מכבי ת"א 08/09: חוסר וודאות גדול בנוגע לתקציב

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by Number 8, Jul 8, 2008.

1. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

כמה דברים.
    קודם כל חשוב שמכבי ת"א תשאר בליגה, על זה אין ויכוח. אמרתי את זה גם בת'רד של בית"ר ואגיד את זה גם פה. אין הרבה ליגות שבהן יש מספר כה רב של קבוצות שיכולות לזכות בתואר. בעשור האחרון מכבי חיפה השתלטה קצת על העניינים ואח"כ הגיעה תורה של בית"ר, אבל בסה"כ בעשרים השנים האחרונות זכו גם מכבי ת"א, הפועל ת"א והפועל חיפה בתואר. (בהולנד למשל מאז 1990 השליטה למעשה בזכיות באליפות שייכות לשתי קבוצות בלבד, פ.ס.וו ואייאקס. פיינורד בקושי זכתה רק בתואר אחד). אני מסכים גם עם עידן כשמשווים את הקבוצה שלכם לקבוצות אחרות בתחתית. אין סיבה למה מכבי ת"א לא תשאר בליגה!

כסף. גודל התקציב לא מביא תארים, אבל אין ספק שזה עוזר משמעותי. עד לפני השנים של גאיידמק יעקב שחר היה נחשב ל'עשיר הליגה', ולמרות רצף התארים שחר לא השתגע כמו גאיידמק. האוליגרך הרוסי המאפיונר גרם לזעזוע שלילי כשהחליט לפתות שחקנים בולטים בקבוצות צמרת אחרות בסכומי עתק בלתי הגיוניים.

עכשיו כשגאיידמק כנראה בורח מהארץ אני מקווה שהשפיות חוזרת. אני מקווה בשבילכם שגם אתם סוף סוף מבינים שהמושג 'גלאקטיקוס' לא עובד למשך הרבה זמן, אצלכם הוא בכלל לא עבד... אני בסה"כ מסכים עםemil

לגבי נימני. אני חייב להודות שממקום מגורי בהולנד הדברים לגביו לא נראים טובים. לכל מועדון יש סמל, אבל לדעתי אבי נימני די הכניס את עצמו בכח לכל העניין הזה. הוא ידע שהאוהדים מהגרעין הקשה תמיד ייתמכו בו, אבל אתם צריכים לשפוט אם האיש לא חמד יותר מדי בשליטה במועדון. אני חושב שגם אלי אוחנה בזמנו הבין ששחקן גדול פשוט לא דומה לקריירה גדולה בתחום האימון. שוב פעם, אני גר רחוק ממכם והיות שמכבי ת"א איננה קבוצתי אולי אני רואה את הדברים לא בצורה הנכונה. אני מוכן לשמוע!

אברהם גרנט צריך להשאר בחו"ל. למרות שאני ממש לא מבין למה האיש עדיין מובטל קשה לי להאמין שבשלב הזה גרנט יחזור לאמן בארץ, לא במכבי ת"א ולא במקום אחר. המועמד ההגיוני הוא לדעתי יצחק שום, אבל לדעתי צריכים לתת דווקא לנימני עוד צ'אנס נוסף. היות שהוא כבר היה במערכת כשרן בן שמעון עמד אצלכם על הקווים אני מניח שהקרדיט כלפיו לבטח אצל האוהד הפחות שרוף כבר די קטן, אבל סמל בדרך לא זורקים לרחוב.

אני בהחלט חושב שהכדורגל הישראלי צריך את חזרתה של הקבוצה שלכם לצמרת הליגה. כאוהד מהמחנה הירוק אני מאד 'שמח' מהכשלון שלכם, אבל בסה"כ הקבוצה שלי גם לא בדיוק מבריקה במיוחד... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

2. Obafemi משתמשים של כבוד היכל התהילה

אין מה לדבר על ירידה. לא העונה ובטח לא בעונת עכו ורעננה שצפויה לנו שנה הבאה. הדבר הכי טוב שיבוא עם הגדלת הליגה הוא שקבוצות בינוניות ומטה כמו בני יהודה, סכנין וכעת גם אנחנו לא יתמודדו נגד הירידה אחרי שלושה הפסדים. צריך שתהיה בטן לליגה וההגדלה תעשה את זה.

