מכבי ת"א 09/10: יצחקי, קולאוטי, זיו, סבן ועטר חתמו

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Emil, ‏10/7/09.

1. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

תראה זה לא שהוא לא חלוץ טוב אבל יש איתו המון בעיות, קודם כל הוא מחמיצן כרוני והשנה הוא איבד לנו כ"כ הרבה משחקים, סתם משליפה:
    1. דקה 89 בקרית אליעזר סיבוב ראשון, אחד על אחד מול דוידוביץ' ובמקום לתת צ'יפ קטן הוא מפציץ לתוך הגוף שלו.
    2. דקה 81 מולכם בסיבוב הראשון 3 דקות אחרי הגול של יצחקי הוא מקבל מצב במרכז הרחבה(יותר טוב מפנדל) שיש לו את כל הזמן שבעולם לכוון ובועט לשמים.
    3. נגד הפועל בגביע מול אניימה כמה דקות אחרי שהפועל עולה ל0-1 יש לו הזדמנות להחזיר אותנו למשחק אבל הוא כל כך כבד עד כדי כך שהוא מחמיץ גם מצב נוח כזה.

דבר שני יש לו מצבי רוח, יש תקופה שהוא יבקיע כל משחק אבל אם הוא ייכנס לתקופה לא טובה לא תראו ממנו גול חודש והוא יותר כבד מרן בן-שמעון או ישחק בחוסר חשק ואת זה הוא כבר עשה כמה פעמים בבית"ר, ואם בא מולו בלם ברמה גבוהה שיכול לקחת אותו בפיזיות אז אין לו בעצם הרבה מה להציע, אבל שוב אתה תקבל ממנו את ה9-12 גולים בעונה אבל תלוי איפה.

2. eran levy Member

אפשר היה לפטור את טוטו תמוז אם היה מדובר בעונה ראשונה או שניה שלו, אם הוא עדיין היה בהפועל פ"ת, אבל הילד כבר בן 22 ולא נראה שמאז הגיע לבית"ר הוא השתפר. בקטנה כן, אבל לא מספיק אפילו כדי להיות נעול על ההרכב. הבעיה של הכדורגל (והיתרון של תמוז) היא שאין חלוצים. אפילו תומר חמד הופך למלפפון חם. רק תזכרו את איליה יבוריאן, חלוץ גדול בקבוצות קטנות, ומה קרה לו בשנתיים האחרונות.

3. Fanatic Member

הסיפור עם ראלדס מוזר ביותר. יומיים אחרי שפורסם בחלק מאמצעי התקשורת שראלדס סיכם בבאנפילד מארגנטינה והצהיר שהמשפחה שלו רוצה לעזוב את הארץ, האתר הרשמי של מכבי מוציא הודעה רשמית על כך שהם מממשים את האופציה על ראלדס, שמצידו הביע נכונות להשאר בקבוצה גם בעונה הבאה.

4. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

קשה להאשים את יבוריאן אם חושבים על זה שבמכבי תל אביב חלוצים גדולים מיבוריאן כמו מזרחי לא הצליחו.
    זאת איזשהי קללה שיש להם.

5. eran levy Member

קשה להאשים את יבוריאן אם חושבים על זה שבמכבי תל אביב חלוצים גדולים מיבוריאן כמו מזרחי לא הצליחו.
    זאת איזשהי קללה שיש להם. [/QUOTE]
    זה מיתוס די נפוץ, שחלוצים לא מצליחים במכבי, אבל יש חלוצים שהצליחו שם. לדעתי יבוריאן לא היה מצליח גם בעוד קבוצות כי הוא טיפוס די פרוע. אם זה היה מגובה בכדורגל נדיר - ניחא, אבל זה לא.

נערך לאחרונה ב: ‏11/5/10
  6. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

מאז דריקס ואולי קוביקה קשה לי לחשוב על חלוץ שהצליח במכבי.
    היו המון שנקנו עם ים של ציפיות וככה גם היו האכזבות.

