אז אוקיי, אם רביבו לא היה תחת חוזה תשכחו ממה שרשמתי מקודם. למרות שרביבו לא צריך חוזה כדי להבין שהוא שייך לאשדוד... אבל בלי חוזה אין שום מניעה מלפנות ישירות לשחקן.
אני תמיד אמרתי את זה. הבן אדם הזה הוא רמאי ותחמן, ולעשות איתו עסקים זה כמו לעשות עסקים עם החמאס. יש שמועות כאן באשדוד שג'קי בן זקן רצה להשאיר אותו בכוח, אבל חיים רביבו איים בעזיבה של מ.ס, ואיים בהפסקת הזרמה של כספים. וכך בעצם בן זקן נכנע והחליט למכור אותו, אבל רק לא למכבי, שהיא בעצם הראשונה שהתעניינה בדוד.רביבו כבר סיכם במכבי, וביקש לחכות עד שגולהדאר יחתום ויעביר את כסף, אבל בן זקן החלאה החליט שהא לא מחכה ומוכר אותו לאלונה ולבאר שבע, ובכך בעצם מנע את המעבר שלו למכבי.
לפי האתר הרשמי של מכבי ת"א, הקשר ההתקפי הסרבי איביצ'ה אילייב יגיע מחר כדי לסכם בקבוצה. תהרגו אותי אם אני מבין מה הולך בראש של מקבלי ההחלטות במכבי. קבוצה שזקוקה נואשות לבלם טוב או לחלוץ נוסף מחתימה עוד שחקן בעמדה הכי צפופה שלה. עכשיו לשבחון, כחלון, מלול, בוזגלו, ישראלביץ' וצמח יתווסף גם האילייב הזה, אבל אם ליאור ז'אן נפצע לחודש אפשר לסגור את הבאסטה ולצאת לפגרת הקיץ. תמוהה, במקרה הטוב. זה הרי ברור שהנפגעים הישירים מההחתמה שלו יהיו בסופו של דבר מלול, כחלון וצמח, שיזכו לפחות דקות ממה שהייתי רוצה לראות. ניתן רק לקוות שבסופו של דיבר מי שיאבד את מקומו בהרכב (ובסגל, ובמועדון) הוא יוסי שבחון. אגב, בכתבה גם כתוב שמדובר בזר החמישי שיוחתם. אני ספרתי שלושה (מאיוקה, קומאץ' וטומאסיץ'). יבוריאן, עד כמה שאני זוכר נכון, מחזיק באזרחות. בנאיני חתום?
בניאני סגור, אבל מחכים לראות אם הוא יבריא מהפציעה שלו. אני מאוד מקווה שכן, בגלל שהוא חלוץ שפשוט תפור על מכבי. בנוגע לבלם שהזכרתה, לפי מה שהבנתי, מכבי הציעה להפועל חיפה עסקה של השאלה של מאיוקה+ 50 אלף דולר תמורת רכישת כרטיסו של ראש. יופי של עסקה.
אכן, יופי של עסקה. למכבי. אני בטוח שכץ לא מסכים איתנו בנושא. הוא כבר דחה עסקאות מפתות בהרבה על רואש, ואין לי ספק שידחה גם את זו. וגם אם תצא לפועל עסקה שכזו, היא לא תפתור את הבעיות. גם עם מאיוקה בסגל למכבי חסר חלוץ, ובלעדיו המצב באמת יהיה אנוש.
האילייב הזה נראה שחקן לא רע ביוטיוב. אני לא חושב שמכבי באמת זקוקה לשחקן בעמדה שלו. האם זה גם אומר שמכבי ויתרה על לאורן? אני גם לא מבין את הרצון לוותר על מאיוקה, הוא היה מבולטים בניצחון בשבת, לדעתי שחקן עם כשרון גדול מאוד, לא רוצים אותו בבוגרת? תשאילו אותו או תורידו אותו לנוער. בטח לא למכור אותו.
מה לא זקוקים לשחקן בעמדה שלו תגידו אתם בריאים בנפשכם? הלו! משחק לכם יוסי שבחון Cבהרכב! הבן אדם איטי כמו חילזון, לא יודע מתי לשחרר כדור וכל היום הוא תקוע עם הראש ברצפה, הוא הראשון שצריך לעוף מההרכב לספסל אם לא לקבוצה אחרת. מכבי עדיין צריכה בלם וחלוץ ויהיה בסדר אל תדאגו.
