מכבי ת"א 08/09: חוסר וודאות גדול בנוגע לתקציב

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Number 8, ‏8/7/08.

1. Emil Member

מזל טוב, נראה לי יום ראשון אני אחדש את שלי. כבד העסק, לוקח זמן לגייס את המשאבים...

ובאמת שאין צורך להתייחס למשחק האימון. לדעתי זה די פאתטי שהוא באמת שודר בטלויזיה, משחק ראשון של הקבוצה מאז שפתחה את האימונים לפני שבוע, אימונים בעלי אופי פיזי בלבד...משחק שנועד להזכיר לשחקנים איך מרגיש כדור, לא הרבה יותר

2. Dimitar Berbatov Member

קודם כל, אמנם באיחור אדי גדול, כל הכבוד על הסיקור, כמו בשנה שעברה, תענוג לקרוא, http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx
    לעניין הרכש, אני בניגוד לדעה הרווחת לא מתרשם מהרכש של מכבי. עם כל החלק הקדמי המפוצץ בכשרון (לטעמי אגב זאת היתה טעות לרכוש את ישראלביץ', כאשר יש לך כבר את מלול, שיבחון, חדד ובוזגלו), את העמדה הכי חלשה מכבי עדיין לא חיזקה - מרכז הקישור. עם כל הכבוד לאסוס ודן רומן, עם כאלה שחקנים אתה לא רץ לאליפות, אפילו לא לאירופה. אסוס היה רכש טוב למכבי של השנה שעברה, אבל למכבי של השנה ששואפת להרבה יותר טוב, הוא לא מספיק טוב. אותו כנ"ל דן רומן, שיכול להיות אחלה בק-אפ לבן שמעון, אבל לא יותר מזה.

עוד חלק בעייתי במכבי זה ההגנה. טומאסיץ' כבר שיחק בארץ ולא הרשים בדיוק. אמנם הרזומה שלו מרשים, אבל מבחינתי הוא סימן שאלה גדול. גם שיטרית ושפונגין הם סימן שאלה גדול, והם חייבים לשחזר את היכולת שלהם מעונת 06/07, אחרת למכבי תהיה בעיה גדולה.

אבל נחיה ונראה. אני מאוד מחזיק מרן בן שמעון ומאוד מעריך את העבודה שהוא עשה בקרית שמונה. נבנת במכבי קבוצה מצוינת, אבל עדיין כמו שכבר אמרתי יש מקומות שמחייבים חיזוק. אם רן בן שמעון יפגע בזר הנוסף שהוא מחפש וטומאסיץ' באמת יהיה המנהיג שחסר למכבי בהגנה, הם יכולים להגיע רחוק.

3. Raulito Madridista

http://www.ynet.co.il/PicServer2/20122005/1016591/IMG_5297_wa.Xxx

בראיון למקומון 'זמן תל-אביב' מדבר יובל שפונגין על העונה הקשה שעברה עליו. הוא מסביר שאחת הסיבות הייתה שחיקה מבחינה פיזית("לא נחתי מספיק ולא טיפלתי בעצמי מספיק טוב"), מציין הסיבות לכישלון הקבוצתי בשנה שעברה("היה לנו חוסר מזל עם פציעות של שחקני הגנה"), מספר על הפחד הגדול מהאפשרות שמכבי תנשור לליגה הלאומית("פתאום כל משחק נהיה מלחמת עולם"), מפרגן לקהל("היו הרבה שתמכו ועודדו למרות המצב בתחתית" ולרן בן-שמעון("הוא מספיק טוב לתפקיד, הגיל לא מהווה פקטור") וגם שולל את האפשרות לשחק במועדון אחר בארץ("אני במכבי שזה המועדון הגדול בארץ ושום דבר אחר לא מעניין אותי"). מומלץ.

--------------------------------------

שפונגין מגן פנטסטי ואני בטוח שהעונה הבאה תיהיה טובה יותר עבורו. בקיץ הזה הוא יעשה הכנה יותר טובה לעונה הנוכחית. המצב של מכבי צפוי להיות הרבה יותר טובה ואז הלחץ של התחתית(יותר מכריע לפעמים מאשר לחץ של אליפות) לא יחזור, ואני מאמין ששפונגין למד כמה דברים מהעונה החולפת, היא חישלה אותו ללא ספק. שפונגין מעבר למקצוען הוא בן-אדם חכם ואפשר להבין את זה לפי הראיון איתו.

נערך לאחרונה ב: ‏12/7/08
  4. Voda_Coda Member

שפונגין בין המגנים הטובים שהיו לנו בארץ..אני זוכר נגד אנגליה בארץ, איך הוא שיתק את לנון..הוא צריך קצת לצבור ניסיון ואפילו לצאת לחו"ל להתפתח באיזה קבוצת מרכז טבלה בבלגיה..עם אימונים נכונים ומנטליות נכונה, יכול לצאת לנו פה שחקן שחקן לעוד הרבה מאוד שנים..

