מכבי ת"א 08/09: חוסר וודאות גדול בנוגע לתקציב

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Number 8, ‏8/7/08.

  1. Jack Wilshere Member

    הצטרף ב:
    ‏15/11/07
    הודעות:
    5,112
    לייקים שהתקבלו:
    0
    הוא גם הפך את ישראלביץ' לבלם. כל המשחקים עד עכשיו הוא הקיז את דמו במרכז השדה במקום לנהל את המשחק שלנו מבחינה התקפית. בן-שמעון הוא חניך של אברם (יימח שמו!), והוא מאמין, פחות או יותר, בכדורגל שאברם דוגל בו. כדורגל שהוא בעיקרו הגנתי, מבוקר, כוחני. הבעיה היא שגם ההגנה לא נראית טוב. טומאסיץ' נראה כבד ומוגבל מבחינה טכנית. ז'אן ושטרית הם פירות באושים של מחלקת הנוער. גם ממישאלוף אני לא מחזיק. ואני שם כרגע בצד את הבעיות בהתקפה, ויש הרבה כאלה. זה לא נראה טוב.

     
  2. Mr.Eko Member

    הצטרף ב:
    ‏26/10/07
    הודעות:
    1,664
    לייקים שהתקבלו:
    0
    לדעתי בן שמעון הוא דווקא מאמן טוב ויהיה טוב יותר אבל אם האוהדים מצפים(אפשר להגיד שדי השלמתי עם העובדה הזו..) ממנו שינהיג קבוצה התקפית שרק מחפשת את השער הבא להבקיע אז כדאי שיתחילו להבין שרוב הסיכויים שזה לא יקרה. גם בעונה הקודמת בן שמעון שיחק בצורה כזו,שוב אני לא אומר שהוא מאמן רע,אם הוא דוגל בכדורגל נסוג ושיותר מתמקד בפן הטקטי אז זו זכותו המלאה וזה לא אומר שהוא מאמן רע. אני בספק גדול מאוד שבן שמעון ישנה את המשחק שהוא דוגל בו.
     
  3. Giallorossi Member

    הצטרף ב:
    ‏3/12/06
    הודעות:
    2,364
    לייקים שהתקבלו:
    0
    לא הגיוני שבקבוצה בה יש על הספסל את רודי חדד, ג'ונתן אסוס ודור מלול, דן רומן יעלה לשחק כחילוף ראשון או שני.
    לא הדיוני ששחקנים כמו שבחון ובוזגלו מצליחים להשלים 90 דקות עם איך שהם נראים בשני המשחקים האחרונים, בושה.

    עם זאת, אני מקווה שהוא לא יפוטר עכשיו, פשוט כי אין אלטרנטיבה אחרת( רק המחשבה על ניר לוין גורמת לי לשקשק מפחד).
     
  4. Dimitar Berbatov Member

    הצטרף ב:
    ‏17/1/07
    הודעות:
    7,763
    לייקים שהתקבלו:
    0
    כן אה, תספר את זה לאיזי שרצקי שבזכות הכדורגל ההגנתי של רן בן שמעון ראה את הקבוצה שהוא השקיעה בה כל-כך הרבה כסף ולקח אותה מליגה ב' לליגת העל, עולה לאירופה מהמקום ה-3 בעונה הראשונה שלה בליגת העל. וכל זה תוך כדי הצגת כדורגל התקפי ויפה לעין. ולראיה ק"ש כבשה את מספר השערים הכי גבוה בליגה אחרי בית"ר.

    אני קורא את כל העליהום שעושים על רן בן שמעון מהתקשורת, מההנהלה של מכבי שעל-פי פרסומים לא מרוצה ממנו, מהאוהדים ומתחרפן. לעזאזל זה רק מחזור חמישי! נכון מכבי לא משחקת כדורגל טוב בכלל אבל לפי הביקורות שבן שמעון חוטף אפשר לחשוב שהיא מתחת לקו האדום ולא במקום ה-3 במרחק 5 נקודות מהפסגה. סך-הכל אני לא חושב שהיה מישהו שחשב שמכבי תשחק כדורגל תוסס והתקפי כבר אחרי חמישה מחזורים, היה ברור שיקח זמן לכל-כך הרבה שחקנים להתחבר.

