מכבי ת"א 08/09: חוסר וודאות גדול בנוגע לתקציב

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by Number 8, Jul 8, 2008.

1. Gnus Avenue Member

אני מאוד מחזיק ממנו מאייבי (השוער של הכוח) בגלל שלשניהם יש הגנות איומות ונוראות, ובכול זאת הם שומרים על יכולת מצוינת בשער.

2. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

מסכים, אני מאמין שאם הם היו בקבוצה גדולה יותר עם הגנה יותר מאורגנת ולא פרוצה מדי, הם היו מקבלים יותר פירגון וקרדיט על יכולתם.

Last edited by a moderator: Apr 26, 2009
  3. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

בתור אחד שמקורב לכל מה שנעשה בקבוצה אני יכול להגיד לכם שהמצב של מכבי ת"א מבחינה כלכלית הוא לא ידוע בשלב זה. שניידר איבד את רוב כספו בקריסה הכלכלית העולמית, הוא גם מאוכזב מאוד ממה שקרה העונה, ואינו מוכן בצדק לתת עוד כספים. על פי מה שהוא אמר למכבי, היא תצטרך לכלכל את עצמה מכספים שיכנסו לה ומשיחרור ומכירת שחקנים.

לדעתי זה אומר שהתקציב של מכבי הוא 20-25 מיליון שקל. מה גם שמכבי בונה על מכירה של בוזגלו בכמה שיותר כסף בכדי שיכנס כסף למועדון ויוכלו לחזק אותו בצורה נכונה בניגוד לשנים עברו.\

הלוואי ונקבל עבור בוזגלו 4 מיליון יורו ומעלה (שזה 20 מיליון שקל) עם חשיבה נכונה יכולים לסדר למכבי עונה טובה בצמרת, לא אליפות אבל במקומות 2-4, בתקווה ששניידר לא יתייאש, יחזור לו הצבע, ואולי עד אז יחזיר קצת מההפסדים שלו וירצה להשקיע, בנוסף להשבחת הנוער של מכבי שזה הכי חשוב.

החישוב:

מכירת כרטיסים במהלך העונה - 5 מיליון שקל
    מכירת מנויים במהלך הפגרה - 5 מיליון שקל (זה אני אומר אם ימכרו 4000 מנויים)
    השתחררות משחקנים בעלי חוזים פיקס/יקרים (ראה משכורות של בוזגלו (500 אלף דולר משכורת), ג'ונסון (400 אלף דולר משכורת) וטומאסיץ'(550 אלף דולר משכורת) אבי יחיאלים, מישאלובים, עזרנים, שלדעתי בכיף יכולים להוריד למכבי עוד איזה מיליון דולר) - 10-15 מיליון שקל
    מכירה של מאור בוזגלו - מינימום 10 מיליון שקל (בהנחה שימכר ב-2 מיליון יורו).
    חסויות ופרסומות - 5 מיליון שקל.
    תקציב של 30 מיליון שקל בלי מכירה של בוזגלו לדעתי זה מספיק למקומות 2-4 ובניה של קבוצה, לא לרוץ לאליפות אבל בנייה אט אט של קבוצה. אין סיבה להוציא 70 מיליון שקל ואנחנו הדוגמא החיה, ואין סיבה שאי אפשר להצליח בליגה הזו עם חצי תקציב.

Last edited: Apr 28, 2009
  4. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

הבעיה היא שאת מאור בוזגלו אף אחד לא יקנה בסכום כזה לאחר העונה האחרונה. אני בספק אם אפילו רבע מהסכום ימשוך אליו קונים. גם לא את האחרים. כפי שזה נראה עכשיו, מכבי תל אביב תצטרך להתפשר והרבה.

5. Don Joan Roman Member

מי שהכי נפגע מהקיצוצים במכבי זה מיכאל זנדברג, הבטיחו לו חוזה של 350 אלף דולר לעונה ועכשיו הוא יצטרך להסתפק בהרבה פחות, מגיע לו.

6. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

ושכחתי את רודי חדד שמרוויח חצי מיליון יורו לעונה ואת ג'ונתן אסוס שמרוויח 350 אלף יורו, המון כסף, רק זה בדיחד ואני לא מדבר על אם ימכרו אותם ביחד בכמה מאות אלפי יורו רק זה ביחד זה 4 מיליון שקל.

רק תסתכלו כמה כסף מבוזבז על משכורות של שחקנים גרועים!

להלן הרשימה:

1.דרגוסלב יבריץ' מרוויח 250 אלף יורו - מאמין שישאר בסופו של דבר
    2.אבי יחיאל מרוויח 150 אלף יורו - לא ימשיך (חיסכון מצטבר 150 אלף יורו)
    3.משה מישאלוב 75 אלף יורו - לא צפוי להמשיך (חיסכון מצבר 225 אלף יורו)
    4.סקוט סילי מרוויח 100 אלף יורו - לא צפוי להמשיך (חיסכון מצטבר 325 אלף יורו)
    5.איליה יבוריאן מרוויח 250 אלף יורו - צפוי להמשיך
    6.מאור בוזגלו מרוויח 500 אלף יורו לא צפוי להמשיך אמור להימכר במינימום של 2 מיליון יורו (חיסכון מצטבר 2.85 מיליון יורו). הלוואי שימכר בכפול.
    7.איגור טומאסיץ' מרוויח 550 אלף יורו לא צפוי להמשיך (חיסכון מצטבר 3.35 מיליון יורו) ייתכן שימכר ומכבי תכניס עוד קצת כסף לקופה.
    8. יניב עזרן מרוויח 250 אלף יורו, אחלה סכום תמורת 0 משחקים, צפוי להמשיך אלא אם לא יחזור מהפציעה.
    9.גיז'רמו ישראלביץ' מרוויח 250 אלף יורו צפוי להמשיך
    10.ליאור ז'אן מרוויח 90 אלף יורו צפוי להמשיך
    11.שירן ייני מרוויח 50 אלף יורו צפוי להמשיך
    12.גיא סולומון מרוויח 50 אלף יורו צפוי להמשיך
    13.אורי שטרית מרוויח 40 אלף יורו צפוי להמשיך
    14.יובל שפונגין מרוויח 80 אלף יורו צפוי להמשיך (מחירו מוערך ב-1.5 מיליון ויש החושבים שיהיו פראיירים שישלמו את זה על שחקן שבתאכלס שווה 150 אלף בלחץ. הלוואי שישלמו).
    15.דולי ג'ונסון מרוויח 400 אלף יורו לא צפוי להמשיך (חיסכון 3.75 מיליון יורו) אולי יכניסו עוד טיפה במידה וימכר.
    16.רודי חדד מרוויח 400 אלף יורו לערך (אחרי בדיקה) צפוי להימכר.
    17.ג'ונתן אסוס מרוויח 350 אלף יורו. צפוי להימכר אולי בעד 200-300 אלף יורו.
    חיסכון סופי של מכבי בערך 5 מיליון יורו. שזה לבד 25 מיליון שקל מינימום.

25 מיליון שקל על חבורת שחקנים ש-90 אחוז ממנה לא מצדיקים אפילו עשירית מהסכום שהם מקבלים!!! תוסיפו לזה את ההכנסות ממנויים וספונסרים וטלוויזיה וכרטיסים ואפשר לעשות קבוצה ב-40 מיליון. השאלה היא את מי להביא?

היחידים שראויים להישאר במועדון שנה הבאה וסביבם צריכים לבנות את המועדון זה:
    דרגוסלב יבריץ', איליה יבוריאן (ורק כי הוא מחזיק בתעודת זהות ישראלית), יוסי שבחון (רק בתור שחקן ספסל), דור מלול, גיז'רמו ישראלביץ', ליאור ז'אן, שרן ייני. אפשר לכלול גם את טומאסיץ' אבל במכבי עדיף לא להחזיק את החוזה הכבד שלו.

Last edited: Apr 28, 2009
  7. Don Joan Roman Member

כל היחישובים האלה הם מיותרים והם סתם לריק, בסופו של דבר הכל יכול להיות וזה רק ניחושים, בטח בנוגע לסוכמי מכירה של שחקנים.

8. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3707826,00.html
    האם אתם אולי מצטערים עכשיו שהכנסתם את יעקב בוזגלו למועדון שלכם...?

לדעתי מאור בהחלט שחקן טוב, אבל אביו פשוט איש מחליא שלדעתי גם לא עוזר לבן שלא להתפתח בשקט. אני ממש לא מבין איך בחור שלא מצליח העונה להשתלב במכבי ת"א, קבוצה שלכל הדיעות לא רצה, הבחור פתאום בשל לחו"ל. תאמינו לי שאם מאור לא מרחיק את אביו הוא לא יתקדם לשום מקום. באירופה לא בדיוק אוהבים שמשפחה מתערבת יותר מדי עם מה שקורה עם הבן.

מבחינתי הבלאגן עם האבא מתחיל גם מהתקשורת שללא הפסקה נותנת לאיש הדוחה הזה את תשומת הלב שהוא לא צריך לקבל. בן אדם שמשווה את יעקב שחר ל'נסראללה' לא צריך לקבל כל משחק של מכבי ת"א קלוז אפים. כולנו שיודעים שכל החמולה נמצאת בבלומפילד...

לדעתי מאור לא צריך לשלם על מעשה אביו ואם יעקב הנכבד עושה דברים שאסור לו אז מכבי צריכה להתלונן עליו בבית הדין של התאחדות.

9. Raulito Madridista

קראתי בעיתון מעריב את ההאשמות של יעקב בוזגלו כלפי מכבי, ומדובר פשוט בדברים לא נכונים. לדעתי מאור בוזגלו קיבל ממכבי את כל הכלים האפשריים להצלחה מהבחינה האישית. ברור שעצם זה שהקבוצה לא התחברה, פגע בו מאוד, אבל בכל-זאת ציפו ממנו למספרים יותר טובים, להיות אחד שלוקח מנהיגות וגם להצליח יותר בדריבלים באגף או בעיטות יותר מוצלחות לשער. אני חושב שבמכבי ניסו להוריד את הלחץ מבוזגלו מהשנייה הראשונה, כמעט ולא ביקרו אותו, הקהל נתן לו הרבה מאוד זמן ולא הפנה את העורף גם ששום דבר לא הלך.
    מי שפוגע בקריירה של מאור זה אבא שלו ופשוט חבל. אני מקווה שבוזגלו יתחיל להיות עצמאי בעתיד וירסן קצת את אבא שלו כי יש גבול להתערבות ולביקורת. יש דברים שלא אומרים לעיתונאים גם אם מרגישים שחייבים להוציא את זה החוצה.
    זה לא חדש שיעקב בוזגלו מדבר יותר מידי, אבל 4 מליון דולר עבור בוזגלו זה סכום יפה מבחינת מכבי, בטח שהשחקן לא הראה שם העונה יותר מידי. אני חושב שאם מכבי תעשה שימוש נכון בכסף הזה בפרט ובתקציב שיהיה בעונה הבאה בכלל, היא תוכל ליצור קבוצה לא רעה בכלל שאולי תפתיע כמו זאת של אלי כהן לפני שנתיים.

10. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

מה שהכי מרגיז, זה שהצוות המקצועי במכבי תל אביב, במיוחד רן בן שמעון, מתחילת שנה הצהיר שלקבוצה הזאת כמעט ואין סיכוי לזכות באליפות ומי שכל הזמן הרים את רף הציפיות לשמיים היה מאור בוזגלו. כנראה שהוא האמין לכל העיתונאים שעשו ממנו עונה לפני כן מלך, למרות שהוא היה רחוק מלהיות כזה בקבוצה שהוא אפילו לא היה הכח העיקרי בה.
    אין לי מושג איך אבא שלו רוצה לשווק אותו לאירופה אחרי עונה כזאת. הוא צריך ליצור קלטת ממש מחמיאה ו'לדמגג' את כל הנתונים הסטטיסטיים שלו העונה.

11. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

יועצה המשפטי של מכבי תל אביב, עו"ד מורן מאירי, שלח היום מכתב לעורך דינו של מאור בוזגלו והודיע לו על פתיחת הליך משפטי כנגדו וכנגד אביו.
    בחוזהו של הקשר יש סעיף שאוסר על אביו להתבטא נגד המועדון ובקבוצה שוקלים גם להעמידו לדין משמעתי.

