מכבי ת"א 09/10: יצחקי, קולאוטי, זיו, סבן ועטר חתמו

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Emil, ‏10/7/09.

1. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם אלירן עטר שווה 1.2 מיליון דולר אז יצחקי בטח שווה 2 מיליון ואפילו יותר, והשיקולים וההחלטות של בית"ר היגיוניות לגמרי, בית"ר היא לא חממת שחקנים ובטח שלא קבוצה קטנה שמתכופפת כל פעם שמגיעה קבוצה עשירה כמו מכבי ת"א או הפועל ת"א, וככל שהיא תמכור את יצחקי במחיר גבוה יותר כך הסיכוים שלה להשאיר את שאר השחקנים היקרים גבוהים יותר, והמטרה היא למכור את יצחקי לאירופה בארץ הקבוצה שתזכה בו תהיה זאת שתציע הצעה שבאמת אי אפשר יהיה לסרב לה.

2. alexshw Member

אני לא חושב שבית"ר במצב של להפקיע מחירים.
    פראייר מי שמשלם על ה"טלנט" הזה 2 מליון דולאר.

3. Number 8 Member

אלירן עטר לא יקנה ב1.2 אלא בסכון שקרוב למיליון, גג 1.1
    ואם כבר נגענו בעטר, אז מן הסתם גם הוא לא שווה את כל הכסף כמו שיצחקי לא שווה 2 מיליון, זה שבית"ר רוצים עליו הרבה זה טוב יפה, אבל הם צריכים להבדיל בין מציאות לרצונות. גם ככה גולדהאר היה לארג' ונתן סכום של 1.8 אבל עדיין בית"ר דורשים יותר... כמו שקורנפיין הבין ש2.5 על יצחקי זה סכום דמיוני, כמו שדרש מההתחלה, אולי גם הפעם הוא יבין. לפי דעתי אם מאיוקה נשאר, לא צריך בכלל את יצחקי...
    בית"ר לא יקבלו סכומים כאלה מקבוצות בחו"ל, עם כל הכבוד לא קבוצות מספרד או צרפת רוצות אותו, כך שאולי הגיע הזמן שקורנפיין יבין איפה הוא נמצא וירד לקרקע. אין לבית"ר הרבה זמן להתרברב.

נערך לאחרונה ב: ‏21/5/10
  4. Don Joan Roman Member

לבית"ר יש חודש להתרברב וחוץ מזה היא לא מתרברבת, מי שמתרברב זה גולדהאר שחושב למלצוא את השחקן הכי טוב בליגה במחיר מציאה(כי אם עטר שווה אפילו חצי מיליוןד ולר ברק יצחקי שווה 3), בסופו של דבר בעזרת השם ברק ישחק באירופה כי גם הוא יודע שביום שהוא יצטרך לכבוש נגד בית"ר כשהוא במדיי מקקי ת"א, הבועל ת"א או הפיקציה הירוקה הוא יהפוך לסתם שחקן בלי תוכן ואת זה הילד מאשקלון לא רוצה ויקבל רק בלית ברירה.

נערך לאחרונה ב: ‏21/5/10
  5. Marrone Member

שחקן בלי תוכן?
    מה הוא כבר היה בבית"ר שהוא לא יהיה במכבי?

6. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

שחקן עם עתיד.
    איכשהו כל חלוץ שמגיע למכבי ת"א נראה כמו הצרות שלי ונתקע במקום ויש כאלו שאפילו הולכים אחורה, ככה זה היה עם דוארטה, משה ביטון, יניב עזרן, יבוריאן, את קמאנן שהיה חלוץ מצוין הם זרקו ומלבד "קללת החלוצים" אני באמת לא רואה שום התקדמות של ברק יצחקי מלעבור מבית"ר למכבי ת"א, אם הוא עובר להפועל שמשחקת בליגת האלופות זה אמנם בגידה שלו בבית"ר אבל התקדמות מקצועית כי הפועל תשחק בשלב הבתים של ליגת האלופות או במקרה הרע שלב הבתים של הליגה האירופאית וככה הסיכוים של יצחקי לקבל חוזה באירופה גדולים יותר.