7. eran levy Member

היה גם ניר סביליה שהיה חלוץ טוב למרות שלא היה לו מקום בהרכב, והיה גם יאניק קמאנאן שאחרי עונה טובה הפך לחלוץ שלישי. הבעיה באמת לא בחלוצים, היו חלוצים טובים במכבי. הבעיה העיקרית היתה בתפקוד שלהם. לא סתם שבחון הבקיע בעבר יותר מאשר חלוצים, לא סתם בוזגלו היה מלך השערים של הקבוצה. לא סתם אבי נמני כבש 26 שערים בעונה אחת. יש חלוצים ואפילו כאלה שמצליחים, אבל נראה כאילו מי שמצליח יורד לספסל...

8. Obafemi משתמשים של כבוד היכל התהילה

700 אלף דולר על שחקן של 10 שערי ליגה, אלוהים ישמור, נפלנו על כל הראש.

9. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

סליחה איזה חלוץ הבקיע לך 10 שערי ליגה מאז פרוחננקובס? תודה.

קודם כל בואו אני ירגיע אתכם, מכבי ת"א לא הציעה 1.5 מיליון דולר על יצחקי, זה מצוץ מהאצבע, מי שהציעה הצעה על ברק יצחקי היא מכבי חיפה שהציעה 1.5 מיליון דולר + שי מימון + תומד חמד.

מכבי ת"א לא הולכת להציע על אף שחקן שהוזכר את הסכומים מהסיבה הפשוטה: מיץ' גולדהאר לא רוצה להשקיע שקל על אף שחקן. אחרי הדרבי הוא אמר לאבי ולכל הצוות שהוא מרוצה מהשיפור ומהלחימה בדרבי ושהוא לא רואה לנכון לחזק את הקבוצה בשחקנים שהוזכרו וכי מדובר בשנה עם מזל רע לקבוצה, וזה הסגל שייקח אותנו למעלה, הבן אדם חולה נפש אני אומר לכם באחריות. הוא החתים את קולאוטי וזיו רק בגלל שאוהדים כמוני ועוד כמה ישבו לו על הצוואר וזה יצא בדיוק בזמן טוב כשהקבוצה הראתה את יכולתה האמיתית כשלא הפסיקה להפסיד, הרי מכבי ת"א זו לא קבוצה עם יכולת אלא קבוצה של נטו התלהבות.

אם אתם שואלים אותי? ליאור ז'אן ושירן ייני צריכים להצטרף ליובל שפונגין וללכת הביתה, ה-ב-י-ת-ה כן! ויחד איתם אורי שטרית ויוסי שבחון. עכשיו תשאלו אותי למה? הם בסדר וזה. אז זהו שלא! הם לא בסדר. כמה שנים שירן ייני וליאור ז'אן במכבי? 4-5 שנים? כמה זמן שפונגין ושבחון במכבי ושטרית, 4? 5 שנים? כמה תארים הם הביאו למכבי! 0! כמה אליפויות זכינו איתם? כמה גביעי מדינה זכינו איתם? כמה השתתפויות באירופה היו לנו? 0!

כמה פעמים השחקנים האלה עלו על הדשא ווואלה קרעו ת'נשמה וניצחו דרבי בלי איזה הבלחה חד פעמית של שבחון בפוקס דקה 90 שעד היום אין לו מושג איך זה נכנס? כמה פעמים? 0! כמה פעמים הקבוצה הזאת ניצחה את מכבי חיפה פרט לאיזה משחק מסכן השנה? כמה? אם זה בבית או בקרית אליעזר כמה? 0! כמה פעמים ניצחנו את בית"ר ירושלים ב-3 שנים אחרונות עד להשנה שזה לא חוכמה כי הם חבורת כלום ושום דבר? 0! ומי אותם שחקנים ישראלים טובים שהם בסיס מעולה כפי שכל העולם מגדיר אותם ששיחקו בכל המשחקים? שירן ייני, ליאור ז'אן, יוסי שבחון, אורי שטרית, יובל שפונגין. די! מספיק! שיילכו הביתה! הגיע הזמן להחליף, זה לא בסיס, זה לא שלד זה כלום ושום דבר!