המועדון בתגובה: "חבל שיעקב בוזגלו לא מבין שהוא פוגע בבן שלו, בסך הכול מאור הוא אחד השחקנים שלא היתה איתם שום בעיית משמעת.
    מה שיעקב לא מבין זה שההתנהגות שלו גורמת לבן שלו להיראות גרוע במשחקים האחרונים".
    ----------
    אני מאוד מקווה שזה מה שיגרום לו לשתוק, לתת לבהמה הזה לדבר ולהתבטא חופשי זה פשוט טו מאץ', מקווה שזה מה שישתיק אותו.

12. שגיא Guest

הכל היה עניין של זמן בסאגה הזו של מאור בוזגלו ואביו. הוא הצליח לשרוד יותר מחצי שנה שזה כבר יפה. זה רק מראה שהבעיה היא לו בקבוצה כזו או אחרת (לצורך העניין, מכבי חיפה), אלא הבעיה היא נקודתית באבא הזה שמתעקש להרוס לו את הקריירה. אני באמת משתוקק לראות את מאור בוזגלו משחק באירופה, ולו רק כדי לראות מה הם יעשו לו אם בוז'י יחליט לפתוח את הפה המגעיל שלו.

13. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

לפי טלספורט:

אם יש בין שחקני מכבי ת"א מישהו שחושב שהמקום השישי בטבלה נחשב להישג, טועה ובגדול. עבור הבעלים אלכס שניידר, העונה הזו היא כישלון ענק ואי עמידה במטרות ובמשימות שהוצבו.

שניידר דרש בתחילת העונה, באמירה ובהופעה בתקשורת, שהתקציב של מכבי ת"א מחייב זכייה בתארים העונה. שניידר אינו מעוניין בקבוצה הנוכחית ודורש ריענון ענק וכללי.

בתוך כשבועיים, אמור שניידר להציג בפני אביב בושינסקי, עוזי שעייה ואבי נמני את תוכנית ותקציב מכבי ת"א לעונת 2009-10. שניידר ידרוש מקבוצת הניהול שינויים דרסטיים ומרחיקי לכת, בעיקר בסגל השחקנים הרחב.

שחקנים בעלי חוזים גבוהים כמו מאור בוזגלו, גיז'רמו ישראלביץ', איגור טומאסיץ', יוסי שיבחון ויניב עזרן, יתבקשו לקצץ בשכרם או לחפש דרך היציע מועדונים חלופיים. חוזים חדשים שהיו אמורים להיות משודרגים, כמו של מושיקו מישאלוב, יקטנו ויקוזזו.

בשיחות עם גורמים המקורבים למכבי ת"א, דיבר הבעלים על רוב השחקנים שאין להם מחוייבות. הם ראש קטן וחיים בבלון שמתפוצץ בפרצופם.

תקציב מכבי ת"א יורכב בעיקרו מהכנסות של מועצת ההימורים, כרטיסים וספונסרים ויעמוד על 22 מיליוני שקלים בלבד. אבי נמני יחליט בקיץ באיזה מעמד ברצונו להמשיך ולהיות במכבי ת"א.

במקרה כזה לא יהיה מנוס למכבי מלעשות חריש עמוק ולהיפטר מהרבה שחקנים שמחזיקים בחוזים גדולים בכדי לעלות מעל ל-22 מליון וכן למכור את בוזגלו.

14. Obafemi משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא רציתי שבוזגלו יגיע למכבי בדיוק מהסיבה הזאת, כי לכל טיפש היה ברור שהוא מגיע אלינו לעונה-שתיים ואז לתחנה הבאה, או שהוא יתרסק. אני מקווה שלפחות נעשה עליו קופה, ונמצא מחליף ראוי שטיפה יותר יעריך את החולצה שהוא לובש.

15. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

נניח שאני מאמין לאבא של בוזגלו על כך שהבן שלו שווה 4 מיליון יורו. במחיר הזה אפשר להביא 4 זרים איכותיים.