מכבי ת"א 08/09: חוסר וודאות גדול בנוגע לתקציב

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by Number 8, Jul 8, 2008.

1. Cup of Tea Liverpool, UK

בחורות שקלטו שיש להן מזל והן עם כדורגלן שמרוויח מצויין אז הן קושרות אותו אליהן באזיקים כבר בגיל 21. נו טוב.
    ------------------------------
    ההעדרות של בוזגלו תהיה מכה קשה למכבי אין ספק, מה גם שהם צריכים לשקול החתמה נוספת כי בלי בוזגלו עד דצמבר בערך האליפות כבר יכולה להיות הרחק מהישג ידם. אם מכבי תעשה רכש חכם ונקודתי (שכולל בין השאר השאלה לעונה נוספת של מגרלשווילי) ותהמר נכון עם השחקנים הצעירים שלה יכולה בכל זאת לצאת קבוצה מאוד אטרקטיבית. שיהיה בהצלחה.

2. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני קורא כביכול על השחקנים שרוצים להביא, ג'קארידג'ה ובנייני? נו באמת, בואו נסגור את העונה כבר עכשיו!

3. Emil Member

הגיע הזמן שאנחנו, אוהדי מכבי, נפנים את "חומרת" המצב ונבין שזה פשוט מה שהולך להיות בעונה הבאה.
    אנחנו קוראים על תקציב שנע בין 20 ל24 מיליון שקל וחושבים לעצמנו שבתקציב כזה אפשר לבנות אחלה קבוצה, לא? אז לא.
    למכבי יש התחייבויות וחוזים שמנים ביותר שהיא צריכה לממן במסגרת התקציב הדל הזה. רק חוזהו של בוזגלו, לדוגמא, מוערך בכ-1,300,000 ש"ח נטו לעונה. ישראלביץ' מרוויח כמיליון שקל נטו, דולי ג'ונסון מיליון וחצי נטו, יניב עזרן מיליון ומתאיים אלף.
    בחישוב זריז מדובר על ארבעת השחקנים הללו, שאחד משתקם מפציעה של שנתיים, השני יתחיל לשחק בינואר, השלישי היה חלש ברוב העונה ולרביעי עדיין לא מצאו קבוצה - 5 מיליון שקלים בעונה נטו. כדי לקבל עלויות מעסיק צריך פחות או יותר להכפיל את הסכום - 10,000,000 ש"ח. והנה לכם מחצית מהתקציב.

עד שמכבי לא תפטר מכמה מהחוזים השמנים שברשותה, דוגמאת ג'ונסון, אסוס (600,000 ש"ח) ורודי חדד (מיליון ש"ח), ולא תחתום חוזים חדשים ומקוצצים עם המרוויחים הגדולים, לא נראה שום דבר זז. כי פשוט מאד, אין כסף...

מה הפלא שבמכבי מדברים על בניאני וג'קארידגה?

Last edited: Jun 4, 2009
  4. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

מבין שניהם עוד אני יכול להבין לגבי ג'קארידג'ה אחרי הכל שחקן הסגל המורחב של חוף השנהב שבאמת היה טוב בהפועל פ"ת אבל הוא השחקן שמכבי צריכה? כאילו אם כן סבבה, אבל לא ראיתי שפרט להיותו גרזן כקשר אחורי הוא תרם משהו בחלק ההתקפי פרט להעפת כדורים לשמיים?

5. Obafemi משתמשים של כבוד היכל התהילה

היא דוגמנית, ובת-דודה\אחיינית (לא סגור) של אבי, היא תוכל להסתדר גם בלי הכסף של בוזגלו אני מאמין..

במיוחד כשג'ונתן אסוס ספץ בתפקיד הזה, וגם התרומה ההתקפית שלו השנה השתפרה לעומת חצי העונה הקודמת.

6. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

של ג'ונתן אסוס? בכמה משחקים שהוא שיחק הוא היה סביר.