בואו נגיד את האמת! למכבי ת"א יש חומר שחקנים ואני אומר את זה אחרי שנה שלמה ולא אחרי התלהבות מניצחון כזה או אחר! אחרי שנה שלמה, למכבי ת"א יש חומר שחקנים של מקומות 5-7! לא יותר! זה שהגענו לאירופה זה נס! פשוט נס! הרי אין לנו בסגל ולו שחקן אחד! אחד! שמגיע לרמה של פדרו גלבאן, אלירן עטר, ברק יצחקי, עמית בן שושן, טוטו תמוז, עידן ורד, אבירם ברוכיאן אין אפילו אחד! הרי אין אפילו שחקן אחד בכל הסגל של מכבי שמסוגל לפתוח בהרכב של הפועל או מכבי חיפה! אחד!

השחקנים היחידים שבאמת יש להם פוטנציאל וגם זה בתנאי שיהיו לידם 6-7 שחקנים ברמה שלהם זה מאור בוזגלו שהוא בכלל נפצע ל-7 חודשים ואי אפשר בכלל לשפוט אותו עד שיעשה הכנה אמיתית עם הקבוצה, דור מלול וקצת עמנואל מאיוקה, חוץ מזה כלום!

והאמת שאם גולדהאר לא מביא לנמני שחקנים אני בעד שנמני יבוא יוציא אהלכ לתקשורת ויתפטר, למה הוא צריך את זה? אנשים חושבים שהוא זה שמנהל את מכבי שהוא זה שקובע, מה הוא קובע? הבן אדם לא מקבל תקציב להביא בוטנים אתם מדברים איתי על שחקנים? איזה שחקנים? למכבי ת"א יש תקציב 35-40 מיליון שקל שמתוכם תקציב שחקנים זה 10-12 מיליון שקל, שזה בערך תקציב של אחי נצרת, כל שאר הכסף זה חובות עבר שנשארו מתקופת שניידר ולוני שעדיין משלמים אותם, מה קרה הרי שכחתם שכל חודש מכבי משלמת לטל בנים 10 אלף שקל? וזה דוגמא קטנה, שכחתם שמכבי משלמת למשרד הכרטיסים לאן אחרי שלקחה מהם הלוואה? שכחתם אלף ואחד דברים! העיקר לבוא ולבלבל את השכל כולם פה יודעים.

שיחקנו בונקר מגעיל בדרבי ובואו נגיד את האמת, פרט לשמחה לאיד שאולי הרסנו להפועל את האליפות מה יש לנו? נכון אני שמח שהרסנו להפועל זה השמחה היחידה שיש לי והיא ככה רק בגלל שלפני 16 שנה הפועל עשתה למכבי את אותו הדבר כשהפסידה למכבי חיפה 2:3 עם גול של אלון חזן כמה דקות מהסיום בין הרגליים של באקו ואז באה לדרבי והוציא 0:0 וחגגה עם האוהדים שלה כאילו לקחה אליפות (נשמע מוכר? כן לפני 16 שנה זה קרה ואני הייתי שם לראות את זה אדון שחם היקר!). עם מה אפשר ללכת הלאה? תאמינו לי אם זו הקבוצה שתהיה לנו באירופה אני לא רוצה לשחק באירופה בשביל מה? שנקבל איזה הפסד לקבוצה מבוסניה או אנדורה? מה נראה לגולדהאר שחבורת הזבל הזו מסוגלת להגיע לאנשהו באירופה?