כל כך בא לי שנמני יודיע אחרי המשחק האחרון שהוא יזוז לעמדת עוזר המאמן. שישתולל על הקווים ויריץ את השחקנים, שיעשה את כל מה שהוא עושה הכי טוב, אבל שלא יהיה היד המנווטת, הוא לא כזה, לפחות עדיין לא.

מדברים הרבה על כך שבושינסקי יעזוב בסוף העונה, ואולי זה עדיף. השנה התווכחנו שלא כל אוהד יכול לנהל את הקבוצה הזאת. בושינסקי ושעיה (אם כי אני מבין שהמעורבות של הראשון גדולה הרבה יותר מבחינה מקצועית) הם ההוכחה. שניידר בינתיים מודיע שאין לו כוונה למכור וזה טוב, אבל עוד עונה-שתיים כאלה וגם לו יימאס.

הסגל של העונה מבחינתי מתחלק לארבע:

כאלה שחייבים להשאיר - בוזגלו, מאיוקה, מגרלשווילי (אם יתאפשר), מלול.
    כאלה שרצוי להשאיר אלא אם יימצא משהו יותר טוב - שפונגין, ייני, ישראלביץ', יבוריאן, יחיאל, ג'אן, אסוס, רודי חדד, יבריץ'.
    כאלה שצריך לחפש להם תחליף ראוי יותר - שטרית, מישאלוף, שבחון, טומאסיץ',
    כאלה שחייבים ללכת - ג'ונסון, עזרן, דן רומן, סילי.

בכל מקרה מעמדם של כל מי שלא בקטגוריה הראשונה לא צריך להיות יותר משחקן רוטציה כך ששחקנים מתאימים יצטרכו להגיע. מתוך אלה שאמרתי שצריך להשאיר אלא אם יימצאו תחליף ראוי, רק לרודי, אסוס ואולי יחיאל אני מייעד מקום קבוע בהרכב הפותח בתחילת העונה.

Last edited: Mar 17, 2009
  3. FelaKaT Member

בקיצור, שוב להחליף מאמן, חצי הרכב, להביא שחקנים שהביאו סיבוב אחד טוב (אבוחצירא, לדוגמא) ושום לסיים מקום 8? לא נמאס?

4. Obafemi משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא. את אבוחצירא אני לא רוצה בקבוצה, ולא את דומיו. חצי הרכב באמת צריך להחליף, אבל זה בעיקר את החצי שמקבל קרדיט כבר יותר מדי שנים (מישאלוף, שטרית ואידאלית גם ליאור ז'אן).

מאמן גם צריך להחליף, פשוט כי מה שיש כרגע זה לא מאמן. הייתי בעד לתת צ'אנס לבן שמעון, לא נתנו, אוקיי, אבל המינימום הוא שיהיה מאמן. נמני כעוזר יהיה פנטסטי אני בטוח, אם יסכים וירצה.

יש לך הצעה יותר טובה? לרוץ עם אותו דבר ולראות מה יצא? גם את זה כבר ניסינו, גם עם קלינגר וגם עם אלי כהן, לא הוביל אותנו רחוק מדי. הגרעין של הקבוצה הזאת לא מספיק טוב. וכיוון שחלק ניכר מהרכש השנה נכשל גם כן, אז טכנית כן, זה אומר שצריך להחליף חצי הרכב.

5. Number 8 Member

צריך להחליף לפחות חצי הרכב, אבל שזה יעשה בצורה הגיונית. לא כמו תחילת העונה ששניידר לא הפסיק להזרים כספים, רן בן שמעון קפץ על המציאה, הביא כל שחקן אפשרי להתקפה, שם זין על ההגנה והציע להם מחירים אסטרונומים שאין שחקן בארץ שבאמת ראוי לקבל את אותם מחירים. שנה הבאה זה כבר לא יהיה ככה, השוק הישראלי יחזור להיות כמו שהוא, שניידר הודיע שייקצץ משמעותית את התקציב וכל שחקן יקבל רק את המגיע לו וגאידמק עוזב(כל זריקת הכסף התחילה בגללו). חשוב להתחיל קודם כל עם בניית ההגנה כי השנה היא קטסטרופה, כמו גם הקישור האחורי חלש מאוד ובלעדיו קשה להצליח.

