מכבי ת"א 09/10: יצחקי, קולאוטי, זיו, סבן ועטר חתמו

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Emil, ‏10/7/09.

1. Number 8 Member

מלבד הדרבי, ההגנה של מכבי הייתה מצויינת וחשוב לזכור שעד לא מזמן היא לא ספגה שלוש משחקים ברציפות. עד לפני הדרבי, ההגנה של מכבי ספגה רק 19 שערים לעומת 16 של הפועל שנחשבת להגנה טובה, אז איך לעזאזל אתה אומר הגנה של ליגה ב'? משחק אחד לא מעיד על הכלל, במיוחד שהכלל כולל 23 משחקים.
    אם אתה מתכוון למגנים - אפשר להסכים איתך. רוני גפני לא מגן שמתאים למכבי ת"א והגיע הזמן שכולם יבינו זאת ויובל שפונגין הוא לא אותו שחקן שהיה לפני 3-4 שנים. אני ממש לא עצוב שהוא עוזב, צריך לתת לדור מלול את המקום הקבוע בהרכב כמגן למרות שהוא בכלל קשר אגף אבל הוא עשה עבודה מצויינת כאשר שיחק. אני הייתי משקיע זר על מגן שמאלי כמו מכבי חיפה ומסיללה או מביא את דדי בן דיין(למרות שאני לא רואה שמצב כזה יוצא לפועל).

וערן לוי, זו לא הגנה סבירה אלא הגנה טובה. כמו שאמרתי למעלה, משחק אחד ממש לא מעיד על הכלל והעובדות מדברות בעד עצמן.

אולי הציוות בין ראלדס לקפילוטו לא הכי טוב. ההגנה הטובה של מכבי עד עכשיו כללה את ראלדס וז'אן, וכאשר ראלדס היה פצוע הציוות היה בין קפילוטו לז'אן. מצד אחד ראלדס בלם גדול, ראינו זאת מספיק פעמים העונה ואחד הבלמים הטובים בליגה כך שאי אפשר להוריד אותו לספסל. מצד שני, ניסו קפילוטו הוא העתיד של מכבי ת"א, נגד הפועל רעדו לו הרגליים משום מה(מול מכבי חיפה הוא עמד כמו בלם גדול) אבל זו לא סיבה להוריד אותו לספסל ולהרוס לו את הביטחון, במיוחד שהיו לו לא מעט משחקים טובים העונה.

נערך לאחרונה ב: ‏26/2/10
  2. winger379 Member

מה לעשות, כשכל המדינה אומרת משפטים כמו "אנחנו רחוקים שנות אור מהכדורגל באירופה" או "בחיים לא נצליח להתקדם עם המנטליות של הישראלים" זה מצליח להשפיע גם על המוח המעות של אבי לוזון.

3. eran levy Member

לדעתי קוטלים מהר מדי את קפילוטו. עוד שנתיים אף אחד לא יזכור שירדו עליו, או שבעצם יזכרו ויגידו "תראו מה בסוף יצא ממנו".
    NUMBER8, בוא לא ניתפס לעניינים סמנטיים. כשאמרתי "הגנה סבירה" יצאתי נגד הקריאה שלמכבי יש הגנת ליגה ב'. כתבתי גם שהדרבי היה יום רע של ההגנה וזה קורה. סבירה או טובה? היינו הך, העיקר שאנחנו יודעים מה יש לנו ביד.

4. Number 8 Member

אני לא נכנס לקטנות אבל יש הבדל גדול בין הגנה סבירה להגנה טובה. ההגנה של נתניה היא הגנה סבירה לאשדוד יש הגנה סבירה, שלנו היא הגנה טובה, ואם נוציא את הדרבי, היא הגנה טובה מאוד.

5. שלו Guest

אבי נמני מתכנן כמה שינויים בהרכב של מכבי;
    בוזגלו, מאיוקה ייני וקומאץ' יפתחו, שבחון ירד לספסל.
    http://one.co.il/Article/153787.html

---
    לדעתי ההחלטה לספסל את שבחון שגוייה, זה שחקן שיודע לתת גולים כשצריך ועושה את העבודה שלו על המגרש. לפעמים הוא תופס יום לא טוב אבל זו עדיין לא סיבה.

6. Number 8 Member

יוסי שבחון לא עושה את העבודה שלו על המגרש, כמעט כל משחק הוא תופס יום טוב אבל מה שכן, הוא יודע לשים גולים. "שבחון בא ועשה את שלו", לא יותר מזה.

דרך אגב, יש דיון מחזור. כל הדברים הנוגעים למשחק מחר - שם.

7. eran levy Member

אתה נכנס לקטנות אבל ניחא - זה לא קשור לנושא. למכבי יש הגנה מדהימה.

8. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אה?! מדמהימה? באיזה סרט אתם חיים?

רוני גפני ויובל שפונגין הם מסננת. לא הייתי צריך את הדרבי בשביל לדעת את זה המזל של מכבי זה ששאר הקבוצות הן כלום ושום דבר, אבל מה לעשות רוצים פה להצליח עם שחקנים דוגמת ציון צמח וחיזוק של ריף פרץ.

קפילוטו עדיין צעיר, רק השנה הוא מקבל את הצ'אנס שלו

9. eran levy Member

עומר, אם לא הבחנת - ההערה שלי היתה סרקסטית...

10. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אחרי הדרבי של הבוגרים מגיע הדרבים של הצעירים.

מחר ב-11 בוולפסון, בשידור ישיר באתר ערוץ הספורט, הפועל תארח את מכבי לדרבי הנוער השני של העונה. במפגש הקודם מכבי ניצחה 0:1 ברית שלום לעיני למעלה מ-1000 צופים, כשהפועל מחמיצה פנדל.

רוני קהת ובן בן יאיר הם הכוכבים של מכבי. רוני קהת היה אמור לעבור לנירנברג הגרמנית אולם מכבי דרשה עליו סכום של 200 אלף יורו שטרפד את העברה.

מכבי מובילה את הליגה לנוער בצוותא עם מכבי חיפה אבל עם הפרש שערים יותר טוב, מכבי הקבוצה הכי פורייה בליגה ומודרכת על ידי חלוץ העבר עמיר תורג'מן.

הפועל ממוקמת במקום ה-6 ומודרכת על ידי מאמן העונה לשם נמני. הזוי.

11. Fanatic Member

לא מובן לי למה נמני מספסל את ז'אן.
    בדרבי קיפלוטו הראה שיש לו עוד זמן עד שהוא יהפוך לבלם מוביל. ייקח לי עוד הרבה זמן עד שאני אשכח איך כל פעם ששכטר רץ לכיוון שלו רעדו לו הרגליים.

12. Number 8 Member

למה לא, תקצין עוד. מה אני אמרתי ומה אמרת... שיהיה שבת שלום.

אל תשכח שהבחור עלה רק העונה מהנוער. נכון, רעדו לו הרגליים בדרבי, אבל רק ככה הופכים לשחקנים טובים, קודם כל חווים את זה בלייב ולומדים מטעויות. גם אל תשכח שנגד מכבי חיפה הוא היה מצויין. נמני עשה נכון שלא סיפסל אותו, אם הוא היה עושה את זה, הוא היה גומר לקפילוטו את האימ-אימא של הביטחון והיינו מאבדים אותו לתקופה ארוכה.

נערך לאחרונה ב: ‏27/2/10
  13. Fanatic Member

לא יודע... אתה כנראה יותר סלחן ממני.
    הדרבי הזה היה אחד הרגעים היותר קשים שלי בתור אוהד מכבי, ואני מכביסט הרבה זמן.
    קפילוטו היה אחד האשמים העיקריים בהפסד הזה, וכמו יוסי שבחון גם הוא צריך לעוף מההרכב ומהר.

אם הוא כזה צעיר וכשרוני יש לו זמן לשרוף קצת על הספסל לא יקרה לו כלום. ובכל מקרה, ז'אן בלם יותר טוב ממנו בכל תכונה אפשרית. לא רואה סיבה להעדיף את ניסו עליו.

נערך לאחרונה ב: ‏27/2/10
  14. Number 8 Member

תהיה בטוח שלכל אוהדי מכבי ההפסד הזה כאב, אבל מה לעשות, אנחנו מועדון כדורגל ולא רפובליקת בננות ואנחנו לא מעיפים שחקנים אחרי משחק אחד טוב, במיוחד שברוב המשחקים שהוא שיחק הוא היה טוב מאוד, כמו נגד מכבי חיפה שלא נתן לחלוצים שלה לזוז. למה לא, בוא גם נעיף את נמני למרות שהוא נותן עונה אדירה במכבי, הרי הדרבי הזה כאב...

ניסו קפילוטו בלם מצויין. שנה הבאה הוא יהיה בלם הפותח של מכבי ת"א כך שחיביים לזרוק אותו למים כבר עכשיו. נמני אמר זאת מיליון פעם - אנחנו בונים את עצמנו.

15. Charlton Member

קפילוטו עוד יחזיר לכם ברגעים טובים, אל תקטלו אותו!!
    הגיע הזמן שתתנו צ'אנס לצעירים, אחרי כל השנים שברחו לכם שחקנים מהיידים תדעו גם לטפח אותם, גם אם זה עולה בהשפלה או שתיים. אין מה לעשות