5. BeitaReaLiverpool Member

באמת שחקן מצויין. בגיל 18/19 הוא כבר הגיע לנבחרת הבוגרת , שזה כבר הישג.
    כל פעם מצחיק אותי מחדש העניין של "אני לא אשחק במועדון אחר בארץ, רק במכבי ת"א/מכבי חיפה/בית"ר ירושלים/הפועל ת"א". יאללה, עוד מאתיים אלף דולר והוא ישחק גם באורווה.

*אני לא מדבר ספציפית על שפונגין, אלא באופן כללי על שחקנים שאומרים דברים כאלה.

6. Mr.Eko Member

שפונגין הוא מגן עם פוטנציאל להפוך להרבה יותר טוב ממה שהוא עכשיו. מעבר ליכולות ההגנתיות המעולות שיש לו,להוציא את מה שהלך בעונה הקודמת שאגב רוב הגולים שספגנו לא היו באשמתו הישירה אלא באשמתו של אדון שטרית אה ואדון מרטינוביץ' הוא מאוד מהיר,יש לו טכניקה טובה,כשצריך הוא יודע לתמוך מצויין דרך הקו,יש לו הגבהות מצויינות. הוא רק צריך להשתפר מבחינה פיזית. אצל בן שמעון אני מאמין שהוא יפרח מחדש,לפי מה שראיתי בעונה הקודמת בקריית שמונה,שיטת המשחק של בן שמעון תמיד כללה עלייה מתמדת של המגנים להתקפה ותמיכה בקשרים(נוסבאום ובכר שדווקא עשו עבודה טובה..),עם צבירת ביטחון שפונגין בקלות יכול לחזור להיות המגן שכל כך נהנינו ממנו לפני שנתיים.

7. שגיא Guest

אני מסכים. אני מאוד מחזיק שמפונגין, שסבל מעונה חלשה יחד עם כל קבוצתו. חשוב לו ולישראל בכלל שהוא יחזור להשיג את היכולת שהוא רגיל כי הוא מגן מצויין. האמת שהוא נמצא באיזשהי פרשת דרכים בקריירה שלו אולי. הוא בן 21, כבר שחקן הרכב במכבי, אבל אחרי עונה חלשה. אם יציב שוב יכולת חלשה, במכבי תל אביב לא יוכלו להיות יותר מידי סבלניים.

8. Emil Member

אני לא חושב שיש טעם לדון בשאלה האם ליובל שפונגין יש או אין כישרון - לכולם ברור שהבחור מוכשר מאד ויכול להגיע רחוק. השאלה היא כמה הוא מוכן להשקיע בשנה הקרובה. יש כמה אלמנטים ששפונגין חייב לשפר מאד במשחק שלו, אחרת הוא לא יצליח להפוך לשחקן שכולם מצפים ממנו להיות.

הוא חייב להתחזק פיזית, לא ייתכן שעומס משחקים כפי שהוא חווה לפני שנה ירסק אותו כמו שקרה לו בתחילת העונה שעברה. שיחק באליפות אירופה לנוער, אז מה? הוא השחקן היחיד שחווה עומס דומה בגילאים האלה? הוא היה חלש מאד בפתיחת העונה ונפצע בצורה לא נעימה בגלל כושר לקוי, פציעה שהוא גורר עד היום וכעת מחלים מניתוח.
    הוא צריך לעבוד הרבה וקשה על ההרמות שלו, בעיקר בתנועה. הוא יודע להכניס כדור לרחבה והוא הוכיח את זה, הבעיה שהוא לא יודע לעשות את זה בתנועה, ורוב ההרמות שלו מגיעות לשום מקום בסופו של דבר. הוא לוקה בטכניקה וכשהוא כבר מצליח לעבור שחקן באחד על אחד הוא בעצמו מופתע, לכן תרגול של הרמה בתנועה יעזור לו להיות יותר אפקטיבי בצד ההתקפי.
    בצד ההגנתי אין יותר מדי מה להגיד, שיחזור ליכולת מלפני שנתיים ואף אחד לא יתלונן.

בסופו של דבר כמו שאמרו לפני זו תהיה שנת מבחן. ביקורים במנצ'סטר או דשדוש בישראל יוכרעו לפי היכולת השנה. יכולת טובה והוא יקבל את הביטחון והאמונה מצד הצוות המקצועי וימשיך ללא ספק להשתפר, עוד עונת נפל והדרך החוצה ממכבי קצרה, בדרכם הבטוחה של לא מעט כשרונות צהובים שמוצאים את עצמם בקבוצות תחתית ומרכז טבלה בליגת העל במקרה הטוב

9. Giallorossi Member

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx על הסיכום Number 8 (עידן?)

