מכבי ת"א 07/08 : מסיימים במקום השישי

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Number 8, ‏6/7/07.

1. לירן מנהל כללי מנהל כללי

מכבי ת"א חטפה עונש של משחק רדיוס ללא קהל בגלל הכוס דהושלכה ופגעה בסמי אג'יי.

כל הכבוד, רק בענישה חמורה כזאת אוהדים אולי יבינו וימנעו מזה בעתיד. נכון שכדורגל ללא קהל זה לא כדורגל וזה גועל נפש אבל צריך לפגוע באוהדים איכשהו וזאת הדרך ההכי טובה.
    מכבי תרצה את העונש נגד כפר סבא.

נערך לאחרונה ב: ‏23/8/07
  2. BeitaReaLiverpool Member

כל הכבוד? אחי אני לא מסכים.
    כל העניין של העונשים ללא קהל זה מיותר, עדיף לא לקיים משחק וזהו.
    ראינו את מחזורי הסיום של בית"ר בעונה שעברה, לראות טלוויזיה ולשמוע "עלה דוד עלה" זה משהו שהורג לך את הלב, לא בשביל זה יש כדורגל.
    אני גם חושב שלא צריך לפגוע במועדון, ולתת עונש כמו קנס או משהו.
    אם יש מצלמות באיצטדיון, צריך לקחת את האוהד הזה, ולהרחיק אותו לחמש שנים מהמגרשים.
    כנ"ל לגבי התפרעויות, או נהמות גזעניות.

3. odedsaidon Member

אני יודע שזה לא קשור לכלום, אבל יש מצב שלמישהו פה יש את הצעיף של המשחק בין מכבי לבאיירן והוא מוכן למכור אותו?(בתמורה לתשלום הולם כמובן)

4. Raulito Madridista

ניצן שירזי הוא מאמן שיכול להועיל מאוד למכבי ת"א, אבל אין טעם לפטר את אלי כהן ובמכבי ת"א מתנהגים כאילו הקבוצה היא קייטנה.
    כולם ידעו שאלי כהן הוא מאמן שמשחק בשיטה מסויימת. הוא מעדיף שליטה במרכז המגרש, לא מעניין אותו לתת שואו לקהל והוא בונה את המשחק שלו על פי ההגנה החזקה שנותנת ביטחון מאחורה. הוא מעדיף לשמור על היתרון כאשר הוא מוביל 2-0 או 1-0, מאשר להתפרע ולנסות להבקיע את השער השלישי.
    מכבי ת"א עדיין לא עפה מאירופה, היא כולה נתנתה משחק אחד גרוע בליגת העל ובכלל לוקח זמן להתחבר. גם בית"ר ירושלים לא הייתה כזאת גדולה נגד בני יהודה, אבל ניצחון 3-0 מראה כאילו היא הביסה אותה בכל הקשור למגרש.
    למכבי ת"א יש סגל טוב מאוד, רק החורים בהגנה בינתיים עלולים להשפיע לרעה. מה שאני לא אוהב את כהן זה את הרכש שהוא כל הזמן רוצה ורוצה. מכבי ת"א היא לא גאיידמאק, היא לא ריאל מדריד או ברצלונה. היא לא יכולה להחתים עשרה שחקנים לדוגמא, צריך להתפשר.
    גם רוני מאנה עושה הצגות. מכבי מנצחים את קולומה 4-0, "יש קבוצה", מכבי מזייפים "אני עדיין חושב אם לקנות או לא".
    כל המערכת משדרת לשחקנים אווירה מלחיצה ושלילית וכהן צריך להרגיע את שחקניו, בשנה שעברה הקבוצה הייתה רגועה ולא הייתה המולה.
    התלות של מכבי בנמני היא עדיין גדולה מאוד, מעניין עד מתי הוא ייסחוב, נמני. יוסי שבחון אמור להיכנס לנעליים הגדולות מאוד של אבי, אבל הוא עדיין לא מוכן.

5. Emil Member

לירן, אני כ"כ לא מסכים איתך. העונש נגד מכבי ת"א, הפעם, מגוחך, חסר פרופורציות ופשוט מעליב.

כשמאות אנשים נהמו לעבר יאניק קמנאן בעונה שעברה - לקהל, כקולקטיב, מגיע עונש
    כשעשרות אוהדי זרקו חפצים על סלים טועמה בדרבי בעונה שעברה - לקהל, כקולקטיב, מגיע עונש
    כשנזרקים אבנים על אוטובוס של קבוצה יריבה - לקהל, כקולקטיב, מגיע עונש
    כשאוהד אחד, בודד, יחיד, על דעת עצמו, זורק כוס קלקר על שוער - לקהל, כקולקטיב, מגיע עונש???

