מכבי ת"א 10/11: בניית קבוצה רעבה ותוססת

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Number 8, ‏9/7/10.

1. Don Joan Roman Member

כל התהיות האלה וההתבססויות על דברים שעדיין לא קרו הן מיותרות, כולל התהיות וההתבססויות על עזיבת גולדהאר.

והתקציב לא כולל רק את הסכומים ששולמו לקבוצות אלא גם שכר שטומן בחובו מלבד את סכומי הנטו שהשחקן מקבל גם את סכומי הברוטו שהקבוצה משלמת.

נ.ב אתה מתבסס על נותונים של מכירות מנויים אבל חוזים הם לארבע שנים, מנויים הם לעונה אחת וסתכים איתי שאם חס וחלילה גולדהאר עזוב את מכבי ומשאיר אחריו את כל ההתחיבויות הללו אז מכבי לא תמכור מנויים בשווי של עשרה מיליון שקלים.

נערך לאחרונה ב: ‏5/9/10
  2. alexshw Member

אף משוגע לא ישקיע כאן 110-130 מליון ש"ח כל שנה. גם לא 70.
    ולו רק בגלל זה אני לא רואה את מיץ' נשאר כאן לאורך זמן.
    ודאי שהמניעים שלו שונים מארקדי, אבל עדיין אין לו חיבור לכדורגל וזה לא שהוא קנה מועדון בליגה הטובה בעולם כמו רומן.
    ואני לא יודע איזה חוקים חדשים ממציאה הבקרה התקציבית, אבל אנחנו ראינו כבר מלא מקרים ששחקנים לא קיבלו את המגיע להם והקבוצות אושרו.
    יתכן מאוד שבמכבי ת"א ישלמו את כל ההתחיבויות בכל מקרה, אבל עדיין תחלופת בעלים כמו בבית"ר או במכבי ת"א לא יכולה להוביל להצלחות.

3. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אף משוגע? פדרמן וקאנטי זורקים בכדורסל כל שנה משהו כמו 10 מיליון דולר כל אחד על מה אתה מדבר? וההכנסות שלהם הרבה יותר נמוכות...

אתה צריך להבין, עבור גולדהאר, מכבי ת"א זה כמו מה שקבוצת הכדורסל לפדרמן, בוטנים, ביום אחד הוא מרוויח את מה שהוא מוציא על מכבי ת"א בשנה, מדובר פה על בן אדם שיש לו בעובר ושב בבנק 2 מיליארד דולר, וזה רק כסף נזיל כן? אם באמת כל המיליארדרים היו עושים את החישובים שלכם, על כן להשקיע 100 מיליון שקל או 70 אז לאף קבוצה בארץ לא היה בעלים ולא רק זה, גם לאף קבוצה בעולם לא היה בעלים, הרי מה שווה לגלייזרים או אברמוביץ' להשקיע כסף בצ'לסי? אברמוביץ' הפסיד מיליארד ליש"ט על צ'לסי מאז שקנה אותה לפני 7 שנים! אז למה הוא משקיע? וואלה הוא מטומטם...

והתקציב כן כולל את הברוטו והנטו...

4. alexshw Member

פדרמן לא זורק לבד. ומכבי ת"א בכדורסל היא אימפריה אירופית, משהו כמו ריאל מדריד.
    מיץ' הוא עוד יהודי נחמד מאמריקה או קנדה.
    גם אם בתסריט דמיוני אתם מעפילים לליגת האלופות, בחיים לא תכסו תקציבים שכאלה.
    ודאי שהוא לא מוציא את כל ה - 100 מליון מהכיס, אבל הוא צריך להוציא מלא כסף כל פעם כדי להעמיד תקציבים כאלה.
    אין מצב שזה קורה לאורך זמן. גם בתסריטים הכי אופטיים, שאתם מגיעים למקסימום הכנסות האפשריות לקבוצה ישראלית.
    ואני לא רואה את זה קורה גם.

