מכבי ת"א 10/11: בניית קבוצה רעבה ותוססת

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Number 8, ‏9/7/10.

1. Fanatic Member

לא אולי. הוא מגן טוב לקבוצה קטנה, למכבי הוא בטוח לא מספיק טוב.
    גם המגן הימני עומר ורד (הפועל חיפה) ככל הנראה יחזור לקבוצה. עוד מגן שנתן עונה יחסית טובה, אבל שוב, אני חושב ששניהם לא יותר משחקני ספספל סבירים.

2. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

מה טוב לרמה של מכבי תגיד לי? שכחת איך הוא היה פח זבל 3 שנים? על סמך עונה בינונית בקבוצה הסימפטית של ק"ש בלי מטרות וכלום ושום דבר צריך להחזיר אותו? רק מראה שלאיווניר אין מושג וזה עונה בלי מאמן

3. Fanatic Member

חכה עומר, עוד אין שום החלטה סופית, גם לא מי שכבר הודיעו שישאר.
    לשטראובר מציעים הצעות מעליבות, ישראלביץ' רוצה לארגנטינה, קולאוטי כבר אמר כמה פעמים שהוא לא כל כך רוצה להשאר.

האמת, היחיד שאני מת שיחזור מכל ההשאלות האלו זה תמיר כחלון.

4. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

,לגבי קולאוטי, אז ברגע שבית"ר תוכל להכין את העונה הבאה(תאריך ממש לא ידוע) אז הוא היעד הראשון של רוני לוי, כמובן שיצטרכו לסגור עם מכבי והשחקן, דבר שלא יהיה כזה פשוט אבל ידוע שקולאוטי רוצה לשחק תחת רוני לוי ומכבי תרצה להשתחרר מהארגנטינאי, ועוד אחד שרוני רוצה זה גל אלברמן אבל עליו איווניר לא ירצה לוותר.

בעניין השחקנים המושאלים אז עומר ורד ואורי שטרית בטח צריכים לחזור אבל לא בתור מגנים ראשונים אלא כמתחרים עם זיו וסבן/מלול על עמדות המגנים, ואם כבר השחקן הראשון שמכבי צריכה להחזיר זה ציון צמח שהוא אחלה שחקן.
    תמיר כחלון? לדעתי שחקן בינוני מדי למועדון כמו מכבי, מה גם שזה שהיום הוא פתח פה על סמל כמו אבי נימני לא מוסיפות לו נקודות זכות.

5. Don Joan Roman Member

רוברטו קולאוטי יישאר במכבי תל אביב אלא אם כן גומא אגייאר יקנה את בית"ר, אם וכאשר כן אז יש סיכוי גדול שקולאוטי יעבור לירושלים ויחזור לשתף פעולה עם רוני לוי, אבל אני האמת לא הייתי בונה על זה שבית"ר תימכר לאגייאר זה יותר בכיוון של עוד עונה בלי כיוון בבית"ר כך שאתם תיהנו ממנו גם השנה.

בנוגע לשטרית ולורד: לעומר ורד מגיע לקבל את ההזדמנות משום שהוא עדיין לא זכה לשחק במכבי תל אביב ואי אפשר לדעת איך הוא ישתלב שם, בחיפה הוא נתן עונה טובה וכל עוד הוא לא הוכיח אחרת למכבי שווה להמר עליו לפחות בתור מגן שני, את אורי שטרית אני חושב שמכבי צריכה לחפש ולשחרר לקבוצה אחרת, הוא שחקן בינוני מאוד, לא מתאים למכבי ולשאיפות שלה, מצד שני כשהמגנים שלך בעונה האחרונה הם קלמי סבן ויואב זיו זה לא נראה כ"כ רחוק מהמציאות שהשניים האלה יאיישו את ההרכב.

נערך לאחרונה ב: ‏30/5/11
  6. Fanatic Member

מהמעט שהספקתי לראות מציון צמח באמת ראיתי ניצוצות של כשרון, אבל אני לא חושב שהעונה שהוא נתן בהפועל רמת גן הייתה מספיק טובה מבחינתו, אבל מצד שני הקבוצה הזאת באמת הייתה קבוצה פח אמיתית ככה שאי אפשר לשפוט אותו.

ובקשר לכחלון? כבר הפסקתי להתרגש מכל פיפס קטן. השחקן הישראלי תמיד יודע לפתוח את הפה ולהאשים את כולם חוץ מעצמו. תראו את דני בונדר מהפועל.
    למרות שאני חושב שבחלק מהדברים שהוא אמר הוא צודק.
    בכל אופן, כחלון שחקן שמכניס טירוף למגרש ובחצי עונה שהוא נתן בשנה שעברה כשבוזגלו היה פצוע הוא היה אחד מהשחקנים היותר בולטים. לדעתי מגיע לו עוד צ'אנס.

7. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

מה תמיר כחלון? מה הוא כבר עשה במכבי שמגיע לו להיות בקבוצה? גול מהאוויר נגד בית"ר? בוא נחזיר את צרפתי גם כי הוא שם גם בעיטה חופשית ב-7:0...אם תמיר כחלון לא שיחק השנה, כנראה שהוא היה על הפנים, כי אבי נמני ניסה את כל שחקני הסגל בהרכב, כולל כחלון ובהזדמנויות שקיבל, מה הוא עשה? כלום. מסירה נגד פ.ס.ז'. ציון צמח לעומת זאת זה באמת שחקן שמגיע לו לחזור למכבי, לא להרכב כן? אבל בטח שלסגל. גם עונת 09/10 הוא היה בסדר גמור, והשנה הוא היחידי ששיחק כדורגל בפח זבל שנקרא הפועל רמת גן.

8. itay7 Member

תמיר כחלון, אורי שטרית, גיא צרפתי, מה נהיינו, הפועל עכו?

אני אישית לא מחזיר אף מושאל, לא ראיתי אחד שבאמת אפשר להגיד עליו וואו, אלא סתם "הוא שחקן ליגה סביר". הדבר האחרון שמכבי צריכה, עם הנוער הטוב שיש לנו, זה סתם לעבות את הסגל. צריך להביא שחקן-שניים שייעשו את ההבדל, וזהו - גם אם זה אומר לסבול עמדות שהם לא משהו (שני המגנים לדוגמא). חוץ מזה צריך לדלל את הסגל משחקנים לא נחוצים - רוני גפני (אלירן ג'ורג' יכול לבוא במקומו), סידיבה, אבידור, יניב עזרן ( http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx ).

אני אישית הייתי הולך על קשר קדמי (במקום מדוניאנין) ועל מגן, שהעדיפות צריכה להיות לאיכות ולא לצד שהוא משחק.

9. Fanatic Member

גיא צרפתי זה לא יותר מבדיחה לא מוצלחת. שחקן גמור ושלא נזכיר את זה שהוא הספיק לעבור בהפועל.
    השמות היחידים שבאמת נשמעים קרובים והרציניים ביותר הם שמות לא כל כך מוכרים כמו רפי דהן (ששיחק העונה בהפועל פתח תקווה) ודיא סבע, שאגב שניהם שייכים לטוברוק. אלי זיזוב שנבחן כמעט חצי עונה ככל הנראה גם יחתום ומוסא קאנוטה חלוץ זר שמיועד לנוער.

בקשר לשיחרורים, עזרן מסיים חוזה והוא שחקן חופשי ואם אני לא טועה גם עם גפני זה אותו סיפור. אבידור חזר לק"ש וסידיבה למעשה שוחרר כבר רק צריך למצוא קובה שתיקח את החוזה שלו לפחות לעונה אחת.

בנושא אחר, מכבי חתמה על הסכם זכות ראשונים עם בית"ר נס טובורק, כמו שהיה לחיפה ולהפועל פתח תקווה בעבר. להזכירכם למכבי יש גם הסכם עם מועדון נשר של אייל ברקוביץ'.

נערך לאחרונה ב: ‏2/6/11
  10. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

בכנות: למי איכפת? הרי אף אחד מהילדים האלה לא יהיה בורג מוביל בשנה הבאה, וגם אם יהיו צעירים שישחקו בהרכב זה לא יותר מ-2, גג 3 וגם בזה אני מגזים.

מה שכן חבל שמחזירים שחקנים שכבר מזמן גמרו את הקריירה במכבי, כמו אורי שטרית הפח הזה.

נערך לאחרונה ב: ‏2/6/11
  11. Limes Member

מה זאת אומרת למי אכפת? נכון, הם לא יהיו בורג מוביל בעונה הקרובה ככל הנראה (אם כי אין לדעת). אבל כדי לבנות קבוצה מובילה שגם אשכרה יכולה לגעת בתארים, ולא רק לרייר עליהם בקיץ, צריך לחשוב גם 2 3 ו-4 עונות קדימה. אולי עוד שנתיים אחד מהם כן יהיה בורג מרכזי? זה שאף שחקן נוער ממכבי לא הפך לשחקן הרכב משמעותי (הבהרה: שרן ייני לא משמעותי בשום קנה מידה) בחצי העשור האחרון לא אומר שזה בלתי אפשרי, או מיותר...