מצטער, זה פשוט אבסורד. ההתנהלות של ההתאחדות בנושא הזה פשוט מבישה. מכבי ת"א קיבלה משחק ללא קהל בגלל שאוהד אחד זרק כוס קלקר.
    כשאוהדי הפועל ת"א זרקו בקבוק פלסטיק על עידן טל, האם הם קיבלו עונש? הם אפילו לא עמדו לדין.
    כשאוהדי הפועל (?...) זרקו רימון הלם למגרש, סגרו את שער 5. לא את האיצטדיון - את שער 5. וכל מנויי שער 5 עברו לשער אחר בבלומפילד. כוס קלקר > רימון הלם?
    למה כשאוהדי בית"ר קראו קריאות גזעניות לעבר סאלם אבו סיאם במשחק נגד בני יהודה בית"ר לא נקראה לדין?
    אפילו כשנזרקה מצית לעבר שחקן קופנהאגן במשחק מוקדמות ליגת האלופות בטדי, אופ"א לא מצאה לנכון לטפל בעניין משמעתית כנגד הקבוצה.

מר עמוס לוזון הצהיר עם כניסתו לתפקיד יו"ר ההתאחדות לכדורגל שהמטרה מס' 1 שלו היא להחזיר את הקהל למגרשים. בינתיים הוא רק מרחיק את הקהל מהמגרשים, תרתי משמע. כשאדם בודד על דעת עצמו זורק חפץ למגרש, יש מקום לעצור אותו להעניש אותו במלוא חומרת הדין. אבל אין שום מקום להעניש איצטדיון שלם, אלפי אנשים שרכשו מנוי ממיטב כספם, רובם אפילו לא באותו שער עם הזורק הנ"ל. כסף שלא יחזור.

מילא. היית אומר לי שיושבי שער 11 עזרו לבחור להסתתר, והמשטרה מעולם לא תפסה אותו. אבל לא, הבחור נתפס, ומטופל ע"י משטרת ישראל.

בהתאחדות מצהירים שהם הולכים על "המודל האנגלי" במלחמה ב"חוליגנים" (כי מה שהיה באנגליה וזריקת כוס קלקר זה היינו הך). אבל כשמר גיל לבנוני, דובר ההתאחדות, נשאל מדוע אוהדי הפועל לא נענשו על זריקת הבקבוק, ואוהדי מכבי נענשו (בחומרה יתרה) על זריקת כוס הקלקר, ענה הדובר בכך ש"הדבר לא צויין בדו"ח השיפוט".

אז אם השופט לא ראה שזרקו את הבקבוק על טל זה לא קרה? למה להתעלם מזה? הרי באנגליה כבר ממזמן מענישים שחקנים על פגיעות בזמן משחק, תנועות מגונות וכו'.

הענישה הזאת מעליבה
    הענישה הזו בזיונית
    ומעל הכל, הענישה הזאת מגמתית
    ועצוב מאד שיש אנשים שמצדיקים אותה. הפעם זה כבר עובר כל גבול. אני לא מצדיק את הזורק. אני קורא להעניש אותו, להרחיק אותו המגרשים, כל מה שהחוק מתיר. אבל להעניש אותי, בגללו?

אני מצטער שאני לא רואה איך השיטות האלה יובילו אותנו לאיזשהו מקום טוב יותר
    מה ימנע פעם הבאה, מאוהד הפועל, להכנס לשער של מכבי לפני דרבי, ולזרוק חפץ? אוהד בודד, שבגללו קבוצה תקבל רדיוס? זה מגוחך

נערך לאחרונה ב: ‏23/8/07
  6. flash Member

אגב, כמה כבר הכוס הזאת כואבת שאג'יי נשכב ועוד היה צריך טיפולים?! http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/bduh.Xxx הוא עשה הצגה או מה?

7. Fabio Junior Member

כשזורקים דבר מלמעלה הוא תופס תאוצה.. ככה זה בדרך כלל.
    תאמין לי שאתה היית מגיב אותו דבר אם היו זורקים עליך כוס מלאה במשקה מגובה כזה.

8. Emil Member

איזה שטויות אתה מדבר
    זה כוס קלקר, לא פחית אלומיניום ולא בקבוק פלסטיק. אפילו לא שקית גרעינים.

כוס קלקר. זה עף ברוח. לא משנה מאיזה גובה ובאיזו עוצמה, זה עדיין היה ונשאר כוס קלקר.
    גובה כזה? אפשר לחשוב שהזורק עמד 7 קומות מעליו. לא מעליו ולא נעליים, ראיתי את הכוס עפה, בדיוק 5 מטר מאחוריו, על הגדר. אז גם אין לך פה גובה.