מישה, הרוב אני מסכים איתך, אבל - יבריץ חייב להישאר, שוער מצוין שבכל משחק מציל אותנו לפחות פעמיים מגולים בטוחים, אני מרחם עליו שבשנתיים האחרונות נפכתה עליו הגנה כל כך גרועה. גם שפונגין וז'אן צריכים להישאר, אפשר גם כמחליפים. בנוגע לשבחון, אני עדיין לא סגור על עצמי, הוא שחקן טוב אבל לא יציב בעליל ויותר מדי פרווה. ג'ונסון וטומאסיץ' חייבים להעיף כמה שיותר מהר. עם כל האהבה שלי למישאלוב, הוא נלחם בכל משחק אבל היכולת שלו כשחקן כדורגל בינונית מינוס ואין לו מה לעשות במכבי מלבד להיות שחקן ספסל אחרון. אגב, חייבים מגן שמאלי!.

בנוגע לזהות המאמן - לא רוצה מאמן צעיר שהצליח עם קבוצה קטנה, לא רוצה את נמני כמאמן, רוצה מאמן עם ניסיון, עם ביצים, אחד שיודע מה רוצים ממנו כמו יצחק שום, דרור קשטן ואברם שלנו(אין סיכוי בעולם).

Last edited: Mar 17, 2009
  6. Emil Member

שבחון הראשון שצריך ללכת. מבחינתי הבחור מסמל את כל הבעיות של מכבי בשנים האחרונות - לא רץ (וכשכן, מאד לאט), לא קיים 80% מהמשחק, לפעמים נראה אדיש בצורה מעצבנת, אבל נותן בסוף את המינימום שערים מכלום שלו כדי שנמשיך לחשוב שהוא באמת שחקן.
    אין לו מקום במועדון כמו מכבי והוא מוכיח את זה כבר כמה שנים ברציפות. שיחזור לפ"ת, יעשה טוב גם לנו וגם לו.
    הייתי מוריד אותו בלי למצמץ לקבוצה הרביעית שלך, ויוצר חמישית ככה במיוחד לדולי ג'ונסון.

לא חושב שנמצא משהו טוב מיבריץ' ואני בעד להשאיר אותו. הוא לא עושה הרבה שטויות, ואין בדיוק שוער ישראלי באופק. בשביל מה להמר שוב על זר אם יש לנו אחד טוב מספיק ביד?

7. Nike Member

אני עומד להקיא בכל פעם שאני רואה את יבוריאן. הוא הראשון שהייתי מסלק. יחיאל מסר לו כדור פנטסטי לרגל ויבוריאן היה צריך להמשיך 2 מטר ולשים את זה בפינה. ואיך הוא הסתבך עם הכדור.. פשוט בושה.
    די עם הבנוניות, אי אפשר לסבול את זה. מזל גדול יש למכבי שיש לה את בוזגלו וישראלביץ'.

8. Emil Member

מסכים לגבי יבוריאן, הוא נכשל בענק ולא מספק את הסחורה מול השער. בעונה שעבר קמנאן, שהעונה יבוריאן "השתלט" לו על העמדה, לא היה מחמיץ ממצבים של אחד על אחד כמעט אף פעם. אבל יבוריאן מבזבז הזדמנויות פשוט פנטסטיות. אולי הוא לא בנוי לקבוצה ששואפת לאנשהו, ועתידו בקבוצות עם שאיפות מינימליות.
    אישית אני מאד התאכזבתי ממנו כי חשבתי שהוא יוכל לעלות מדרגה ולתת את מה שצריך, לצערי זה לא כך.

