מכבי ת"א 08/09: חוסר וודאות גדול בנוגע לתקציב

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Number 8, ‏8/7/08.

1. Cup of Tea Liverpool, UK

עם התקציב החדש, אפשר להביא מחליף ראוי.
    יש את אופציית אוהד קדוסי, חלוץ צעיר שיודע לנצל מצבים.
    אם נשאר עוד כסף בקופה אחרי החתמתם של ג'ונסון ואולי פולאק
    כדאי להציע על איתי שכטר שישחק ברוטציה (ואל תגידו לי שהוא טוב
    מדי לשבת על הספסל, ראינו את תמוז בעונה האחרונה).
    כמובן שכלום לא בטוח, זה רק Wishful Thinking.... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

2. Villarreal Member

מנתניה שכטר ייצא רק לאירופה והעלות של קדוסי גבוהה(מיליון דולר אני חושב לא בטוח) אז תחפש אנשים אחרים.
    דולי ג'ונסון נשמע החתמה טובה אבל לדעתי יתברר שהוא לא עולה על אנסמובו,נחכה ונראה.

3. Number 8 Member

חלוץ מחליף.
    יש מספיק שחקני קישור, כך שדור מלול יוכל לשחק מדי פעם כמגן ימני אם נצטרך בכך.

4. Mr.Eko Member

אנסומבו הוא שחקן שיודע רק להגן,אין לו אינטליגנציית משחק בגרוש לעומת ג'ונסון שלפי כל הידיעות שחקן שיודע לארגן את המשחק ולהוציא קבוצה כמו שצריך להתקפה(מקווה שזה גם יהיה ככה),אולי מבחינה הגנתית אנסומבו עולה עליו אבל למי אכפת כשכבר יש לנו אחד שאחראי לזה.

5. Giallorossi Member

אי אפשר להשוות את התפקיד שג'ונסון יעשה במכבי (קשר 50/50), לבין מה שאנסומבו עושה (גרזן).
    הגרזן של מכבי הוא אסוס, ולדעתי הוא טוב מאנסומבו.

נערך לאחרונה ב: ‏26/7/08
  6. Number 8 Member

דולי ג'ונסון קשר אחורי גרזן. הוא הגיע במקומו של בואטנג בסולנה.

בנושא קצת אחר,
    רן בן שמעון אמר לקראת סיום המחנה - "אנחנו רוצים לצרף שחקנים בשלוש עמדות".
    אני מתאר לעצמי שהוא התכוון לקישור האחורי(דולי ג'ונסון), מגן שמאלי (פולאק) וX(אולי חלוץ...).

7. Emil Member

להגיד שג'ונסון "גרזן" ולבסס את זה על העובדה שהוא החליף את בואטנג בסולנה זה מוטעה, כיוון שבואטנג בהחלט לא "גרזן" ולא "רוצח" ולא נעליים אלא שחקן טכני שיודע לחלץ כדורים ויודע גם לצאת קדימה.

בכל מקרה, קשה לי להאמין שמכבי תחתים חלוץ נוסף...זר הוא לא יהיה כי עם ג'ונסון סגרנו את המכסה, ואיזה ישראלי אפשר להביא? את בן חיים הלוזונים לא ישחררו, בטח שלא למכבי. שרצקי לא ימכור את יובל אבידור. קדוסי יעלה בסביבות המיליון דולר. אין הרבה אופציות, ולצערי נראה שעומרי רון יהיה החלוץ השלישי לפחות עד ינואר...

8. Number 8 Member

גרזן זאת אומרת קשר אחורי. בואטנג שיחק בסולנה כקשר אחורי, עזב לבית"ר שבו הוא משחק כקשר אחורי, ובמקומו הגיע ג'ונסון ששיחק, כמה מפתיע, כקשר אחורי בסולנה. כל קשר אחורי אמור וצריך להיות רוצח כזה או אחר. יש פחות טובים ויותר טובים, אבל כל קשר אחורי הוא סוג של גרזן, רוצח, או וואטאבר. הכל במרכאות כמובן http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

רן בן שמעון אמר מספר פעמים אחרי ההחתמות של בוזגלו, יבוריאן וישראלביץ', שהוא רוצה מאוד להביא שחקן לקישור האחורי. והנה זה קרה. בנוסף, בכל כלי התקשורת מפורסם שדולי ג'ונסון הוא קשר אחורי.

ואם הוא אכן 50/50, דבר שלא נראה לי, אז הולכת להיות מלחמה על ההרכב... במובן השלילי.

9. Mr.Eko Member

אתה ממש טועה פה,אין למכבי שום סיבה להביא עוד קשר אחורי שמתמקד רק בעבודות הגנה כשיש לה כבר את אסוס ואת ז'אן ואת מישאלוב. לכן דולי ג'ונסון הוא רוב הסיכויים קשר 50-50 שיודע לדחוף קדימה וממה שהבנתי הוא גם שחקן עם טכניקה טובה. וכשאומרים קשר 50-50 זה כולל גם עבודת הגנה,קשר שיש לו חלוקת עבודה שווה בין ההגנה להתקפה ואפשר להגיד עליו גם קשר אחורי. רוב הסיכויים הם שהוא ישחק ליד אסוס מאחורה ובקישור ההתקפי תיהיה רוטציה,כמו שכבר טענתי לדעתי חדד ובוזגלו יקבלו את ההרכב הפותח במידה שבן שמעון עולה עם שני חלוצים וישראלביץ',שבחון ומלול יפתחו על הספסל.

