"המכביזם" הזה זה אחד הדברים הכי מצחיקים בכדורגל הישראלי בכיאת, על מי אתם עובדים? כל משחק שלכם בטדי אתם מתבנקרים.. אז על איזה "מכביזם" אתם מדברים? זה נראה כאילו האוהדים של מכבי חפשו לקבוצה שלהם איזשהי אידיאולוגיה ומשהו שייחד אותה לטוב ולרע (כמו בית"ר והפועל לדוגמא) וזה מה שהם מצאו המכביזם לא קיים, זאת המצאה וקלישאה מפגרת. בית"ר ירושלים היא אולי הקבוצה היחידה היום שבאה לכל מגרש במטרה לנצח.. אז בגלל זה נורא התחשק לי להמציא משהו חדש שנקרא "הבית"ריזם"... (רק בשביל שתבינו כמה שזה פאתטי). אני בטוח ב100% שאפילו אוהדי מכבי ת"א לא מאמינים בדבר ההזוי הזה... ואם הם כן מאמינים (למרות שאני לא מאמין שהם מאמינים), אז מצבם בכי רע.
בית"ר של מתי? של גאידמק? ברור... כי יש לה את הכלים, בית"ר של תחילת ואמצע העשור (עד בואו של ארקדי) הגיע למשחקי חוץ בדיוק כמו שאר הקבוצות היום שזה להתבנקר ולצאת עם תיקו בשיניים.
אתה צודק לחלוטין! אבל ההבדל הגדול הוא שאני לא המצאתי דבר שנקרא "בית"ריזם".. לעומת אוהדי מכבי שהמציאו את "המכביזם" אם הם לא היו ממציאים את הדבר המפגר הזה אף אחד לא היה אומר להם כלום.. כי הם אלו שסובלים מסגנון המשחק של הקבוצה שלהם ולא אני, אבל כשהם מנסים לעבוד על כל העולם? אז צריך פעם אחת להעיר אותם מהחלום שלהם.
מכביזם זה לא איזה פריחה שאתה יכול להגיד "אתמול היה, היום אין", מכביזם זאת אידאולוגיה, שכרגע הקבוצה לא מיישמת, לא ברמה הקבוצתית בוודאי, על זה אין ויכוח ואני בספק אם יש הרבה אוהדי מכבי שחושבים אחרת על הקבוצה בשנים האחרונות.
בעקבות בקשת ההתאחדות, מכבי הסכימה להעביר את משחק הבית מול נתניה לאיצטדיון ר"ג כדי שהצעירה תוכל לארח את איטליה בבלומפילד לא יודע מה אתכם אבל אותי זה די מעצבן. ר"ג איצטדיון מנוכר גם כשהוא מלא, וזה לא שנביא 40 אלף למחזור ליגה רגיל מול נתניה גם עם מחירים אטרקטיביים במיוחד, ולמעשה וויתרנו על משחק ביתי. עם כל הכבוד והאהבה לנבחרת, החלטה שגויה של ההנהלה לטעמי.
אז המשחק שלנו מולכם באיצטדיון ר"ג?? חבל. למרות ששנה שעברה הבאנו יותר מ-3000 אוהדים לר"ג, יותר מכל משחק חוץ אחר. נ.ב. עכשיו ראיתי שמדובר רק במשחק שלכם מול הכח עמידר רמת גן.
אז על אחת כמה וכמה. אם למשחק מול נתניה באים 7 אלף איש אז מולה כח יבוא 4 וזה ייראה עוד הרבה יותר ריק. מצד שני נתניה קבוצה הרבה יותר טובה מהכח.
זה קצת מפריע לי שלא ננצל את זה שיש למכבי שני משחקים ביתיים ברציפות. אם בהתאחדות כל כך רצו משחק באצט' קטן למה לא לשחק בקרית אליעזר/ק"ש? או להחליף ביתיות עם האיטלקים? לא כל כך בקלות מוותרים על הבית.
חברת היכלי הספורט שבבעלותה איצטדיון בלומפילד החליטה להזיז את השזרוע בשבוע ולכן המשחק של מכבי יהיה ברמת גן מול הכח...
כן, כל התהליך לוקח שבועיים..משמע שבוע אנחנו נשחק ברמת גן וגם הפועל ככל הנראה תשחק ברמת גן (אלא אם יש לה 2 משחקי חוץ)
רן בן שמעון צריך להסיק שתי מסקנות עיקריות מהתיקו נגד מכבי פ"ת ביום שבת: 1. חייבים להביא מגן שמאלי בכל מחיר - אי אפשר להצליח עם כזה מגן. כמה שגוננתי וסמכתי עליו, התצוגה שלו ביום שבת פשוט גמרה אותי. כמה חורים... כמה הרמות שהוא הרים שלא הגיעו לכתובת שלהם... כמה שטויות... וכמובן החוסר אחריות שלו בהתחזות. אסור לחכות עד ינואר וחייבים להביא מישהו במקומו, גם אם הוא דורש הרבה כסף כמו חיים מגרשוילי. 2. חייבים לפתוח עם שני חלוצים - אולי מלבד המשחקים הגדולים, אבל גם זה בספק. ברגע שקאמאנן נכנס בסביבות הדקה החמישים, כל משחק ההתקפה השתנה.
על פי מה שקראתי, לאחר ההפסד הערב למכבי פתח תקווה, אוהדי מכבי קראו לרן בן שמעון להתפטר. מעניין אותי לדעת מה הדיעה של אוהדי מכבי בעניין מאמנם הנוכחי. במידה והקבוצה במחזור, שניים הקרובים, לא תספק את הסחורה, מבחינתכם בן שמעון צריך ללכת הביתה או שמא צריך לתת לו צ'אנס לפחות עד לסיום העונה הנוכחית? כמובן שלפרט את תשובתכם.