מכבי ת"א 10/11: בניית קבוצה רעבה ותוססת

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Number 8, ‏9/7/10.

1. Fanatic Member

לא התכוונתי שמייק חן צריך להיות שוער שני בעתיד.
    התכוונתי לכך שבמשחקים כמו המשחק של היום אפשר לפתוח עם מייק חן ולא עם סולומון הליצן.
    הרי המשחקים האלה נועדו בשביל לתת הזדמנויות לשחקנים צעירים\חדשים, אז למה סולומון ולא מייק חן?

2. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

פחחחח הרוש למכבי, מה נראה לך שכל יום יצחקי? התחנה הבאה של הרוש זה אירופה וכבר עכשיו יש לו הצעות מקבוצות בעלות שם, הוא עצמו מתכנן להישאר בבית"ר עד שיתקבע בעמדת השוער של הנבחרת ואז הוא יצא לאירופה.

3. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

איזה הצעות בדיוק היו לו? מקבוצות בעלות שם? אל תצחיק אותי. אולי קבוצות שלכל השחקנים שלהם יש שפם, אבל בטח שלא שם, אחרת הוא מזמן היה עף מבית"ר ירושלים...

כל יום יצחקי לא כל יום יצחקי, אם מכבי תצטרך שוער וגולדהאר יפתח את הכיס, תהיה בטוח שקורנפיין למען העתיד של בית"ר יעביר אותו למכבי במקרה הצורך

4. eran levy Member

לא כל יום יצחקי, אבל הדברים שלך מנסים לתחזק רומנטיקה שאינה עוד.
    בעצם משמעותה הרומנטיקה רוצה לחזור לאחור, לדברים שהיו פעם, לאינדיבידואל והשלכתו על החברה. רומנטיקה ולאומיות הולכות יד ביד. עכשיו, אתה רואה משהו מזה בליגה? כל אחד לעצמו, ברק יצחקי כבר לא היוצא מן הכלל - הוא הסימפטום. אריאל הרוש יעבור תוך יומיים לכל קבוצה אם יוצע עבורו מספיק כסף. כל שחקן יעבור לכל קבוצה אם יוצע מספיק כסף לו או למנהל שמחזיק בחוזה שלו. כל יום יצחקי? עם הצ'ק המתאים כל שעה יכולה להיות יצחקי.

5. EO11 בפה אליל היכל התהילה

מצטער שאני מתבטא ככה,אבל אתה פשוט מזיין את השכל.

אריאל הרוש כבר קיבל פניות מקבוצות באירופה וסירב בגלל שהוא רוצה להישאר עוד שנתיים לפחות בבית"ר ובצדק,הוא לא היה עף ישר לאירופה בלי ניסיון כמו ילד מטומטם.

6. burning soil Member

למכבי יש בעיה אחרת - יש רק בלם אחד מחליף.

איפה ליאור ג'אן ?

7. Fanatic Member

ז'אן כרגע שחקן חופשי.

יש שמועות בזמן האחרון שז'אן כן יחתום במכבי בסופו של דבר, אבל אי אפשר לדעת, כי זה תלוי רק בגולדהאר וגולדהאר מאוד כועס על ז'אן מכיוון שבחר לסרב להצעה שגולדהאר הציע לו באופן אישי לטובת קבוצה מאזרבייג'ן.

8. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

הכסף של הקנדי והניצחון על אולימפאיקוס עלו לך לראש והוציאו את המכביסט השחצן והיהיר שבך.
    בית"ר כרגע בתהליך של הבראה מבחינה כלכלית, הקיץ הקודם היה הגרוע מאז קיץ 2001 אבל למזלנו הגיע אגיאר והציל אותנו מפירוק, השנה לא היה אגיאר אבל הצלחנו להסתדר והתקציב קטן, בעונה הבאה תהיה לקבוצה את עמותת האוהדים שתזרים כסף ואליה יחברו עוד אנשי עסקים ותמיד יש את הסיכוי שמישהו מבחוץ יקנה את הקבוצה(ואם זה יקרה הוא יתחייב ל-3 שנים עם סכום מדויק בכל שנה והבטחה שגם אם יילך הוא ידאג שהמועדון יילך לידיים של מישהו עמיד) ואם מישהו רוצה לקנות את המועדון זה בסכום קטן משמעותית ממה שהמועדון שווה, ובקיצור שורה תחתונה: מצב כמו הקיץ הזה שהיינו חייבים למכור שחקנים כדי להתקיים לא יחזור ככה שאתה יכול לשכוח מהרוש שבכלל לא רוצה וירצה ללכת למכבי, הוא הצהיר בערך 200 פעם שהוא נשאר כאן לפחות שנתיים ואז יצא לאירופה וד"א הסוכן שלו זה פיני זהבי ככה שאין לי ספק שהוא יעבור לקבוצה מכובדת אחרי שיהפוך כאן לשוער הראשון של הנבחרת.

מקווה שהבהרתי את עצמי.

9. eran levy Member

הבהרת את עצמך.
    עכשיו עוד הבהרה: אתה תמים מאוד אם אתה בונה על דברים שהרוש אומר לעיתונות. מי היה מסוגל פעם לחשוב שאורי מלמיליאן ישחק בקבוצה אחרת חוץ מבית"ר? לפני שיצחקי עבר לבלגיה בודדים העלו על דעתם שהוא ישחק בקבוצה אחרת בארץ חוץ מבית"ר אם יחזור (טוב, כשיחזור, עלי הוא אף פעם לא הצליח לעבוד). אז הרוש אמר, ביג דיל. 