לא יכולתי להתעדכן בכל מה שקשור למכבי (ולספורט בכלל) בשבוע האחרון, והאמת, יצא לי רק טוב מזה כי עונת המלפופנים היא סיוט אחד גדול http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
    כרגע אי אפשר לדעת לאיזה כיוון העונה הבאה תלך, והכל תלוי בקשר האחורי שאמור להגיע. אם נמני ובן שמעון יפגעו בעמדה הזאת, אז הסיכוים להתחרות בצמרת גדלים משמעותית. אם הקשר האחורי יהיה בינוני ומטה, אז כנראה שאנחנו בדרך לעוד עונה אנמית בלי שום שינוי ממה שהיה בשנים האחרונות (למעט העונה האחרונה).
    כמו שזה נראה עכשיו (אלא אם פספסתי משהו), אורי שטרית יאייש את עמדת המגן השמאלי גם בעונה הבאה. בהתחלה זה נשמע כמו החלטה טיפשית, אבל בסה"כ מגרלשווילי (או כל מגן שמאלי ישראלי אחר) הוא לא איזה עילוי, ואם כבר להתפשר, עדיף שזה יהיה על שחקן בית. ובשונה ממגרלשווילי, הבעיה של שטרית היא בבטחון ולא ביכולת, בעונה 06/07 הוא הראה שיש לו כישרון. במקרה הכי רע, שטרית יציג יכולת דומה לזו משנה שעברה, ובינואר ירכשו מגן שמאלי זר.

שתהיה לכולם שנה צהובה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

אגב, גם אני אחדש את המנוי שלי לשער 11 (בתקווה שאספיק מחר).

10. Number 8 Member

בקשר לשפונגין, אני בטוח שהוא יחזור להיות המגן הימני הטוב בארץ אם יחזור לו הבטחון. לא היה לי ספק שהיכולת החלשה שלו בעונה שעברה נוצרה בגלל חוסר בטחון, ואפשר להבין אותו. ילד בן 21 נקלע למצב שהקבוצה באמת יכולה לרדת ליגה, ותסופיו לכך את הסיפור של לוני-מאנה בחדר ההלבשה השפיע לרעה על השחקנים. אני מאמין שרן בן שמעון יחזיר לו את הבטחון.

בוגע לשטרית, עדיין לא הגעתי להחלטה עם עצמי. מצד אחד, הוא שחקן בית מהבודדים שנשארו לנו בקבוצה(שחקן בית שאשכרה משחק), נתן עונה מצוינת בעונת 06/07, ובגדול הוא מגן טוב. מצד שני, שטרית היה השחקן החלש ביותר בעונה שעברה. אמנם הוא ושפונגין הציגו יכולת חלשה, אבל שפוגנין יותר בכיוון של יכולת סבירה, וחשוב לזכור שהוא נתן שנתיים טובות מאוד מלפני העונה שעברה(היה אחד השחקנים הבולטים בעונת הגלאקטיקוס). שפונגין יכול לחזור להיות המגן שהיה פעם, אבל אני שטרית גם ככה לא היה מגן ממש ברמה ועילוי כמו שפונגין. האם היכולת שלו מספיקה לנו? אני לא בטוח.

אכן http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏13/7/08
  11. Mr.Eko Member

שטרית אולי נתן עונה טובה לפני שנתיים אבל חוץ מזה הוא מגן פשוט טיפש.... יש לו קבלת החלטות גרועה מאוד,בין אם זה בהגנה או בין אם זה בהתקפה,הוא לא יודע לסגור כמו שצריך בהגנה למרות שבכלל לא חסרה לו מהירות. יש לו לצערי הרב הבנה טקטית גרועה מאוד. האם אצל בן שמעון זה ישתנה? לא בטוח אבל מה שכן בטוח זה שחובה להביא מגן שמאלי,מבחינתי או את דנין או מגן זר ולא לקחת בחשבון מסננת כמו מגרשווילי.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏13/7/08
  12. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

מחזק את Guardiola בעניין שטרית.
    לא יודע, ציפיתי גם בעונת ה"שיא" שלו ולא התלהבתי במיוחד. לדעתי, למועדון כמו מכבי, שמכוון העונה גבוה יותר מבעונות עברו, הוא לא מספיק. נכון, הוא שחקן בית, אבל זה לא הכל. לדעתי, דנין מגן טוב ממנו ואף השקעה לטווח הרחוק, ויכול להוות אופציה לשנים הבאות. כך גם לגבי מגרשוילי שלדעתי טוב ממנו.
    אין לי ספק שאם מכבי תלחם על האליפות, שטרית יהיה אחת מנקודות החולשה שלה.

13. David De Gea Rade Prica היכל התהילה

14. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

נכון שאמרתי שצריך להביא תחליף, אבל שחקן בן 32?

15. Cup of Tea Liverpool, UK

אמר האיש שהשחקן האהוב עליו הוא אלון חרזי שמתפקד יפה גם בגיל מופרז....... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx