אם אני זוכר נכון דמי השבחה מקבלים רק אם השחקן מתחת לגיל 25 ועוד שחקן עוזב (או יותר נכון כבר לא יחזור), רודי חדד חתם בשאטורו לשלוש שנים. חבל, יש לבחור כ"כ הרבה פוטנציאל ומאד רציתי שיצליח במכבי. למרות שמאד אהבתי אותו קשה לי להגיד שאני מצטער שהוא עזב, הוא מחזיק במשכורת ענקית והוא לא הצדיק אותה ליותר משניים-שלושה משחקים בכל התקופה שלו במכבי.
השאלה בכמה מכבי מכרו אותו. אין מצב שמכבי העבירו אותו בחינם אחרי שהשקיעו בו כל כך הרבה. אין על מה להצטער, כי למרות שהיה מוכשר הוא לא התחבר לקבוצה ולא הביא תועלת גדולה מידי.
טוב מאוד שרודי חדד עזב שחקן שמבלה במועדונים ומעתסק בדברים שלא קשורים לכדורגל, ואני אומר את זה בתור אחד שיודע, גם הרוויח יותר מדי וגם לא תרם בגרוש כששיחק. טוב שעזב. להעיף את כל הנגעים הרעים מהקבוצה!
גם אם לרודי חדד היה קצת פוטנציאל, הוא ממש לא שווה את הסכומים שהוא הרוויח(הוא קיבל כותרות כמו 'הבטחה גדולה' ולא הצדיק אותן), ומכבי עושה בצדק. הקבוצה רוצה להיפטר גם מאסוס(קשר אחורי לא רע דווקא, אבל עושה יותר מידי בעיות בחדר ההלבשה), ובייחד היא תחסוך למעלה ממיליון יורו של משכורות. בכל-אופן, בחזרה לרודי חדד - בעונה הראשונה שלו בישראל הוא בישל 11 שערים והיה דווקא לא רע, הוא הצליח לעשות דריבלים טובים פה ושם. אבל כנראה שהוא חיבל בקבוצה מבחינה חברתית, הוא לא הזיע מספיק על הדשא והעונה הנוכחית הייתה הוכחה לכך - למרות שישראלביץ ושיבחון לא הרשימו - חדד פתח על הספסל ולא הראה נכונות להוכיח שמגיע לו מקום בהרכב. הוא לא חיי אורח חיים ספורטיבים, ויש לו חיסרון בולט מאוד גם מבחינה מקצועית - הוא פשוט לא יודע להבקיע. שער אחד בלבד יש לו במדי מכבי. הוא לא יודע לסיים מצבים ובטח שהוא כמעט ולא נע לעומק. מכבי צריכה לקוות שבקיץ, בהרבה פחות כסף, היא תביא זרים הרבה יותר טובים. קמאנן למשל הגיע בחינם למכבי והרצליה גם שילמה עליו גרושים, והוא היה שחקן מצויין והוויתור עליו היה טעות. אם כבר מדברים על זרים - בעיתון מעריב הייתה כתבה אתמול על אמיל אמבמבה שהגיע לקבוצה בתמורה לסכום גבוה מאוד והיה פלופ. תקראו - זה מעניין.
אנשים חייבים להבין שמבחינה כלכלית הקיץ חלק מהשפיות חוזרת (יש עוד דרך לעבור) לליגת העל. לא חושב שאסוס וחדד שחקנים רעים. בטוח שאם הם היו שחקנים שמרוויחים מתחת ל100 אלף דולר לעונה הם גם היו נשארים במכבי או בקבוצה אחרת בישראל. ואם אני מחבר את הנושא הכלכלי למכבי ת"א, זה גם ההסבר מדוע מכבי ת"א עדיין לא החתימה אף שחקן. אני מניח שמכבי קודם כל ירצו להוריד מהגב שחקנים כמו אסוס (אחרי שנפטרו מהחוזה של חדד) שנשארו עם חוזה כבד, ולקצץ לאחרים כמו יבוריאן שזכור לי שמרוויח לא מעט, בטח לאור הקיצוצים שנעשים בישראל בקיץ. אחרי שהצוות המקצועי יצליח או לא יצליח להיפטר מהחוזים, אז במכבי יוכלו לדעת בדיוק מהו התקציב שנשאר להם לרכש. אני חושב שהעובדה שעדיין לא נעשתה החתמה באופן רשמית לא אומרת שמכבי לא התחילה לעבוד. אני בטוח ששטראובר ובנייני למשל כבר סיכמו בקבוצה, ואני בטוח שלאחר שידעו מה התקציב גם שחקנים כמו חיימוביץ', גפני, בנאדו ואחרים צפוים להיכנס למשא ומתן עם מכבי.