אני כל הזמן קורא מכבי הציעה 700 אלף דולר על תמוז, מכבי הציעה על סטרול, מכבי הציעה על יצחקי, מכבי הציעה על אלמוג כהן, מכבי הציעה על אלברמן? די תגידו לא נמאס לכם שמאכילים אתכם לוקשים כל היום? פרט לקולאוטי וזיו שחתמו בגלל שהפעלנו לחץ על גולדהאר ושיגענו אותו הוא לא יוציא שקל בקצב הזה, די! תפסיקו להיות לוזרים ולחיות בסרט ששחקנים כמו שירן ייני וליאור ז'אן וקפילוטו יובילו אתכם להישגים כי אתם תתעוררו מהבועה שאתם חיים בה מהר מאוד, הרבה יותר מהר מהעונה של 2009/10, איזה הישגים הם הביאו השנה? תיקו עם הפועל עכו? הפסד לאחי נצרת ותיקו איתם? איזה הישגים? קבוצה שהפסידה 9 פעמים וסיימה 9 משחקים בתיקו איזה הישגים רבאק? חבורה של אפסים! חבורה של שחקנים שלא רוצים לרוץ, לא מוכנים לרוץ ומקבלת 80, 100, 130 אלף דולר בעונה!!!! רבאק זה סכומים שלא אני ולא אתם כנראה נרוויח גם בעוד 10 שנים, ובשביל מה? בשביל לבוא שעה וחצי לאימון ולרוץ טיפה ולהקשיב למישהו? אחרי זה אנחנו צריכים לאכול את עצמנו בגלל חבורת הזבל הזאת שלובשת את המדים של מכבי? שחקנים שמקבלים כל כך הרבה כסף כמו ליאור ז'אן ושיבחון וייני אבל לא יודעים לתת שתי מסירות ברצף? בשביל מה? בשביל להגיד ש-"או יופי יש נוער"? בשביל שחברי השחקן ה-12 יהיו מרוצים שיש זהות? מה שווה הזהות הזאת אם הפועל כל דרבי נותנים לנו 3 ו-4 חתיכות? מי רוצה זהות של לוזר כזאת? למי איכפת מעידוד למי איכפת בכלל מי משחק על הדשא! היום אין כבר מכביזם כי מכביזם היה מתחיל מבית, מחינוך, זה בכלל לא קשור ללבוא להביס את הפועל, מכביזם זה לבוא להיות הכי טובים תמיד! להיות ווינר, לנצח כל משחק, לבוא לנצח כל משחק, להיות הכי טוב גם אם היריבה שלך לוקחת אליפות! יש במכבי שחקן מכביסט? שחקן שהוא ווינר? שירן ייני בכלל לא יודע לאיית את המילה ווינר. ליאור ז'אן מעולם לא חווה הרבה של גביע בחיים שלו, מעולם לא יודע מה זה לנצח את הפועל, הגביע היחידי שהוא הרים בחיים שלו היה גביע של גלידה. השחקנים האלה אתם הולכים ורצים אליהם "רק תביאו ת'דרבי" בואנה תגידו אין לכם בושה? אין לכם כבוד? חבורה של שחקנים שכבר 3 שנים יורקים עליכם ואתם? "רק תביאו ת'דרבי" איזה דרבי תגידו לי? מכבי שיחקה בונקר מחליא מול הפועל כי זו היתה הדרך היחידה! אם לא זה, מכבי היתה מקבלת 4 חתיכות אולי יותר גרוע! אין למכבי אפשרות אחרת לשחק נגד הפועל, אפשר להגיד על המשחק נגד חיפה מה שרוצים אבל איך שהקבוצה נראתה זה רק מראה כמה מדובר בשחקנים פח! שחקנים שמשפיע עליהם הקהל והם לא יודעים מה לעשות, שחקנים כאלה צריך במכבי?

די! תתעוררו! הבעלים שלכם משתין על הקבוצה הזאת בשקט! משתין עליכם כאוהדים! ואתם? בואו נעודד הם מכביסטים הם ילחמו, איזה ילחמו ואיזה נעליים? מי אי פעם נלחם בשבילכם? השחקנים האלה בכלל יודים מה זה לנצח? את אחי נצרת הם לא ניצחו! את סנטה קולומה הם לא ניצחו! את הפועל עכו הם לא ניצחו! על איזה דרבי ועל איזה אליפות עם עוד 4-5 שחקנים אתם מדברים?