מירן נמני היא בת דודתו של אבי

7. Mr.Eko Member

כמו שהבנתי שכטר יעזוב את נתניה בקיץ הזה ובאתרי החדשות אף מצויין שהוא מעוניין לשחק במכבי.
    טענתי כבר הרבה,שכטר הוא השחקן הכי כישרוני ועם הפוטנציאל הכי גדול בארץ,יותר מבוזגלו ויותר מכל אחד אחר. הבעיה היא שהכישרון הזה מתבטא לפרקים בלבד וזה גם לא שיא היכולת שלו. אמונה בשחקן ולהוציא ממנו אפילו חצי מהיכולת שהוא מסוגל להפיק והקבוצה שתזכה בו תוכל מאוד להנות משירותיו. אני לא הכי עוקב אחרי הכדורגל הישראלי אבל כנראה ששינוי אווירה יכול לעשות לשחקן הזה רק טוב.

8. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

בנאדו ושטראובר סיכמו במכבי
    מכבי ת"א ממתינה לאלכס שניידר, אבל סיכום עם אריק בנאדו ושטראובר כבר הושג. גם ג'קריג'ה ובניאני סיכמו בקבוצה וצפויים לחתום בקרית שלום בימים הקרובים

זה לפי טלספורט.

נניח שזה נכון, מבין כל השחקנים האלה דווקא את בנייני לא הייתי רוצה לראות במכבי!

9. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני חושב שאחרי כל הנסיונות לצוד כל פעם את השם החם בליגה, הגיע הזמן לנסות משהו אחר. עמנואל בניאני הותיר עליי רושם חיובי במעט שראיתי אותו ואני חושב שהוא יכול להצליח במכבי תל אביב. גם יתר שחקני הרכש שהקבוצה סיכמה איתם עושים רושם טוב.

10. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא חושב שזה השחקן שמכבי צריכה לשפיץ, אני צריך מישהו שיוכל להתמודד עם בית"ר חיפה והפועל, לא עם בני יהודה, זה כבר יש לי בדמות יבוריאן אפילו שהוא לא כובש.

11. number 1 Member

קודם כל לא הייתי מסתמך על הידיעה הזו כי השחקנים האלו לא קושרו למכבי בשום מקור אחר.
    לעניין - לדעתי בנאדו ושטראובר יכולים להיות החתמות מעולות שייצבו את החלק ההגנתי של הקבוצה.
    לעומת זאת לגבי ג'קריטה ובניאני -
    א. במה בלט ג'קריטה בשנים האחרונות שהוא נהיה פתאום מועמד למכבי?
    ב. שכחתם את הכישלון של בניאני בהפועל פ"ת?
    אמנם הוא לא קיבל שם כמעט קרדיט ובזמן שהוא היה שם אז אבו-חצירא וויסה פרחו, אבל הצלחה ברמה"ש לא אומרת שהוא יצליח במכבי. במקסימום הוא יהיה המקבילה של מכבי לערן זהבי.

12. $zinedine zidane$ Member

ממעט המשחקים שלו שראיתי העונה הוא באמת לא השחקן שייתן את מסירות העומק החכמות, או כפי שאוהבים לכנות את התפקיד בארץ "50-50", אבל מה שכן, יש לו בעיטות טובות מרחוק. בכל אופן, בצד ההגנתי הוא מצוין, לדעתי מהטובים בליגה. קשה לי להאמין שמכבי תצליח להביא מישהו טוב יותר עם התקציב הנמוך יחסית.

חבל שאסוס עוזב, לדעתי הוא אחד הקילרים הטובים בליגה. הייתי משאיר אותו לפני כל המישאלובים ודן רומנים שבמכבי.

Last edited: Jun 5, 2009
  13. Raulito Madridista

לדעתי בעונה הבאה תיהיה למכבי ת"א קבוצה בסדר גמור שיכולה להיאבק על המקום השני אפילו אם הפועל תעשה שטויות, אבל עוד מוקדם מאוד לדבר. אני מניח שיימצאו פיתרון בכל-אופן וכמעט כולם יסכימו לקיצוץ.
    לא מעט שחקנים עולים על הפרק בזמן האחרון.
    הנה מה שאני חושב לגבי חלק מהם:

אני חושב ששכטר דווקא כן יכול להיות הצלחה במכבי. מדובר בשחקן מבין הבודדים בארץ שבאמת לא מתמוטט מלחצים. אין לו בעייה לקחת את הכדור גם כשהמצב לא טוב והקהל שורק בוז, ולעשות את הדריבל המעניין או לנסות להשיג את השיוויון. אולי זה מה ששכטר צריך - מועדון גדול, כדי להביא את עצמו לידי ביטוי. העניין הוא ששכטר ממשיך בקו שלו מעט יותר מידי, ומספר מאמנים ניסו לשנות את שיטת המשחק שלו וזה לא הצליח(אם כי מתיאוס הגזים איתו לחלוטין) וגם בנתניה כן הביאו לו את הכלים להצליח. לדעתי אם השחקן יגיע במחיר זול יחסית - אין סיבה לדחות זאת. הוא גם הצהיר אתמול רשמית שהוא מעוניין לשחק בקבוצה. שכטר ובוזגלו על הנייר משחקים על אותה עמדה, אז בינתיים שכטר יוכל להיות המחליף שלו. כאשר בוזגלו יחזור לשחק, ואני מאמין שזה ייקרה תוך פרק זמן קצר יותר ממה שחשבו, בוזגלו יוכל לעבור לכנף שם הוא גם מציג יכולת טובה מאוד.

אריק בנאדו לדעתי ירד מאוד ברמתו, ואני לא מדבר רק על המשחקים נגד ויסלה קראקוב. אני חושב שגם בליגה הוא קיבל יותר מידי פידבקים ובמציאות ראינו בלם שנחלש עוד יותר פיזית ואת רוב ההתקפות הוא עוצר בעבירות בלבד. אבל למרות זאת אני חושב שבנאדו כן יוכל לתרום למכבי. מהניסיון והחוכמה שלו למשל. וגם כמובן שהליגה בשנה הבאה לא תיהיה מדהימה.

על שטראובר כבר דיברתי בעבר. אני רק אציין שיבריץ הציג יכולת טובה מאוד בשנתיים האחרונות והיה אולי השחקן המצטיין במכבי. במוספי סוף-השבוע יש כתבה על יבריץ, למעוניינים.

אני לא חושב שג'קאריג'ה יכול להועיל למכבי יותר מידי. בהתחלה חשבתי שהוא שחקן טוב, אבל זה לא ככה. הוא לא שחקן חכם במיוחד והוא לא יודע למסור, גם לא למרחקים קצרים. אני מניח שמה שהלהיב פה חלק זו הריצה הבלתי-פוסקת שלו שזה גם כבר חשוב והבעיטות מרחוק שהן תמיד חזקות ומעניינות, אך כמעט תמיד לא מועילות.

אני לא רואה סיבה למה לא להשאיר את מישאלוב שהוא שחקן בית, אחד שנותן מאתיים אחוז על המגרש, יודע לשחק גם כבלם בצורה לא רעה והציג יכולת טובה יחסית לשאר חבריו בעונה שעברה, בשביל אסוס - שחקן שעשה לא מעט בעיות ולא הציג יותר מידי משחקים טובים בניגוד להופעת הבכורה שלו בקבוצה נגד בית"ר בבלומפילד. לאסוס היה פוטנציאל אבל הוא לא מימש אותו.

Last edited: Jun 5, 2009
  14. Emil Member

אסוס לא עוזב בגלל יכולתו המקצועית, אלא בגלל בעיות משמעת והתנגשויות עם נמני שבעקבותן גם ישב תקופה ארוכה ביציע. לאף אחד אין ספק שזה שחקן שיכול להועיל למכבי ברמה המקצועית, אבל אין סיכוי שנמני ישאיר את אסוס לעוד עונה.

15. burning soil Member

שטראובר הוא האופציה הכי טובה שמכבי היתה יכולה להביא, שוער שעדיין משחק ברמה טובה
    ומכיר את המערכת. למרות שאפשר היה לנסות להביא את איתמר ניצן, כך שהיה לנו שוער גם
    לשנים הבאות. הבעיה שתהיה איתו היא עם הקהל, אלא אם יגבו את נמני.

גם בנאדו זו החתמה מעולה, לא ממש לשנים הבאות, אבל מספיק כדי ליצור קבוצה טובה לשנה
    שנתיים - וזה מה שמכבי צריכה כרגע.

בנאיני וג'קריג'ה אולי שחקנים מוכשרים שעתידם לפנם - אבל למכבי הם שחקנים נחמדים
    ותו לא - וכנראה זה מה שמכבי תהיה שווה בעונה הבאה.