בנתיים אנחנו מחכים לאיזה אות, שניידר לא ממהר ומחפש להפטר מהקבוצה בכל מיני דרכים, שמקביל הוא מוסיף כל פעם תנאים חדשים וקשיים חדשים,שהיו צריכים להעשות לפני כמה חודשים, אבל דווקא עכשיו במכבי נזכרים, שמגיעים לבנות את הקבוצה לעונה הבאה, שניידר מחפש מושיע שלא כלכך מתלהב להכנס, כי אחרי הכל מי שנכנס לכדורגל זה רק פריארים, שניידר מחפש כל דרך לדחות את ההודעה על התקציב, הוא לא באמת רוצה להשקיע שקל והוא כבר אמר את זה לא פעם, הוא מתחרט שהוא נכנס לכדורגל והוא מחפש מישהו שישקיע את כל היתרה, כולל הערבות. בנתיים אנחנו רק משחררים ורק מקצצים, איבדנו כבר כמה שחקנים שאולי יכלו לעזור לנו, אבל אף אחד לא יכל להחתים אותם כי אין תקציב. אנחנו בונים על רכש ישראלי של לפחות ארבעה שחקנים חדשים, אבל בפועל אם יבוא שחקן ישראלי אחד, אהיה מופתע, תמיד מכבי אלופים במועמדים ואפס החתמות שלהם, כי במכבי הדברים מתנהלים רק בתקשורת ושזה מגיע לדבר האמיתי, אין כלום. רק לפני כמעט חודש פורסם באתר שלירן שטרואבר סגר בקבוצה, ואפילו שניידר הסכים למהלך, אז מה קרה מאז? כלום ושום דבר, הבן אדם אפילו מתחיל לחפש אלטרנטיבות אחרות שהוא מבין שמכבי לא רציניים. מכבי הצהירה לא פעם אחת, שהיא רוצה ששחקנים מסוימים יגיעו אליה רק אם ישיגו שחרור ביד, עוד דבר הזוי שלא יקרה, דבר שמוכיח את החוסר רצינות שלה. מכבי כנראה לא תצרף את השחקנים שהיא רוצה, היא מנסה לא לגרום לפאניקה בקרב האוהדים ולהראות שהיא כן מנסה להיות פעילה, שירוצו לקנות את המנוי היקר בליגה. אז מי יהיה במכבי? לא אומר ששטרואבר לא יהיה, אבל לפי איך שמתנהלים, אל תתפלאו אם פתאום במכבי יחליטו לסמוך על סלומון בתור השוער הראשון. בהגנה יצורף כנראה זר, ובקישור, איזה ישראלי אחד שיעשה רעש יותר ממה שהוא שווה באמת, בהתקפה בניאני. לא יודע, אני פסימי, איך שמכבי מתנהלים זה מראה שאנחנו לא במצב יותר טוב ממה שהיה, לא מתגעגע ללוני, כי אחרי הכל שניידר כיסה למכבי את כל החובות, אבל שניידר הוא לא מה שמכבי היתה צריכה, כי הפתיל הקצר שלו לא בריא.
