אגב טוןר ענק של עמיר פלג היום בידיעות...מדבר על זה שאיווניר מאלה שיוצאים נגד סוגיית ה-"אבא של" רק שהובאו שם ציטוטים ודוגמאות של אבא יותר גרוע, האבא שלו עצמו ובתור אחד שעבר את זה אמור לדעת מה השחקן מרגיש ועובר ולא כל הזמן לצאת נגדו. לא נורא תמיד ידענו שאיווניר הוא אפס ביחסי אנוש.
הפסדנו במשחק האימון 3:2 לראשל"צ בקריית שלום. באמת שהתוצאה לא מעניינת אותי, גם אם היינו מנצחים 0:10 מן הסתם לא הייתי מתרגש, אבל שוב כמעט כל הגולים שלנו הגיעו בגלל טעויות בהגנה... לא היינו צריכים משחקי אימון בשביל לראות שיש לנו בעיות רציניות בהגנה, ראינו מזה מספיק בעונה שעברה אבל העיקר שאיווניר החזיר את שיטרית ועומר ורד להיות גיבוי לזיו וסבן העלובים... אם כבר אז נקודה חיובית - רועי קהת שהפציץ בנוער בעונה שעברה, הבקיע צמד. הרכש האדיר מטוברוק, סבע, החמיץ פנדל בדקה ה-90.
אין נקודה חיובית, אפילו לא הצמד של רועי קהת. שום משחק אימון התוצאה לא מעניינת. התוצאות מעניינות כשמתחיל אירופה והליגה, ועל זה ייבחן איווניר ושאר השחקנים, במקרה של מוטי, כדאי מאוד שעד דצמבר הוא יהיה בעניינים אחרת הוא יהיה הראשון שיעוף.
אמרתי. התוצאה לא מעניינת. מה שקורה במהלך המשחק, צריך לעניין ועוד איך. לא משחקים את המשחקים האלה בשביל התוצאה אלא בשביל לחזור לכושר ולעבוד על שיתוף הפעולה.
גם לא מעניין הכושר - המאמץ שאתה משקיע במשחק אימון לא מתקרב למאמץ ששחקן משקיע במשחק רשמי. זה למה משחקי אימון שחקנים שלא מתאמנים ברצינות יכולים לסיים בכיף וכשמגיע משחק אמיתי הם לא יכולים לסחוב יותר מ-20 דקות.
אז בשביל מה יש משחקי אימון? לכאילו? כן, ברור לי שמבחינת אדרנלין וכל המסביב אי אפשר להשוות משחק אימון למשחק רגיל, אך עדיין מדובר במשחק, שכמו כל משחק כדורגל טיפוסי - רוצים לנצח וכן משקיעים - אם לא, זו בעיה.
כושר זה דבר שלא קשור למשחק של 90 דקות. אתה יכול לבנות כושר לכדורגל אפילו במכון כושר, הכל תלוי בסרגל מאמצים שאתה בונה לעצמך. משחקי האימון הם חשובים רק לדבר אחד: תיאום בין שחקנים, יישום תרגילים באימונים, יישום עבודה על קו הגנה, תרגילי התקפה, קרנות, בעיטות חופשיות וכו'. ברגע שאתה מפסיד משחקים זה אומר שמה שאתה עובד עליו לא עובד, ואם זה לא עובד במשחקי אימון, יש סיכוי לא רע בכלל שבליגה זה יראה יותר גרוע.
סבבה, אז בוא נפסיק לשחק בסוף מאי ונחזור לשחק באמצע יולי כאילו לא קרה כלום. ככה בטוח נצליח. עומר די כבר עם האנטיות הזו כלפי כל דבר, זה כבר הפך לפקל אצלך.
אלי זיזוב היה אולי השחקן הבולט אתמול במשחק אימון, לא היה אחד שהיה במשחק ולא התלהב ממנו. גם שחקן אגף טכני וגם עם רגל שמאל, צעיר, שחקן בית, בקיצור חובה להחתים אותו. אלירן ג'ורג' (מבוקש בבני יהודה והפועל חיפה), יגיל ביטון וליאור ברטקובסקי קיבלו הודעה שעליהם לחפש קבוצות לעונה הבאה. בשביל ג'ורג' אני מקווה שההשאלה תעשה לו טוב, את השניים האחרים בקושי יצא לי לראות.
