מכבי ת"א 10/11: בניית קבוצה רעבה ותוססת

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Number 8, ‏9/7/10.

1. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

לפי מה שהבנתי, מוטי איוניר רוצה להשאיר מבין שני הבלמים הזרים את ניבלדו, שזו החלטה שאפשר לקבל בהבנה, כי מכבי תל אביב לא צריכה להשקיע כל כך הרבה על שני בלמים זרים, שיש לה בלם ישראלי מוביל כמו אבי סטרול. כמובן שאם ניבלדו נפצע בצורה קשה, כזו שלא מאפשרת לו להתחיל את העונה הבאה, אזי מדובר בטעות, אבל כל זמן שמוטי איוניר בונה על הצמד אבי סטרול וניבלדו לעונה הבאה, אני חושב שאפשר להבין את הראש שלו.

2. Fanatic Member

עידן, אני לא יודע אם זו תקופה לא טובה שלו או שהוא פשוט עושה דווקא. אם היית רואה את המשחק נגד בני יהודה היית רואה שהוא ניסה לעשות הכל כדי לסיים את המשחק עם כרטיס אדום.

השמועה אומרת שיש קבוצות שכבר יצרו איתו קשר לעונה הבאה. סאבו יודע שלמכבי יש אופציה עליו, מה שאומר שהקבוצה שתרצה אותו תצטרך לשלם פיצוי למכבי, ולכן הוא מציג יכולת רעה בכוונה. אומנם זה "פרסום" של רון קופמן, אבל אחרי המשחק נגד בני יהודה, אני באמת לא אתפלא אם זה נכון.

נערך לאחרונה ב: ‏7/4/11
  3. Charlton Member

ולפי דיבורים מכבי רוצים את בן בסט שנה הבאה בקריית שלום...
    כמה מתאים לכם, שחקן שאומנם שורף דשא אבל בינוני להפליא, זה שהוא כבש 16 שערים זה בגלל שהוא שחקן ההתקפה היחידי של הפועל חיפה, הוא בועט חופשיות וגם פנדלים... מה יהיה איתכם? לא למדתם ממקרים כמו ביטון ועזרן?

4. Fanatic Member

האמת אני מסכים איתך בקשר לבן בסט. חלוץ טוב, אבל לא חושב שהוא מספיק טוב לקבוצה גדולה יותר מהפועל חיפה.
    אבל כשזה יהיה פרסום יותר רציני תוכל להגיד את מה שאתה אומר. הרי כל יום יש ויהיה שם אחר שיקושר עם מכבי. כרגע זה רק ספקולציות.

5. Charlton Member

אני אומר את זה כי אני אוהד הפועל חיפה ואני יודע מה הולך איתו
    הפירסומים שהוא סגר בגרמניה לא נכונים(למרות שיש סיכוי שזה יקרה) והוא יותר קרוב למכבי ת"א שרוצה גם להביא את רואש וכנראה מחזירה את עומר ורד בעונה הבאה לסגל.
    אני רואה את עדן כבר שנים, שחקן טוב אבל הוא גם מחמיצן גדול.. תאמין לי שמי ואם אתה מכיר את הליגה אתה תידע שהוא כמו עזרן וכאלה שתפסו עונה גדולה(ומי ישמע איזה גדולה, גול אחד הוא לא נתן נגד קבוצות גדולות ואתה צריך לראות איזה החמצוץ הוא דופק במשחקי ליגה) והתקשורת עושה סביבם פסטיבל- עם כל הרעש והצלצולים הוא לא יצליח בחיים במכבי תל אביב כי הוא לא חלוץ מספיק טוב.

6. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

ההחלטה להשאיר את ניבאלדו היא לא מובנת, היא מטומטמת! רק מראה כמה לאיווניר אין מושג.

איווניר מנסה לעבוד עלינו בעיניים עם משפטים של "אני מתבייש לצאת מהבית" גם אני מתבייש שהוא המאמן של מכבי...

בדם ועד את מוטי נגרש, אפס מאופס, תלך הביתה.