    ואני לא אומר שמכבי לא מאכזבת. אני מודה שאני ציפיתי ליותר מכזה סגל שחקנים אחרי חמישה מחזורים. לא ל-100% הצלחה אבל ליותר. אבל למה להפיל הכל על בן שמעון? האוהדים (וגם התקשורת) בארץ - כשלא הולך לקבוצה מפילים הכל על המאמן. לבן שמעון יש חלק ביכולת של מכבי - ההרכבים לפעמים תמוהים (יחיאל לא מגן ימני ולא יהיה) למרות שלדעתי ההרכב נגד נתניה היה טוב מאוד, החילופים. אבל האשמה בעיקרה היא של השחקנים. זאת אשמתו של בן שמעון שבוזגלו לא פוגע? זאת אשמתו ששבחון השחקן הכי לא יציב בעולם? שרודי חדד אחרי מחנה אימונים פנטסטי לא בכושר?
     
  5. Jack Wilshere Member

    הצטרף ב:
    ‏15/11/07
    הודעות:
    5,112
    לייקים שהתקבלו:
    0
    ברוכיאן,

    על איזה כדורגל התקפי ויפה לעין אתה מדבר? אפשר לחשוב שק"ש כבשה 80 שערים. אז נכון שהכל יחסי, אבל כשכל הליגה היא פח זבל, אין שום פרופורציות. קרית שמונה לא התבלטה אשתקד, היא רק ניצלה את ההפקר.
     
  6. Dimitar Berbatov Member

    הצטרף ב:
    ‏17/1/07
    הודעות:
    7,763
    לייקים שהתקבלו:
    0
    תראה תקצירים של משחקי קרית שמונה ותראה יופי של כדורגל, אגב ק"ש כבשה שנה שעברה 50 שערים וזאת כמות יפה מאוד מאוד.
    וכן, הכל יחסי. כשאני אומר שק"ש שיחקה כדורגל התקפי אני לא מתכון שהיא כבשה בצרורות. ביחס לקבוצות אחרות היא שיחקה התקפי ויפה לעין. אתה צודק שהיא ניצלה את ההפקר, הרי ברור שבעונה שבה הגדולות היו חזקות יותר ק"ש לא היתה מגיעה למקום ה-3, אבל זה לא סותר. ק"ש שיחקה התקפי והעונה הגרועה של הגדולות עזרה לה.
    בן שמעון מאמן טוב מאוד, אתם סתם מוחקים אותו. תנו לא זמן. תגידו שאני אידיוט ולא מבין כדורגל, אבל אני משוכנע שתראו בעתיד שאני צודק.
     
    נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏7/10/08
  7. Jack Wilshere Member

    הצטרף ב:
    ‏15/11/07
    הודעות:
    5,112
    לייקים שהתקבלו:
    0
    אני לא מוחק את בן-שמעון.. אני הייתי נותן לו לאמן גם בעונה הבאה, בלי קשר לתוצאות העונה. אני רק מציין שאני לא אוהב את הכדורגל שהוא דוגל בו, כפי שזה נראה מתחילת העונה. אם הוא יביא תוצאות על בסיס הכדורגל הזה, דיינו.


     
  8. shabaaz Member

    הצטרף ב:
    ‏9/8/04
    הודעות:
    430
    לייקים שהתקבלו:
    0
    ראשית-בחיים לא הייתי מאמין שמכבי ת"א בעידן בן שמעון תגיע למצב הזה.אבל עצם העניין שעושים אנאליזות כבר במחזור החמישי אומרת את הכל על חוסר הנסיון(מילת המפתח) שסורר במערכת ובקבוצה.
    מכבי ת"א ניסתה להיות מיני-בית"ר ירושלים.מעיין אלטרנטיבה קומפקטית.
    ומה שאני לא מבין:מה היה כל כך טוב בבית"ר ירושלים?
    המאמן?הקהל?השחקנים?סגנון המשחק?ההצלחות באירופה?!כלום.
    אפילו מכבי ת"א שלא ראתה שנים הצלחות לא צריכה לשאוף לכלום ממה שבית"ר הביאה בהתנהלות החובבנית שלה.
    ועדיין:היא שחזרה צעד אחרי צעד שהירושלימים עשו רק באופן 'חסכני' יותר.ועטפו את המוצר יפה יפה(הביאו מאמן שהיה בטרנד,משחק פרידה לסמל ותפקיד מסודר,שחקן השנה וכישרון,שחקן אפריקאי שדומה בדיוק לבואטנג,חלוץ אירופאי עאלק).

