מכבי ת"א 10/11: בניית קבוצה רעבה ותוססת

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Number 8, ‏9/7/10.

1. Obafemi משתמשים של כבוד היכל התהילה

אלכס, אתה מתעסק באוויר. אין שום סיבה לחשוב נכון לעכשיו שגולדהאר הולך. בניגוד לשניידר שהיה ידוע כאיש של לקנות ולמכור, ובניגודל גאידמאק שמעולם לא היה ספק על כך שבית"ר היא לא יותר ממקפצה פוליטית עבורו, וגם ליאמר שהודיע מראש שהוא מגיע לזמן מוקצב של שנים ספורות, מדובר פה בבן אדם שבאמת נכנס לג'וק של הכדורגל וכבר הצהיר פעמים רבות שהוא מעוניין להשקיע לטווח ארוך וש"ייקח לכם הרבה זמן להיפטר ממני".

עכשיו, יכול להיות שכל זה בסוף לא יקרה, אבל אין לך באמת סיבה רציונלית לחשוב ככה חוץ מגיבוב קלישאות כלשהו ודעות קדומות על אוליגרכים בכדורגל. אין לך מה לנסות לבנות פה תאוריה מוצקה כי היא לא יכולה כזאת כל עוד כל הראיות בשטח סותרות אותה. זה הדיון הכי מיותר בעולם.

עכשיו לגבי הרכש - גם אני באופן עקרוני מתנגד לרכבת שלמה של שחקנים חדשים שמגיעה ביחד, אבל המקרה של מכבי שונה - שחקני בית ואחרים קיבלו מלא הזדמנויות לאורך השנים האלה מאז עונת הגלקטיקוס: שפונגין, שטרית, מישאלוף, שבחון ועוד רבים בינוניים אחרים, הם לא הוכיחו את עצמם. הסגל הוחלף כי היה צורך להחליף אותו, מי שהוכיחו את עצמם כטובים מספיק - ייני, שטראובר, קפילוטו, אבידור, גפני ומס' שחקנים שעלו מהנוער - נשארו, השאר מלכתחילה גרמו למכבי לאבד את הסטטוס של קבוצת צמרת, אז לשמור אותם רק כדי שכתבים בוואלה ספורט או חובבי קלישאות לא יגידו ש"זאת לא הדרך"? לא ולא, אם צריך להחליף את הסגל, מחליפים את כל הסגל. רוב השחקנים הוחתמו על חוזים רב-שנתיים מה שמוכיח שהבנייה היא אכן לטווח הארוך. הרבה כסף מושקע בשנים האחרונות במחלקת הנוער. אז לא משנה מה אתה מאוד רוצה לחשוב או להאמין לו, זה פשוט תלוש מהמציאות.

נערך לאחרונה ב: ‏5/9/10
  2. Muurad Member

אוף טופיק, אבל בהתייחס למה שדיברתם, האם האיצטדיון החדש של מכבי חיפה יהיה בבעלותה והיא תהנה מרווחים מלאים? או שזה יהיה בבעלות העירייה והיא תשכיר אותו? כי זה נושא מאוד משמעותי.

3. alexshw Member

בשורה התחתונה זה הולך בינתיים כמו אצל שניידר וארקדי.
    נכון המניעים אחרים מארקדי, כאן אין ויכוח.

לגבי איצטדיון החדש בחיפה, אני כמעט משוכנע שהוא עירוני, כי הוא אמור לשמש גם את הפועל חיפה, אבל אני בספק גדול אם הם יסכימו לארח שם.
    כי בתאכלס זה יהיה דומה לאירוח של הפועל פ"ת בר"ג.

נערך לאחרונה ב: ‏5/9/10
  4. Don Joan Roman Member

האיצטדיון יהיה בבעלות העיריה, נראה לך שמכבי חיפה תבנה איצטדיון משל עצמה? לי לא.

5. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

שייך לעיריית חיפה נטו. אין שום איצטדיון בארץ ששייך לקבוצה עצמה, אני בספק אם אי פעם יהיה, גם אם יהיה בעלים שיקנה קרקע יעשו הכל בשביל לטרפד לו את זה.

6. Don Joan Roman Member

נכון, כמו גאידמק שבימים שהוא עוד האמין שהוא יהיה ראש עיריית ירושלים(והיה לו עדיין המון כסף) הציע לרכוש אדמה שאף אחד לא משתמש בה באזור מעלה אדומים וביקש לבנות שם מתקן אימונים חדיש לבית"ר וגם ביקש לקנות את "טדי" בסכום של 200 מיליון שקל(כשעלות הבנייה הייתה 120 מיליון) אבל ראש העירייה דאז "מר" אורי לופוליאנסקי והחבר'ה שלו מנעו ממנו ומבית"ר ירושלים את הזכות הזאת, אכן מדינה שאוהבת לפגוע בעצמה.

