולם שחקנים מוכחים וכאלה שעשו דבר או שניים בקריירה שלהם, אז מה הקהל הורג גם אותם? תעשו לי טובה.
muurad בעצם אמר את מה שרציתי להגיד בצורה הכי טובה. עומר אתה מפספס את הנקודה לחלוטין. אני מסכים איתך ברוב דבריך. גם אני חושב שאבי מאמן לא מספיק טוב, בטח שלא למכבי ת"א. אבל בשורה התחתונה, הוא ישאר פה לפחות עד לסוף העונה, אז כל משחק שלא נשחק טוב יבואו הקללות בדקה ה-70. זה יעזור? ונגיד ואתה לא מסכים עם הגישה הזו, אבי למרות הכל לא עוד מאמן רגיל בליגת העל בשבילנו ואני בטוח שגם בשבילך. אז כן הייתי מצפה לטיפת כבוד מאותם אוהדים שבעבר הרימו אותו על הכתפיים. לבוא למצלמות הטלויזיה ולקלל ולצעוק שיעוף הביתה זה גועל נפש. לפנות לכיוון שער 11 בקריאות של "אבי נימני הביתה" בכוונה זה גועל נפש. ואם אתה עדיין לא מסכים איתי אני חושב שאיפשהו בין כל התסכול והעצבים מהקבוצה שכחת את הערכים שלך כמו כל אלו ששרו לו בדקה ה-70 הביתה. ועומר, את כל זה אני כותב למרות שאני כן חושב שהוא צריך להתפטר. יש דרך ויש צורה להעביר ביקורת, אבל לא ככה.
אבי נמני הוא אולי אישיות לא רגילה אבל הוא פחות ממאמן רגיל. אין לו הישגים, ובלי הישגים הוא הכי רגיל שיכול להיות. כל עוד הוא לא הוכיח אחרת הוא עדיין לא מתקרב לאלי כהן, רוני לוי וחבריהם. רק האישיות שלו מצילה אותו מפיטורים, וזו ממש לא מחמאה.
העניין הוא שהקבוצה עדיין יכולה לזכות באליפות, ווזה ממש לא קלוש אלא מאוד ריאלי, אז למה להרוס את הקבוצה כבר עכשיו, כל עוד אנחנו יכולים לעשות משהו בעונה הזו? למה להראות את הצד הרע שבהם ואולי אפילו להבריח את מיץ'? אם באמת אחרי הפלייאוף אין לנו סיכוי לאליפות, ולא סיכוי תיאורטי אלא ממשי, אני משוכנע שאבי נמני יקום ויילך לבד, ואם לא אז יפטרו אותו, אבל תן לבנאדם זמן, הצעקות הללו לא עוזרות לאף אחד אלא רק פוגעות יותר ויותר.
רק לא הבנתי איך דחפו את בן-שמעון לסיפור כאן? נכון שבק"ש הוא רק מצליח אבל במכבי הוא בנה קבוצה בתקציב של 80 מיליון ש"ח שנראיתה כמו זבל, הוא בנה קבוצה על טומאסיץ', דולי ג'ונסון, בוזגלו ויבוריאן וחשב שהיא תרוץ לאליפות, בפועל ראינו אותה חוטפת שלישיה בקרית-אליעזר ועושה בונקר בטדי ומפסידה לקטנות, השריקות בוז שלו בכלל לא דומות לשריקות בוז שנימני ומזרחי מקבלים כי הם עוד יכולים להוציא משהו מהעונה הזאת, במכבי של לפני שנתיים הכישלון היה ידוע מראש. לגבי מכבי של השנה, אי אפשר לשקר לקהל ולדרוש ממנו לא לשרוק בוז אם אנשי מכבי החליטו בעצמם ששחקני בית כמו שפונגין, שטרית, מלול, קפילוטו, ייני וכחלון לא טובים מספיק ואין סבלנות לחכות מתי הם יעשו קפיצת מדרגה אז גם לקהל אין סבלנות לחכות לראות מתי קבוצה המיליונים תתחבר, הקהל משלם ומגיע לו תמורה בטח שהוא ממלא את בלומפילד במשחקי בית ומגיע בכמויות גדולות למשחקי חוץ. נכון שיש חסרונות לשחקני הסגל של מכבי כמו שאלברמן וקולאוטי כבר אחרי השיא, עטר אגואיסט וטיפש, מדוניאנין לא רץ, זיו וסבן לא שחקני כדורגל ושטראובר תמיד היה ליצן אבל עדיין למכבי יש סגל יותר טוב ויותר עמוק מ-90% מהקבוצות בליגה, אם השנה הם ייכשלו אז באמת שהלחץ שם יהיה בשיא, המשחק בנתניה בשני קריטי למכבי, ניצחון יחזיר אותה למומנטום והפסד כבר יגרום לשינוים במועדון. ואם רוצים להעיף את המאמן אז לא צריך רק אחד, אם נימני אשם אז גם מזרחי אשם, שניהם באותה סירה גם בהצלחות אז ככה צריך להיות גם בכישלונות.
