מכבי ת"א 08/09: חוסר וודאות גדול בנוגע לתקציב

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Number 8, ‏8/7/08.

1. Number 8 Member

א' אלירן עטר ייעשה טעות אם יעזוב את בני יהודה בסיום העונה ולא חשוב לאיזו קבוצה. הוא חייב להישאר בבני יהודה עוד שנתיים שלוש ואז לעבור לקבוצה גדולה, אחרת הוא יתרסק בגדול.

ב' אלירן עטר לא שונה מאף חלוץ שנתן עונה טובה אחת ואז נשבר. מספיק לי יניב עזרן אחד בקבוצה שלי ולמכבי אסור לחזור על אותה טעות.

ג' אני רוצה לראות את תמיר כחלון במכבי בעונה הבאה, אסור לוותר עליו או להשאיל אותו, כישרון גדול שמצליח מאוד יפה העונה בבני יהודה. נמני אמר עוד בסיום העונה שעברה שכחלון חוזר למכבי בסיום העונה הזו, בלי שום קשר ליצליח או לא, ואסור לשחרר עוד שחקן בית, במיוחד שהוא כישרון גדול, אחרת שוב נשלם ביוקר.

נערך לאחרונה ב: ‏9/4/09
  2. Don Joan Roman Member

השאלה אם כחלון בכלל רוצה לחזור למכבי שלא נתנה לו צ'אנס והתעללה בו.

3. Number 8 Member

אני מאמין שייערכו שיחות לפני בין כחלון למכבי שיבהירו מה יהיה מצבו פחות או יותר אם אכן יחזור למכבי בעונה הבאה. אם גם אחרי השיחות כחלון לא ירצה לחזור, סביר להניח שהעניין יגיע לבוררות...

4. Obafemi משתמשים של כבוד היכל התהילה

התעללה? מה עשינו לו?

5. Don Joan Roman Member

לא נתתם לו לשחק וגם עשיתם לו בעיות לעבור להפועל פ"ת אבל בסופו של דבר שיחררתם אותו לבני יהודה ושם הוא משחק נהדר.

6. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

ממש מסכן.

7. Don Joan Roman Member

הוא לא מסכן אבל הוא אחד שלא נתנו לו צ'אנס ושהוכיח שהוא שחקן טוב בקבוצה שכן נתנה לו את הצ'אנס הזה.

8. Gnus Avenue Member

אוקי, אז זאת הולכת להיות חפירה קטנה, והנושא הוא כמובן, מכבי עונה 2009-2010. בבקשה על תקפצו עלי ישר, ותגידו שזה לא מנג'ר.

כולם יודעים שעונה של מכבי העונה היא לא הכי זוהרת בלשון המטה, לכן, אני חושב שצריך להחליף שחקנים לקראת העונה הבאה, ואלה שמות: דולי ג'ונסון, סקוט סילי, יבריץ', אסוס ועזרן. כמובן, שלא נשחרר שחקנים ללא גיבוי או מחליפים טובים+ לשחקנים שעזבו. לכן מציג אני לפניכם את המחליפים הפוטנציאלים לשחקנים שצריל לשחרר:

דולי ג'ונסון-פדרו גאלבן:
    קודם כול, ג'ונסון שחקן מצוין, אבל הוא פשוט לא מתאים לסגנון המשחק שלנו. גאלבן לעומת זאת פשוט תפור עליה. יש לו העונה כבר 9 שערים ו6 בישולים, ובכלל הוא אחד מהשחקנים היותר טובים של בני יהודה העונה, ולכן הוא יכול להיות רכש מצוין.

יבריץ'-סטויקיץ': יבריץ' שוער טוב, אבל ממש לא שווה את משכורת הענק שלו. הסרבי גם מסייתם חוזה בסוף העונה, ולכן צריך ללכת על שוער אחר. סטויקיץ', הוא ללא ספק אחד השוערים הכי טובים בליגה, ומאז שהגיע לאשדוד אין שום בעיה בשער. חייב להביא את סטויקיץ', בגלל שהוא פשוט השוער הזר הטוב בליגה אחרי אניימה, אותו כמובן, בלתי אפשרי להביא.

ג'ונתן אסוס-אלברטו באלנקו: אסוס הוא פשוט פגע רע. שחקן טוב, אבל מאוד בעייתי, שלא יכול להביא את היכולת שלו לידי ביטוי רוב הזמן. בלאנקו לעומת זאת, שחטף המון ביקורת שהגיע עוד לפני ששיחק את המשחק הראשון שלו במדי נתניה. עכשיו כבר אפשר להבין לאחר שראינו את הפנמי המצוין מספר פעמיים, שהוא בהחלט שחקן מצוין.

עזרן וסילי-אבידור ומקרייב- עזרן הוא ללא ספק אחד הפלופים הכי גדולים בתולדות המועדון הצהוב. סילי הגיע הנה בלב בריירה כמחליף לקמאנן , לאחר שלנימני לא נשאר זמן להביא חלוץ, ורק סילי היה על הפרק. אבידור חלוץ מצוין אם טאץ' גאוני ומסירה חכמה. מקרייב הוא חלוץ מאוד טכני ועם סיומת נפלאה שגם יודע לכבוש שערים. בדיוק מה שחסר למכבי.