אחרי שנים של ביזבוזים והצהרות במכבי זה נראה שהקבוצה סוף סוף הולכת על עונה רגועה ועל עונת בנייה(אגב בכדורגל שלנו הרבה מאוד פעמים עונות בנייה הופכות לעונות מדהימות). הרבה שחקנים טובים חוזרים מהשאלה והרכש לא נוצץ,מצד שני לא מתחלפת חצי קבוצה ולא קונים סוסים זקנים שזה טוב למכבי.
היום במשחק אימון פנימי ניבאלדו סוף סוף חזר לשחק. אומנם רק 15 דקות אבל סוף סוף רואים התקדמות. מפחיד לשחק עם בלם אחד ועוד שרן ייני אפילו אם זה נגד האזרים שעל הנייר אנחנו צריכים לעבור. אני מקווה שניבאלדו יהיה כשיר עד אז. ציון צמח נפגש עם איוניר והבין ממנו כי הוא לא מתוכנן להיות שחקן הרכב. צמח, שהושאל אשתקד להפועל ר"ג, מחזיק במספר הצעות מקבוצות בליגת העל וביניהן בני יהודה, מכבי פ"ת, רמת השרון והפועל ראשל"צ. צמח הבהיר למכבי שהוא לא מעוניין בעוד עונת השאלה, מסתמן שהוא יבקש לקנות את כרטיסו מהמועדון וכך להיות שחקן חופשי.
טוב אז כנראה סופית מאור לא ישחק במכבי ת"א. אני עוקב אחרי הכדורגל כאן 17 שנה ואני יכול להגיד בביטחון מלא שהמעבר הכי מטומטם של שחקן בתקופה הזו בארץ היה של מאור בוזגלו למכבי ת"א. הוא עזב למועדון כושל לחלוטין עם לחץ לא נורמלי. לא השיג איתו כלום ושום דבר, בזמן שמכבי חיפה לקחה 2 אליפויות ושיחקה בצ'מפיונס. אין שכל, אין דאגות. בטח עם שכר ברוטו של עשרות אלפי דולר בחודש.
אחרי שנים של בזבזוזים? באיזה פלאנטה? עונת 09-10 עונה פיננסית רק עם צעירים! 07-08 עונת סנטה קולומה - עונה עם צעירים. על איזה שנים אתה מדבר? השנים היחידות של בזבוזים באמת היו ב-08/09 עם שניידר ובשנה שעברה 10/11. גם הגלאקטיקוס זה כסף שמכבי כמעט ולא הוציאה, לא מעט מזה הגיע מהספונסרים "רסידו" ו"סלקום" שנתנו למכבי ת"א לעונה הזאת, כן תקשיב טוב אני לא עובד עליכם, 3 מיליון דולר! נכון שמכבי השקיעה פעמיים סכומי כסף גדולים אבל ממש לא כל שנה היא עושה את זה, בכלל ברוב שנות ה-2000 היא כמעט ולא הביאה שחקנים ולא השקיעה כסף...
כשחקן יש לי עוד הערכה כלפי בוזגלו ג'וניור, בסה"כ מדובר בשחקן טוב עם פוטנציאל, אבל מספיק לשמוע את הדמגוג שחושב שבו מעין מסי ישראלי. יעקב בוזגלו עושה כבר שנים מעצמו צחוק ולשמחתי אין איש במכבי חיפה שחושב שמאור בוזגלו הוא אופצייה לקבוצה שלנו. אני מבין היטב את הביקורת על גולדהאר ואיווניר, אבל חסר לי ביקורת על מחנה בוזגלו. כשקוראים את דברי האב פשוט מתפוצצים מצחוק. איך האיש הזה לוקח את עצמו ברצינות? מפתיע שהוא עדיין לא התחיל עם השד העדתי... מקצועית, בוזגלו יהיה חסר, אבל לך תדעו עד כמה הקבוצה תתגבש ללא שחקן שאולי גם מבחינה חברתית מפריע. ברור שבגלל יעקב בוזגלו ביציע אין שקט במועדון שגם ככה מועדון מאד לחוץ. אני מבין היטב למה עמנואל רוזן רוצה את בוזגלו בקבוצה שלו, אבל יעקב בוזגלו כבר הרס כל חלקה טובה במכבי חיפה ועכשיו זה קרה גם במכבי ת"א. עם קצת מזל נראה כבר בתוך זמן קצר מריבה בין מחנה בוזגלו לראשי הפועל ת"א ועמנואל רוזן מאשים את מכבי ת"א ומכבי חיפה בקונספירציה נגד קבוצתו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx