מסכים שצריך לעלות התקפי נגד חיפה. כמובן שלא מתוך זלזול. בכל מקרה, גפני לא צריך לראות הרכב במכבי לא משנה איך ולמה. אני מאמין שזיו מספיק טוב כמגן לליגה למרות שהוא מאוד אוהב לתקוף. אם מזרחי ונמני יעלו עם בוזגלו וייני נגד חיפה, זו תהיה ההזדמנות שלהם להראות שמגיע להם להיות בהרכב, כי הגיע הזמן שהם יתנו משחק טוב שלם ולא רבע שעה כמו המשחק היום.
משחק חרפה של מכבי ת"א היום, פשוט התביישתי להיות אוהד מכבי היום. זה היה נראה כאילו סנטה קולומה זו היריבה שלנו ושהיא עושה לנו בית ספר מול 100 מיליון שקל. פ.ס.ז' זילזלו, פ.ס.ז' הזמינו הפסד, פ.ס.ז' אמרו בואו תנצחו עם זה שהאיצטדיון היה די ריק והיה ביתי למכבי ומה קיבלנו? חרפה. ציונים: שטראובר - 6 - היחידי שתפקד, אם לא היו המשחק בשבוע הבא באמת לפרוטוקול, אם הוא לא כזה כבר עכשיו. גפני - 0 - אין מה להרחיב, הציון מדבר בעד עצמו. פאביצ'ביץ' - 5.5 - היתה טעות קטנה ולכן הוא לא יקבל 6, אבל חוץ מזה, היה בסדר גמור יחסית לשחקן זר שמגיע ועושה כולה אימון אחד וגם זה יום אחרי המשחק, יש פארטנר לניבאלדו בהגנה. סטרול - 4 - טעות אחת שלו עלתה בשער, טעות שניה כמעט עלתה בשער במחצית השניה, והוא גם לא נקי יחד עם כל ההגנה בשער השני. סבן - 4.5 - היה סביר בהגנה, לא טעה הרבה, אבל בהתקפה כל כך לא מדויק שזה מרגיז זיו - 4.5 - ראה ערך קלמי סבן. באנינג - 3 - להבא אל תשמח לפני המשחק מה אתה בנאדו? היית גרוע. סידיבה - 3 - לך עם חבר שלך באנינג ותחשוב הרבה על המשחק היום כי עד היום היית סבבה דווקא. יצחקי - 1 - ניסה במחצית השניה. עטר - 0 - אם היה אפשר לתת מינוס הוא היה מקבל את זה, כי הוא היה יותר חושך מיצחקי אפילו, הוא וגפני בינתיים חושך מצרים. מאדוניאנין - 2 - ניסה לקראת הסיום אבל איפה היית 80 דקות? בגדר נעלם מחליפים: אבידור - 2 - למל"מ - לא הועיל ולא הזיק בוזגלו - 4 - האמת? זה עוד גבוה יחסית לחברה אבל הוא נכנס מעט מדי ומאוחר מדי. ייני - 4 - זה ציון שהוא סימן שאלה כי כמה משחקים טובים קיבלנו ממנו מאז שהוא בבוגרים? 1 2? וזה עוד בכולה 25 דקות שהוא שיחק. אבי נמני ויוסי מזרחי - 0 - הכנת קבוצה בצורה גרועה. תגובה גרועה למשחק וניהול משחק עלוב. (ואני מחסידי נמני אז שלא תגידו שאני לא יודע לבקר קשות כשצריך) הקהל של מכבי - חבל ששילמתם 500 יורו למרות שמבחינת עידוד היה אחלה.
הכי קל לדבר בדיעבד, אבל מהרגע שקראתי על הפירסומים שמכבי תעלה עם 3 בלמים ידעתי שזה לא יגמר טוב. כמו ששגיא כהן אמר, ואני מאוד מסכים איתו, זאת שיטה שאם לא מתאמנים ועובדים עליה לא ניתן להצליח איתה. אני מקווה שמכבי תעשה כמה דברים לקראת הגומלין: א. תוזיל משמעותית את מחירי הכרטיסים כדי למלא את בלומפילד סולד אאוט, אחרת במחירים גבוהים אין יותר מידי סיכוי שהקהל של מכבי יירתם. ב. מכבי צריכה לחשוב אך ורק על ניצחון ביום ראשון קודם כל, אח"כ בתקווה שננצח, הצוות המקצועי והשחקנים צריכים לשדר שאפשר לנצח, זה בהחלט ישפיע לטובה, וצריך לזכור שאם הצרפתים זלזלו במשחק אתמול, לבלומפילד הם בכלל עשויים להגיע שאננים כך שצריך לשחק על כל הקופה. רשמים מקצועיים: לעולם לא לשחק יותר עם 3 בלמים, לא משנה נגד מי ומתי. סידיבה ובאנינג לא טובים יחד, משום מה, שרן ייני(שגם הוא לא מבריק), רק אתמול הבנתי את החשיבות שלו למשחק של מכבי,עם היציאה שלו קדימה, וכמה שדיברנו על החוסר של מכבי בקשר אחורי ברמה אז נראה שייני בהחלט יכול להיות בהרכב. אבידור להרכב, עטר בחוץ. אני כבר לא מדבר על זה שעטר לא קרוב אפילו לכבוש, אלא על זה שהוא לא הרוויח כדור אחד בגובה או בקרקע כל המשחק, וזה דבר משמעותי לחלוץ(כמה שקולאוטי היה חסר והוא מתמחה בשמירה והרווחת הכדור). שבמכבי לא יתחילו עם השטויות ששמעתי שרוצים להעלות את פאביצ'ביץ' לקישור. שיפסיקו עם האילתורים האלה, זה לא מוביל לכלום. ויאללה ל*יין את הקופים....
שמתי לב עכשיו במקרה להחתמה מעניינת של מכבי ת"א (לקבוצת הנוער) - מואנס דבור, מכונת שערים נצרתית. הבחור הזה לא יורד מ-30 גולים לעונה מאז התחיל לשחק כדורגל. בעונה שעברה הוא היה מלך שערי הליגה השנייה לנוער עם 37 שערים ומעל ל-40 בכל המסגרות. יהיה מעניין לראות איך הוא ישתלב במכבי ת"א.
אז ייני ובוזגלו מקבלים 4 בגלל משחקים קודמים? מה הבדיחה הזאת? שניהם הביאו את השינוי החיובי שרק הדגיש כמה פראיירים יצאנו אתמול. שיחקנו מול חבורה של אדישים שלא באמת היה להם אכפת מהמשחק הזה. סטרול וגפני הטביעו אותנו מאחור, מדוניאנין ויצחקי החריבו כל סיכוי לעשות משהו מקדימה. הבעיה שלנו הייתה ותישאר חסרונו של מאמן. ניהול המשחק היה ניהול קלאסי של נמני, פחדני, זהיר, ולא מגיב לפני שאין ברירה. כבר בדקה ה-15 ראו שאפשר לעשות הרבה יותר מול סן-ז'רמן, אבל 1-0 זה הרי תוצאה סבירה לחזור איתה לבלומפילד, אז בואו נמשיך ככה ונקווה לטוב. הדבר החיובי היחידי שאפשר לצאת איתו מאתמול זה שפאביצ'ביץ' נראה טוב וכשניבאלדו יחזור אפשר יהיה להעיף את סטרול, שגם ככה לא רציתי שיגיע, לכל הרוחות.
בכדורגל הישראלי חייבים לשנות את החשיבה, כל פעם שמגיעים לחו"ל עושים הרכבים הגנתיים ומפחדים כאילו מינימום עומדת מולך ברצלונה... אם הייתם פותחים עם 2 בלמים נורמליים(ולהעיף את סטרול, איזה מסננת השחקן הזה כזה אוברייטד) הייתם היום בוודאות עם שער חוץ, ואני לא בטוח שפ.ס.ז היו נותנים לכם יותר מ2. בכל מקרה נימני יש הבעיה והבעיה היא שאין למכבי קשר עושה משחק, קשר אמצע. באנינג וסידיבה הם אותו סוג של שחקן, שתי קשרים אחוריים, לאף אחד מהם אין יכולים גבוהה להניע ת'כדור קדימה, זה הורס את כל המשחק. לגבי בעל הבית- גם אין מישהו שלוקח עליו את המושכות, ואם מנסים להדביק את זה על מדוניאנין, יש לי הרגשה שהוא לא ממש רוצה את זה. שיתחיל לרוץ יותר למה כדורגל יש לו...