7. Marrone Member

מציק לי שאתה שם באותו משפט את יבוריאן ואת המילה חלוץ
    שחקן בינוני פלוס ולא יותר...
    אתה גם מדבר עליו כאילו היה איזה סקורר בשנים עברו. השנה למרות שפתח בהרכב בפחות מחצי עונה כבש 8 שערים שזה יפה מאוד לשחקן איטי + בעל קבלת החלטות שבוא נאמר לא מתאימות לחלוץ.
    לא תהיה קללת חלוצים, אני אמנם לא אורן זריף או אורי גלר ואין לי דרך להוכיח לך עכשיו אבל אתה תראה שהכול שטויות, קולאוטי יבקיע בסדר גודל של חלוץ במידות שלו ויצחקי אם יגיע בע"ה אותו הדבר.

נערך לאחרונה ב: ‏23/5/10
  8. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

קודם כל איליה יבוריאן היה מניה בטוחה בהפועל פ"ת, הפועל ת"א, עירוני ק"ש ובני סכנין בכל המקומות האלו הוא הבקיע המון והיה חלק משמעותי, במכבי ת"א הוא הפך לחלוץ שמן, איטי גמלוני ועצבני ותראה מה היה עם חלוצים קודמים שהזכרתי בהודעה הקודמת.
    יבוריאן גם שיחק בקבוצה גדולה(הפועל ת"א) ככה שאי אפשר לומר שהוא לא מתאים למועדון כמו מכבי ת"א.
    יכול להיות שקולאוטי יבקיע בצרורות כי הוא באמת חלוץ מצוין שמעל הליגה הזאת אבל לדעתי עדיף ליצחקי לא להיכנס לכל הבלאגן הזה שנקרא מכבי ת"א, טוב לא ייצא לו מזה אלא אם בשנה הבאה הכל יתחבר בצורה מדהימה ומכבי תיקח אליפות דבר שכרגע קשה לי לראות אותו קורה.

9. Marrone Member

מניה בטוחה כחלוץ שני - לא כסקורר.
    תקן אותי אם אני טועה אבל התפוקת שערים של יבוריאן בהפועל ובמכבי זהה.
    ובקשר ליצחקי, מכבי ת"א ממש לא בלאגן. גולדהאר הגיע וישר התחיל לעשות סדר, זאת העונה הראשונה אחרי בערך 5 שנים שיש שקט במועדון. בסדר אז מה לעשות יש לנו בהנהלה אנשים שמעדיפים לשחק שחמט מאשר להתעסק בכדורגל אבל רק דברים טובים יצאו מפה.

אתה רוצה שיצחקי ישאר בבית"ר ואתה קורא למה שיש אצלנו במועדון בלאגן, מה יש אצלכם במועדון?

10. Fanatic Member

http://up203.siz.co.il/up2/3knzmqnzg2di.Xxxהפעם זה רשמי: אלירן עטר חתם ל4 עונות+אופציה לעונה אחת במכבי
    http://msc.wcdn.co.il/w/f-466/574317-18.Xxx
    החלוץ נרכש בתמורה ל1.1 מיליון דולר. וישתכר כ250 אלף דולר לעונה.

רכש טוב אך ורק אם מאיוקה עוזב. לא ראיתי העונה הבדל גדול כל כך בין עטר למאיוקה, מה גם שמאיוקה צעיר מעטר בכמה שנים.

11. שגיא Guest

רק לי יש תחושת גלגטיקוס נוספת במכבי תל אביב ש(שוב) לא תצליח?

יותר מידי שחקנים על פחות מידי עמדות. יותר מידי "כוכבים" סו קולד, והרבה אגו. יש לי תחושה שזה יתנפץ.

ואולי זו סתם משאלת לב כי אני מפחד מהקבוצה שנבנית שם.

12. Fanatic Member

העונה זה ממש לא בכיוון הגלאקטיקוס.
    אומנם אני לא יכול לנבא אם זה יצליח או יהיה כשלון, אבל אתה לא יכול להשוות שחקנים כמו יואב זיו, קלמי סבן ואלירן עטר לשחקנים כמו אבי נימני, ברקוביץ' ורוסו.
    מה גם שה"גלאקטיקוס" של לפני כמה שנים הורכבו משלושה שחקנים על אותה משבת כשכל אחד השלושה כבר מזמן אחרי השיא (וזה בעדינות).