ואברמוביץ' הרבה יותר עשיר מגולדהאר, זה א'.
    ב' - צ'לסי נמצאת בליגה הכי טובה בעולם ולא בפח זבל של לוזון.
    ג' - גם הוא סוגר את הברז. יחסית כמובן.

5. Don Joan Roman Member

אני לא רואה איפה פה כללת את הברוטו.

בקיצור אני לא מעוניין להיכנס לדיון הזה כי הוא לא באמת מעניין אותי, רק רציתי לומר שלא תחשבו שאחריי זעיבת גולדהאר יהיה כל כך קל ושתבינו שגולדהאר זו מתנה שצריך לשמור עליה ולא להגיד "גם אם הוא יעזוב יהיה בסדר" כי זה לא בטוח בכלל.

6. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

בדיוק עלה לי לראש בכלל העניין שבעוד 3 שנים לא יהיה אפשרי בכלל לזרוק 70 מיליון שקל בגלל החוקים החדשים שאופ"א הכניסה...יכול להיות שמכבי קונה עכשיו כדי להתבסס על אותם שחקנים ובעוד 3 שנים כשההשקעה תהיה חייבת להיות שווה להכנסות (לאו דווקא ממכירות) מכבי תוכל להתחזק בהתאם...זו גם חשיבה לטווח ארוך...והאמת זה הרבה יותר הגיוני שגולדהאר ישאר במכבי בשל החוקים הללו... וחוץ מזה גם נכון לעכשיו לשניה הזאת, כן חוזים לא חוזים, החובות של מכבי ת"א כלפי שחקנים/ומה שלא תרצו עומדים על 0 שקל.

מכבי ת"א בכדורסל היא קבוצה גדולה אבל ממש לא סטאנדרטים של ריאל מדריד, ברצלונה, היווניות והטורקיות וכמובן הרוסיות...שם השחקן ה-10 משתכר 500 אלף יורו...מכבי לא יכולה להחתים פה סוללת כוכבים ולא יכולה לשלם לשחקן 2 מיליון דולר, כאילו היא יכולה אבל היא לא תעשה את זה כי אין לה מאיפה להחזיר את הכסף (בניגוד לכדורגל). עובדה שהתקציב של מכבי כל שנה הוא משהו בסביבות 8-12 ביורוליג ולא מתקרב לקבוצות העשירות אולימפיאקוס לשם השוואה העמידה השנה תקציב של 50 מיליון דולר, 50!!! צסק"א העמידה 30!

7. alexshw Member

עומר, התקציב של גולדהאר הוא עדיין נמוך יחסית להרבה מקומות באירופה.
    קשה מאוד לקבוצות שלנו להחזיק זרים. ראה מקרה טישיירה.
    קשה גם להחזיק ישראלים, אם אתה לא מעפיל לליגת האלופות. וגם אם כן, בסוף מי שבאמת טוב יוצא לאירופה.
    אם אתה בונה על כך שזה הסגל שיצליח וגם ישמר עד אותו חוק חדש של אופ"א, אז לדעתי אתה תתאכזב.
    אסור לזנוח השקעה לטווח ארוך גם, כמו תשתיות, נוער וכו'.
    קבוצה ישראלית טובה צריכה לדעת למצוא את 4-5 הזרים הנכונים ולדעת לגדל שחקנים משל עצמה.

הקונספט צריך להיות כמו של שחר, רק בתקציב של 50-60 מליון ש"ח. וקצת יותר גמיש מבחינת המו"ם עם שחקנים.

ולגבי כדורסל, סבבה טיפה הגזמתי, אבל זה אחד מחמשת המועדונים הכי גדולים מבחינת מסורת, בטח מבחינת קהל.

8. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא מסכים איתך שזו צריכה להיות הקונספציה...ושוב מי אמר שמכבי לא משקיעה בנוער ותשתיות ומתקנים? השנה התקציב של הנוער, לא המתקנים, הוא 1.5 מיליון דולר, הכי גבוה בליגה. אם רוצים לעשות את מה שאתה אומר לגבי שחקנים צעירים מהמועדון, ואני לא חושב שזה מה שיעקב שחר רוצה, אלא הוא רוצה להיות שוב האיש החזק בענף בלי גולדהארים וטביבים למיניהם כדי שה-60 מיליון שלו יהיו הכי חזקים בליגה כמובן ותהיה בטוח שאם הוא יצטרך הוא יגדיל גם ל-80 מיליון...ואם כבר להססתמך על צעירים טובים אז אתה חייב לשים סביבם זרים ולא זרים ב-500 אלף דולר כמו טישיירה אלא זרים שכל אחד עולה לפחות 2מיליון יורו רק הכרטיס שלו (סטייל בואטנג, מאדוניאנין ושות') הרי זרים כמו טישיירה ושות' לא ישפרו לך את הצעירים ויהיו להם מדריכים...אלא שחקנים כמו בואטנג שמבחינתם מקצוענות היא הכל...שחקנים כמו לרואה, אחד הגדולים ואני עדיין לא מאמין שהוא הגיע לפה... תאמין לי שאני מוכן שיהיו 6 שחקנים צעירים במכבי בהרכב אם יהיו סביבם 5 זרים שכל אחד עולה 2 מיליון יורו, אני מבטיח לך שמכבי תהיה דורסנית, זרים טובים עולים כסף והרבה, זרים פח עולים גרושים ובאים ברפסודות לארץ.

תשתיות? קודם שיהיו פה איצטדיונים חדשים לכל קבוצה בארץ ושלכל קבוצה יהיה מתקן אימונים ברמה גבוהה...

9. alexshw Member

ודאי שעיקר ההשקעה של הרכש צריכה ללכת על זרים ולא על יצחקי או עטר או ווטאבר. לזה בדיוק אני מכוון. לפחות שיהיו 4 זרים על רמה.
    קולמה ולדו זה לא מספיק לטעמי.
    צריך להתייחס ברצינות לנושא של סקאוטינג ולא סתם לחלק ג'וב לשחקן עבר, גדול ככל שיהיה, אבל מבפנים תפקיד חסר משמעות רבה, כי פיני זהבי מסדר.

כדי להחזיר את ההגמוניה שחר לא צריך בכלל להסתכל על קבוצות אחרות. מה שהן משקיעות זה עניינן הפרטי. הוא צריך כאמור להעלות את רמת הזרים ולהיות יותר גמיש במו"ם. גם מבחינת ההכנסות, אם באמת מכוונים לליגת האלופות, זה יתאים לתקציב בין 50 ל - 60 מליון ש"ח
    לא צריך תקציב של 100 מליון ולא צריך 12 שחקנים חדשים.

ומבחינת תשתיות, יש לנו מתקן אימונים ראוי.
    ואיצטדיון, בעז"ה בעוד 3 שנים. אם הכל ילך לפי תכנון, אני חושב שגם הנבחרת תשחק שם.

10. Don Joan Roman Member

בואטנג דווקא לא אחד מאלו שהמקצוענות אצלם זה הכל, אבל הבנתי את הפואנטה של הדברים שלך ואני מסכים איתך בהחלט.
    בנוגע ללרואה אך איזה שחקן אדיר, גם היום בגיל 35 הוא עדיין שחקן משפיע מאוד על קבוצה מכובדת בליגה הצרפתית, חבל שבגלל קשקשקלאר נהנינו מהפנומן הזה רק חצי עונה, שחקן אדיר!

11. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם הכל יילך לפי התכנון הנבחרת באמת תשחק שם ואז יעלו הדחפורים על איצטדיון רמת גן! אינשאללה!