7. Number 8 Member

אבירם - חבל שאיווניר בונה על בלם ששיחק כמה משחקים בתחילת העונה ואז נפצע לשלוש חודשים(בגלל הפציעה של ניבאלדו, פאביצ'ביץ' הגיע), חזר לעשר משחקים ושוב נפצע עד היום וספק גדול אם יחזור לשחק העונה. בתחילת העונה הוא היה ענק, אחד הבלמים הטובים שהיו פה, אחר כך נפצע אבל הצלחנו להתגבר על החיסרון שלו ואז שוב נפצע. אני לא יודע אם אפשר לסמוך על בלם ששיחק 15 משחקים העונה בכל המסגרות.
    אבי סטרול בלם ישראלי ממוצע, לא יותר מזה. הוא עושה לא מעט טעויות ובעיקר הוא ממש איטי בשביל בלם. אני לא יודע עד כמה זה יהיה צעד נכון לבנות עליו כבלם פותח.

בנוגע לפאביצ'ביץ' - אני לא יודע אם הוא עושה את זה בכוונה או לא. כך או כך, גם אם הוא רוצה לעזוב, הוא יידבר עם מכבי ובסופו של דבר ישחררו אותו, לא משאירים שחקן בכוח, ככה מכבי פועלת, אם זה כמו מקרה קאמאנן או טברטקו קאלה. מכבי לא תשים לו רגליים זה בטוח, וכל השמועות על זה שהוא עושה בכוונה די טיפשיות, אולי במשחק האחרון זה נראה ככה אבל זה לא נשמע הגיוני. אם כבר רוצים להשאיר בלם אז צריך להשאיר את פאביצ'ביץ'.

בנוגע לעדן בן בסט - כרגע הכל שמועות... אני לא הכי מתלהב ממנו, עוד שחקן שנותן עונה גדולה אחת, אבל מכבי חייבים להביא חלוץ ישראלי במקומו של קולאוטי כך שמבין החלוצים הישראלים הפנויים כביכול, הוא אופצייה טובה.

8. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא בקיא בפציעות של ניבלדו ואני לא יודע האם הוא עבר את אותה הפציעה בכל הפעמים שנעדר, כך שאני לא יודע להעריך את הסיכויים שלו לפתוח את העונה הבאה כשהוא כשיר ולשמור על הבריאות שלו לאורך העונה. יכול מאוד להיות שבסופו של דבר זה יהיה סבו פביצ'ביץ' שישחק ליד אבי סטרול. מה שאני מנסה להגיד זה שלמרות שגם ניבלדו וגם סבו פביצ'ביץ' תותחים, מוטי איוניר כנראה חושב שאין טעם להחזיק את שניהם כשיש את אבי סטרול ושהוא ינצל בצורה יעילה יותר את האפשרות להחתים שחקנים זרים.

אגב, אני חושב שאבי סטרול הוא בלם שאפשר לבנות עליו. בשתי העונות שהוא שיחק במכבי נתניה הוא היה הבלם הישראלי המוביל בליגה. אמנם הוא שיחק ליד לואיס מרין האגדי, אבל גם ליד אורי אוזן, קלמי סבן ודדי בן דיין.

9. Number 8 Member

רוצים לשחרר את פאביצ'ביץ' בגלל התקופה הרעה שלו או בגלל שהוא עושה דווקא, אני לא יודע מה בדיוק נכון אבל אם כבר רוצים להשאיר מישהו, זה צריך להיות פאביצ'ביץ' שנתן עונה מצויינת מלבד החודשיים האחרונים. רק צריך לסגור איתו את כל הפינות, ואם הוא רוצה לעזוב, לא מחזיקים אף אחד בכוח.
    ניבאלדו זה סימן שאלה גדול, מבחינת יכולת הוא בלם ענק אבל השאלה אם הוא יכול להחזיק מעמד לא להיפצע כל שני וחמישי. בצוות הרפואי צריך לבדוק טוב טוב את המצב שלו ואז להחליט האם להשאיר אותו.
    ניבאלדו ופאביצ'ביץ' בלמים אדירים, בין הטובים שהיו כאן.

