מכבי ת"א 09/10: יצחקי, קולאוטי, זיו, סבן ועטר חתמו

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Emil, ‏10/7/09.

1. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתם מדברים שטויות, רוב השחקנים שמשחקים בילדים של מכבי נפלטים לקבוצות אחרות עד גיל נוער, ולא כי הם לא טובים, אלא כי אין למכבי את היסודות לגדל כל כך הרבה ילדים מוכשרים כי אין להם את המתקנים ואין להם גם את הציוד והמאמנים...זה שלמכבי יש עונה לא רעה בנוער לא מעיד על כל ה-5 או 6 האחרונות שהיו מאוד רעות...וגם לפני כן פרט לדאבל של ניצן שירזי בנוער, הנוער של מכבי לא היה מבריק. נוער זה לא רק הישגיות, יודעים מה? זה כמעט כלום ההישגיות, היא לא חשובה בכלל, אם יש לך מתקני אימונים, יש לך חדרי התאוששות, כושר, צוות מאמנים, מגרשים נאותים זה הדבר החשוב באמת, מישהו ממכם אי פעם היה בקרית שלום? יודע בכלל איזה מתקן עלוב זה אם זה לבוגרים ואם זה לנוער? מישהו ראה את הביתנים כמה שהם לא ראויים לא לקבוצה בליגת על שמתיימרת להיות באירופה אלא לקבוצת פח סטייל אזור? איך אפשר לגדל נוער, וגם גולדהאר יודע את זה, הוא אמר את זה בעצמו ואני הייתי נוכח כשהוא אמר את זה, איך הוא אמר על הנוער? זה בדיחה, IT'S A JOKE.

מישהו ראה את קצף? את כמות המגרשים שיש להם הן לנוער בקומפלקס? את הציוד והמתקנים אם זה חדר כושר, סאונות, בריכות, חדרי התאוששות, פיזיותרפיה, מגרשים, מכבי בכלל לא מתקרבת לזה בסטאנדראט, אתם מדברים איתי על נוער? זה סתם לקחת כסף מילדים שרוצים להיות שחקנים מבלי לפתח אצלם בכלל דברים בסיסיים...על איזה מחלקת נוער אתם מדברים, אני מדבר איתכם על השקעה של לא פחות מ-10 מיליון דולר לפני שבכלל מתחילים להביא ילדים לקבוצה, לבנות את כל המסביב, מה עם חדרי לימוד, מה קרה באים לאימון וזהו? שחקנים צעירים צריכים לפתח את הראש, מה עם לימודים? זה לא פחות חשוב אם לא יותר חשוב, ללמד אותם לחשוב...

ואפילו לא דיברתי על מתקן האימונים לבוגרים...(שגם הוא בחלק מהזמן משמש לנוער...)

http://maccabi-haifafc.walla.co.il/ts.cgi?...pt=item&id=8321

אימפרית נוער.

אפשר להגיד על מכבי חיפה מה שרוצים, שהיא קונה עם הכסף שלה הכל, שהיא באה פתאום בשנות ה-80 ואולי תרד מגדולתה בעתיד כששחר לא יהיה, שהיא שולטת לפרקים בליגה, אבל השליטה הזאת לא באה פתאום משום מקום אלא בהשקעה עצומה של שחר בקבוצה הבוגרת ובנוער במשך קרוב לכמעט 20 שנה, אי אפשר להגיד שהיא באה וגנבה את זה, כי עובדה תסתכלו איך מכבי חיפה, סליחה יעקב שחר, בנה אותה...

נערך לאחרונה ב: ‏3/4/10
  2. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

עומר אם הזכרת שחקנים שעזבו את מכבי בגיל נוער אז יש רק בבית"ר יש 2 דוגמאות ואחד מהם הוא עידן ורד שהתחיל בגילאים הצעירים של מכבי ואז עבר להכח שבבעלות אבא שלו ומשם נקנה לקבוצת הנוער של בית"ר, עוד שחקן הוא אלי דסה, מגן ימני יליד דצמבר 92 שצפוי לחתום על חוזה ארוך טווח בבית"ר בקרוב ולפתור את בעית המגן הימני בקבוצה.

