מכבי ת"א 07/08 : מסיימים במקום השישי

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Number 8, ‏6/7/07.

1. M_T_A Member

ראית טוב מאוד מה קאמאנן שווה בצד שמאל. הוא חלוץ מרכזי ולא יעזור שום דבר.
    לדעתי זה צריך להיות ההרכב:

----------עזרן-------קאמאנן\חלוץ זר(רוטציה ביניהם)

---שיבחון------נימני------חדד----

--------קשר אחורי זר--------------

-שפונגין-יחיאל-מרטינוביץ'-שיטרית-

------------יבריץ'----------------

ומה קורה עם 2 הקמרונים? יש התפתחויות?

2. Number 8 Member

אם ראית במקרה חדשות הספורט, את הגול היחיד שלו בעונה החולפת בליגה הצרפתית, הוא הבקיע מצד ימין עם רגל ימין נהדרת, היתרון הגדול בחדד זה שהוא יכול לשחק בכל עמדה בקישור. לא יכול להיות שקשר אמצעי יכול לשחק רק באמצע או בשמאל, יש לו בעיטה טובה שני הרגלים, בדיוק כמו לשבחון, כאשר שיחק בעונה שעברה בכל התפקידים בקישור(ימין, אמצע, שמאל).
    אני הייתי מעדיף לראות את שבחון באמצע ולתת לו את הקרדיט, כולם מצפים ממנו שהשנה יפרוץ במכבי והוא יוכל לעשות זאת רק בעמדה הטבעית שלו. אני דיי בטוח שאלי כהן יציב אותו ברוב המשחקים באמצע.
    באמת.. ראית אותו 25 דקות כחלוץ מרכזי ומזה אתה מבין שרק כחלוץ מרכזי הוא יכול להצליח? מאז ששטרית הורחק, קאמאנן הוסט לעמדת הקיצוני שמאלי ועשה עבודה טובה מאוד(אל תשכח את ההרמה לשבחון, לקאמאנן יש מהירות והתכונה הזאת חשובה מאוד לקיצוני).
    איך בדיוק ימין? הרגל החזקה שלו היא רגל שמאל.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏4/8/07
  3. refaelov26 Member

קמאנן בגלל הגובה שלו ובגלל השלטה הטובה בשתי הרגליים צריך לשחק כחלוץ חוד או צד ימין!

4. Emil Member

יהיה מעניין לראות איך אלי כהן מתמודד עם הסוגייה הזאת. אני משוכנע שבשביל שניהם העמדה הטבעית ביותר היא באמצע. ביום שני בגביע הטוטו הזדמנות ראשונה לכהן לבחון את התפקוד שלהם, ואני מאמין שנראה הרבה שינויי מקום עד שהנוסחא הטובה ביותר תימצא.

עוד בעיה היא התפקוד של קמנאן בצד. הבחור צריך לשחק באמצע, הוא לא שחקן טכני במיוחד. הקו לא עושה לו טוב והעמדה הטבעית שלו היא בחוד. ועם כל הכבוד למשחק מול האנדורים, לא זה המבחן לבדוק אם השחקן יודע להרים מול שמירה או לעבור שחקן על הקו.

בכל מקרה אני מאמין שבסוף יימצא המקום הטוב ביותר לכולם. וכל עוד עומר פרץ יישאר בחוץ, אני שמח.

נערך לאחרונה ב: ‏4/8/07
  5. Number 8 Member

לא מסכים, קאמאנן יכול להתבטא די טוב גם באגף, יש לו מהירות ומספיק טכניקה כדי לעשות דברים טובים באגף. צריך לחשוב בהיגיון, מכבי לא רודפת אחרי חלוץ זר כבר חודשיים רק כדי להושיב אותו על הספסל.

6. אבוקדו =] Member

http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/eusa_clap.Xxx
    אני גם מקווה שאלי לא ישחק 4-5-1, אחרת הוא סתם הביא 3 חלוצים.
    הלוואי וסוף סוף נשחק יהלום, או 4-3-3.

7. לירן מנהל כללי מנהל כללי

אני שם לב שאצל כולכם יניב עזרן הוא מנייה בטוחה ואם כבר רוטציה אתם מעדיפים לסמן אותה אצל קמאנאן ועוד חלוץ זר, יניב עזרן הוא קלף בטוח. רק שאתם חייבים לזכור שיניב עזרן לא עשה עדיין כלום בקבוצה גדולה, הוא לא בא למכבי עם יותר מדי קבלות פרט לעונה האחרונה ויהיה קצת מסוכן לבנות עליו יותר מדי או לסמן אותו כהצלחה מובטחת. לא חסרים חלוצים ושחקנים בעמדות אחרות שהיו פנטסטיים בקבוצות קטנות ואז הגיעו לקבוצות גדולות והתבררו כבלוף רציני, יש הרבה שחקנים שלא מתאימים לקבוצות גדולות ולקבוצות קטנות הם נהדרים.

