מכבי ת"א 10/11: בניית קבוצה רעבה ותוססת

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Number 8, ‏9/7/10.

1. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא נראה לי הגיוני לחבר את המילים האלה ביחד: יניב עזרן, משחק

2. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

בגרמניה מפרסמים שגם דימטרי רנגלוב מצטרף למכבי.
    כמחליף ליצחקי בהחלט מדובר בתחליף הולם. השאלה מה קורה שיצחקי חוזר ורנגלוב הוכיח את עצמו?

יצחקי, קולאטי, עטר, עזרן, אבידור ועכשיו רנגלוב, קצת יותר מדי לא?

בכל אופן למכבי יש זמן עד ה 07.09 שזהו תום מועד ההעברות בארץ.

3. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

מחליף טוב? נחיה ונראה...

נערך לאחרונה ב: ‏4/9/10
  4. Obafemi משתמשים של כבוד היכל התהילה

עם אבידור לאף אחד אין בעיה שיידחק לספסל, הוא שחקן חירום ותו לא, אסור בשום פנים ואופן לבנות עליו, הכדור והרגליים שלו פשוט לא נקשרים זה לזה.

עזרן הוא סוג של וויילד קארד, יש לו שנה אחרונה בחוזה, ואף אחד לא מתכוון להאריך לו אותו נכון לעכשיו (בטח לא בסכומים המטורפים שהוא מרוויח), אם הוא יצליח לשכנע שהוא שווה משהו, מה טוב, אם לא, גם אותו לאף אחד לא תהיה בעיה לזרוק ליציע, זה לא שאנחנו לא רגילים לחסרונו.

עטר, יצחקי, רנגלוב, קולאוטי. עדיין יותר מדי לטעמי, במיוחד בשיטת 4-3-2-1 של נמני. אבל אל נא לשכוח שרנגלוב מושאל, ויצחקי לא יחזור לכושר משחק של 90 דקות לפני הפלייאוף בכל מקרה. לא יהיה עומס לזמן רב מדי, ויהיו גם פציעות נוספות, תהיו בטוחים.

5. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

חלוץ מצויין שלא זכה למספיק הערכה בדורטמונד רק בגלל שבריוס הועדף על פניו (בצדק) ו ואלדז זכה לדקות שלו (לא בצדק!).

בליגה הישראלית הוא יכול להיט.

6. burning soil Member

בסך הכל הזרים הבולגרים הוכיחו את עצמם בארץ. מה גם שמדובר
    שעוד שחקן שנוחת אלינו מהבונדס ליג (אילייב ופאביצ'ביץ'),
    כך שאני בטוח שהוא גם יהיה שחקן הרכב בשלב מסוים.

7. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

עכשיו גם בארץ מפורסם שראנגלוב הושאל למכבי...בתקווה שזה הרכש האחרון.

8. alexshw Member

בעלים שמביא לקבוצה ישראלית 12 שחקנים חדשים בעונה אחת בהשקעה שכזו, לא ישאר כאן לאורך זמן.
    למה אי אפשר להיות בין שחר של השנים האחרונות לגולדהאר?

9. Robin_Van_Persi Member

ומה טוב בשחר?,אז בסדר הוא הבעלים שלכם הרבה זמן כבר,אבל מה מעבר לזה?
    כל פעם למכור שחקנים חשובים?,להגיד שאנחנו בונים על הצעירים שלנו,ואז בסופו של דבר למכור?(ואני בטוח שגם בסוף העונה הזאת גם רפאלוב,וגם גאדיר ימכרו אצלכם,מה גם מסיללה מסיים חוזה ואין לו טעם לחדש חוזה בקבוצה כמו מ.חיפה)
    ולא נדבר על זה שעדיין לא ידוע מי המאמן של חיפה,אלישע לוי או יעקב שחר?

וגם אם גולדהר יעוף ממכבי בסופו של דבר,לא יהיה חסר למכבי אנשים שירצו לרכוש את הקבוצה,תמיד יבוא איזה מישהו בסגנון של גודלהר וירצה להשקיע שמה.

10. alexshw Member

בתקופות הכי אפורות שלה מכבי חיפה עדיין מצליחה להגיע להישגים, מה שמכבי ת"א עושה רק במקרה ב - 14 השנים האחרונות.

11. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אלכס תמשיך אני אוהב שאתה פולט את השטויות שלך...אמרת שגולדהאר לא יביא את יצחקי וכל השחקנים, ושהוא יעזוב בקיץ הזה, עכשיו הוא יעזוב בקיץ הבא, ושמכבי לא תתחזק, וגם לא תעבור סיבוב באירופה, וגם תיכשל בליגה בוודאות ובלה בלה בלה...תמשיך, אתה רק נותן למכבי הצלחות...