בנוגע לאבי סטרול, הוא בלם טוב אבל לא מספיק טוב לקבוצה גדולה. יש לו משחק ראש טוב ויודע להגן אבל הבעיה העיקרית איתו הוא שהוא די איטי בשביל בלם וחלוצים צעירים כמו טל בן חיים או עומר דמארי יכולים לעשות לו את המוות.

10. Don Joan Roman Member

את זה אתה יכול להגיד לגביי כמעט כל בלם ישראלי, בין האופציות הישראליות סטרול הוא אופציה מצויינת והוא לא כ"כ גרוע כמו שאתם מתארים אותו, לדעתי שילוב שלו ושל פאביצ'ביץ' במרכז ההגנה הוא ציוות נפלא למכבי, את ניבאלדו הייתי מנסה לשחרר ולא לקחת סיכון שהוא יפצע שוב לחצי עונה כי בסה"F מעבר לעובדה שהוא משתכר לא מעט זה פוגע ביציבות של הקבוצה.

11. Number 8 Member

סטרול איטי יחסית לבלם ישראלי, לא לוידיץ'. אם חלוצים מהירים שרק בישראל הם נחשבים לכאלה מהירים, עושים לו בית ספר, זו בעיה גדולה. מה שגם, סטרול לא יודע לכפות על האיטיות שלו כי גם גוף הוא לא יודע לשים. מלבד המשחק ראש שלו שגם הוא לא כזה להיט, אין לו את התכונות בשביל להיות בלם מצויין.

צריך להשאיר את אבי סטרול אבל בתור בלם מחליף ראשון.

נערך לאחרונה ב: ‏8/4/11
  12. shabaaz Member

מדהים איך כל עונה מכבי ת"א תעשה הכל בקיץ בכדי למכור 10 אלף מנויים.
    אני חושב שכבר כמה שנים אני בא ואומר שלקבוצה הזאת אין שום רצון אמיתי לבנות שלד איכותי אלא רק לצאת בעוד ועוד הצהרות-העיקר שהמטומטמים שוב פעם יישבו בקסמי הצ'קים של הפראייר התורן.
    ברור שזה סקסי לומר שזה מה שהם יעשו כל עונה,אבל למעשה ידוע שאיך שנפתחת עונת המלפפונים במכבי ת"א לא מסוגלים לשמור על הארנק וישר עושים במכנסיים.ממש ככה.
    זה עצוב אבל זאת האמת.לקבוצה הזאת פשוט אין את היכולת לייצב קבוצה רצינית.
    בכל פעם יש את הנוסחה החדשה שהפעם תזכה אותם באליפות,ובכל פעם זה גם לא עובד מאחר ואף אחד שם לא קולט עדיין שרק השחקנים משתנים,אבל היכולת נשארת אותו דבר.

13. alexshw Member

היה צפוי שבאיזשהו שלב נקרא על התעניינות בארבייטמן מצד מכבי ת"א.
    הוא גם בטח יקבל שם פי 3 שכר מאשר אצלינו ויבקיע פי 3 פחות גולים. בעצם בשביל זה הוא יצא לבלגיה.

14. Don Joan Roman Member

נראה לי שאתה מגזים בענק בביקורת כלפיו.

15. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

Number 8 - אבי סטרול לא פחות מהבלמים הישראלים שיש במכבי חיפה או הפועל תל אביב. הכל עניין של את תיאום. הגיע הזמן שמכבי תל אביב תתחיל להביא שחקני רכש בהתאם לצרכים שלה ולא רק כי הם הטובים ביותר שיש על הנייר בשוק או כי הם טובים. כמובן שאני אומר את זה בהנחה שבמכבי תל אביב ירצו גם בעונה הבאה לנסות לרוץ כמה שיותר חזק.

נערך לאחרונה ב: ‏10/4/11