מכבי קבוצה רקובה מהיסוד, אין לקבוצה הזאת שלד, אין לקבוצה הזאת בסיס, זה קבוצה שבשביל שתרוץ בצמרת ותהיה קרובה, אני לא אומר ברמה של הפועל וחיפה כי הן קבוצות מחוברות, אבל תהיה קרובה אליהם, צריך להשקיע פה 5 מיליון יורו ברכש ישראלי וזר! זה קבוצה שרק אם יבואו שחקנים ברמה גבוהה שיקחו שנה אחת אליפות רק אז יהיה אפשר לחבר אליהם נוער כי יהיה להם למה לשאוף, איך אתם רוצים שיהיה נוער טוב במכבי אם כל שנה מה שהוא רואה זה הפועל הפועל הפועל? איך הוא יהיה טוב אם כל שנה הוא רואה מקום 6? איזה שאיפה תהיה לו אם הוא יודע שגם ככה הכל נופל עליו כאילו הוא צריך להיות המושיע אחרי שבקושי קרע זול נעליים והשחקנים "הבכירים" בקבוצה הם חבורת לוזרים שלא נראתה פה מזה 60 שנה? איך?!

10. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

מתוך המגילה שלך(די מבין את הכאב הגדול שיש לאוהדי מכבי אחרי 5 שנים בלי תואר) הדבר שהכי הדאיג אותי זה שאתם לא תקנו את תמוז, עד עכשיו זה עשה לי את היום ועוד 700 אלף דולר? אבל נראה לי שאתה סתם פרנואיד וגולדהאר ישים את הכסף ויקנה את טוטו ואם אתם רוצים משהו יותר זול אז יש גם דנין ובן-יוסף למכירה.

וזה ישמח אותך, ליאור ז'אן בדרך לגרמניה:

http://www.one.co.il/Article/158029.html

11. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

טוב נחיה ונראה, אני בינתיים יודע קצת יותר ממכם, כי אני האחרון שדיבר עם גולדהאר לפני שהוא טס לפני יומיים ועם אנשים שמקורבים להנהלה ולנמני כך שאני יודע קצת יותר מוואן וכל האתרי פח האלה. הלוואי והוא יפתח את הארנק, אני מתפלל שזה יקרה, בינתיים איך שזה נראה, אנחנו נראה את אותו סגל אולי אפילו פחות טוב בעונה הבאה - היכונו לסנטה קולומה 2.

ולגבי הידיעה - אמן! ויפה שעה אחת קודם!

12. Obafemi משתמשים של כבוד היכל התהילה

ז'אן בגרמניה? אם זה יצא לפועל זה בדיחה יותר גדולה מקטן בווסטהאם. חלום, שיילך קיבינימט.

עומר, לגבי מה שאמרת, ארחיב בהמשך - אבל הסגל של מכבי מבחינת כישרון שווה בדיוק את מה שהוא היום: מקומות 3-4. אתה נסחף אם אתה חושב שקבוצה שהכוכב שלה הוא אסי בלדוט או מאור מליקסון היא קבוצה יותר טובה מאיתנו. מה שכן, הקבוצה ראויה למקומות האלה אך ורק בגלל חולשת הליגה. כי כל מה שיש לנו זה אוסף סביר פלוס של שחקנים שמקווים שעל בסיס כשרונם המעט עדיף בלבד ינצחו את רוב משחקי הליגה. אין שום ערך מוסף, טקטיקה מאיתנו והלאה, פשוט ערימה אקראית, כמו כוחות בשכונה, רק בלי התיאום.

13. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

הכוכב של אותה קבוצה של אסי בלדוט זה אלירן עטר ופדרו גלבאן, ואלירן עטר ישחק שנה הבאה במכבי חיפה, וגם דלה איינוגבה שוער יותר טוב משטראובר, ודין מורי בלם יותר טוב מז'אן וקפילוטו ביחד...

מי דיבר על ב"ש? דיברתי על בית"ר...גם היא וגם בני יהודה עם סגל שחקנים שממש לא נופל ממך ויש להם שחקנים כמו שציינתי שאין לך בסגל אחד שמשתווה אליהם כך שבמקסימום אתה מקום 5.