    שנית-כל שנה שמביאים שחקן חדש,וקבוצה חדשה במכבי ת"א הריטואל הזה חוזר על עצמו.
    אני שומע 90% מהקהל של מכבי ת"א חוזר על אמירות סותרות:
    "יש לי הרגשה שהקבוצה הולכת חזק על הצמרת השנה" ואז בהגנבה...."רק שלא יהיה איזה פלופ ושוב פעם העונה תלך לעזעזל" ואז כשהעונה הולכת לעזעזל כולם אומרים "אמרנו לכם".
    אז אל תצאו גאונים כשמגיע מאמן ותגידו "מאמן גדול" ואח"כ תפטרו אותו ותטענו שרציתם מאמן מאירופה או בכלל את שום שהוא התקפי כי גם אותו הייתם מפטרים אחרי שני מחזורים.הבעיה במכבי ת"א היא הרבה יותר עמוקה.

    שלישית-מי שמגיע ומצפה שבמשחקי אימון הקבוצה תוציא כבר רצף נצחונות ושערים מלהיבים פשוט לא מבין בכדורגל.משחקי טרום-עונה נועדו לגבש שיטה והרכב.לא תוצאות.לכן לא עושים הכנה,עובדים על שיטה.
    ועצם העניין שמכבי ת"א טחנה את עצמה מבפנים בלחץ לא מובן מהתקשורת ומהאוהדים רק העצים את חוסר הסיכוי שנתנו לה מתחילת העונה.
    ברור שההכנה לא היתה טובה ,והיו טעויות מובנות שעוד ידובר עליהן.אבל מן הסתם אם חצי מהדברים היו מתחברים בסגל כזה אני מניח שרן הדובון היה מלך היום וכולם היו מפסיקים לעשות לו את מסע הצלב שהוא עובר.
     
  9. Andrea21 Member

    הצטרף ב:
    ‏22/8/05
    הודעות:
    865
    לייקים שהתקבלו:
    79
    Number_8

    1.בהרכב של שני חלוצים האופציה הכי טובה בקישור זה אסוס וג'ונסון ביחד,במיוחד נגד קבוצות כמו מכבי נתניה,ג'ונסון לא יכול להחזיק לבד את האמצע נגד קבוצות איכותיות,וישראלביץ לא קשר 50-50 ואף פעם לא היה,ישראלביץ הוא שחקן אגף מעולה,לא קשר אחורי,לא מגן,ולא קשר עושה משחק,אלא שחקן כנף.

    2.הסיבה שהוא לא מספסל את בוזגלו ולא מוציא אותו היא הכסף שהושקע בו,הוא זרק 2 מיליון דולר עליו,הוא לא יספסל אותו,בטח לא בשלב כזה מוקדם,למרות שמגיע לו לשבת על הספסל.
    נגד סכנין זאת לא הייתה שום הברקה,הוא הבקיע כתוצאה מטעות חמורה בהגנת סכנין ופתאום מצא את עצמו לבד מול השוער,גם אני הייתי שם את זה ברשת(רוב הסיכויים ),זה לא הופך אותי לשחקן שיכול לשנות משחק בהברקה,גול באחד על אחד מכדור טועה בהגנה זאת לא הברקה.

    Praetor

    גרנט הוא לא מאמן של כדורגל כוחני ואני לא מבין למה אתה אומר את זה פעם אחר פעם,מכבי חיפה שלו הייתה אחת הקבוצות היותר אטרקטיביות שהיו בארץ אי פעם,מכבי של 91-92 הייתה גם אטרקטיבית מאוד.

    8Bruchian

    העובדה שהמשחק לא שוטף לא מפריעה לי כמו שהחוסר לחימה מפריע לי,החוסר רצון,זה מה שהורג אותי,יש להתחבר ויש להילחם,בשביל לתת את כל מה שיש לך ולירוק דם על המגרש לא צריך זמן להתאקלם או להתחבר,תאמין לי שאם האוהדים היו רואים מלחמה,אף אחד לא היה מתלונן,אי אפשר כל הזמן לנצח ולשחק כדורגל טוב,אבל אפשר וצריך לתת כל משחק את כל מה שיש לך בשביל הקבוצה,הסמל והאוהדים.
    אני לא בא בטענות לבן שמעון,אני מעביר ביקורת על דברים נקודתיים,אבל אני בהחלט לא מאשים אותו בתוצאות האחרונות,אני מאשים יותר את השחקנים,בחוסר המלחמה והרצון שלהם.

    היחיד שאפשר לתת לו מילה טובה זה ישראלביץ,הוא היחיד שמנסה,שנלחם,שאשכרה מזיע,לו כל השחקנים היו נותנים כל משחק את מה שהוא נותן והתוצאות היו אותן תוצאות עם אותה יכולת בדיוק,לא הייתי פוצה את פי.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏7/10/08
  10. ufnik Member

    הצטרף ב:
    ‏14/9/08
    הודעות:
    37
    לייקים שהתקבלו:
    0
    ק"ש שחקה מול בית"ר עם משהו כמו 4-5 שחקנים התקפיים, שזה... 4-5 יותר שחקנים התקפיים מכמעט כל הקבוצות בליגה שמשחקות נגד בית"ר
     
  11. Jack Wilshere Member

    הצטרף ב:
    ‏15/11/07
    הודעות:
    5,112
    לייקים שהתקבלו:
    0
    Andrea21,

    אני מכיר את אברם יותר טוב ממה שאתה חושב... אתה צודק שבעונת האליפות ב-1992 הקבוצה שיחקה כדורגל התקפי ויפה לעין. עם זאת, באותה הקבוצה היו שחקנים התקפיים כמו אבי כהן הירושלמי, אורי מלמיליאן, איציק זוהר, אבי נימני ועוד רבים וטובים (מרביתם היו כבר בסגל הקבוצה הבוגרת לפני שאברם הגיע). הוא לא יכול היה לרסן אותם, ולכן האוריינטציה של הקבוצה הייתה התקפית. אני אומר לך באחריות שכל תדריך של אברם ועמונאל אופיר ז"ל התחיל והסתיים ב"תשברו להם את הרגלים" ובטקטיקה. מעט מאוד מעוף ויצירתיות במובן ההתקפי. אני מעולם לא אהבתי את הכדורגל של הקבוצות של אברם, אם כי זה עניין של טעם, ועל טעם וריח...
     
    נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏7/10/08
  12. Number 8 Member

    הצטרף ב:
    ‏19/2/07
    הודעות:
    9,977
    לייקים שהתקבלו:
    1
    פירלו21,

    זה לא משנה אם ההגנה של סכנין טעתה או שאפילו הבקיע מול שער ריק, העיקר שהבקיע. בוזגלו פתח את המשחק רע, הבקיע ושוב נעלם. ותאמין לי שזה לא כל כך קל להבקיע באחד על אחד... אני גם חושב שלקטע של המחיר יש התחשבות באי ספסולו אבל זה לא רציני.

    דרך אגב, מישהו יודע איפה ייערך המשחק נגד הכח? בבלומפילד או ברמת גן? כבר הסתבכתי מכל הפרסומים...
     
    נערך לאחרונה ב: ‏7/10/08
  13. Mr.Eko Member

    הצטרף ב:
    ‏26/10/07
    הודעות:
    1,664
    לייקים שהתקבלו:
    0
    המשחק יערך בבלומפילד.

    כנראה שפונגין יחזור להרכב ובעקבות זאת יחיאל חייב לחזור למרכז ההגנה,את האמת לא משנה לי במקום מי. מישאלוב טומאסיץ' הם לא בלמים שמשרים שקט על ההגנה ואחד מהם חייב לרדת על הספסל,טומאסיץ' הוא בלם טוב בכללי אבל עושה טעויות מחוסר ביטחון,עם בלם קר רוח לידו כמו יחיאל הוא ישתפר לדעתי. בקישור שבחון חייב לרדת לספסל,פשוט נמאס כבר ממנו... חדד או מלול במקומו.
     
  14. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

    הצטרף ב:
    ‏30/4/08
    הודעות:
    10,026
    לייקים שהתקבלו:
    1,389
    יוסי שבחון ייעדר כחודשיים

    יוסי שבחון, נפגע כבר בדקה ה-5 כתוצאה של התנגשות ראשים עם ישראל ראש.
    הקשר סבל מסחרחורות ופונה לבית החולים איכילוב, שם אובחנו שני שברים
    בגולגלתו והוא צפוי להיעדר מהמגרשים למשך חודשיים לכל הפחות.
     
  15. burning soil Member

    הצטרף ב:
    ‏15/11/02
    הודעות:
    5,216
    לייקים שהתקבלו:
    0
    עם כל היכולת הבינונית שלו מתחילת העונה זה עדיין אבידה, אבל אולי עכשיו דור מלול יתחיל לראות דשא.