הבחור עשה הצגות. זה לא מוריד מחומרת המעשה, אבל זה בהחלט לא מוסיף לאג'יי כבוד. אין מה להצדיק הצגות, התפתלויות והתחזויות של שחקני כדורגל, זו אחת התופעות היותר מגעילות שקיימות בספורט.

נערך לאחרונה ב: ‏24/8/07
  9. shoval-8 Member

אג'י סתם עשה הצגה אל תדברו שטויות
    זה לא כואב
    מתחילת המשחק הוא בא בשביל לבזבז זמן ולהתגרות בקהל.

למה הוא לא קיבל צהוב ישר שהוא התחיל עם זה?
    למה??

ולגבי העונש המגוחך הזה,לוזון הורס את הכדורגל
    ההתאחדות אדומה.

שהבועל זרקו רימון על אבוקסיס ובקבוק מים על שמעון גרשון לא קיבלו עונש משמעותי
    והכי משמעותי זה היה לסגור רק את שער 4-5 ולא את כל המשחק
    פשוט בושה.

10. Igi Member

זה היה לפני המדיניות החדשה שלהם.
    בכל מקרה, העונש קצת מחמיר אבל נקווה שזה באמת ימנע מטיפשים בקהל של מכבי ת"א וביתר הקהלים להימנע מלחזור על השטויות האלה.

11. kaz Member

ההתאחדות כל הזמן אומרת שישנה חוקה חדשה אשר תגרום לאוהדים לבוא בבטחון ובלי פחד למגרשי הכדורגל בארץ, אבל בתור בעל מנוי למשחקים של מכבי, אני מרגיש שאם החוקה הזאת תמשיך ככה ועם כל ההחמרות בעיקר נגד לוני ומכבי, האוהדים תוך כמה שנים פשוט יעלמו מהמגרשים.

כל הזמן שואלים בתקשורת למה האוהדים לא מגיעים?
    הסיבות העיקריות עד עכשיו היו מחירי הכרטיסים הגבוהים מידי והאלימות המשטרתית שאני לא מאחל לאף אחד לחוות. אם המצב ימשיך ככה תהיה לאוהדים סיבה נוספת לברוח...
    בתור אחד שעבד קשה כדי לרכוש מנוי, אני מרגיש מקופח שבגלל אוהד אחד שזרק כוס קולה (האוהד נעצר דרך אגב) על שוער שעשה פרובוקציות והתגרה בקהל כל המשחק ולא נדבר גם על ההצגות של אחרי הפגיעה, אני מפסיד משחק בית שאני ועוד המון אנשים אחרים התאמצו לשלם עליו.

תחשבו על זה ככה, אם על המקרה המסכן הזה עם הכוס קולה קיבלנו רדיוס אז מה יהיה במשך העונה? יצא שמי שעשה מנוי יפסיד חצי מהמשחקים במנוי.

שנה הבאה אני אשקול אם לעשות מנוי, ולא בגלל היכולת המקצועית של הקבוצה.

12. A. Arshavin Member

http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/eusa_clap.Xxx
    צריך גם להחמיר את הקנסות משמעותית, ולא לפחד ללכת על האוהדים עד לבית המשפט. שם כל משחק של הקבוצה הם יצטרכו להתייצב בתחנה ולחתום על תופס. כמובן גם לאסור טיסה למשחקי הקבוצה בחו"ל.

13. Don Joan Roman Member

הענשיה הקולקטיבית היא מטומטמת שלא משיגה את המטרה, להפך היא תשיג את המטרה ההפוכה, הענישה צריכה להיות קשה ומאיימת כלפיי המתפרעים בלבד ולא כלפיי האחרים.
    אם אני זרקתי קולה על אג'יי ותפסו אותי? שירחיקו אותי לשבע שנים מהמגרשים או כמה שהם רוצים.
    החבר שלי ליציע לא צריך לסבול כי עשיתי מעשה טיפשי.
    ובכלל משחק כדורגל בלי קהל עדיף שלא יתקיים.

14. roeiuzan Member

אלי כהן פוטר מאימון מכבי ת"א.
    טעות לדעתי אחרי שהוא הרים כמו גדול את הריסות הגלאקטיקוס, אוהדי הרצליה תתחילו לפחד על פרדי...

15. שוונקי Member

הרים כמו גדול אבל נכשל שבאמת היה לו יעד ,סוף סוף הוא פוטר ,מעניין מי יגיע עכשיו .הימור שלי זה גיא לוי .