מכבי ת"א 08/09: חוסר וודאות גדול בנוגע לתקציב

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by Number 8, Jul 8, 2008.

1. Emil Member

אני לא יודע איזה משחק ראית, אבל עומרי רון נתן תצוגות חלשות מאד בדקות שקיבל בעונה האחרונה. אפילו במשחק שבו הוא הבקיע, נגד סכנין אם אני לא טועה, זה הגיע אחרי שתי החמצות מזעזעות מטווח קצר מאד.

באשר לטומאסיץ', הקרדיט הולך וילך לרב"ש עד פתיחת הליגה. תנו לבחור לנשום. גם את פולוארקוב ושורה רצו לזרוק במחזור השני. הוא לא ילד, ואני מאמין שהוא ידע לתקן את הטעויות ממשחקי האימון ויציג יכולת טובה בליגה (או לפחות מאד מקווה).
    עמדת המגן השמאלי, שעדיין מאויישת ע"י שטרית, מדאיגה אותי הרבה יותר כרגע. אני מקווה שרב"ש יפנים מהר מאד שלא זה השחקן עליו אפשר לסמוך בהגנה וינחית חיזוק ראוי לעמדה הזו.

2. Jack Wilshere Member

מסכים איתך לגמרי. אני זוכר את תצוגות הנפל של שורה כשהוא הגיע ארצה. הוא חטף שלושה שערים מבית"ר תל-אביב (אחד המשחקים הדרמטיים ביותר שהייתי בהם אי-פעם בארץ), ארבעה שערים ממכבי יבנה ועוד. כפי שציינת, הוא היה קרוב מאוד לעוף מהקבוצה, ואיזו החלטה טובה הייתה ההחלטה להשאירו, בדיעבד.

Last edited by a moderator: Aug 4, 2008
  3. roeiuzan Member

אכן טומאסיץ' היה זר בינוני למדי בקדנציה הקודמת שלו בארץ, אבל מאז הוא השתדרג משמעותית במישור המקצועי. ארבע שנים כקפטן לבסקי סופיה לא הולכים ברגל, ומעבר למעמד הוא גם גילה יכולת מצויינת כאמור. לדעתי בן שמעון עשה כאן רכישה טובה שרק צריכה זמן הסתגלות, אחרי הכל לא פשוט לעשות את המעבר, ממלך ושחקן בלתי מעורער מקצועית בבולגריה לזר בישראל שצריך להוכיח את ההשקעה בו.

4. Jack Wilshere Member

הבעיה היא שהאוהדים מלחיצים את המערכת, כשהם כבר קוראים לשחרורו של טומאסיץ'. גם אותי טומאסיץ' לא הרשים במשחקי ההכנה, אבל, ריבונו של עולם, תנו לשחקן ולמאמן קצת קרדיט.

5. Don Joan Roman Member

הפכתם את לבסקי סופיה לקבוצה הכי טובה באירופה.
    אני לא קובע אם טומאסיץ' השתפר שם או לא ואם הוא מתאים או לא אבל לבסס את כל התקווה על זה שהוא שיחק ארבע שנים בלבסקי סופיה זה מגוחך.

6. daniel_As Member

עומרי רון לא גרוע.אם תיקחו את ההופעות שלו בעונה האחרונה ותסיקו ממנה מסקנות,אני מצטערת לאכזב אותכם אבל זאת לא חוכמה.עומרי רון הוא שחקן כישרוני וראינו את זה במשחקים שלו בקבוצת הנוער [למי שראה או שמע].בעונה האחרונה אפשר להגיד על כל שחקן שהוא היה גרוע למעט מישאלוב ויבריץ'.הילד צריך יותר הזדמנויות ויותר דקות משחק כדי להוכיח מה הוא באמת יכול.אל תשפטו אותו ע"י 20 דקות משחק בעונה שעברה.
    בנוגע לטומאסיץ'-תנו לו זמן ותראו איזה שחקן הוא.אל תשכחו שיש לנו שחקנים שיכולים להחליף אותו במשבצת הבלם (מישאלוב,ז'אן) ותמיד יש את ינואר.. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

7. burning soil Member

מכבי לא לומדים כבר 7 שנים. ולא אני לא מדבר על עמדת הבלם או החלוץ, אלא דווקא על עמדת המגן
    השמאלי. מתי יבינו שם שצריך מגן שמאלי זר, כי פשוט אין תחליף ישראלי בשוק. לא רוצים את מגרלשוילי?
    לא צריך. אבל אין כרגע פתרון אחר מלבד שחקן זר.

נכון שאלירן דנין נתן עונה מצוינת ב-03\02 תחת אלי אוחנה, אבל מאז הוא ראה בעיקר ספסל או עונות
    בינוניות בהפועל כפ"ס ומכבי חיפה. יכול להיות שיש בו כשרון ונראה ממנו יכולת טובה, אבל אי אפשר
    לדעת מה נקבל משחקן שלא שיחק באופן סדיר כבר כמה עונות. הקטע המעצבן הוא גם שמכבי ממשיכים
    להתמהמה במקום לסגור עם דנין, מגרלשוילי, או ללכת על זר.

לגבי טומסאסיץ', אומרים שפשוט בלבסקי הוא שיחק כבלם קדמי בעוד רב"ש מציב אותו כבלם אחורי,
    וזה בעצם כל ההבדל.

8. Don Joan Roman Member

היום כולם משחקים בקו אחד, ככה שזה לא תירוץ.

9. burning soil Member

נכון שרוב הבלמים יכולים לשחק קדמי ואחורי. אבל לא כל בלם אחורי הוא גם קדמי ולהפך.

תראה למשל בבית"ר - גרשון הוא אחורי, בנאדו קדמי.

10. Don Joan Roman Member

היום הבלמים משחקים בקו אחד!
    מה אתה עכשיו מנסה לערבב אותי.

11. Emil Member

למעשה, אם תסתכל על הפעמים האחרונות שמכבי לקחה אליפות, תגלה שזו אולי העמדה הכי לא חשובה במגרש

בשנות התשעים לקחנו אליפויות עם האחים נחמן באגפי ההגנה, שאמנם היו שחקנים סבירים, אבל בטח לא מהמגנים הטובים בארץ בזמנו.
    ובאליפות האחרונה כיכבו בעמדת המגן השמאלי מאוריציו ארוס את סאלם אבו סיאם http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx

הרבה יותר חשוב הביטחון של השחקן (שבזכות העונה האחרונה והקהל לא קיים בכלל אצל אורי שטרית, ואנחנו עובדים על העלמת הביטחון של טומאסיץ'), התיאום בהגנה והסגירה הקבוצתית

12. Jack Wilshere Member

בדיוק...

עמדת המגן, באופן יחסי, היא העמדה הכי שולית בקבוצה. מגן שמשחק בביטחון, מתואם עם שחקני מרכז ההגנה ומבין את תפקידו ההגנתי יתפס בדרך-כלל כמגן טוב, בלי קשר לתרומתו ההתקפית וליכולת הטכנית שלו.

13. Number 8 Member

אותם אוהדים מטומטמים מנסים לגרום לקרעים במערכת עוד לפני שהעונה התחילה, ומקללים את טומאסיץ' ורן בן שמעון רק בגלל הפסד במשחק אימון מזורגג... תשבו בשקט ותתנו למאמן שלכם את הקרדיט שמגיע לו. טומאסיץ' הוא החתמה בלעדית של בן שמעון, והוא לא ילך לשום מקום. צריך לתת לו זמן להתאקלם ולא לגמור לו את הקריירה אחרי משחקי אימון.

ואין שום קשר בין היכולת שלו לפני חמש שנים לבין ההווה. כיום הוא שחקן אחר לגמרי. אתם ניזונים מהשטויות של התקשורת.

Last edited: Aug 6, 2008
  14. burning soil Member

זה ממש לא נכון.

בעונת האליפות עם קלינגר, התחלנו עם ארוס באגף, אח"כ רוב העונה שיחק שם אבי סטרול שבכלל
    לא היה שמאלי וכידוע תפקידו הוא בלם ולא מגן שמאלי. ורב לקראת סוף העונה אבו סיאם קיבל דקות.
    באותה עונה מכבי סבלה הרבה מטעויות באגף שמאל.

לקרוא לעמדה הזאת שולית או לא חשובה, טעות גדולה, זה עקב האכילס של מכבי בכל שנה.

15. Jack Wilshere Member

אין ספק שסבלנו עקב חולשתם של מגנים שמאליים, אבל זה לא משנה את העובדה שמגן הוא תפקיד יחסית שולי בקבוצה, שולי ביחס לתפקידים אחרים (באופן יחסי). קח, למשל, את גארי נוויל, שלכל הדעות אין לו יותר מדי כדורגל, אבל במרוצת השנים הוא קיבל ביטחון מפרגוסון, והוא ממלא את תפקידו ההגנתי ללא רבב, כך שהוא נתפס כמגן מצויין.