ובכלל למה שגולדהאר יעזוב כרגע? הקהל לא יוצא נגדו אלא רק מרעיף עליו אהבה, הקבוצה בסדר גמור, סיימה בשנה שבערה שלישית (כשהוא בקושי השקיע) הקהל מצביע ברגליים וקנה מנויים, עכשיו הכל תלוי בשחקנים, אם מכבי תיתן עונה טובה ותסיים מינימום 2 עם מאבק עד למחזור האחרון על האליפות כשהאיצטדיון מלא למה שהוא ירצה ללכת? הרי הוא פילנתרופ, הוא לא משקיע בשביל להרוויח כסף מהקבוצה, יש לו עזסקים משלו (ולמזלנו אף אחד מהם לא בארץ) מבחינתו זה כמו לתרום למדינת ישראל...וזה מה שחשוב, אבל פה בארץ במקום לרצות שלכל קבוצה יהיה גולדהאר, צרות העין, הקנאה והגועל של אנשים פה רק רוצים להבריח אותו...חשיבה של אפסים, ואחרי זה מתפלאים שהזרים פה פח, הליגה פח פח והנבחרת לא תגיע לכלום גם בעוד 3000 שנה.

12. Don Joan Roman Member

מסכים מאה אחוז, הלוואי שלכל קבוצה בארץ יהיו גולדהארים ושישארו להרבה שנים, ככה הכדורגל שלנו יוכל להתקדם ולכל הציניקנים ברור שאם תשלם לישראלי 500 אלף במקום 200 הוא לא ישתדרג אבל אם תשלם ותשקיע בתשתיות הנוער ובהבאת זרים שישדרגו את הכדורגל שלנו למשך כמה שנים ולא למשך עונה -שתיים אז נוכל להתרומם אבל הבעיה שאנחנו לא אוהבים ללמוד, כאילו אנחנו יודעים הכל וכל מי שמקיע קצת כסף מתויג ישר "כפראייר" ו"כאחד שיעזוב מהר" במקום לחבק אותו ולאהוב אותו.

13. alexshw Member

שוב, ברור שמחר בבוקר אין לו סיבה לעזוב, אבל אחר כך...
    אני פשוט צריך לחזור על אחד הפוסטים הקודמים וזה מיותר.

אני לא הייתי רוצה במועדון בעלים שמשקיע את הכל שנה שנתיים ועוזב.
    ושוב פעם, אינני מבין בדיוק איך מישהו ישקיע כאן לאורך זמן את הסכומים כמו גולדהאר.

לגבי כל החולאים של הכדורגל שלנו, הפיתרון הוא בטח לא הבאת 12 שחקנים חדשים בעונה.
    הפיתרון הוא תהליך. השקעה לטווח ארוך ביחד עם השקעה במספר זרים בעיקר ולא בהחלפת כל הסגל.
    אחר כך שיש יסודות חזקים עוד ולהשקיע עוד.
    לא הכל ישר.
    לכן לא חושב שצריך לרצות "גולדהארים".

בארץ רוצים לבנות את קומה העשירית, ורק אחר כך יסודות.

14. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

היחידים שמרוויחים סכומי עתק באמת זה יצחקי (550) קולאוטי (600) מאדוניאנין (450) ניבאלדו (450) ובוזגלו (500)

סטרול לא מרוויח משהו שלא ראינו קודם 350 אלף...כנ"ל קלמי זיו (מרוויחים פחות מסטרול אבל לא מעט...וחוץ מזה כל ישראלי כיום מרוויח מינימום 70 אלף דולר בליגה! מינימום!)...פאביצ'ביץ וסידיבה מרוויחים רק 250 אלף יורו...גם ראנגלוב שעכשיו הגיע עושה 350 אלף יורו...ועדיין זה לא ה-600 אלף יורו של קולאוטי או ה-550 של יצחקי או ה-700 אלף דולר וה-650 של בנין ונמני (בהתאמה) בזמנו של לוני...

15. Don Joan Roman Member

למודניאנין וניבאלדו מגיע, הם באו מליגה הרבה יותר טובה ואני לא מסתכל על הסכומים שהשחקנים מקבלים, מצידי שירוויחו מיליון דולר(במיוחד ברק שאני אוהב אותו מאוד), ושוב אני תומך בדעתך.