שירן ייני צריך לפתוח עם באנינג או סידיבה, רק לא שניהם ביחד. כמו שאמרו, שניהם פחות או יותר על אותה עמדה ולא יכולים להוציא את ההתקפות קדימה. באנינג עשה את זה מצויין נגד מוגרן בבית אבל כנראה זה היה בגלל הסיבה שמוגרון שיחקה עם 10 שחקנים בהגנה. בנוגע לגומלין ולקהל - הסיכוי שלנו לעלות לבתים הוא לא גבוה אבל יחד עם זאת השד ממש אבל ממש לא נורא. חייבים את בלומפילד מלא ביום חמישי אבל אם לא ננצח את חיפה ביום ראשון, אני בספק האם זה יקרה. ניצחון שלנו ותראו שתהיה התקדמות רצינית במכירת הכרטיסים.
לפחות לפי המשחקים שראיתי באירופה, אלברט בנינג נראה לא מחובר ודווקא השילוב של שרן ייני עם ג'יבריל סידיבה נראה מאוזן ואיכותי יותר. לא אתפלא אם שניהם יפתחו מול מכבי חיפה.
הבעיה עם שרן ייני היא בעיקר חוסר יציבות. הוא יכול לתת משחק טוב ואחריו שלושה משחקים גרועים. אתה לא יכול לדעת מה תקבל ממנו באותו משחק. כרגע הייתי רוצה לראות אותו פותח בהרכב ביחד עם סידיבה שממש מרשים אותי עד עכשיו ודווקא ממנו ציפו להכי פחות.
ייני עבד בקיץ בעיקר על פיזיות ואפשר לראות את זה על המגרש, היציבות תבוא גם. העתיד של אלברמן לא ברור בכלל אין דבר שיותר יעזור לקבוצה ולייני מאשר לשחק עם אלברמן בעמדה הזאת.
כמה כתבות שהיו בזמן האחרון : הראשונה , אבא של תמיר כחלון בתפקיד אבא של מאור בוזגלו. http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1184951.html השנייה : http://www.one.co.il/Article/164263.html מדוניאנין מדבר ואומר שהוא יהיה נימני הבא של מכבי,האמת שזה יותר כותרת שהוציאו מכל הכתבה הזאת,אבל בנאדם,קודם כל תוכיח את עצמך תביא תוצאות ואז תתחיל לדבר,בכל מקרה נימני לא תיהיה,אבי נימני יש רק 1. http://sports.walla.co.il/?w=/157/1723727 כתבה על מאור בוזגלו שמדבר על הכל,ועל האהבה מהילדות למכבי.
הוא בכלל לא אמר שהוא יהיה נימני, ההפך. הכתבת שאלה אותו עם הוא יהיה היורש של נימני וענה לה: ''נימני זה נימני, אני זה אני, אני מקווה שאני לפחות כמוהו מבחינת הצלחות''. בכל מקרה, הוא גם אמר משהו מעניין, שהמשחק פה יותר זורם מספרד, שבספרד שורקים על כל נגיעה קטנה ופה השופטים נותנים לשחק. הוא כל כך צודק, זה הדבר שהכי מעצבן אותי בליגה הספרדית, שהמשחק נעצר כל כמה שניות בגלל השופטים ששורקים על כל נגיעה קטנה פאול.