הלוואי וסוף סוף נבנה קבוצה מאוזנת ושזה יצליח לנו, אבל גם אם לא, זה לא יקרה בגלל אגו כמו שאתה אומר או בגלל עודף כוכבים.

13. Don Joan Roman Member

פשוט מאוד, אם ברק יצחקי ייצא לאירופה וישחק בארץ רק בבית"ר ירושלים הוא יזכה למעמד גבוהה אצל כל בן אדם חובב כדורגל בתור איש של מועדון אחד, אם הוא יעבור לקבוצה אחרת בישראל הוא ייזכר בסה"כ כעוד שחקן טוב שהיה בליגה ועבר זמנו, בדיוק כמו שמעון גרשון שאם היה נשאר אדום היה למשך דורות הסמל הכי גדול של הפועל ת"א אבל בגלל המעבר לבית"ר הם מצאו להם סמל אחר בדמות הקוף שזה נושא אחר אבל אני מקווה שהבנת את הפואנטה.

14. Number 8 Member

קודם כל - יאניק קאמאנן נתן עונה טובה שלו בשנה הראשונה שלו במכבי, הבקיע 15 שערים נראה לי בכל המסגרות והיה חלוץ מצויין. ברבע העונה הבאה הוא ביקש לעזוב בטענה שמציבים אותו בעמדה שלא מתאימה לו ולכן הוא עזב. מי ישמע אחר כך כמה הוא יצליח בטורקיה... הייתה לו תקופה טובה אבל אז הוא נעלם.
    ז'וז'ה דוארטה נתן עונה אחת טובה בנצרת עילית ולכן הוא הובא למכבי ת"א והרבה מהמזן שלו בצהוב הוא בילה בטיפול אחרי הפציעה שלו, יותר נכון הוא הגיע למכבי פצוע וזה למעשה מה שעצר את ההתקדמות שלו, ולא זה שהוא משחק במכבי.
    יניב עזרן נתן עונה טובה אחת באשדוד ואז הובא למכבי בהמון כסף והיה יותר זמן פצוע מאשר שיחק, ושוב, היכולת הדלה שלו הייתה בגלל הפציעה שעצרה את ההתקדמות שלו ולא בגלל עצם היותו במכבי.
    ואחרון חביב, אילייה יבוריאן, שמשום מה עושים אותו סקורר ענק... באף עונה שלו בקבוצה בישראל הוא לא הבקיע יותר מעשרה שערים בליגה, אם זה בהפועל פתח תקווה שהבקיע 7 שערים, 8 שערים בהפועל תל אביב ובעונה הכי טובה שלו בישראל שיצרה לו שם של חלוץ טוב, הוא הבקיע 10 שערים ב-31 שערים. איפה פה בדיוק אתם רואים חלוץ ענק אני לא יודע, לא יותר מחלוץ בינוני פלוס.

אז קודם כל אפשר לראות שמכבי עשתה טעות אחר טעות שהבקיע שחקן שנתן רק עונה אחת טובה, אם זה דוארטה או יניב עזרן, דבר שהצוות המקצועי של מכבי לא עושה השנה כאשר הביא את קולאוטי שיש לו מספיק ניסיון בכדורגל הישראלי, בכדורגל באירופה ובנבחרת ישראל. מטעויות רק לומדים בסופו של דבר.
    דבר שני, הגיע הזמן שאנשים והתקשורת יפסיקו לכנות את מכבי לבית קברות של חלוצים, חלוץ טוב יצליח בכל קבוצה שהוא משחק בה, חד וחלק, ושחקן שלא מספיק טוב ולא מאמין בעצמו פשוט נכשל. זו לא מכבי אלא השחקנים עצמם והגיע הזמן שגם הם עצמם יבינו את זה ושיפסיקו לחשוב על הסטיגמה המטופשת הזו ולהתחיל לחשוב על איך הם יכולים להצליח.

נערך לאחרונה ב: ‏25/5/10
  15. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

ב'וואלה' פורסם שיצחקי סיכם במכבי ת"א, יחתום בקרוב. אם זה לא נחשב גלקטיקוס, אני לא יודע מה כן.