אם מההסכם עם טוברוק נוכל להרוויח בעתיד שחקנים דוגמת ארבייטמן ואלמוג כהן, או אפילו איזה שי מימון או שמעון אבוחצירא, אשרינו.

בנוגע לשטרית, אני בספק אם מישהו חושב עליו בתור שחקן הרכב לעונה הבאה. וצרפתי? עוד לא הבנתם את הפאנץ'? כל קיץ בארבע שנים האחרונות יש איזשהו "מקורב" שמחזיר אותו למכבי דרך התקשורת. הלאה, הלאה.

12. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

מי יהיה בורג מרכזי? שירן ייני שממשיכים להשאיר אותו? ריף פרץ שלא מסוגל לעבור קונוס? מי? אלירן ג'ורג' הגוץ? אורי כהן שעדיין צעיר? קפילוטו שלא יודע את מי לשמור? היחידי שנראה כמו מי שעוד 3-4 שנים מינימום, יכול להתחיל להיות רפאלוב רק בתפקיד שלו, זה מושיקו לוגאסי.

די מספיק עם המושאלים האלה. כל מי שעזב את מכבי, כנראה שהיתה סיבה לעזיבה שלו: ולא זה לא אבי נמני חחח אלא יכולת עלובה ומחפירה ב-1000 הזדמנויות שקיבלו בהרכב. תמיר כחלון לדעתי לא היה מספיק טוב, כי וואלה שינו אלף פעם הרכבים בעונה הזאת, אם גם לזה הוא לא הגיע אז כנראה שהוא באמת לא היה טוב.

13. alexshw Member

אם שחר שבשנים האחרונות משקיע כל כך בצעירים, החליט שלא להמשיך את ההתקשרות עם טוברוק, זה כנראה אומר משהו.
    מועדון הנוער הכי אוברייטד בארץ, בהתחשב בכך שמטרתו היא לגדל שחקנים. זה ביזנס ולאף אחד לא באמת חשוב שם התפתחות של השחקן, אלא רק איזה קופון יגזרו עליו.

יש כמה דוגמאות יוצאות מן הכלל, אבל זה לא ביג דיל במועדון שאין לו למעשה קבוצת בוגרים.
    נגדי ארבייטמן, נתן בכל הקריירה שלו אולי שנתיים באמת טובות(וגם עם כל הכבוד ל - 28 שעריו בעונה שעברה, במאני טיים ובאלופות הוא לא היה קיים בכלל).
    גולסה, אולי הכישרון הכי גדול שיצא משם, על הנייר לפחות, זרק לפח שנה וחצי, והפציעות זה לא תירוץ כי הוא גם שיחק בכל זאת לא מעט בתקופה הזו.

14. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

שחר לא צריך אותם יותר כי הנוער שלו הגיע למצב שהוא מוציא שחקנים באותה רמה אם לא יותר...הגיוני אחרי כל כך הרבה שנים של השקעה.

מה שכן, השקט הזה שיש במכבי ת"א, מרגיז, מקומם ומעצבן! רבאק, חסרים לנו 4 שחקני הרכב שכל אחד יודע שצריך להביא, שיתחילו לעבוד.

איווניר הפח הזה, אפילו רכש לא מבקש, המאמן הראשון בהיסטוריה של מכבי שלא מבקש רכש, שיראה אסרטיביות, אפילו שיקבל לא, אבל שיבקש! הרי הוא אמר שהסגל לא טוב לא? אז מה פתאום לא מבקשים רכש? אפס! תתחיל לעבוד. נגמרו לך ימי החסד אחרי ההמצאה של "אני לא בניתי את הסגל הזה" כאילו הוא מורכב משחקני הפועל רמת גן.

שוער, מגן ימני, מגן שמאלי, קשר אמצע - בלי אלה אין מה לבוא אפילו לעונה הבאה!

15. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

לא מבין מה אתם, ובכלל אוהדי הכדורגל כל כך לחוצים על רכש מהיר ואינטנסיבי?
    להזכירכם, לפני שבוע נגמרה העונה, אולי לכם הרבה קודם, אבל רשמית היא נגמרה לפני שבוע. מה רציתם שכבר יסכמו עם 3-4 שחקנים? מה עדיף להחתים עכשיו זר או לחכות שבוע- שבועיים, להזמין אותו לאימונים, להתרשם, ואז להחתים? לא יודע, אני נגד החתמות פזיזות.