נכון, הוא צריך לעוף מההרכב. אבל מי יש מספיק שחקנים טובים ממנו על הספסל שיכולים ואמורים לתפוס את מקומו, ולא זה המקום להביא רכש. יש עמדות שצריכות חיזוק בצורה יותר דחופה. אגב, יש לי תחושה שבסופו של דבר, איכשהו, נמשיך לקבל את שבחון ב11...נראה שנמני מת עליו...
מי יתפוס את המקום שלו בדיוק? ציון צמח? יש מספיק ילדים בהרכב. דור מלול? הוא קיצוני ותו לו. בוזגלו? הבן אדם פצוע עד ינואר מינימום ועד שהוא יחזור לכושר יהיה מרץ, מי יודע אם יהיה על מה לשחק בכלל? תמיר כחלון? לא בטוח. עדיין מכבי חייבת סגל ארוך, אם תסתכל על מכבי ומבחינת הסגל שלה, אין מישהו התקפי שיכול להיכנס ולשנות את המשחק, עם כל הכבוד לעמנואל מאיוקה, אני לא מסתכל על משחקים מול סכנין ושות' אני מסתכל על דרבים, איך הפועל כל פעם היתה עושה את החילוף של הבי או טלקייסקי והם היו מזיינים את מכבי וגורמים לשינוי, יש לך מישהו במכבי שיכול לעשות ההיפך? נמני לא מת על שיבחון. נכון אנחנו חייבים בלם! אני מוכן גם שלאורן ישחק בלם. אני מבחינתי הייתי מביא גם את לאורן וגם בלם ומחזיר את מאיוקה לנוער עם כל הכבוד. טומאסיץ', קומאץ', זר התקפי, זר בלם ולאורן/בנייאני. עצם ההבאה של אילייב מראה דבר אחד: אבי נמני התייאש מיוסי שבחון, והוא לא יקבל יותר קרדיטים אין סופיים. הוא לא מנהיג, הוא לא היה, ולא יהיה, הוא לא בעל בית על המגרש, והוא צריך ללכת. בואו אני יגיד דבר כזה: אין לי מושג אם אילייב הזה שחקן או לא, מה שבטוח יש לו ניסיון מהליגה האיטלקית, הגרמנית (אפילו אם הוא ירד ליגה) והיוונית שהיא סוג של מזרח תיכון משודרג משודרג משודרג. זה חייב להיות שווה משהו לא? באשר ליכולות המשחק שלו, אין לי מושג לא ראיתי אותו מעולם ואני לא יודע אם הוא חתול בשק או לא. יש לי תחושה חזקה מאוד שקומאץ' חתול בשק. הבעיה עם לאורן כפי שאני רואה אותה היא כזו: בואו נגיד את האמת הוא היה שחקן ענק, אבל! וזה אבל גדול! הוא לא שיחק למעלה משנה, אין לו סחוס בברך ולכו תדעו איך זה ישפיע, הבנתי שהוא מפחד לרדת לתאקלים, ועוד דבר, הוא לא ישחק פה בחינם עם כל הכבוד. ------- המטרה של מכבי צריכה להיות כזו: בואו נהיה ריאלים, אליפות לא תהיה פה, מכבי לא חזקה מהפועל בטח שלא חזקה מחיפה וגם לא בטוח שיותר חזקה מבית"ר או בני יהודה. מה שלמכבי יש כרגע זה הזדמנות לבנות עתיד שבעוד שנה שנתיים הילדים של היום יוכלו להיות רמה של שחקני הבית של מכבי חיפה, אז יהיה על מה לדבר. הם צריכים לשחק, אבל הם צריכים שחקנים עם ניסיון, מכבי צריכה לשאוף ל-1/4 ולהשיג מקום באירופה, ההתקדמות שלנו חייבת להיות איטית כי אם מכבי רוצה להחזיר את האליפויות אליה ולהצליח כמו מכבי חיפה והפועל באירופה היא חייבת לבנות את עצמה לאט ונכון אין מה לעשות, כל הבניה משנה לשנה רק החריבו את הקבוצה. ולמי שתוהה, מכבי חיפה רק בזכות החולשה המדהימה של הליגה בשנה שעברה לקחה אליפות, היא בכלל לא בנתה על זה, יעקב שחר בכלל לא חשב על אליפות עד שהיא נהייתה ריאלית, הוא אמר לאלישע קח תבנה את הצעירים לשנים הבאות, המזל שיחק לו הצעירים חלקם שולבו וזה הצליח. אין סיבה שזה לא יצליח גם במכבי שלה מחלקת נוער לא פחות מוכשרת ממכבי חיפה אם לא יותר.
הנה אתה מציין דבר חשוב ומצד שני לא בונה כל כך על הצעירים,אתה שם לב שאתה סותר את עצמך? מה כל כך רע במלול וכחלון הנהדרים בחלק ההתקפי? וכשיש את בוזגלו שיחזור במהלך העונה וישראלביץ' לא רואה כזאת בעיה בחוליה הזאת. מסכים ששבחון הוא בינוני וצריך לעוף מההרכב כמה שיותר רחוק אבל כרגע החלק הזה בהרכב מכיל מספר שחקנים טובים וכשיש עמדות אחרות שזקוקות נואשות לשחקן נוסף אני לא חושב שחיזוק הקישור ההתקפי צריך להיות בראש סדר העדיפויות. כמו אמיל,גם לדעתי זאת החלטה תמוהה.
וואו יופי, באמת חשבתי לי איך מכבי חיפה זכתה באילפות ועכשיו יש לי איש קשר אצל יעקב שחר. מכבי חיפה, כמו הפועל תל אביב, פתחו את העונה שעברה בעמדה נחותה מזו של בית"ר ומכבי, בעלות הכסף הגדול והצהרות לריצה בצמרת (על אף שהיה ויש להם סגל ראוי לאליפות אך לא היה להם את נטל הציפיות, בדומה למכבי תל אביב השנה). עוד לא נפתחה הליגה וכבר דמיינתם את עצמכם אצל הנשיא. חיפה של העונה שעברה באה במטרה לקדם צעירים, ושחקנים כמו גאדיר וגולסה נראו כמו אופצייה להרכב. למי שזוכר, למרות ההצהרות שלו ושל שחר, אלישע לוי לא נתן להם ולשאר הצעירים המוכשרים בליגה את הקרדיט המגיע להם ועם או בלי קשר, הקבוצה לא הציגה כדורגל מדהים. נכון ששילוב צעירים הוא סוג של הימור, אך לוי לפי דעתי היה די פחדן בעונה שעברה. דווקא העונה, בליגת האלופות, הוא נזכר לתת להם הזדמנות, ושניהם ניצלו את הצאנס שקיבלו. כנ"ל לגבי שי מימון. אל תשכח שישנם עוד צעירים כמו ישראל זגורי, מור דהאן ואחרים שברשות חיפה. בחזרה למכבי. לפי דעתי שבחון שחקן מעולה לליגה (לא מנהיג, לא נימני, אבל שחקן מעולה), סך הכול שחקן טוב בתקופה פחות טובה. יעבור. בקישור ההתקפי שלך נמצאים מלבד שבחון, גם כחלון (בשביל מה נאבקתם עם בני יהודה? כדי שהוא יתייבש על הספסל?), ישראלביץ', דור מלול המצויין, ריף פרץ (לא בטוח שהוא קשר התקפי, אל תתפוס אותי במילה) ותומר תייר. גם בוזגלו יחזור בינואר. למה עוד קשר התקפי? כיאלו, כמה בלמים יש לכם? ז'אן, טומאסיץ' וקפילוטו? אתה בעצמך אמרת שהקבוצה לא מתכוונת השנה לרוץ לאליפות. לפי דעתי אתם דווקא אלה שתזכו באליפות, גם בגלל הסגל הכל כך מוכשר וגם הציפיות הלא כל כך גבוהות. אבל מה שאני מנסה להגיד, שנימני בא בגישה נכונה של שילוב צעירים והנמכת ציפיות, וכעת, שנכנס בעל בית חדש, הוא כנראה מסתנוור מעט. אתם לא משחקים באירופה, ואנחנו בליגה של 16 קבוצות שמתוכם חלק היו שמחים לקבל את הספסל שלכם יישר להרכבן, ועם צעירים כאלה מוכשרים, יכול להיות שגם היו עוברים את מכבי של נימני והזרים החדשים.