10. Dimitar Berbatov Member

Guardiola, הרוטציה שאתה מדבר עליה באגפים נראת לי מאוד לא בריאה. בוזגלו, שיבחון, חדד, מלול וישראלביץ', לא יודע איך בן שמעון יסתדר עם כל-כך הרבה קשרים מוכשרים על שתי עמדות בלבד. לכן, אני חושב שדולי ג'ונסון ישחק קשר אחורי ולצידו ישראלביץ' שיכול להיות כ-50/50 לדעתי (בניגוד לשאר השחקנים שציינתי ישראלביץ' שחקן שיודע לעשות הגנה והוא אנרג'ייזר לא קטן). ואתה שואל בטח מה עם אסוס וז'אן? שניהם לדעתי שחקנים בינונים מאוד שמקומם מקסימום על הספסל. אסוס שחקן מוגבל מאוד בלי אינטילגנצית משחק בגרוש, אותו הדבר ז'אן. מכביסט, מכביסט, אבל שחקן בינוני מינוס.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏26/7/08
  11. Villarreal Member

שינסו להשאיל את דין פורמן הצעיר מריינג'רס.

12. Mr.Eko Member

תראה,בקשר לז'אן אני מסכים איתך שמלבד עבודת הגנה באמת אין לו מה להציע אבל המצב אצל אסוס דווקא שונה,נכון שאין לו טכניקה ברמה מספיק טובה והוא לא מהיר מספיק אבל אינטלינציית משחק יש לו. יצא לי לראות בכמה משחקים בעונה הקודמת מסירות חכמות שלו וחוץ מזה המיקום שלו במרכז השדה הוא פשוט מעולה. להציב אותו ליד ג'ונסון או כמו שציינת ליד ישראלביץ' שכשאני חושב על זה עכשיו הוא דווקא כן יכול למלא את העמדה של ה-50-50 יכול להתפתח לדבר מוצלח מאוד. אם ג'ונסון מגיע על תקן קשר אחורי קלאסי אז המצב באמת יכול להסתבך ובגלל זה הוא מגיע לטעמי לעמדת ה-50-50.

Emil
    יש את אופציית תמיר כחלון שכמדומני השאלנו אותו לבני יהודה בעונה הקודמת. חלוץ עם לא מעט פוטנציאל ודווקא יהיה נחמד לראות אותו חוזר.

13. Emil Member

אם אני לא טועה כחלון הושאל לעונה נוספת לבני יהודה, ולכן זה לא על הפרק

14. daniel_As Member

ההסכם השאלה של כחלוןלבני יהודה הוא לשנתיים..

15. Number 8 Member

Guardiola,

אני בטוח בדברים שלי, אבל אני מקווה מאוד שאתה טועה... אם ג'ונסון קשר 50/50, אנחנו בבעיות גדולות. קודם כל, זאת אומרת שאסוס, מישאלוב, ייני וליאור ז'אן - אחד מהם יהיה הקשר האחורי. אוי ואבוי לנו. אני מאמין שהכל מתחיל בקישור האחורי. אם אין לך קשר אחורי על רמה, הסיכוי שלך להשיג מטרה כלשהי נמוכים מאוד. אני אוהב אותם, שחקני בית, אבל הם לא מספיק טובים, במיוחד לא לקראת העונה הקרבה.

דבר שני, על פי דברייך - קשר אחורי יש לנו, ג'ונסון 50/50 ובצדדים עוד 2-3 שחקנים(תלוי במערך), או יותר נכון פחות כי רוב הסיכויים שבוזגלו יפתח תמיד בהרכב. זאת אומרת שחדד, מלול, שבחון, וישרלאביץ' יצטרכו להאבק על מקום-שניים בהרכב. כל אחד מהם שחקן מצוין, כל אחד יש הרבה יתרונות, אבל מי שיהיה יותר טוב באימונים ישחק. הכל טוב ויפה, אבל אני משוכנע שכמות האגו של אותם שחקנים תגרום להרבה בעיות מכל הבחינות. אסור שזה יקרה.

דבר נוסף לפרוטוקול - אמרת "וכשאומרים קשר 50-50 זה כולל גם עבודת הגנה,קשר שיש לו חלוקת עבודה שווה בין ההגנה להתקפה" - אני לא מכיר הרבה שחקנים כאלה. קח לדוגמא את ססק פבראגס, העמדה היבשה שלו היא 50/50, אבל מה תאכלס האחוזים שלו? הגנה 75/20 התקפה. וזאת למה? בזכות פלאמיני. ככל שהקשר האחורי יותר טוב, השחקן לידו מאפשר לעצמו ללכת יותר קדימה. לכן צריך קשר אחורי ברמה גבוהה מאוד ולא אחד כמו ז'אן או מישאלוב.

נערך לאחרונה ב: ‏27/7/08