מתוך הכתבה במעריב: ניר קלינגר הוא המאמן המצליח ביותר במכבי ת"א בעשור האחרון: 111 משחקים - 53 נצחונות, 24 תוצאות תיקו ו-34 הפסדים. אחוזי הצלחה - 55% משחקי דרבי - 10; אחוזי הצלחה - 63%(שישה נצחונות ותיקו) אבי נמני מדורג אחרי ניר לוין ואלי כהן. לפחות הוא לפני טון קאנן ורן בן-שמעון. 71 משחקים - 32 נצחונות, 18 תוצאות תיקו ו-21 הפסדים. אחוזי הצלחה - 53.5% משחקי דרבי - 7; אחוזי הצלחה - 10%(הנמוך ביותר פרט לטון קנאן! - חמישה הפסדים ושתי תוצאות תיקו) ולמרות זאת: זה לא רק נמני, יש שחקנים ששמים פס על מכבי ולא מחוייבים בשיט למרות שהם מרוויחים מיליונים. מדוניאנין למשל ניצב בראש הרשימה. למכבי יש לוח משחקים קשה מאוד ויכול להיות שהמצב יחמיר אך בהתחשב בשיטת הקיזוז ובהנחה שמכבי כן תשתפר - נמני צריך להישאר עד לסיום העונה ואם מכבי לא תזכה באליפות ולא בגלל תצוגת נפל אחת בפלייאוף אלא משום שהיא תיהיה רחוקה מכך - נמני צריך לעזוב את האימון ולהישאר במכבי רק על תקן מנג'ר מהיציע, מנהל מקצועי, לא יודע מה. כי בכל-זאת קשה להוציא דמות כזאת דומיננטית ואהודה החוצה. במכבי גם צריכים ללמוד ממקרי עבר ולא לפטר כל-כך מהר. ואני מסכים עם נמני ששריקות הבוז צריכות להיות בסוף. מה ההבדל בין בן-שמעון לנמני? בן-שמעון לא קיבל שק מזומנים כל-כך גדול. הוא נתקע בלי מגן שמאלי בגלל הפציעה של אורי שטרית. כמוכן, הקהל מהרגע הראשון לא נתן למכבי שקט כשהוא היה על הקווים. בן-שמעון מאמן מצויין ואני חושב שיש סיכוי רב שהוא יצליח בכל מקום בו ייאמן.
יוסי מזרחי תפס חתיכת ג'וב. גם האחריות לא עליו, גם מרוויח שכר שמעולם לא חלם עליו וגם לא יפוטר כל עוד נמני בסביבה. אחרי שהאוהדים קוראים לנמני להתפטר נשאר יוסי מזרחי - הטפלון בהתגלמותו.
אתה צודק. אבל הרבה חושבים שהוא רק על תקן בובה של נימני ושהוא לא קובע כמעט כלום, והאמת מעטים האנשים שיודעים אז זה נכון או לא. נייג'ל, רן בן שמעון פוטר אחרי 2 מחזורים(!!!) רק בגלל חוסר הסבלנות של הקהל. אני אפילו מתבייש לכתוב את זה. מה זה משנה איזה קבוצה הוא בנה? אחרי 2 מחזורים לפטר מאמן?
איזה 2 מחזורים? בן שמעון פוטר אחרי איזה 7-8 מחזורים לפחות... יגידו בגלל המגן השמאלי והכל - אבל הקבוצה נראתה זוועת עולם והוא קיבל המון כסף ותקציב גדול מאוד לבנות את הקבוצה ופשוט נכשל. אבל אפילו עם כל זה, אני עדיין לא חושב שהיה צריך לפטר אותו אחרי כמות כזו של מחזורים. מי שפוטר אחרי 2 מחזורים היה שלמה שרף אגב.