תראו, סך הכל להפסיד 2:0 בחוץ זה לא סוף העולם, אבל הדרך שזה נעשה, הצורה שהשחקנים שיחקו וזה בכלל לא משנה אם עלו עם 0 בלמים או 17. ההגנה לא היתה כזו רעה כמו שמנסים לצייר אותה, נכון סטרול עשה 2 שגיאות, אחת עלתה בגול והשניה לא, והגול השני היה חוסר תשומת לב נטו, אבל זה לא שפאריז תקפה גלים גלים. נכון פאריז היתה עם ההרכב השני וזילזלה במכבי, אבל למעשה הניצחון הזה, אם פאריז תגיע עם אותו סגל יש סיכוי סביר בהחלט שזה יהיה בעוכריה אם מכבי תצליח להפוך את היכולת שלה ב-180 מעלות ליכולת שתזכיר את המשחק מול אולימפיאקוס. סך הכל פאריז קבוצה סבירה, בטח שלא יותר טובה מאולימפיאקוס ונכון ש-2:0 זו מקדמה רצינית, אבל בינינו לא קרה שקבוצות ניצחו 2:0 והובסו בחוץ? בטח אם הם יבואו עם ההרכב השני. כמובן שאם הם ישחקו עם ההרכב הראשון למכבי אין סיכוי בגלל התוצאה הזאת, אבל אני לא רואה את המאמן שלהם לוקח את כל ההרכב לישראל מהסיבה הפשוטה שכמה ימים אחרי זה יש לו ליגה ועם כל הכבוד בעקבות 2:0 הוא חושב ובצדק שהסגל הזה מינוס עוד כמה שחקנים מסוגל לעבור את מכבי, וצריך לעבור את מכבי, והוא צודק, נוכח היכולת שהיתה ביום חמישי, אבל מה לעשות שיש גומלין, וזה בישראל, וחם, ולח, ומכבי לא תשחק עם 5 בלמים ולא תהיה כל כך אפאטית מבחינת משחק של האריס ויצחקי, אני מקווה לפחות. מכבי מסוגלת לעלות לשלב הבתים, זה לא יהיה קל וגם אם נקבל גול מפ.ס.ז' זה מאוד תלוי באיזה מצב יהיה המשחק, כמובן שאם זה יהיה במצב של 2:0 כשנשארו 10 דקות לסיום זה יגמור את המשחק כנ"ל במקרה שנוביל בפחות או שלא נוביל בכלל וזה יהיה בדקה 10 לדוגמא. אבל אם יהיה 2:0 והם יכבשו ויהיה עוד מחצית שלמה לשחק? מספיק גול אחד של מכבי גם בדקה 80 שפתאום המשחק נכנס ללחץ, טירוף ביציעים וגם אפשר לתת את הרביעי, הכל יכול לקרות במשחק הזה. 2:0 זו תוצאה טובה, אבל זה תלוי גם עם איזה הרכב הם עולים וכמובן עם איזה הרכב אנחנו עולים. אם הם יזלזלו ויבואו עם אותו סגל ואותו הרכב ואפילו פחות אני חושב שה מאוד אפשרי לעשות את זה, עם כל הכבוד לפ.ס.ז' ול-2:0 מהמשחק הראשון. מכבי יכלה להפסיד 2:0 גם להרכב השני וגם לראשון, אבל הצורה שזה נעשה כשהקישור וההתקפה לא קיימים עד שבוזגלו נכנס זה היה מביש, מחפיר, מחליא ומגעיל! וכל האשמה היא על נמני ומזרחי שניגוד למשחק מול אולימפיאקוס אותה למדו מצוין ההכנה למשחק הזה היתה גרועה וזה לא משנה ממש אם ניבאלדו נפצע כי את השינוי של בוזגלו הם גם יכלו לעשות במחצית כדי לגרום לצרפתים יותר לשגת ולהתקפה להיראות כמו התקפה אולי, כנ"ל ייני ולא לחכות לדקה 65 כשכבר 2:0 והשלישי מרחף. אי אפשר להגיד פיספוס כי לא הגענו לשום מצב ששווה פיספוס, אפשר להגיד תודה רבה ומזל שזה נגמר רק ב-2:0 כמו שהמשחק של מכבי נראה.
יוסי מזרחי / נימני צריך לפתוח עם ייני בוזגלו ואבידור במשחק בחמישי. 3 שערים זה לא בשמיים 16,000 צהובים שעושים לחץ מטורף + חום ולחות + שער מהיר = אפשר לעלות.