מכל אלה היתי רוצה לראות את תמוז. כי בכל זאת חוץ מיבוריאן וקמנאן אין לנו בסגל חלוצים וזאת עמדה שצריך בה עומק מסויים... ותמיד טוב שיש לך בסגל את אחד החלוצים הישראליים הטובים בליגה, שיכול לעלות מהספסל ולתת לך את הגול, טוטו חלוץ מצויין והלוואי ויבוא. לגבי זנדברג, אני לא חושב שאנחנו צריכים אותו. יש לנו מספיק שחקני קישור טובים גם בספסל. ואם זנדברג בא אתה גומר סופית את דור מלול.
אני מוכן לעשות למכבי מבצע. מיכאל זנדברג, עידן טל, יואב זיו ותומר בן יוסף בתמורה ל- 3 מיליון דולר ושלום על ישראל, בכיף. גם יפרק לכם את הקבוצה מאגו, גם יחסוך לנו משהו כמו 20 מיליון ש"ח וגם יבריא לנו את הקבוצה. הלוואי וזה נכון, הלאה, אודרוב!
מכבי לא צריכה אף אחד מהשלושה. זנדברג הוא מאוד מיותר כי יש לנו גם ככה המון קשרים התקפיים. תמוז הוא שחקן מלא באגו ובמידה שהוא באמת יגיע למכבי (מה שבכלל לא נראה לי סביר), הוא יצפה לפתוח בהרכב וקשה להאמין שזה יקרה, כי יש לנו שני חלוצים טובים ממנו. ודנין? לא צריך. אני לא יודע עד כמה הוא פחות גרוע משטרית, וכמו שכבר אמרו פה בעבר- אם כבר זבל עדיף כבר זבל תוצרת בית.
אלירן דנין מגן הרבה יותר טוב מאורי שטרית, גם היום כאשר השניים לא בשיאם. כשדנין קיבל את הצ'אנס מאלי אוחנה הוא הראה יכולות גדולות, גם בהתקפה(אותו דבר בכפר-סבא) וגם בחלק האחורי. למרות שהוא היה מאוד צעיר, הוא שיחק עם הרבה חוכמה, בניגוד למי שנמצא כרגע על המשבצת שלו בבית"ר - יואב זיו. דנין ידע להרים את הכדור כמו שצריך, ידע למסור פס נורמאלי למרחק גדול יותר משני מטר ובקיצור הקבוצה הייתה מרוויחה משהו מהעליות שלו קדימה, הוא היה אחת התגליות. נכון שהוא לא שיחק הרבה זמן בהרכב, אבל גם המצב של שטרית רע. בשנה שעברה הוא נתן עונה חלשה ולקראת הסוף הוא גם נפצע והוא מתאושש לאט מאוד. אני גם חושב שלפני שנתיים באמת הוא עשה עונה יפה, אבל מי שבאמת הדהים זה שפונגין. שטרית כמעט ולא היה עולה להתקפה והתקשורת העצימה קצת את היכולת שלו. זה כמו מה שקורה עם נאתכו בהפועל. בשנים האחרונות לא הגיעו לקבוצה הבוגרת יותר מדיי שחקנים טובים, ופתאום אחד מראה קצת ניצוצות והפכו אותו כבר לגאון כדורגל. את תומר בן יוסף מכבי הייתה צריכה לנסות להביא לפני שטומאסיץ הגיע לקבוצה. בכל אופן, בן יוסף ביזבז את הצ'אנסים שקיבל משום והיה חלש נורא נגד קראקוב, אם הוא היה מציג יכולת טובה אז היה סיכוי גדול שהוא היה זוכה למקום בהרכב במקום גרשון, אבל הוא פישל ושיחק בטיפשות והוא יעביר עוד עונה על הספסל למרות שבנאדו דועך גם הוא. בכל אופן, מה שמכבי צריכה לעשות זה לשתף את יחיאל, אני לא מבין למה בן שמעון מחכה בידיוק. יחיאל כבר החלים מהפציעה והוא בקושי שיחק בגביע הטוטו. עם הגנה שכוללת את מישאלוב וטומאסיץ במרכז, מכבי תתקשה להגיע רחוק. מישאלוב אולי לא נראה קטסטרופה כבלם כמו באדיר, אבל גם הוא לא משחק בצורה נקייה כל-כך, ומעדיף בעצמו לשחק בקישור האחורי. יחיאל לא רק שיהווה תחליף טובה יותר למישאלוב, אלא גם יוסיף שקט נפשי לטומאסיץ, ששיתף איתו פעולה בהפועל פ"ת בצורה טובה יחסית.