9. Obafemi משתמשים של כבוד היכל התהילה

"אני לא חזיר, תיקו זה בסדר"

למי הוא מלקק למען השם? אני פשוט לא מצליח להבין את נמני יותר. מילא הדיפלומטיה הזאת כשאתה שחקן ואתה מנסה לשמור על שלום בית בקבוצה. אבל עכשיו, על מי אתה צריך להתחבב בדיוק עם הצהרות כאלה? נראה לך שזה מה שאנשים רוצים לשמוע? שניצחון על הכח זה חזירות? תיגאל אותנו כבר מעצמך למען השם.

10. idos87 Member

כנראה, מבחינתו של נימני, זה התפוקה שהקבוצה שלו יכולה לתת נכון לעכשיו. חבל, ניצחון נגד הכח היה נותן קצת אוויר לנשימה למכבי ת"א. במחזור הבא נגד ק"ש תיקו לא יהיה בסדר.

11. Obafemi משתמשים של כבוד היכל התהילה

גם אם זה הכי הרבה שהקבוצה שלו יכולה לתת, הוא עוצר לשנייה לחשוב מה הוא אומר? היו לנו כל כך הרבה מאמנים מעצבנים עם השנים, ואני פשוט לא רואה אף אחד מהם אומר שלנצח את הקבוצה שנמצאת במקום האחרון זה חזירות.

12. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

זה ידוע שהתבטאות בתקשורת זה לא הצד החזק של אבי נימני.

13. George Best Member

אובפמי צודק, לא ידעתי אם לצחוק או לבכות כששמעתי את זה.
    בתור מכביסט אתה תמיד אמור לשאוף לנצח.
    מילא היה מדובר במשחק חוץ בקריית אליעזר או טדי, אבל ריבונו של עולם - הכח עמידר ר"ג....

14. Number 8 Member

נמני אחד המכביסטים הגדולים ביותר, הוא יודע טוב מאוד מה זה להיות מכביסט, ומיכאל נמני לא מלקק לאף אחד כי אני בטוח שאין אוהד מכבי שאהב לשמוע את ההתבטאות הזו, אבל אין מה לעשות, זה המצב, הקבוצה שלנו העונה כל כך חלשה כך שתיקו כרגע נגד הכח הוא תוצאה סבירה, במיוחד שאם הכח הייתה מנצחת, היינו מסתבכים שוב בתחתית וזה הדבר האחרון שאנחנו צריכים כרגע.

יש מספיק מאמנים שהיו מעדיפים להתעלם מהמצב ולשקר לאוהדים(לא שכל כך קשה להבין את המצב שלנו העונה), אבל נמני לא עשה זאת ויצא הכי צודק בעולם. גם אם ונגר או פרגוסון היו מאמנים את מכבי, הם היו חווים כישלון חרוץ עם קבוצת השחקנים שיש היום. מבזים כל פיסת היסטוריה של המועדון.

15. George Best Member

מדהים איך לכל אוהדי אבי נמני יש תשובה בשרוול לכל טענה/תגובה/בקשה.
    עידן, להגיד "אני לא חזיר" אחרי תוצאת תיקו מול קבוצה עם תקציב של אולי 15% מהקבוצה שלך, קבוצה שנועלת את הטבלה, זה "קצת" מביך.
    אם היה מדובר במשחק מול אחת מאריות הליגה (עאלק אריות), הייתי מבין.
    אם היה מדובר במשחק אפילו מול אותה הכח, ומכבי הייתה חוזרת מפיגור של שני שערים כדי לחלץ נקודה והייתה מפספסת צ'אנס לנצח ונמני היה אומר "אני לא חזיר", זה היה מתקבל, תאמין לי.
    מה חזירות בלצפות לניצחון ויכולת טובה יותר מול הכח?
    מילא להיות בתקופה רעה, כבר היינו בתקופות יובש גדולות, אבל כואב לי בתור אוהד מכבי לשמוע את ההתבטאויות מהסוג הזה יותר מאשר התוצאות על המגרש.
    מכבי איבדה את המכביזם, את הרצון והשאיפה לניצחון בכל מחיר, חד וחלק.
    עצוב.