לאחר כול הרכשים האלה, אני מאמין שהרכב צריך להראות כך:

--סטויקיץ'--
    --שפונגין--יחיאל--טומאסיץ'--ייני\מגרלשווילי--

--גאלבן--בלאנקו--

--ישראלביץ'--- -- בוזגלו--

--יבוריאן--מקרייב--

*מיותר לציין שהרכשים שכתבתי הם רק בגדר שחקנים שאני חושב שצריכים להגיע, ולא כאלה שיגיעו בטוח או שמכבי מעוניינת בהם.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏13/4/09
  9. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא הייתי לוקח אף אחד מהרכשים שהצעת.

מה גם שאין למכבי 2 מגנים וזה חייב טיפול דחוף כמו גם קשר שמאלי, קשר אחורי, ובלם. גם שוער אם יבריץ' לא ישאר.

אני הייתי מביא את אבוחצירה, זנדברג, בנאדו/זר, קשר אחורי זר, ו-2 מגנים זרים.

10. Don Joan Roman Member

זנדברג כבר סגור אצלכם והוא יהיה הקשר השמאלי, בגלל זה גם ההתלבטות לגביי חיים מרגלשווילי, כך לפחות אני רואה זאת.

11. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

מגרלשווילי לא ישאר כי הוא מרוויח 700 אלף יורו לעונה ומכבי לא ישלמו לו את הסכום הזה בחיים. הוא ישאר רק אם ויטסה תשלם לו את המשכורת.

12. Gnus Avenue Member

א. אבוחצירה הוא רק שחקן שמנופח יתר על המידה. לעומת זאת, למקרייב יש קבלות בליגה, וכך גם לאבידור.
    ב.כתבתה גם שצריך שוער. לאיזה שוער בדיוק אתה מתכוון?

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏13/4/09
  13. Number 8 Member

אסור לעשות עם אבוחצירה(ואלירן עטר) את אותה טעות שעשינו עם עזרן. שחקן שנותן עונה אחת טובה(ובמקרה של אבוחצירה זה פתיחת עונה טובה), לא אומר בהכרח שהוא שחקן טוב, וראינו מספיק דוגמאות לכך. בנוגע לאבידור - יש לו פונטנציאל גדול והוא גם מראה את זה על המגרש אבל אני לא בטוח שהוא כבר מתאים לקבוצה גדולה. על מקרייב אין מה לדבר, חלוץ ענק, סקורר, משחק ראש מצויין, לא איטי, החלוץ המושלם. אין קבוצה שלא הייתה רוצה לראות אותו אצלה.

תצאו מזה, לא צריך להחליף שוער. יבריץ שוער מצויין שהשנה נותן עוד עונה מצויינת(לא אשמתו שבשנתיים הראשונות שלו במכבי הוא נפל על הגנות חלשות להחריד). בכל משחק יש לו את ההצלות שמשאירות אותנו במשחק ומגיע לו ים של קרדיט. מקסימום הוא יבקש העלאת שכר שבהחלט מגיעה לו.

נערך לאחרונה ב: ‏13/4/09
  14. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

הייתי מציע למכבי ת"א לקנות את אלירן עטר ו/או שמעון אבוחצירה ולהשאיל אותם בעונה הראשונה כדי לא לקחת סיכון ובמקרה של בעיית חלוצים להחזיר אחד מהם בינואר.
    גם אבוחצירה וגם עטר נותנים העונה מספר יפה של שערים וללא ספק הם מוכשרים אבל עדיין לא משופשפים מספיק ומנוסים כדי לשחק במועדון גדול כמו מכבי ת"א.
    מגרלשווילי הוא אופצייה טובה בעמדת המגן השמאלי , הוא אמנם לא מגן כל-כך גדול אבל יחסית לליגה כאן הוא סביר ומעלה ובטח אופצייה טובה יותר מאורי שטרית.

15. אלי מתחן Member

מה זה פה מנג'ר?
    מכבי ת"א לא צריכה כל שנה ללכת על התגלית של העונה במאות אלפי דולרים (עזרן, בוזגלו) ואז לגלות שהם שילמו עליו הרבה יותר מדי.
    מה חושבים שם על המשכיות? אוסף של שחקנים לא תמיד מוציא מעצמו את השווה של החלקים, לפעמים מקבלים הרבה פחות, כמו מה שקורה בד"כ במכבי.
    דולי ג'ונסון וסילי יכולים להתגלות כשחקנים לא רעים בכלל אם יצליחו לחבר אותם ובמידה וליאור ז'אן, ייני ומישאלוף יפסיקו לתפקד בתור סותמי חורים ויקבלו קבע בתפקיד מסויים, אי אפשר ליצור תלכיד אם כל שבוע שחקן משחק בתפקיד אחר.