3. קרלס פויול5 Member

אולי מגרשי הנוער של מכבי פחות טובים אבל כישרון נטו יש במכבי שחקנים עם המון פוטנציאל.

4. אפי 19 Member

יש גם את רז שטיין ( בן 16)שגדל במחלקת הנוער שלכם והיום הוא מככב בנערים של מכבי חיפה.
    הוא גם שחקן מוביל בנבחרת הנערים. לפי מה שהבנתי הוא כישרון מיוחד.
    הזכירו פה גם את עידן ורד שגדל אצלכם.
    לא ברור איך אתם מוותרים על כישרונות כאלה.
    אני לא מאמין שהשחקנים האלה עוזבים בגלל המתקנים.

5. דקו Member

עומר כל הדברים שאתה אומר זה בתאוריה אולי נכון אבל במציאות לא כל כך
    אתה לא מבין איך אנשים מתפללים כדי לשחק במכבי
    לא מעניין אותם התנאים ולא שום דבר. כל השחקנים שעוזבים את מכבי בגיל נוער זה רק בגלל עומס של שחקנים. השנה יש למכבי צוות מאמנים מעולה שמעבירים אימונים ברמה גבוה.

6. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

מה זה קשור? מתפללים להרבה דברים אבל בתאכלס אין להם את האמצעים להיות שחקנים טובים אז מה זה משנה?

7. דקו Member

תבין מכבי לא צריכה להיות ברסה או צלסי כדי להצליח מבחינת תנאי אימון וכו'.
    למרות האמצעים האלו שאתה מדבר שיש לחיפה כבר כמה שנים הנוער של מכבי מוציא שחקנים לקבוצת אחרות בגלל שאין מקום במכבי! בגליאים הקטנים המקום מאוד מוגבל ופה ושם שחקנים טובים עוזבים את מכבי כדוגמת ורד. שאתה מדבר בתאוריה זה יפה אבל במציאות מבחן התוצאה מדבר אחרות.

8. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

הנוער הזה מוציא לקבוצות אחרות כי השחקנים האלה לא מספיק טובים להיות במכבי, לא כי אין מקום...הרי מכבי קבוצה פח כבר כמה? 7 שנים? ועדיין אף שחקן נוער לא פורץ קדימה ולוקח את המושכות בשתי רגליים...אז זהו, שמכבי כן צריכה להיות כמו בארסה וצ'לסי מבחינת הנוער, ואני יסביר לך למה: הכדורגל פה, פח. הסיכוי היחידי להצליח כל הזמן זה אם יהיה פה נוער חזק, ככה נראה שחקנים טובים, ככה נראה ישראלים, ככה לא נראה זרים וככה יהיו יותר צופים, כשיש ישראלים טובים הקהל מזדהה, וישראלים טובים ושחקנים צעירים אפשר לפתח רק אם יש תנאים לכך, ומכבי ת"א, אני מצטער, אין שום תנאים לכך. אני מבין את מה שאתה אומר אבל, ברגע שאין לך את התנאים, אז ברור שאנשים יעזבו, ברגע שיש את התנאים אנשים לא יעזבו לא משנה מה ובסופו של דבר הם גן יצליחו, עובדה, זה עובד בכל כך הרבה מקומות בעולם אז למה שלא יעבוד פה? בטח שהכדורגל פה זה לא עסק מכניס, וזו הדרך הכמעט בלעדית לעשות אותו כזה.

נערך לאחרונה ב: ‏3/4/10
  9. דקו Member

אתה יודע מתי היה פה נוער שיצליח גם להצליח בבוגרים? כאשר כבר מתחילת גיל 13 יחזיקו אצל מכבי מאמני כושר לכל קבוצה קטנה ויתנו שעתיים של אימון כושר.כמעט כל השחקנים שמגיעים עד קבוצת הנוער מתפרקים כאשר לא עומדים מבחינת העומס הגופני כאשר בגילאים הקטנים ניצחו כל משחק 11-0 ותוצאות אסטרונומיות אחרות (כי אין קבוצת חזקות אחרות) ושמגיעים לקבוצה רצינית בקושי מחזיקים מחצית שלמה.