7. Obafemi משתמשים של כבוד היכל התהילה

מה הולך?? בעלים חדש שמשקיע כסף?! חי נפשי! שמע ישראל!

8. alexshw Member

אתה יודע מצוין למה התכוונתי.

9. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

האמת שגם אני לא מבין למה התכוונת...מה הולך כמו גאידמק? זה אפילו לא דומה לגאידמק...אם גאידמק נמצא על נקודה קוטבית אחת, גולדהאר נמצא 180 מעלות ממנו...

10. alexshw Member

מבחינת הרכש, זה כמו גיידמאק.

11. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

הרכש של גאידמק הביא 2 אליפויות ו-2 גביעים ואם הוא לא היה מפסיק להשקיע כסף אז הוא היה ממשיך לזכות בתארים, מכבי ת"א רוצה להחזיר לעצמה את ההגמוניה בישראל ועושה את זה בתהליך הקצר של קניה של כל מה שזז, מכבי כבר יותר מ-14 שנה לא הייתה במעמד של הקבוצה החזקה בישראל ובשביל מועדון שמחזיק מעצמו המועדון הגדול ביותר בארץ זה בלתי אפשרי והיא חייבת להחזיר לעצמה את זה גם אחרי שבשנים האחרונות בכל דרבי הם חוטפים בראש.

ד"א עומר, בעונה שעברה ביקרת את בית"ר של גאידמק על זה שזכתה באליפויות רק בזכות הכסף ובלי שחקני בית(לא נכון) ומכבי שלך עושה את אותו הדבר, זה לא אמור להרתיע אותך ולהרחיק אותך מהקבוצה או שעכשיו זה לגיטימי?

12. Marrone Member

Nigel de Jong

כל מסע הרכש הזה (לדעתי) בכלל לא לגיטימי ולמעט 3~4 שחקנים הוא נראה די מיותר כי אני אחד שמחזיק מאוד מהשחקנים שמחכים לתורם (קפילוטו שיכול ללמוד המון מלשחק ליד ניבאלדו או פאביצ'ביץ', שרן ייני שאם הזמן ליד אלברמן יהיה ענק,תמיר כחלון,ציון צמח ודור מלול)

אבל אני לא רואה מצב שזה ירחיק אוהד מהקבוצה.

13. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

במכבי שנים על גבי שנים, שחקני הבית של המועדון קיבלו את המושכות ולא ידעו לספק כלום...אז מה אתה רוצה שנגיד? הלוואי והיו לנו שחקני בית שמסוגלים לקחת את המושכות, עם כל הכבוד לדור מלול...אין לנו כאלה כבר קרוב ל-10 שנים

14. alexshw Member

שוב, שום בנאדם לא ישקיע כאלה סכומים לאורך זמן. אין כאן "אם".
    ב - 08/09 הוא אולי השקיע הכי הרבה כסף ולא הייתה אליפות.

15. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתה מצוין בלעוות את המציאות, ב08/09 הוא השקיע הרבה אבל העסק נכשל בקראקוב ומשם הייתה פתיחה זוועתית לליגה.
    שיחררו את אבראו בספטמבר, את בואטנג, זיו ואוחיון בינואר והסגל מאמצע העונה עד סיומה היה איזה 16-17 שחקנים ואתה שוכח שהורידו לקבוצה 3 נקודות מההתאחדות ובליגה זאת הייתה עונה מלאה בחוסר מזל(אבל חבל להתעסק בזה כי זה היסטוריה.

אה וזכינו באותה עונה באיזה גביע נגד איזה קבוצה ירוקה מהצפון...תאמין לי הייתה שמחה של אליפות.

וגולדהאר לא חייב להשקיע כל שנה הון תועפות, הוא קודם בונה את הבסיס של הקבוצה ובעונות הבאות כבר יהיה יותר קל כי יצטרכו להחליף מקס' 3-4 שחקנים ולהביא להם 3-4 מחליפים וכן הלאה, אם מכבי ת"א תצליח אז יגיעו גם הכנסות מאירופה, גולדהאר עשה את שלו עכשיו נימני, מזרחי והשחקנים צריכים להביא אליפות ולא צריך להיות חכם גדול כדי להבין שגם אם השנה מכבי לא תזכה באליפות אז זה יקרה שנה הבאה.