לא יודע מה איתך מכבי או מוות אבל אני לא חושב שלירן שטראובר טוב משמעותית מגיא סולומון, כאוהד בית"ר שראה את סולומון בשבעה משחקים לערך ראיתי שוער טוב שיוצא טוב לכדורי גובה, עובד לא רע בכלל על הקו וגם מאוד אמיץ, שוער לא רע בכלל. בנוגע לרודי חדד, גם כשהוא עשה עונה טובה ובישל 11 גולים, 8 מתוכם היו קרנות.
האמת שאני חושב שאתה בכיוון הנכון. סולומון לדעתי הוא השוער המפוספס ביותר בכדורגל הישראלי בשנים האחרונות. גם אני ראיתי אותו בבית"ר, ומדובר בשוער עם נתונים טובים שכאשר קיבל את ההזדמנות היה מעולה. בקשר להערה על רודי חדד, האם שער שהושג מקרן הוא שער פחות בצורה כלשהי משער רגיל? האם יש למישהו ספק שאם הבחור היה דורש פחות ממאה אלף דולר לעונה חוץ ממכבי היו עוד קבוצות בישראל שהיו נלחמות על שירותיו? ושוב, אני בטוח שכשניידר יבין שאין מי שיכנס איתו כשותף, ואחרי שהוא יבקש ויקבל מהלך שיגרום לשחקנים עם החוזים הכבדים לעזוב או לקצץ, מכבי תתחיל להחתים שחקנים. לא אהבתי את ההערה לגבי אנשים שנכנסים כבעלים לכדורגל הישראלי. אם אתה יודע לאן אתה נכנס ותמיד מביט קדימה (כמו הלוזונים ושחר) אתה תרוויח בכל התחומים מהכדורגל.
אני מקווה שזה בציניות(האמת שאני מקווה שמכבי באמת יעשו את זה ויהרסו את עצמם). בכל מקרה אני לא אתפלא אם נראה אותו בהפועל רמת גן או עכו עונה הבאה ואני חושב שזה יהיה גם נכון מבחינתם להביא אותו.
תומר תייר כנראה יחתום בקבוצה והוא כרגע משתלב באימונים,עמנואל בנייאני חתם בקבוצה. http://www.hamaccabi.com/next.asp?ID=6340 כתבה על תומר תייר,חובה לקרוא.
ראיתי את תייר כשהוא היה משחק בקריית שמונה והוא שחקן ממש טוב לליגה הלאומית,מעניין איך הוא ישתלב בליגת העל ועוד בקבוצה כמו מכבי.
תייר, כמו המון אחרים, הוא שחקן שהיה בשנים האחרונות בעיקר בליגה הלאומית. כמעט בכל שנה הוא היה מועמד להגיע לבאר שבע, פעם אחת אפילו סיכם עם ויקו חדד שהיה המנג'ר המקצועי, אבל המאמן דאז גילי לנדאו לא רצה את הבחור. יש לתייר רגל שמאל אדירה. בעיטות מעולות ומסירות מעולות. בליגה הלאומית הבחור בלט לאורך שנים. מעניין באמת איך הוא יסתדר בליגת העל. בקשר לדברים שהוא אמר על הרצון שלו לשחק במכבי. אותם דברים בדיוק נאמרו על ידו כשהוא היה מועמד לבאר שבע. אמר שבאר שבע זה חלום עבורו, מועדון גדול, ושהוא כבר מדמיין וחולם בלילה איך הוא כובש ורץ לקהל העצום של באר שבע. אני חושב שאחרי שנים בקבוצות כמו רעננה ועכו, הבחור פשוט רעב לקבוצה גדולה עם קהל גדול.
גפני ואבידור על סף חתימה בקבוצה. מצוין. שניהם שחקנים מצוינים. אני מניח שנמני יוריד את יבוריאן לספסל, ויפתח אם בניאני ואם אבידור בחוד. עכשיו כול מה שנשאר זה לסגור אם 2 בלמים טובים, 2 קשרי אמצע (לפחות) ואם שטראובר, ויש לנו קבוצה שמתאימה למקומות 6-1.