10. דנידין Member

איך נימני מנסה בצורה חלקלקה כל כך לנקות את עצמו מהכישלונות של הקבוצה. "לא נעבור לסדר היום ששחקנים לא נותנים הכל." הוא למד מגרנט להפנות את האשמה על אחרים כיאלו שהמאמן לא אשם בדבר. כאילו שהוא יודע לאמן (והוא לא).

הוא מצליח לגרום לאוהד הפשוט לחשוב שנימני הוא המלך "הכל יכול" של מכבי ואלו הם השחקנים ש"מקלקלים" הכל.

11. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

או במילים אחרות: גונב דעת. מסכנים האוהדים שקיללו אותו בתום המשחק לראשונה בחייהם, לא יוכלו להרדם בלילה עקב העובדה שהם פגעו באליל שלהם. איזה אליל ואיזה נעליים, המלך הוא עירום.

12. Fanatic Member

מה אתם מבלבלים תמוח, אחרי כל משחק נימני לוקח עליו את האחריות ומסיר את האשמה מהשחקנים, גם בניצחונות וגם בהפסדים. העיקר לדבר שטויות אתם יודעים ולזרוק משפטים דביליים לאוויר.

מי שראה את המשחק ראה שלא משנה כרגע מי המאמן, השחקנים לא נתנו אפילו ת40 אחוז שלהם ופה כבר זה נראה מגעיל.
    ולפני שמישהו פה יקפוץ, גם אני לא חושב שנימני צריך לאמן את מכבי.

13. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

40? שחקנים לא נתנו 4 אחוז, וכרגיל שבחון מחמיץ פעמיים מול שער ריק, אפס.

14. Number 8 Member

תסלחו לי מאוד אבל קבוצה כמו אחי נצרת צריכים לנצח בבית גם כסבתא שלי על הקווים. תאמינו לי, אני לא יודע איך אחי נצרת עדיין נמצאת חזק בתמונת ההיאשרות בליגה כי היא אחת הקבוצות החלשות שדרכו בבלומפילד בשנים האחרונות, מלבד הגול הם לא עברו את החצי ומלבד להעיף כדורים מהשנייה הראשונה שהם עלו על הדשא, הם לא עשו כלום, וזה רק מעיד על חולשת השחקנים של מכבי אתמול. תפסיקו לחפש את נמני בכל מקום, נכון שיש משחקים שהוא אשם אבל אתמול אלו היו אך ורק השחקנים, פשוט בושה איך הם שיחקו מול קבוצה שלו שווה הרבה, ומסתבר שגם הגערות של נמני במחצית לא הכניסו להם כלום במוח הריק שלהם, פשוט בושה שהם לובשים את הסמל של מכבי ת"א.

ההפסד אתמול, ובעיקר צורת המשחק העלובה, נכנסים להיסטוריה של המועדון כאחד מההפסדים ההיסטוריים עם סנטה קולומה.

מה שכן ואת זה אני לא מבין את נמני, למה לפתוח עם שחקנים שכבר יודעים שהם לא ממשיכים בעונה הבאה? איגור טומאסיץ' היה כל כך חלש אתמול, כנ"ל על איליה יבוריאן שנראה כמו הצרות שלי. שניהם כבר לא צריכים לשחק, הם מודעים למציאות, בעיקר יבוריאן שיודע שקולאוטי בא על חשבונו, ככה אין סיבה שידרכו על הדשא כי בתוך תוכם הם יודעים שאין להם על מה לשחק אז בשביל מה להשקיע.

15. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אגב מצחיק אותי שפתאום מאשימים את נמני כשהקבוצה כבר מזמן בים אבל במשחק הגביע שיבחו אותו על ההרכב ועל איך שהשחקנים שיחקו...אז מה אז הוא לא אשם אפילו שהודחנו בפנדלים והיום הוא אשם?

השחקנים האלה זה לא יכולת, זה התלהבות וביטחון תבינו את זה כבר והדרבי ריסק אותם.

ביום שאבי נמני יקבל תקציב אמיתי ואת השחקנים שבאמת ירצה ויכשל, ומבחינתי לא להיות במאבק עד השניה האחרונה זה כישלון, אז אני שאני אוהב מאוד את נמני יגיד תודה ולהתראות.

נערך לאחרונה ב: ‏4/4/10