דור מסכים איתך בכמעט כל מה שאמרת מלבד מה שאמרת על דנין, הוא בדיוק כמו כל המגנים השמאליים בארץ לא ממש יודע להרים ורוב ההרמות שלו הולכות למקום לא טוב אבל מבחינה הגנתית הוא המגן הטוב בארץ ואני לא צוחק, יש לו חוזק גופני פנטסטי, הוא לא איטי, הוא מבין את המשחק, אני מאוד מקווה שראובן עטר ייתן לו קרדיט.
איזה שחקנים חגגו עליו? אני דווקא זוכר באליפות אירופה האחרונה הוא הופקד לשמור על דרנט'ה ומאוחר יותר על באבל ושניהם לא יכלו לו. אם כבר אז אלירן דנין הוא אנדרייטד.
בנבחרת ההיא גם אני הייתי פורח מבחינה הגנתית, היו 3 שחקנים לפחות שיכפרו על כל טעות של שחקן אחר. בונקר טהור. אלירן דנין הוא לא יותר ממגן ממוצע, הוא לא מהיר במיוחד, לא יודע להגביה והגנה סבירה (וגם כאן אני מחמיא לו). שילך למכבי, נראה כמה זמן ייקח לו שם בשביל להגיע לספסל.
אלירן דנין התדרדר לבינוניות מאז העונה אצל אלי אוחנה. היה לו טוב להיות בכפ"ס, היה לו טוב להיות שחקן ספסל בבית"ר, וגם במכבי חיפה הוא לא הראה מי יודע מה. לא רוצה מגן כזה במכבי, אם כבר מביאים מגן שמאלי, אז שיעלה את הרמה ולא יוריד.
לפני 10 דקות הסתיים הסרט המדהים שסיקר את תקופת נימני במכבי וגם את הגיחה שלו בבית"ר. לפני הסרט אני תמיד הייתי סבור שאבי הוא אגדה יוצאת מן הכלל, והוא אחד השחקנים הטובים ביותר שפרחו בכדורגל הישראלי, ועכשיו אני גם חושב שהוא אחד האנשים היותר טובים בכדורגל הישראלי, לא רק מבחינה מקצועית. הבן אדם הזה הלך לשמח אנשים בבתי חולים, לשמח ילדים בבר מצוות, ועשה המון דברים שבהרבה יותר חשובים מהתהילה של הכדורגל. כן ירבו המון שחקנים כמוהו, שידעו לתת לנו גם את הרגעים הטובים במגרש, וגם לחמם את הלב עם המעשים הטובים שהם תורמים לקהילה.
אכן כך (בתור אחד ששמח מאוד להצטלם עם נימני בקרית-שלום לפני הבר-מצווה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx ). מכל מקום, הבעיה שלי עם הסרט היא שהוא יותר תעמולתי, ופחות דוקומנטרי. ציפיתי לקצת יותר לכלוך על נימני (ויש לא מעט לכלוך, כמו על כל בנאדם כמעט), תחקירים קצת יותר יסודיים וכולי.
סרט משעמם, היה פוטנציאל לעשות הרבה יותר. הראו את אבי נמני שכולם אוהבים מבלי לחפור באמת בקריירה שלו ולבקש ממנו להגיב גם על הדברים הרעים כמו הסטירה להרשקוביץ', איחולי המוות, אצבע משולשת בערך לכל קהל בארץ ושאר הדברים.. נמני הוא אחד הספורטאים הנערצים שהיו פה ולכן הוא גם אחד המעניינים .. וסרט של שעה לא הוציא ממנו שום דבר, זה היה כמו לעשות סרט על אבן שמשנה צורה עם הזמן, זה היה מעניין באותה רמה. המשפט של הסרט מבחינתי מאיה נמני: "היינו במשחק נגד הפועל, במגרש של הפועל".
לדעתי אלירן דנין הוא כישרון מדהים בהגנה.. הוא מגן טוב מאוד שיודע לעלות ולתמוך הרבה בהגנה.. בניגוד להמון מגנים גם יודע להרים כדורים ושחקן מאוד טכני ראוי לציין..
כמו שקינן, שפונגין ואלמדון פרחו שם. אלירן דנין הוא מגן ממוצע, מסכים אבל פה יש מגנים הרבה מאוד מתחת לממוצע, בעיקר באגף השמאלי.