אני לא יודע מה יהיה עם עזרן, אני מרגיש שהוא כן יכול להצליח במכבי אבל זאת לא מנייה בטוחה, וצריך לקחת אותו בערבון מוגבל.

8. Number 8 Member

מה שכן, חשבתי על עוד משהו אך לא נראה לי שהדבר אכן יצא לפועל, הצבתו של עזרן באגף ימין. הרי עזרן הוא לא חלוץ מרכזי אלא חלוץ שני והתפקידים של שחקן בימין וחלוץ שני, דומים בהרבה(אפשר לנסות זאת במשחקי גביע הטוטו). זאת כמובן האפשרות האחרונה כי אסור לשכוח שיש את חדד שיכול לשחק בכל התפקידים בקישור. עם זאת, אני חושב שעזרן השחקן היחיד שבטוח בהרכב, מנייה בטוחה אצל אלי כהן.

9. אבוקדו =] Member

עוד אפשרות:
    -----חלוץ זר----קאמנן------
    ---------------------------
    --עזרן-----שבחון-------חדד
    ---------------------------
    ---------קשר אחורי זר------
    ----------------------------
    -שפונגין-מרטי-יחיאל-שטרית-
    -----------יבריץ-----------

10. M_T_A Member

גם את מיונג או כל חלוץ זר אחר שיגיע עוד לא ראינו. את עזרן ראינו בעונה שעברה והוא בלט מעל כל הליגה בסיומת שלו מול השער, אז כן, הוא המנייה הכי בטוחה שיש לנו כרגע.

11. לירן מנהל כללי מנהל כללי

בדיוק, ובגלל זה המצב מכבי חייבת כמה שיותר אופציות כיסוי. לכן מכבי צריכה 3 חלוצים בעלי פוטנציאל גבוה שזה עזרן, קאמאנן ועוד חלוץ זר ולא להסתפק בדודו ביטון כחלוץ שלישי כי זה יוביל לאסון.

12. itsiklevi Member

אני מסכים איתך. גם לדעתי עזרן יכול להיות מצויין באגף ומידי פעם לעשות את התנועה יותר לאמצע ולשחק חלוץ שני או אפילו שלישי.
    לדעתי יש לו פוטנציל לשחק באגף הרבה יותר מאשר לקאמנאן שחייב לשחק באמצע אחרת זה לא שווה כלום ואנחנו נדבר פה על עוד חלוץ שבא למכבי כמושיע ובסוף הלך כאחד הגרועים.

13. Emil Member

אכן עזרן יכול לשחק באגף, וזה בעיקר בזכות המהירות שלו. ראינו בעונה האחרונה כמה הוא השתמש בה, ובאגף מול מגני הליגה האיטיים שיש פה הוא יכול לחולל שמות בדיוק כמו שהוא עשה באשדוד.

קמנאן ועזרן שניהם שחקנים מהירים, וממה שהבנתי גם לחלוץ המיועד מיונג לא חסרה מהירות. אני מאד אשמח לראות שלושה שחקנים מהירים כאלה מקדימה אצל מכבי ת"א, שאולי בונה את ההתקפה המהירה בליגה.

14. itzik zohar #20 Member

רוטציה בין קאמנן וחלוץ זר? כאילו שעזרן טוב יותר מקאמנן...מה יש לך. החלוץ שצריך לעשות איתו רוטציות הוא עזרן לא קאמנן
    קאמנן זה דווקא מנייה בטוחה ולא עזרן, אני לא יודע איך אתם חושבים על להוציא אותו מההרכב לשנייה אפילו
    קאמנן גם במשחק גרוע יכול לתת לך 2 גולים, זה חלוץ עולמי..לפי דעתי מתחילת שנות האלפיים הוא החלוץ הזר הטוב ביותר שנחת כאן חוץ מיעקובו כמובן

15. Number 8 Member

פשוט מאוד, קאמאנן חלוץ מרכזי ועזרן חלוץ שני. אין לעזרן את הנתונים כדי לתפקד כחלוץ מרכזי ובדיוק בגלל הסיבה הזאת, עזרן הוא חלוץ שמצטרף לחלוץ(קצת הזוי).