12. Don Joan Roman Member

אני לא שותף למחשבות של אלכס ואני חושב שגולדהאר יישאר פה זמן רב ומקווה מאוד שגם אם לא הוא ידאג למכבי תל אביב לבעל בית אחר אבל גם אנחנו חשבנו שאחריי גאידמק כולם ירצו לבוא אבל המון אנשים במצב הכלכלי של היום פוחדים לקחת קבוצות כדורגל, במיוחד אם יש להם חוזים בגובה של 130 מיליון שקל שמישהו צריך לשלם, זה לא כזה פשוט, אם החוק החדש לא ייכנס וגולדהאר יעזוב אתם תהיו בבעיה לכן אני אומר שהאינטרס של מכבי תל אביב הוא שהחוק החדש של הערבויות(שאורמ שבעלים חייב להביא ערבויות לגובה כל החוזים ולכל אורכם) ייכנס לתוקפו כי הוא בעצם יבטח את הקבוצה.

נערך לאחרונה ב: ‏5/9/10
  13. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

החוק החדש כבר נכנס...

גם אחרי לוני עובדה שהגיעו 2 בעלים גם שניידר וגם גולדהאר...

ומי שנראה כרגע יותר קרוב לעזיבה זה יעקב שחר מאשר מיץ' גולדהאר.

14. Don Joan Roman Member

אחריי לוני לא היו התחיבויות של 130 מיליון שקל עומר, אני מדבר איתך מניסיון, אבל כמובן אתם כל הזמן חושבים שמנסים לתקוף אתכם.

בנוגע לחוק: טוב מאוד.

15. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

קודם כל התקציב כולו של מכבי זה קרוב ל-110 מיליון שקל כולל הכל. אני לא בטוח בכלל שההתחייבויות של מכבי מתקרב ל-100 מיליון שקל (130 בטוח לא) הרי התקציב של מכבי זה כולל קניות של שחקנים...יצחקי זה 2 מיליון דולר (כמעט 8 מיליון שקל), מאדוניאנין זה 1.2 מיליון יורו קניה (6 מיליון שקל), קלמי סבן זה 160 אלף דולר קניה (כמעט 700 אלף שקל), אבי סטרול זה 250 אלף יורו קניה (1.1 מיליון שקל), אלירן עטר זה 1.1 מיליון דולר קניה (4.4 מיליון שקל), גל אלברמן 250 אלף יורו קניה (1.1 מיליון שקל). יואב זיו 300 אלף יורו קניה (1.5 מיליון שקל). תחשב כמה כל אלה יוצאים בשקלים, תוסיף לזה את 1.5 מיליון דולר תקציב של מחלקת הנוער השנה (6 מיליון שקל)...תוריד 110 פחות מה שיצא לך וזה בערך ההתחייבויות של מכבי לשחקנים+צוות מקצועי במועדון, ועדיין זה לא מדויק כי יש הוצאות שהן מעבר כמו שכירת בלומפילד וכו'...לי זה יצא בערך קרוב ל-30 מיליון שקל...משהו כמו 70 מיליון שקל זה ההתחייבויות...עדיין זה הרבה אבל זה לא 130 מיליון כמו שתיארת, ומתוך ה-70 מיליון תוריד את ה-10 אלף מנויים שמוכרים בתחילת שנה ועוד את המנויים לתא זהב פלטינה והזיבי, את הפרסומות שהקבוצה מקבלת מספונסרים, שלטים ושות'...בוא נגיד שמנויים נמכרים במכבי במחיר של 1000 שקל לחתיכה? לדוגמא, אגב זה הרבה יותר מזה כן? אז זה 10 מיליון שקל בערך, וספונסרים זה משהו כמו עוד 10 מיליון שקל (פייג'יאה סתם דוגמא מכניסה למכבי 700 אלף דולר כל עונה רק היא), אז ההתחייבויות בתאכלס יורדות ל-50 מיליון שקל...בוא נגיד שבמחלקת נוער של מכבי בכל הארץ יש 500 ילדים? אז תחשוב שכל הורה משלם מה, כמה מאות שקלים, וכו' אתה יכול להכניס כל כך הרבה דברים וזה כזה לא מדויק רק להגיד אווו הנה התחייבויות של 130 מיליון שקל או אפילו מאה...יש הרבה מאוד פרמטרים בקבוצת כדורגל. ואני לא מדבר על זה שאם הקבוצה לוקחת אליפות אז בשיטה הנוכחית הבעלים לא רק שיכול להכניס 70 מיליון שקל אם הקבוצה מעפילה וכמובן שהוא כבר מחזיר את כל הכסף של ההתחייבויות אלא הוא גם יכול להכניס עוד כסף שישמש לשנה הבאה...

נערך לאחרונה ב: ‏5/9/10