ויודע מה? אם לב"ש היתה הגנה קצת פחות שערורייתית היא ממזמן לפניך בטבלה. ליאור אסולין, בדש, וקדוסי, עשו יותר ממה שאבידור, יבוריאן ומאיוקה עשו במכבי, ביחד, ולחוד, וכשיש להם את מאור מליקסון מאחורה שהוא באמת יותר טוב מכל הקישור שלך, ביי פאר. מה שהוא בישל לבד, זה מה שייני, ז'אן ושיבחון בישלו לא השנה, אלא ב-3 השנים האחרונות!

אם אתה חושב שמכבי נמצאת במקום שריאלי לה עם הסגל הזה אני חושב שכדאי שתפתח בקנדה שמפניה (לך תשתה עם גולדהאר על הדרך הוא לידך) כי זה השיא שאי פעם הסגל העלוב הזה יגיע, אירופה בנס ולקבל 4 מהפועל בדרבי ולשחק בונקר.

וכמו שראית עם כל הכישרון המועט והעלוב שלהם זה מה שהם השיגו השנה:

3 נצחונות על הקבוצה מתפוררת של בית"ר - וואו הישג גדול, איפה הם היו שלוש שנים כשבית"ר היתה קבוצה ולא אוסף של פחי אשפה?

בונקר בדרבי שאולי הרס להפועל את האליפות (נחמה יחידה) ולקבל 4 חתיכות בדרבי שהיה צריך להיגמר 10:2.

הפסד לאחי נצרת בבית, תיקו עם אחי נצרת בחוץ, תיקו עם הפועל עכו בבית, תבוסה בקרית אליעזר מול הפועל חיפה, הפסד למכבי נתניה האימפריה (סליחה אוהדי נתניה), תיקו עם נתניה האימפריה בבית, תיקו עם ב"ש בעלת הגנת הברזל (כמה שחקני הגנה החליפו שם השנה? 17?), הפסד למכבי פ"ת, תיקו עם בני סכנין, תיקו עם מכבי פ"ת, הפסד לאשדוד, פעמיים תיקו עם בני יהודה שמול הפועל חיפה ובית"ר כבשה 0 שערים עד למשחק האחרון שלא שינה כלום לבית"ר וחוץ מזה שגם מול שאר קבוצות הליגה היא לא היתה שוס.

14. eran levy Member

עומר, אובפמי צודק. אם תביט על התמונה הכוללת (בלי לספור הפסדים מצחיקים ונצחונות "עלובים") אז זה המצב. הליגה נחלשה מאוד ובליגה חלשה שכזו המקום הריאלי של מכבי ת"א הוא המיקום הנוכחי שלה, על זה אין עוררין. מכבי לא נחלשה לבד, כל הליגה נחלשה. הרי אין באמת תחרות בליגה ואין אופי לקבוצות (חוץ מאשר לחיפה והפועל) ובליגה עלובה שכזו מכבי היא קבוצת צמרת, בין אם אנחנו אוהבים את זה ובין אם לאו.

15. Obafemi משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתה לא צריך להרצות לי על מה הקבוצה הראתה השנה ומה היא השיגה, ראיתי את אותם המשחקים. רק שאני חושב שעם מאמן יותר טוב (עזוב יותר טוב, נתחיל במאמן בכלל) היינו נראים יותר טוב. יש לי הרבה טענות להרבה שחקנים, אבל אני גם יודע שקשה לבוא בטענות לכבשים בלי רועה שהם לא מכירות את הדרך הביתה.

אני לא פותח שמפניה על המקום השלישי, כי אם לא היינו מסיימים במקום השלישי העונה, עם איך שבית"ר ובני-יהודה נראו, זה היה כישלון מוחלט.

לא צריך לשפוט שחקנים רק לפי מה שהם "עשו", ועוד במכבי. זה לא מנג'ר. יותר טוב תשאל את עצמך למה שחקנים ש"עושים" במקומות אחרים נכשלים אצלינו, ולמה שחקנים שלא "עושים" כלום משחקים אצלינו כבר שנים בהרכב הפותח. למה שחקנים שבגיל 18 משחקים בנבחרת הצעירה ואומרים שהם הדבר הבא לא מתפתחים.