Fabio Junior - אמנם באופן עקרוני אני מסכים איתך, ואין צורך בעוד קשר התקפי, אבל אני חושב שאתה טועה מאד בגישה וברעיונות שתומכים בגישה. "הזרים החדשים"? הזרים החדשים הם שני שחקנים, כשאחד מהם מגיע לעמדה שלא רק שאין בה כישרון, אין בה שחקנים בכלל. הקשרים האחוריים הטבעיים בקאדר של מכבי, לא כולל הרכש (קומאץ') הם ליאור ז'אן. אז את ז'אן עדיף לתפקד כבלם (אחד משני הבלמים הטובים, או שמא נאמר היחידים, בסגל). אמנם יש עוד כמה שיכולים לשחק בעמדה, אבל תשתדל לא להתבלבל: ריף פרץ הרבה יותר בלם מקשר אחורי, וכך או כך חגג 18 רק לא מזמן. ייני 50/50 ואם הוא על המגרש חייב לידו אחורי טבעי. תום מנשרוב שחקן הגנה, ולא טוב במיוחד לפי מה שראיתי. וישראלביץ' מוטב שיתופקד מקדימה. בנוגע לדעתך על יוסי שבחון, אני חייב שלא להסכים. אני יכול להגיד שראיתי את שבחון משחק במכבי שלוש עונות, ובחלק לא קטן מהמשחקים פותח. שחקן ליגה מעולה הוא לא היה ולא יהיה, לא במכבי. מדובר בשחקן איטי להחריד, שמעבר לאיטיות הפיזית הנוראית גם חושב לאט בצורה מעצבנת. רוב ההתקפות שעוברות דרכו נתקעות או מסתיימות. ברוב המקרים הבחור נוכח-נפקד למשך 60-70 דקות, מבליח לדקה וחצי כדי להרוס מתפרצת מבטיחה, ונעלם שוב בנבכי עיגול האמצע. ואתה לא תמצא אוהד מכבי בודד שיסתור את הטענות הללו. אז מה כן יש לו? אחלה מיקום. הוא שווה 6-10 גולים בעונה. מנגד, הוא גם מונע ממכבי 3-5 מצבים נוספים במשחק. שווה? לא. הסיבה היחיד שאני מבקר את החתמה אילייב, הזר השני, היא שאני מאמין שנמני איכשהו ישאיר את שבחון על הדשא. במידה ולא כך, ונראה את שבחון הופך לשחקן רוטציה במקרה הטוב, מדובר בהחלטה מקצועית ראויה מאין כמוה. תומר תייר עדיין לא חלק מהסגל, ולא בטוח שיהיה, לכן אין טעם לדבר עליו בנושא הזה. גם אם יהיה, מעולם לא יועד להיות שחקן הרכב, ואני גם די בטוח שהוא ואילייב לא נופלים על אותה משבצת. בנוגע לתמיר כחלון, אני מאמין שהוא יהיה שחקן הרכב. במחזור הראשון הוא לא היה כשיר ולכן לא התלבש, לא "יובש". מדובר בשחקן עם שתי רגליים טובות שיכול לשחק בשני האגפים וגם בחוד ההתקפה. במקרה שיבוריאן, כרגע החלוץ הפותח, לא יהיה כשיר או מורחק, אני מאמין שכחלון יתפוס את המשבצת שלו בחוד לפני מאיוקה, או את זו של אבידור בשמאל במקרה וזה יעבור למרכז. בהתאם למערך של נמני, השחקנים שיכולים כרגע באגף הם כחלון, מלול, מאיוקה, אבידור וישראלביץ'. אני מעריך שנראה את כחלון לפני מלול בצד ימין (העמדה של בוזגלו...מה יקרה כשיחזור, אני מעדיף לא לנחש), ואת אבידור לפני מאיוקה בשמאל, מה שישאיר את ישראלביץ' להיאבק עם ייני על הבלטה במרכז המגרש.