10. Carlo Zampa Member

יצחקי עבר קבוצה כי היחסים עם האוהדים היו לא טובים, מעטים המשחקים שהוא לא היה חוטף קללות בגלל הזלזול שהפגין. זה היה בלתי נמנע, הקהל רצה את זה, הקבוצה רצתה את זה וגם השחקן כמובן.
    כל עוד הקהל חולה על הרוש, ובית"ר לא צריכה למכור אותו כדי להרוויח כסף שיעזור למועדון להתקיים - אין שום סיבה שיעזוב. התחנה הבאה שלו זה אירופה, אם לא יהיו הפתעות(כגון סכסוך עם ההנהלה בקשר לכסף ואז יכול למצוא את עצמו בקבוצה אחרת בארץ).
    מלמיליאן? עזב בגלל בעיות עם ההנהלה ותחושת מיצוי. הוא עשה הכל עם בית"ר ובסוף דרכו היו בעיות שקשורות לכסף והעדיף לעזוב. ואין שום סיכוי הכי קטן שהיה עושה את הצעד הזה 5 שנים לפני.

בקיצור, הרוש לא יעזוב סתם ככה אם מכבי תחליט לקנות אותו.

11. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

"אז הרוש אמר, ביג דיל." - מה יותר חזק ממילה של בן-אדם? והנה המילים המדויקות של הרוש(לינק לכתבה המלאה):

גם אם יהיו שנים קשות לבית"ר אני אהיה שם תמיד, אני לא אחפש לברוח לשום קבוצה אחרת בליגה. אני בבית"ר גם בטוב וגם ברע".

אני מאמין לו, אתה לא ואתה גם עירבבת את ברק יצחקי ומלמיליאן, כל שחקן צריך להישפט לגופו.
    ברק יצחקי לדעתי היה נשאר בבית"ר אם היה כסף ובמבחינתו המצב היה קודם אירופה אח"כ בית"ר והברירת מחדל זה קבוצה אחרת בארץ ובמקרה הוא(יחד עם בית"ר) בחרו במכבי, זה לא שהוא הלך לשם מרצון שלם וברור שאם הייתה לו הצעה רצינית מאירופה או שהוא יכל להישאר בבית"ר אז הוא לא היה משחק במכבי.

צריך לדעת גם למי להאמין, אני זוכר למשל שג'יובאני רוסו אמר בטלוויזיה שהוא ישאר בבית"ר אם יוכל עד שימות אבל יום אחרי הוא חתם במכבי חיפה, אבל הוא שכיר חרב ששיחק בכל מקום שהציע לו יותר כסף והתקדמות מקצועית גדולה, שחקנים כמו הרוש וברוכיאן למשל הם שחקני בית שיותר קל לי להאמין להם כי אני יודע שהם באמת אוהבים את הקבוצה, לשחקנים כמו רוסו, אבוקסיס, גרשון ודומיהם קשה להאמין כי הרי הם כבר עזבו מועדונים בלי להזיל דמעה(במקרה של גרשון מלאכותית).

12. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

היום כ"א אומר מילה וכבר נהיה חביב האוהדים, עונה אח"כ הוא כבר במקום אחר.
    אני חס וחלילה לא אומר ולא רומז את זה על הרוש בהכרח, אבל זה נהיה תופעה; קבוצה בלגית נחותה מציעה לשחקן חוזה, השחקן שומע בראש 'חו"ל, חו"ל', בלי לחשוב אם זה באמת משתלם לו והאם משם הוא יתקדם, חוזר עם הזנב בין הרגליים בכושר פחות טוב - תם ונשלם הקונדס.

אני מקווה שלא כך יהיה הדבר, וכי רק אביו טוחן לו ת'שכל על חו"ל.
    למרות עונה טובה, יש לו כמה נעליים לקרוע, במיוחד כשוער שהניסיון הוא פאקטור חשוב ביותר.

13. EO11 בפה אליל היכל התהילה

מי שטוחן לו את השכל זה פיני זהבי,גם הרוש וגם אבא שלו אוהבים את בית"ר ואני חושב שעם סוכן אחר החוזה כבר היה חתום.

14. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

לא יודע, כבר ראיתי מס' התבטויות של אביו בתקשורת, או שמא התבלבלתי.
    ואכן, הסוכנים האלו הם בעייה גדולה לכולנו.

15. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

Gianluigi Buffon - גם אבא של אלמוג כהן סגר עם כמה קבוצות קבוצות בארץ על מעבר אפשרי בזמן שהבן הצהיר באופן חד משמעי שבישראל הוא ישחק רק במכבי נתניה ואכן הקשר עמד במילותיו. אני לא בא להגיד שום דבר לגבי אריאל הרוש, כי אני לא באמת יודע עד כמה הוא אוהב את ביתר ירושלים כמו שידעתי כמה אלמוג כהן אוהב את מכבי נתניה - אני רק בא להגיד שמילים של אבא או סוכן לא משפיעות יותר מדי אם לשחקן יש אופי ועמוד שדרה ובינתיים אריאל הרוש, עד שיוכיח אחרת, נחשב בעיניי לשחקן עם אופי ועמוד שדרה.

נערך לאחרונה ב: ‏10/8/10